Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω την σύνθεση που εμφανίζεται στην υπογραφή μου.

Χτες, ξαφνικά και στο άσχετο, το pc απλά δεν ανταποκρίνεται στο power on. Είτε είναι εκτός πρίζας και πατήσω το on είτε εκτός, είναι το ίδιο πράγμα.

Λέτε να κάηκε το τροφοδοτικό? Ελπίζω να είναι αυτό, διότι δεν υπάρχει μία πλέον....... Τι πιστεύετε?

Θα το πάω αν είναι σε κάποιον τεχνικό, διότι με τα "ανοίγματα" δεν το έχω ιδιαίτερα....

Κατά την άποψη σας όμως, σε τι οφείλονται τέτοιες συμπεριφορές?

Δημοσ.

Σε πρωτη φαση κοιτα μηπως εχει ξεκουμπωσει το καλωδιο του ρευματος που καταληγει στο τροφοδοτικο σου επισης παιζει να χαλασε το κουμπι power στο κουτι σου

Το ειχες ανοιχτο και εκλεισε ? Παρατηρησες να μυριζει καμμενο ?

Δημοσ.

Δες πρωτα τι γινεται με το power switch του κουτιου, αν το καλωδιο που συνδεεται στην μητρικη ειναι ενταξει ή εχει παθει κατι το κουτι.

Διαφορετικα μπορει να φταιει το τροφοδοτικο ή η μητρικη, και κατα πολυ μικρη πιθανοτητα ο επεξεργαστης.

Δημοσ.

Το βράδυ της προηγούμενης απλά έκανα shut down. Την επομένη απλά δεν άνοιγε.... Ούτε καμένο μύριζε ούτε τίποτα...

Ελπίζω να μην έχει πάθει κάτι επεξεργαστής ή μητρική.... πραγματικά το ελπίζω, αν και δεν είχαν δώσει σημάδια (ούτε περίεργα BSOD, restarts, bibs, ο cpu έτρεχε σε full load το πολύ μέχρι 59 βαθμούς)

Και ξαφνικά το απόλυτο τίποτα... Θα δω το Power Κουμπί διότι και το Enermax να καεί σε 2μιση χρόνια εντύπωση μου κάνει :(

Και να φανταστείτε ότι το tower είναι πάνω σε σταθεροποιητή / Ups

Δημοσ.

Έλεγξε και το φις τροφοδοσίας της μητρικής (κούνησε το λίγο).

Στη μητρική θυμάσαι αν άναβε κανένα λαμπάκι (όταν ήταν κλειστός ο υπολογιστής). Αν ναι αυτό το λαμπάκι ανάβει ακόμα;

Πριν πας σε τεχνικό αν κάποιος φίλος σου γνωρίζει και μπορεί να σε βοηθήσει, κάντε μια τράμπα με το τροφοδοτικό του για να αποκλείεις περιπτώσεις ;)

Δημοσ.

Επειδή το PSU παραείναι καλό, δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι χάλασε έτσι εύκολα χωρίς να ζοριστεί. Και τα Power-Buttons/εσωτερικά καλώδια δεν χαλάνε έτσι από μόνα τους αν δεν το άνοιξες εσύ. Και από την στιγμή που το έχεις σε UPS δεν υπάρχει περίπτωση να κάηκε από υπέρταση

Συνήθως τα πιο απλά πράγματα φταίνε σε τετοιες περιπτώσεις. πχ τσέκαρες αν το έχεις σε κάποιο πολύμπριζο και είναι κλειστός ο διακόπτης? Ή ακόμα καλύτερα αν πατήθηκε κατά λάθος ΟΝ/OFF του τροφοδοτικού από πίσω (από μια σκούπα ας πούμε που μπήκε για τις σκόνες:))? ?Δοκίμασες να το συνδέσεις απ' ευθείας σε ρεύμα, μήπως κάτι έγινε στο UPS?

Δημοσ.

Έτσι ξαφνικά κάηκαν και τα δικά μας τα Silverstone από το Πλαίσιο, σε λιγότερο από 1 χρόνο.

Είναι να μη σου κάτσει...

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...