funbreaker Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 Υπηρετώ θητεία στον στρατό (για 10 μέρες ακόμα) και μου χάλασε ξαφνικά το κινητό. Πιο συγκεκριμένα: Περιγραφή του κινητού: Έχω το blade της ZTE με την Swedish Snow RLS7. Έχω αλλάξει την sd με μια μεγαλύτερης χωρητικότητας (8GB) class6, στην οποία έχω 2 partitions (FAT32: 5,5GB / EXT2: 2GB). Στο ext partition της sd έχω αποθηκευμένες τις εφαρμογές και την dalvik cache ενώ τα application data είναι αποθηκευμένα στην εσωτερική μνήμη. Η κάρτα συχνά μου έβγαζε προβλήματα (κράσαρε ξαφνικά και χάνονταν τα δεδομένα της) αλλά επειδή ήμουν εδώ μέσα δεν μπορούσα να κάνω και πολλά. Αυτό που έκανα ήταν να κρατάω συχνά nandroid backups και backups της sd ώστε σε περίπτωση κρασαρίσματος να κάνω repartition και να ξαναπερνάω όλα τα δεδομένα και να επανέρχομαι στην προηγούμενη κατάσταση σχεδόν άμεσα. Το πρόβλημα: Αυτή την φορά όμως, η κάρτα έχει κρασάρει και δεν φτιάχνεται με τίποτα. Πιο συγκεκριμένα: Αρχικά έχασε όλα της τα δεδομένα και δεν την αναγνώριζε το κινητό. -Προσπάθησα να κάνω repartition από το clockworkmod αλλά δεν το έκανε και κολούσε στο ίδιο σημείο. -Προσπάθησα να την κάνω format ή να κάνω partiotions από τα windows αλλά δεν αναγνώριζε καν την κάρτα (κατεστραμμένη/μη αναγνώσιμη κάρτα). -Προσπάθησα τα ίδια με το easus partiotion manager αλλά κι αυτό αν και την βλέπει και την διαβάζει μόλις πάω να φτιάξω partitions ή να την κάνω format μου βγάζει μήνυμα σφάλματος. Οι συνεπειες του προβλήματος: -Οπότε δεν έχω sd στο κινητό. Το αποτέλεσμα αυτού είναι να λείπουν από το κινητό πολλά σημαντικά application όπως κάποιο για sms. Ευτυχώς υπάρχει ο κατάλογος των επαφών. -Χωρίς application για sms όμως δεν μπορώ να βλέπω για τις υπόλοιπες 10 μέρες της θητείας μου ποιος μου στέλνει sms με άμεσο τον κίνδυνο παρεξηγήσεων (καλα σου στειλα και δεν απάντησες τπτ...). -Να εγκαταστήσω κάποιο application για sms δεν μπορώ γιατί λείπει και το google play και δεν μπορώ να κατεβάσω τίποτα. Για να κατεβάσω .apk από τον browser απαιτείται sd για να αποθηκευτει. Θα ήθελα να μου προτείνετε κάποια λύση: 1)Για να φτιάξω ίσως την sd με κάποιον τρόπο που δεν σκέφτηκα και να επανέλθουν όλα στην προηγούμενη κατάσταση. 2)Για να εγκαταστήσω κάποιο application για sms με κάποιο τρόπο που δεν σκέφτηκα και να γλιτώσω τις παρεξηγήσεις. 3)Για να λύσω οριστικά αυτό το πρόβλημα με την sd (έχω δοκιμάσει άλλες 3 sd που μου βγήκαν όλες ασύμβατες, αυτή για λίγο καιρό ήταν μια χαρά ώσπου άρχισε να παρουσιάζει προβλήματα (ενώ είχα ήδη μπει στον στρατό)). Αγγελία ζήτησης ΣΥΜΒΑΤΗΣ sd
