Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω υπάρξει κάτοχος TN πάνελ ώς το 2005.

Από εκεί και μετά έκανα μετάβαση σε PVA και IPS panels και μπορώ να πώ με σιγουριά ότι τα ΤΝ πάνελ είναι μακράν τα χειρότερα και σε γωνίες θέασης αλλά και σε ποιότητα/ευκρίνεια χρωμάτων.

Ναι οι διαφορές είναι μεγάλες (ανάλογα βέβαια και το πόσα λεφτά σκάει κάποιος για IPS panel) και τα χρώματα στα TN είναι ξεπλυμένα ή oversaturated σε όλες τις περιπτώσεις.

Μετά από της εξής οθόνες που είχα στην κατοχή μου:

2x Iiyama AS4821DT (19" P-MVA),

Viewsonic VX2435W (24" P-MVA),

LG W2600HP-BF (26" LG S-IPS),

EIZO HD2441W (24" Samsung S-PVA),

DELL U2410 (24" LG H-IPS) και

DELL 3008WFP (30" LG H-IPS),

πλέον δουλεύω με μια NEC PA301W (30" P-IPS), δε την αλλάζω με τίποτα και δε ξαναγυρίζω σε ΤΝ που να μου το χαρίζουν.

Οι τιμές έχουν πέσει σημαντικά και είναι χαζομάρα πλέον να επιλέγει κάποιος ΤΝ πάνελ τη σήμερον ημέραν.

Παλιότερα τα πράγματα ίσως να ήταν διαφορετικά από θέμα τιμής (με αναλογία 1:5 και παραπάνω).

Όμως μη θυσιάζετε ποιότητα για λίγα ευρώ, γιατί πλέον είναι πολύ λίγα (τουλάχιστον για τα απλά μοντέλα IPS).

Στο δια ταύτα η τιμή των 139 ευρώ είναι τέλεια για IPS μοντέλο 23", μην αναλώνεστε σε θεωρίες και ερωτήματα, όσοι βγαίνετε οικονομικά και όντως τη χρειάζεστε, πάρτε την (ή και 2+ ακόμα για multiple desktop) και θα κάνετε επένδυση και για τα μάτια σας και για τα χρήματά σας.

Αυτά.

• Απαντ. 148
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Έχω υπάρξει κάτοχος TN πάνελ ώς το 2005.

Από εκεί και μετά έκανα μετάβαση σε PVA και IPS panels και μπορώ να πώ με σιγουριά ότι τα ΤΝ πάνελ είναι μακράν τα χειρότερα και σε γωνίες θέασης αλλά και σε ποιότητα/ευκρίνεια χρωμάτων.

Ναι οι διαφορές είναι μεγάλες (ανάλογα βέβαια και το πόσα λεφτά σκάει κάποιος για IPS panel) και τα χρώματα στα TN είναι ξεπλυμένα ή oversaturated σε όλες τις περιπτώσεις.

Μετά από της εξής οθόνες που είχα στην κατοχή μου:

2x Iiyama AS4821DT (19" P-MVA),

Viewsonic VX2435W (24" P-MVA),

LG W2600HP-BF (26" LG S-IPS),

EIZO HD2441W (24" Samsung S-PVA),

DELL U2410 (24" LG H-IPS) και

DELL 3008WFP (30" LG H-IPS),

πλέον δουλεύω με μια NEC PA301W (30" P-IPS), δε την αλλάζω με τίποτα και δε ξαναγυρίζω σε ΤΝ που να μου το χαρίζουν.

..

.

.

Καλησπέρα, μεταξύ S-PVA και IPS έχεις δεί διαφορά?

Εγώ έχω την EIZO S2031W με S-PVA αν δεν κάνω λάθος, αλλά μου κάθεται καλύτερα στο μάτι σε σχέση με την LG IPS231 με IPS panel.

Δημοσ.

Εγώ έχω την EIZO S2031W με S-PVA αν δεν κάνω λάθος, αλλά μου κάθεται καλύτερα στο μάτι σε σχέση με την LG IPS231 με IPS panel.

To S-PVA δεν είναι ανταγωνιστικό του eIPS που φοράνε τα φθηνά IPS μοντέλα. Αντίστοιχα είναι τα S-IPS/P-IPS όπου είναι καθαρά 10-12bit. Το e-IPS είναι το gaming IPS -> χαμηλά Input-lag/RT.

Γιαυτό και σου φαίνεται καλύτερη, γιατί είναι ;)

• Super Moderators
Δημοσ.

Αντίστοιχα είναι τα S-IPS/P-IPS όπου είναι καθαρά 10-12bit.

το S-IPS αντικαταστάθηκε από το H-IPS το οποίο θα αντικατασταθεί από το ΑΗ-IPS στο τέλος της χρονιάς αν δεν κάνω λάθος...

