Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παρακαλώ, πάλι καλά να λέω που δεν με έβρισες και δεν έργαψες στο τέλος "no offense"

for the record ΚΑΝΕΙΣ κατασκευαστής δεν διευκρινίζει στο site του ότι το 10bit panel του είναι 8bit με A-FRC, ούτε η Dell ούτε η HP ούτε η Eizo ούτε η NEC...

http://www.prad.de/en/monitore/review/2011/review-nec-pa301w-bk-part7.html#Image

τώρα να περιμένω αμφισβήτηση του prad.de ?

Από το press release της NEC:

http://www.nec-display-solutions.com/p/uk/en/printable/newsprintable/dp/Internet/Content/PressReleases/2010/Products/LCD/PA301W/PA301W.xhtml

With its uncompromising true 10-bit P-IPS LCD technology, the NEC MultiSync® PA301W offers a resolution of 2560 x 1600 pixels. Innovative new features and outstanding ergonomics guarantee increased productivity and user-friendly working. For example, several program windows or multiple video feeds can be displayed simultaneously on the large-area display in 16:10 format using the picture-in-picture function. The new model has a pivot function, can rotate and tilt and can be height-adjusted by up to 150 mm.

Θα εμπιστευτώ λοιπόν μια Γιαπωνέζικη εταιρία που ξεκάθαρα αναγράφει τον τύπο του πάνελ και όχι εικασίες ή ασάφιες.

Στο δια ταύτα, εμπιστεύομαι και τα μάτια μου 8 μήνες τώρα κι έχοντας δουλέψει και με DELL U3011 και με HP ZR30w όταν έψαχνα να αγοράσω οθόνη πέρσυ.

Αν και πάλι αδυνατείς να καταλαβεις, τότε ισχύει το ρητό: "Όσα δε φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια."

Αυτά και δε σου κάνω άλλο reply, ειλικρινά δε θεωρώ ότι σε βοηθάω σε κάτι παρά πέρα.

Καλή συνέχεια.

• Απαντ. 148
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Όσα bit και να έχει η NEC τι μας ενδιαφέρει;Το θέμα εδώ είναι για την lg που κοστίζει 140ευρώ,όχι για την nec των 2000ευρώ..

• Super Moderators
Δημοσ.

σε καμία περίπτωση δεν ισχυρίστηκα ότι οι Dell/HP είναι ισάξιες με την NEC ή την Eizo, ή ότι λες ψέματα, ούτε για πλάκα!

ΑΛΛΑ κανένας κατασκευαστής monitor με 10bit panel δεν γράφει στο site του ότι το 10bit panel της οθόνης του είναι στην πραγματικότητα 8bit με A-FRC...

κι άλλο site http://www.tftcentral.co.uk/articles/panel_technologies.htm (click στην κατηγορία P-IPS-Perfomance IPS, διευκρινίζει για τις NEC κιόλας)

είχε βγει είδηση μάλιστα τότε... http://www.tftcentral.co.uk/news_archive/23.htm#colour_depths

Also, keep in mind that the same situation can be found when you consider the modern "10-bit" panels. LG.Display again list their new 24, 27 and 30" modules as being 10-bit, and you will see highly regarded manufacturers like NEC and Eizo (and others) refer to their displays as 10-bit. In fact, with the exception of a couple of very expensive models, these screens are all using panels which feature an 8-bit+AFRC colour depth, so again, not a true 10-bit! Some models don't even use an 8-bit+AFRC panel, but carry out the FRC at a hardware LUT level instead of on the panel side. So there's no difference there really.
Δημοσ.

Ένα 10abit panel θα παίξει ως 10bit με την ανάλογη υποστήριξη στα components του monitor που το υλοποιεί.

Αυτό είναι που δε διευκρινίζουν πολλοί και κάνουν σούπα αρκετοί λόγω ημιμάθειας.

Τέσπα φυσικά και δεν υποχρεούσαι να ξέρεις, απλά πολλές φορές η ημιμάθεια είναι χειρότερη της άγνοιας.

Τέλος το offtopic το παρακάναμε λιγάκι. :)

PS: Μεταξύ DELL και LG ως υλοποίηση, θε επέλεγα DELL, λόγω καλύτερης υλοποίησης, καλύτερης υποστήριξης και καλύτερης εμφάνισης.

(Και με τις τωρινές τιμές που βλέπω για DELL U2312HM θα πήγαινα για το U2412M που είναι και 24άρι και 1920x1200.)

Παρόλα αυτά 139 ευρώ για 23άρι eIPS είναι super τιμή όταν ακόμη και ΤΝ στις ίδιες ίντσες βγαίνουν σε παρεμφερείς τιμές (κάποιες φορές και παραπάνω).

Καλή συνέχεια, το θέμα θεωρώ το υπερκαλύψαμε δεόντος.

Ώρα για μπανάκι στη θάλασσα και βραδυνές μπυρίτσες.

Καλή συνέχεια σε όλους.