dancer_69 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 Με βάση τα όσα γράφεις το πιο πιθανό είναι να έχει χαλάσει η κάρτα sd. Όσον αφορά τα sms όμως, δε γίνεται να μην έχεις την εργοστασιακή εφαρμογή για τα sms, εκτός και αν έχεις επέμβει στο φάκελο /system/app της ρομ και την έχεις απεγκαταστήσει χειροκίνητα. Επίσης θα έπρεπε να έχεις και το google play βέβαια. Ίσως λοιπόν έχεις επέμβει στη ρομ και έχεις αφαιρέσει εφαρμογές. Από τη στιγμή πάντως που μπορείς να έχεις πρόσβαση σε κάποιο pc, μπορείς να κατεβάσεις τις εφαρμογές αυτές, ακόμη και αν δεν τις έχεις και να τις βάλεις στη συσκευή χειροκίνητα. Χρειάζεται βέβαια η συσκευή να είναι rooted, αλλά για να έχουν γίνει αυτές οι αλλάγες φαντάζομαι πως είναι. Μπορείς λοιπόν να κατεβάσεις το αρχείο .zip, της ρομ που έχεις αν υπάρχει, ή έστω κάποιας άλλης custom που να μοιάζει(πχ αν έχεις κάποια έκδοση gingerbread δε θα κατεβάσεις miui), να το ανοίξεις και να εξάγεις τις εφαρμογές που σου χρειάζονται από το φάκελο /system/app(για τα μηνύματα είναι το mms.apk νομίζω, και για το market το vending.apk -ή κάπως έτσι το όνομα) και να τα αντιγράψεις στο φάκελο /system/app της συσκευής. Αυτό για να γίνει χρειάζεται να υπάρχει το adb στον υπολογίστή και λίγη γνώση με την γραμμή εντολών των windows. Αν δεν υπάρχει το κατεβάζεις και αυτό από κάπου(πιθανότατα υπάρχει σε εφαρμογές root, όπως το doomlords root ή το superoneclick root, ή σε εφαρμογές για επεξεργασία apk, όπως το apk manager -γενικά περιλαμβάνεται σε πολλές εφαρμογές για pc που έχουν σχέση με παραμετροποίηση συσκευών android), το βάζεις σε ένα φάκελο, πχ c:\android\adb.exe ανοιγεις τη γραμμή εντολών των windows, δίνεις την εντολή cd android για να μεταβείς στο φάκελο με το adb(για ευκολία, στον ίδιο φάκελο βάλε και τα αρχεία που θέλεις να μεταφέρεις στη συσκευή), και μετά με την εντολή adb push μεταφέρεις τα αρχεία. Αν βέβαια δεν έχεις εμπειρία με τα παραπάνω, πιθανόν να κολλήσεις κάπου, οπότε υπάρχει και η εύκολη λύση της επαναφοράς της συσκευής στην κατάσταση που ήταν αρχικά. Υπάρχει σχετική επιλογή στις ρυθμίσεις(εξαρτάται τη ρομ και τη συσκευή που έχεις για το που ακριβώς βρίσκεται). Απλά θα χάσεις επαφές και αποθηκευμένα sms έτσι. Τις επαφές όχι, αν τις έχεις συγχρονίσει με το gmail λογαριασμό σου, αλλά τα sms ναι.