ελάχιστα είναι true 10bit panels (12bit που είδες?), η συντριπτική πλειοψηφία είναι 8bit+A-FRC...

Έπαιξε κανείς παιχνίδια να μας πει αν έχει input lag?

ναι λες και θα καταλάβει κανείς το input lag με το μάτι :rolleyes:

ακόμα να αποφασίσεις για οθόνη? dude, αποφασίσαμε ποιο αμάξι θα παίρναμε πιο σύντομα από όσο σου έχει πάρει για να αποφασίσεις ποια οθόνη θες και έκανε και 20000 euro! :P

Δημοσ.

Εγω σκεφτόμουν να πάρω samsung αλλα με όλα αυτά που ακούω για ips έχω μπερδευτεί αρκετά και δεν ξέρω τι να κάνω.....

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

ναι λες και θα καταλάβει κανείς το input lag με το μάτι :rolleyes:

ακόμα να αποφασίσεις για οθόνη? dude, αποφασίσαμε ποιο αμάξι θα παίρναμε πιο σύντομα από όσο σου έχει πάρει για να αποφασίσεις ποια οθόνη θες και έκανε και 20000 euro! :P

Πάντα με τον καλό λόγο στο στόμα :P

Σήμερα θα την παραγγείλω μαζί με τα Z323 και θα πάω να τα παραλάβω την άλλη βδομάδα από ένα κατάστημα e-shop. 177 σύνολο :)

• Super Moderators
Δημοσ.

δεν στο λέω για κακό, στο λέω για να αποφασίσεις επιτέλους κάτι, πόσους μήνες παιδεύεσαι? :P

Δημοσ.

To S-PVA δεν είναι ανταγωνιστικό του eIPS που φοράνε τα φθηνά IPS μοντέλα. Αντίστοιχα είναι τα S-IPS/P-IPS όπου είναι καθαρά 10-12bit. Το e-IPS είναι το gaming IPS -> χαμηλά Input-lag/RT.

Γιαυτό και σου φαίνεται καλύτερη, γιατί είναι ;)

1) Δε συγκρίνουμε EIZO ή NEC με LG, όπως δε συγκρίνουμε SAAB με Opel. Μπορεί μερικά μοντέλα να φοράνε to ίδιο Panel, όμως αλλάζουν όλα τα υπόλοιπα components και κατά συνέπεια και ο τρόπος οδήγησης κι αξιοποίησης του πανελ.

2) Όπως ήδη ειπώθηκε το e-IPS (που είναι φτηνού τύπου IPS Panel for consumer monitors), δεν έχει νόημα να συγκριθεί με τα S-PVA, S-IPS, H-IPS, AH-IPS και P-IPS panels.

3) Όσον αφορά τα χρώματα τώρα, ένα S-PVA Panel έχει φανταστικό ΜΑΥΡΟ, όπως κι ένα S-IPS/H-IPS panel έχει φανταστικό ΛΕΥΚΟ.

Ως πιο stable λύση με σωστά ζυγισμένα μαύρα και λευκα, είναι το P-IPS panel, αλλά το κόστος εκτοξεύεται κατακόρυφα προς τα πάνω, ανάλογα και την υλοποίηση.

4) Από τις PVA/IPS οθόνες που είχα ώς τώρα, μπορώ να πώ ότι με εξέπληξαν τρελά για τα χρώματά τους, η EIZO HD2441W και η NEC PA301W που έχω τώρα κι ενσωματώνει 30" 10bit panel και 14-bit 3D LUT. Η χειρότερη μακράν ήταν η LG W2600HP-BF που σε στράβωνε με τα αζύγιστα εντελώς χρώματά της και είχε κάτι κόκκινα που έβγαζαν μάτι (συν όταν πιο εύκολα έλυνες sudoku σε grandmaster mode, παρά να φτιάξεις σωστό color palette για την W2600HP-BF).

5) Δε θα έκανα μετάβαση από EIZO σε LG, πόσο μάλλον για consumer σειρά. Πολύ καλό και τίμο το LG αλλά έναντι του όποιου TN panel, μέχρι εκεί όμως.

Ελπίζω να σε κατατόπισα.

• Super Moderators
Δημοσ.

και η NEC PA301W που έχω τώρα κι ενσωματώνει 30" 10bit panel και 14-bit 3D LUT.

8bit+A-FRC όπως ανέφερα πιο πάνω :-)

Δημοσ.

To S-PVA δεν είναι ανταγωνιστικό του eIPS που φοράνε τα φθηνά IPS μοντέλα.

1) Δε συγκρίνουμε EIZO ή NEC με LG, όπως δε συγκρίνουμε SAAB με Opel. Μπορεί μερικά μοντέλα να φοράνε to ίδιο Panel, όμως αλλάζουν όλα τα υπόλοιπα components και κατά συνέπεια και ο τρόπος οδήγησης κι αξιοποίησης του πανελ.