• Super Moderators
Δημοσ.

Ένα 10abit panel θα παίξει ως 10bit με την ανάλογη υποστήριξη στα components του monitor που το υλοποιεί.

Αυτό είναι που δε διευκρινίζουν πολλοί και κάνουν σούπα αρκετοί λόγω ημιμάθειας.

Τέσπα φυσικά και δεν υποχρεούσαι να ξέρεις, απλά πολλές φορές η ημιμάθεια είναι χειρότερη της άγνοιας.

Τέλος το offtopic το παρακάναμε λιγάκι. :)

είπα ότι δεν θα παίξει ως 10bit? απλά είπα ότι δεν είναι TRUE 10bit και έκανες λες και σε έβρισα, ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί προσπαθείς να με προσβάλεις...

Δημοσ.

Αν πάρω την οθόνη από vision studio ξέρει κανείς αν θα έχει εγγύηση από LG Hellas?

Δεν ξέρω φίλε μου άμα έχει από LG hellas εγγύηση αλλά πάρε ένα τηλ. σε αυτούς και ρώτα τους.Είναι πολυ εξυπηρετικοι. Θέλω και εντυπώσεις από την οθόνη διότι σκοπεύω να την τσιμπίσω απο το έμπιστο visionstudio.

Δημοσ.

Δεν ξέρω φίλε μου άμα έχει από LG hellas εγγύηση αλλά πάρε ένα τηλ. σε αυτούς και ρώτα τους.Είναι πολυ εξυπηρετικοι. Θέλω και εντυπώσεις από την οθόνη διότι σκοπεύω να την τσιμπίσω απο το έμπιστο visionstudio.

To θέμα είναι πως από όσο ξέρω επειδή είναι Κυριακή δεν θα υπάρχει τηλεφωνική εξυπηρέτηση και εγώ την οθόνη θέλω να την τσιμπήσω σήμερα... Αλλά και να μην έχει έχω ακούσει τα καλύτερα για το visionstudio οπότε και αυτοί να καλύψουν την εγγύηση δεν θα έχω πρόβλημα... :rolleyes:

Δημοσ.

To θέμα είναι πως από όσο ξέρω επειδή είναι Κυριακή δεν θα υπάρχει τηλεφωνική εξυπηρέτηση και εγώ την οθόνη θέλω να την τσιμπήσω σήμερα... Αλλά και να μην έχει έχω ακούσει τα καλύτερα για το visionstudio οπότε και αυτοί να καλύψουν την εγγύηση δεν θα έχω πρόβλημα... :rolleyes:

Η παραγγελία θα εκτελεστεί αύριο έτσι και αλλιώς.

Το πολύ πολύ ρίξε την παραγγελία και αύριο την ακυρώνεις.

Δημοσ.

Η παραγγελία θα εκτελεστεί αύριο έτσι και αλλιώς.

Το πολύ πολύ ρίξε την παραγγελία και αύριο την ακυρώνεις.

Την έριξα ήδη. Και να μην έχει εγγύηση από LG Hellas εγώ τώρα το παρήγγειλα και εξ άλλου δεν έχω από κάπου αλλού να την πάρω :P

Δημοσ.

Ένα ευχαριστώ και από εμένα στον topic starter. Την παράγγειλα την οθόνη από eshop στα 140€.

Σχετικά με την εγγύηση από eshop είναι σαν να μην υπάρχει ή θα την φτιάξουν/αντικαταστήσουν έστω και σε αρκετό χρονικό διάστημα;

Δημοσ.

Ένα ευχαριστώ και από εμένα στον topic starter. Την παράγγειλα την οθόνη από eshop στα 140€.

Σχετικά με την εγγύηση από eshop είναι σαν να μην υπάρχει ή θα την φτιάξουν/αντικαταστήσουν έστω και σε αρκετό χρονικό διάστημα;

Νομίζω το 2ο...

Δημοσ.

Η χειρότερη μακράν ήταν η LG W2600HP-BF που σε στράβωνε με τα αζύγιστα εντελώς χρώματά της και είχε κάτι κόκκινα που έβγαζαν μάτι (συν όταν πιο εύκολα έλυνες sudoku σε grandmaster mode, παρά να φτιάξεις σωστό color palette για την W2600HP-BF).

Είχες στείλει την LG W2600HP-BF για firmware update; Γιατί πολλά κομμάτια είχαν θέμα με τα χρώματα και ειδικά με το υπερβολικό κόκκινο, που με το firmware update διορθωνόταν.

Δημοσ.

Κατα πάσα πιθανότητα θα αναλάβει η LG η ίδια.

Αν είναι να μπλέξεις με το e-shop καλύτεα να την πετάξεις για να γλιτώσεις και τα νεύτα.

Της δικιάς μου της έκανα overclocking στα hertz.Μέχρι 65 πάει.Αυτά τα 5 ακούγονται λίγα αλλά είναι σχεδόν 10%.

Μπορεί να πάθει τίποτα;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...