funbreaker Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 Με βάση τα όσα γράφεις το πιο πιθανό είναι να έχει χαλάσει η κάρτα sd. Όσον αφορά τα sms όμως, δε γίνεται να μην έχεις την εργοστασιακή εφαρμογή για τα sms, εκτός και αν έχεις επέμβει στο φάκελο /system/app της ρομ και την έχεις απεγκαταστήσει χειροκίνητα. Επίσης θα έπρεπε να έχεις και το google play βέβαια. Ίσως λοιπόν έχεις επέμβει στη ρομ και έχεις αφαιρέσει εφαρμογές. Τα είχα μεταφέρει στο ext partition της sd. Από τη στιγμή πάντως που μπορείς να έχεις πρόσβαση σε κάποιο pc, μπορείς να κατεβάσεις τις εφαρμογές αυτές, ακόμη και αν δεν τις έχεις και να τις βάλεις στη συσκευή χειροκίνητα. Χρειάζεται βέβαια η συσκευή να είναι rooted, αλλά για να έχουν γίνει αυτές οι αλλάγες φαντάζομαι πως είναι. Μπορείς λοιπόν να κατεβάσεις το αρχείο .zip, της ρομ που έχεις αν υπάρχει, ή έστω κάποιας άλλης custom που να μοιάζει(πχ αν έχεις κάποια έκδοση gingerbread δε θα κατεβάσεις miui), να το ανοίξεις και να εξάγεις τις εφαρμογές που σου χρειάζονται από το φάκελο /system/app(για τα μηνύματα είναι το mms.apk νομίζω, και για το market το vending.apk -ή κάπως έτσι το όνομα) και να τα αντιγράψεις στο φάκελο /system/app της συσκευής. Είμαι rooted. Γιατί να πάρω τα .apk που θέλω από το .zip κάποιας rom και να μην κατεβάσω από το google το .apk των google play και του handcent? Αυτό για να γίνει χρειάζεται να υπάρχει το adb στον υπολογίστή και λίγη γνώση με την γραμμή εντολών των windows. Αν δεν υπάρχει το κατεβάζεις και αυτό από κάπου(πιθανότατα υπάρχει σε εφαρμογές root, όπως το doomlords root ή το superoneclick root, ή σε εφαρμογές για επεξεργασία apk, όπως το apk manager -γενικά περιλαμβάνεται σε πολλές εφαρμογές για pc που έχουν σχέση με παραμετροποίηση συσκευών android), το βάζεις σε ένα φάκελο, πχ c:\android\adb.exe ανοιγεις τη γραμμή εντολών των windows, δίνεις την εντολή cd android για να μεταβείς στο φάκελο με το adb(για ευκολία, στον ίδιο φάκελο βάλε και τα αρχεία που θέλεις να μεταφέρεις στη συσκευή), και μετά με την εντολή adb push μεταφέρεις τα αρχεία. Για να καταλάβεις το επίπεδο της ασχετίλας δεν ξέρω καν τι είναι το adb. Έχω ελπίδες να τα καταφέρω με τις εντολές ή θα το χαλάσω τελείως και θα καταφύγω στην επαναφορά χάνοντας και τις επαφές? Αν βέβαια δεν έχεις εμπειρία με τα παραπάνω, πιθανόν να κολλήσεις κάπου, οπότε υπάρχει και η εύκολη λύση της επαναφοράς της συσκευής στην κατάσταση που ήταν αρχικά. Υπάρχει σχετική επιλογή στις ρυθμίσεις(εξαρτάται τη ρομ και τη συσκευή που έχεις για το που ακριβώς βρίσκεται). Απλά θα χάσεις επαφές και αποθηκευμένα sms έτσι. Τις επαφές όχι, αν τις έχεις συγχρονίσει με το gmail λογαριασμό σου, αλλά τα sms ναι. Δεν θέλω να χάσω σε καμία περίπτωση ΚΑΙ τις επαφές μου. Όχι δεν το έχω συγχρονίσει με την google γιατί μου την σπάει. ΑΠΟΡΙΑ: Αν καταφέρω να βάλω εφαρμογή για sms, τα sms που μου έχουν σταλεί όσο δεν την είχα θα τα δω ή δεν θα τα δω ποτέ?