2) Όπως ήδη ειπώθηκε το e-IPS (που είναι φτηνού τύπου IPS Panel for consumer monitors), δεν έχει νόημα να συγκριθεί με τα S-PVA, S-IPS, H-IPS, AH-IPS και P-IPS panels.

.

.

Ελπίζω να σε κατατόπισα.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, την ΕΙΖΟ την είχα πάρει σε προσφορά από Saturn στα 300ευρώ και είμαι απόλυτα ευχαριστιμένος, αν και θα ήθελα να έχω 22'.

Τώρα για να μην ξεφεύγουμε από το θέμα, όπως έχει ειπωθει η συγκεκριμένη LG έχει ίδιο ακριβώς πανελ με της DELL U2311, έτσι δεν είναι? (για την ακρίβεια κάπου είχα διαβάσει πως η LG πουλαει τα πανελ στην DELL)

Οπότε οι διαφορές θα είναι στο οτι η μία έχει φωτισμό LED ενώ η άλλη όχι, με ότι +/- έχει αυτό.

(δεν ξέρω βέβαια τι διαφορές έχουν στην υλοποιηση όπως αναφέρει ο φίλος plpapadopoulos και πως θα είναι το αποτέλεσμα)

Δημοσ.

8bit+A-FRC όπως ανέφερα πιο πάνω :-)

Θa σε παρακαλούσα να μην ξαναγράψεις αηδίες απλά για να πείς κάτι ή για να αυξήσεις τα πόστς σου.

Το πάνελ στο PA301W είναι 10bit, οπότε ας μή το μπερδεύουμε με αυτό της DELL U3011 και της HP ZR30w.

Επέτρεψέ μου να ξέρω την οθόνη μου καλύτερα, την έχω 8 μήνες τώρα και την ξέρω απ'έξω κι ανακατωτά.

No offence.

Ευχαριστώ.

Από το site της NEC:

http://www.necdisplay.com/p/desktop%20-monitors/pa301w-bk

The 30" NEC MultiSync PA301W is the ultimate LCD display for professional graphics and photography applications and can tackle the most demanding color-critical projects. This 10-bit widescreen LCD, which features four digital inputs, a 2560x1600 resolution with a wide color gamut, a 14-bit 3D LUT, high brightness and an integrated USB hub with DisplaySync Pro, sets the standard for accurate, consistent and repeatable color performance.

Επίσης:

http://www.techcular.com/nec-pa301w-multisync-monitor/

http://www.crosat.us/nec-multisync-pa301w-lcd-display-with-10-bit-p-ips-panel/

http://www.pcpro.co.uk/reviews/monitors/368842/nec-multisync-pa301w

και μπορώ να σου βρώ κι άλλα links, αν και του κατασκευαστή φτάνει και περισσεύει...

• Super Moderators
Δημοσ.

Θa σε παρακαλούσα να μην ξαναγράψεις αηδίες απλά για να πείς κάτι ή για να αυξήσεις τα πόστς σου.

Το πάνελ στο PA301W είναι 10bit, οπότε ας μή το μπερδεύουμε με αυτό της DELL U3011 και της HP ZR30w.

Επέτρεψέ μου να ξέρω την οθόνη μου καλύτερα, την έχω 8 μήνες τώρα και την ξέρω απ'έξω κι ανακατωτά.

No offence.

Ευχαριστώ.

παρακαλώ, πάλι καλά να λέω που δεν με έβρισες και δεν έργαψες στο τέλος "no offense"

for the record ΚΑΝΕΙΣ κατασκευαστής δεν διευκρινίζει στο site του ότι το 10bit panel είναι 8bit με A-FRC, ούτε η Dell ούτε η HP ούτε η Eizo ούτε η NEC...

για να σε προλάβω η Eizo βγάζει monitors με P-IPS για το οποίο ισχύει το ίδιο, 10bit=8bit + A-FRC και ούτε αυτή προφανώς το αναφέρει στο site της...

http://www.prad.de/en/monitore/review/2011/review-nec-pa301w-bk-part7.html#Image

The P-IPS panel in the NEC PA301W does not differ from the H-IPS variant from LG (LM300WQ5) that is used in various monitors. The only deviation from some older monitors is the panel internal FRC dithering, with which the panel presents itself as 10bit enabled for the electronics. Display still takes place with 8 bits per channel. For the user, the concrete positioning of the FRC dithering level is transparent: unpleasant losses of hue are avoided in any case in conjunction with the powerful electronics. When playing material back via the DisplayPort input, the user also benefits from the increased range of hues in signals with 10 bits per channel. The negative effects of FRC dithering are only slightly visible on the NEC PA301W: only at a short distance from the screen can a minimal amount of noise be seen in dark hues. There are no clear spatial patterns

δεν πιστεύω ότι υπάρχει αμφιβολία για την αξιοπιστία του Prad.de?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...