dancer_69 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 1. Με ποιο πρόγραμμα μετέφερες τις εφαρμογές του συστήματος στην sd? Απ' όσο γνωρίζω(μπορεί και να κάνω λάθος βέβαια) αυτού του είδους οι εφαρμογές μεταφέρουν μόνο τις εφαρμογές που έχουν εγκατασταθεί από το χρήστη, όχι αυτές του συστήματος. 2. Αφού έχεις πρόσβαση σε pc, γιατί δε χρησιμοποιείς την ιστοσελίδα του google play: http://play.google.com/store/apps/ για να εγκαταστήσεις τις εφαρμογές που θέλεις στη συσκευή? Δε νομίζω ότι χρειάζεται η sd σε αυτή την περίπτωση. 3. Το adb είναι η γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ pc και συσκευής. Είναι ένα δυνατό εργαλείο, το οποίο αν δε λειτουργήσουν οι εύκολες λύσεις και θέλεις να αποφύγεις την επαναφορά, θα πρέπει να μάθεις να το χρησιμοποιείς. 4. Αυτό διορθώνεται. Για να είσαι σίγουρος, μιας και είναι πιθανό να καταφύγεις σε επαναφορά, θα πρέπει να τις συγχρονίσεις με το google πριν την επαναφορά. Έτσι δεν θα τις χάσεις, και αφού καταφέρεις να επαναφέρεις τη συσκευή και τις επαφές, μπορείς οποιαδήποτε στιγμή μετά να απενεργοποιήσεις ξανά το συγχρονισμό και να τις διαγράψεις από το λογαριασμό σου. 5. Όσο για τα sms που δεν μπορείς να δεις, πιθανότατα θα εμφανιστούν αν καταφέρεις να επανεγκαταστήσεις την εφαρμογή. Αυτό βέβαια αν γράφουν κανονικά τα δεδομένα ρυθμίσεών τους στο διαμέρισμα /data της συσκευής. Τώρα αν τα μεταφέρουν και αυτά στην καρτα(δε γνωρίζω τι γίνεται με το ΖΤΕ μιας και δεν έχω αυτή τη συσκευή, και έχω περίπου 2 χρόνια να ασχοληθώ με μεταφορά εφαρμογών σε sd, οπότε δεν γνωρίζω τι ακριβώς γίνεται με τα δεδομένα ρυθμίσεων). Βέβαια μπορείς να το ελέγξεις αν έχεις στη συσκευή κάποιον διαχειριστή αρχείων που να μπορεί να διαβάσει το διαμέρισμα data. Σε αυτή την περίπτωση θα μεταφερθείς στο φάκελο /data/data/. Αν λοιπόν εκεί υπάρχει για παράδειγμα ένας φάκελος για το handsent sms, τότε μάλλον θα είσαι εντάξει.
funbreaker Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 1. Με ποιο πρόγραμμα μετέφερες τις εφαρμογές του συστήματος στην sd? Απ' όσο γνωρίζω(μπορεί και να κάνω λάθος βέβαια) αυτού του είδους οι εφαρμογές μεταφέρουν μόνο τις εφαρμογές που έχουν εγκατασταθεί από το χρήστη, όχι αυτές του συστήματος. Τις μετέφερα με εντολές από το terminal. Ναι δεν μεταφέρθηκαν όλες αλλά επειδή είμαι και λιγο βλάκας την εφαρμογή για τα μηνύματα την έσβησα καθώς εγκατέστησα το handcent. Αντίστοιχα έσβησα και τον περιηγητή και ίσως και τπτ άλλο. 2. Αφού έχεις πρόσβαση σε pc, γιατί δε χρησιμοποιείς την ιστοσελίδα του google play: http://play.google.com/store/apps/ για να εγκαταστήσεις τις εφαρμογές που θέλεις στη συσκευή? Δε νομίζω ότι χρειάζεται η sd σε αυτή την περίπτωση. Το δοκίμασα από την πρώτη στιγμή αλλά αν και μου έβγαλε μήνυμα πως η εφαρμογή θα εγκατασταθεί στην συσκευή μου, δεν συνέβει ποτέ. Δεν ξέρω γιατί. Μπορεί να φανταστεί κανείς γιατί?
dancer_69 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 Αυτό συμβαίνει συνήθως αν έχει πρόβλημα το wifi. Δοκίμασε να το απενεργοποιήσεις και να το ενεργοποιήσεις ξανά. Επίσης δοκίμασε μερικές φορές, πολλές φορές δεν πιάνει με την πρώτη. Σχετικά με το adb, για να κάνεις πιο εύκολα τη διαδικασία(αφού η συσκευή είναι rooted), κατέβασε το QtADB. Είναι διαχειριστής αρχείων για το android από το pc. Απλά θα βάλεις στο φάκελο του τα adb.exe και aapt.exe και θα τρέξεις το QtADB.exe. Μετά μπορείς εύκολα να μεταφέρεις εφαρμογές από το pc στη συσκευή, ή και να τις εγκαταστήσεις κάνοντας διπλό κλικ επάνω τους. Βρίσκεις για παράδειγμα το apk του handcent sms ή του gosms, ανοίγεις την εφαρμογή, μεταφέρεσαι στο φάκελο που έχεις αποθηκεύσει το apk, κάνεις διπλό κλικ πάνω του, καη η εφαρμογή θα εγκατασταθεί στο τηλέφωνο.
funbreaker Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Αυτό συμβαίνει συνήθως αν έχει πρόβλημα το wifi. Δοκίμασε να το απενεργοποιήσεις και να το ενεργοποιήσεις ξανά. Επίσης δοκίμασε μερικές φορές, πολλές φορές δεν πιάνει με την πρώτη. Σχετικά με το adb, για να κάνεις πιο εύκολα τη διαδικασία(αφού η συσκευή είναι rooted), κατέβασε το QtADB. Είναι διαχειριστής αρχείων για το android από το pc. Απλά θα βάλεις στο φάκελο του τα adb.exe και aapt.exe και θα τρέξεις το QtADB.exe. Μετά μπορείς εύκολα να μεταφέρεις εφαρμογές από το pc στη συσκευή, ή και να τις εγκαταστήσεις κάνοντας διπλό κλικ επάνω τους. Βρίσκεις για παράδειγμα το apk του handcent sms ή του gosms, ανοίγεις την εφαρμογή, μεταφέρεσαι στο φάκελο που έχεις αποθηκεύσει το apk, κάνεις διπλό κλικ πάνω του, καη η εφαρμογή θα εγκατασταθεί στο τηλέφωνο. Δεν έχω wifi εδώ αλλά μόνο 3G. Για την ακρίβεια όχι 3G αλλα G και με το ζόρι. Επίσης δεν έχω το google play στο κινητό. Υπάρχει περίπτωση να φταίει κάτι από αυτά που δεν κατεβαίνει? Με το adb λέω να μην προσπαθήσω, δεν έχω χρόνο εδώ μέσα να ασχοληθώ τόσο.
dancer_69 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Δε γνωρίζω τι γίνεται με το 3G μιας και χρησιμοποιώ μόνο wifi. Ο τρόπος που σου έγραψα παραπάνω με το QtADB είναι ακριβώς για να μην μπλέξεις με το adb που χρειάζεται περισσότερο χρόνο και γνώσεις. Και αν δεν μπορείς να κατεβάσεις απευθείας κάτι δε βλέπω άλλο τρόπο. Και επειδή η συσκευή σου είναι rooted και με unsecure image, δε θα έχεις προβλημα στην εφαρμογή, θα μπορείς να μπεις στους φακέλους /system και /data της συσκευής και να κάνεις αλλαγές. Οπότε μπορείς να περάσεις ότι θέλεις από το pc. Απλά βάζεις το αρχείο της εφαρμογής μέσα στο φάκελο /data/app, ή αν πρόκειται για εφαρμογή συστήματος στο φάκελο /system/app. EDIT: Μιας και κυρίως σε ενδιαφέρει η εγκατάσταση εφαρμογών, να μια(όπως φαίνεται) εύκολη στη χρήση εφαρμογή(από Pc): http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1531880
funbreaker Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 EDIT: Μιας και κυρίως σε ενδιαφέρει η εγκατάσταση εφαρμογών, να μια(όπως φαίνεται) εύκολη στη χρήση εφαρμογή(από Pc): http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1531880 Είσαι μεγάλος. Σε ευχαριστώ.
funbreaker Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Αυτό σημαίνει οτι έβγαλες άκρη? Σχεδόν. Εγκατέστησα το handcent sms με το προγραμματάκι του link σου και το google play. Έτσι τώρα μπορώ να εγκαταστήσω οτιδήποτε χρειαστώ αν και το μόνο που με ένοιαζε ήταν τα sms καθώς τις υπόλοιπες εκατοντάδες εφαρμογές μου σκοπεύω να τις ανακτήσω με το nandroid backup που έχω έτοιμο μόλις πάρω μια νέα κάρτα μνήμης πράγμα που θα γίνει σε 2-3 μερες που θα φύγω με άδεια απολύσεως. Σημειώνω πως τελικά η εγκατάσταση εφαρμογών μέσω του google play από pc ξεκίνησε να δουλεύει μόλις εγκατέστησα το app του google play στο κινητό οπότε ίσως είναι απαραίτητο για να λειτουργήσει. Τώρα 2 πράματα με προβληματίζουν. Το 1ο και σχετικότερο με το thread είναι αν χάθηκαν τελικά τα sms που δεχόμουν όσο δεν είχα application. Μόλις έβαλα το application μου ήρθε ειδοποίηση για ένα sms προ 3ημέρου όμως δεν μου ήρθαν 2 sms που είχα στείλει εγώ δοκιμαστικά από άλλο κινητό. Τι γίνεται τελικα? Αν είχα δεχτεί sms χάθηκαν? Το 2ο είναι που θα βρω μια σίγουρα συμβατή κάρτα για το κινητό γιατί μέχρι τώρα όλες είχαν προβληματα.
dancer_69 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Οπότε το βασικό κομμάτι λύθηκε. Όσον αφορά τα χαμένα sms, μάλλον εμφανίστηκαν αυτά που ήταν αποθηκευμένα στο κέντρο, τώρα τα άλλα προφανώς θα χάθηκαν. Τουλάχιστον δε θα χάσεις άλλα. Τώρα όσον αφορά την κάρτα, επειδή το τηλέφωνο υπάρχει στην οικογένεια αλλά όχι στην κατοχή μου, δεν έχω ασχοληθεί σχεδόν καθόλου. Στην πρώτη ευκαιρία πάντως θα κοιτάξω να δω τι κάρτα έχει. Επειδή όμως ξέρω ότι στο τηλέφωνο αυτό δεν υπήρξε ποτέ πρόβλημα με τις κάρτες(θα πρέπει να έχουν δοκιμαστεί 2-3), πιστεύω ότι μπορεί να έχει πρόβλημα η συσκευή σου ή η ρομ που χρησιμοποιείς(αν και σ' αυτή την περίπτωση θα πρέπει να μπορείς να βρεις και άλλες σχετικές αναφορές εκεί που την κατέβασες ή στο νετ γενικότερα).
dancer_69 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Λοιπόν, αυτές που λειτουργούν, τουλάχιστον στη συσκευή που έχω πρόσβαση είναι οι: Sony HC class 4 4GB και Transcend HC class 6 8GB Με αυτές τις δύο έχει λειτουργήσει η συσκευή αρκετό καιρό χωρίς πρόβλημα.
funbreaker Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Λοιπόν, αυτές που λειτουργούν, τουλάχιστον στη συσκευή που έχω πρόσβαση είναι οι: Sony HC class 4 4GB και Transcend HC class 6 8GB Με αυτές τις δύο έχει λειτουργήσει η συσκευή αρκετό καιρό χωρίς πρόβλημα. Αυτή που είχε πρόβλημα ήταν μια Trancent HC class6 8GB. Πρέπει να παίζει ρόλο και ο αριθμός παρτίδας και αν είναι GEN1 ή GEN2 η συσκευή. Γενικά όμως το τηλέφωνο έχει θέμα με τις κάρτες. Έχω διαβάσει άπειρες περιπτώσεις με ασύμβατες κάρτες για το blade. Θα το ψάξω περισσότερο μετά την απελευθέρωση (3 και σήμερα για την άδεια απολύσεως).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα