Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ρε παίδες για να ενωθούμε οι κάτοχοι λίγο :mrgreen:

από settings έχετε κάνει τπτ ιδιαίτερο ή την αφήσατε όπως είναι?

σαν οθόνη μια χαρά είναι η βάση της μου έχει κάτσει λίγο άσχημα αλλά νομίζω ότι το ξεπερνάω :P

• Απαντ. 148
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Παιδιά η οθόνη είναι πολύ καλή. Μόλις συνήθισα την αλλαγή από 19 σε 23 ίντσες είμαι απόλυτα ικανοποιημένος-εντυπωσιασμένος.

Δημοσ.

Άμα πας σε IPS δεν ξαναγυρίζεις πίσω :mrgreen:

Θα σου φανεί τόσο πολύ η διαφορά ε? Αυτό το λες για τα χρώματα ή για τις γωνίες θέασης?

Δημοσ.

Θα σου φανεί τόσο πολύ η διαφορά ε? Αυτό το λες για τα χρώματα ή για τις γωνίες θέασης?

κυριως τα χρωματα,γιατι τις γωνιες δε τις βλεπεις εκτος κι αν καθεσαι σε στραβο γραφειο :P

Δημοσ.

Και για τα δύο. Αλλά η μεγάλη διαφορά είναι οι γωνίες θέασης. Για τις γωνίες διαφωνώ με τον παραπάνω φίλο καθώς το "γωνίες" είναι σχετικό αφού και ακριβώς στο κέντρο να είσαι έχει διαφορά μία IPS με μία TN-Film. Στην IPS βλέπεις αυτό που πρέπει να δεις σε όλη την επιφάνεια της οθόνης ενώ στην TN βλέπεις χρωματικές διακυμάνσεις στο πάνω και στο κάτω μέρος της. Στα χρώματα η τεράστια διαφορά είναι αν πας σε ακριβότερη Wide Gamut IPS οθόνη (Dell U2410, HP LP2475, LG W2600HP, κτλ).

Όπως είπε ο άλλος φίλος, όταν πας σε IPS (αν και είναι γεγονός ότι δεν είναι όλες οι IPS παραλλαγές -eIPS, P-IPS, AH-IPS- ίδιες ούτε και όλα τα panels της ίδιας παραλλαγής) δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναγυρίσεις σε TN-Film και να είσαι ικανοποιημένος από την επιστροφή. 4 χρόνια τώρα έχω την LG W2600HP-BF και όποτε βλέπω TN-Film ξενερώνω αφάνταστα...

Δημοσ.

Ίδιο έχουν ναι.

Όταν λέμε οτι έχουν ίδιο panel τι εννούμε;

Γιατί βλέπω οτι έχουν αρκετές διαφορές στα reviews.πχ στο response time.Δεν εξαρτάται απο το panel αυτό;

Πάρτε και ένα καλό review για όποιον δεν το έχει δει.

http://www.prad.de/en/monitore/review/2011/review-lg-ips235v.html

Δημοσ.

Μπορει να μην έχουν ακριβώς το ίδιο panel αλλά παραλλαγή του ίδιου. Το panel είναι το LM230WF3 της LG το οποίο έχει βγει στις παρακάτω παραλλαγές:

LM230WF3-SLB1

LM230WF3-SLB2

LM230WF3-SLD1

Ίδιο πράγμα με ίσως κάποιες ασήμαντες διαφορές. Το response time που βλέπεις έχει να κάνει και με το μηχανισμό overdrive που έχει χρησιμοποιήσει η κάθε εταιρία στο συγκεκριμένο μοντέλο. Μπορεί της Dell να είναι λίγο καλύτερος.

Δημοσ.

Και για τα δύο. Αλλά η μεγάλη διαφορά είναι οι γωνίες θέασης. Για τις γωνίες διαφωνώ με τον παραπάνω φίλο καθώς το "γωνίες" είναι σχετικό αφού και ακριβώς στο κέντρο να είσαι έχει διαφορά μία IPS με μία TN-Film. Στην IPS βλέπεις αυτό που πρέπει να δεις σε όλη την επιφάνεια της οθόνης ενώ στην TN βλέπεις χρωματικές διακυμάνσεις στο πάνω και στο κάτω μέρος της. Στα χρώματα η τεράστια διαφορά είναι αν πας σε ακριβότερη Wide Gamut IPS οθόνη (Dell U2410, HP LP2475, LG W2600HP, κτλ).

Όπως είπε ο άλλος φίλος, όταν πας σε IPS (αν και είναι γεγονός ότι δεν είναι όλες οι IPS παραλλαγές -eIPS, P-IPS, AH-IPS- ίδιες ούτε και όλα τα panels της ίδιας παραλλαγής) δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναγυρίσεις σε TN-Film και να είσαι ικανοποιημένος από την επιστροφή. 4 χρόνια τώρα έχω την LG W2600HP-BF και όποτε βλέπω TN-Film ξενερώνω αφάνταστα...

χμ

κοιτα η προηγουμενη μου ΤΝ δεν ειχε πολυ σαπιες γωνιες,αλλα στα χρωματα ηταν χαλια.

στα χρωματα τις εβαλα διπλα διπλα και στην dell εβλεπα χρωματα που στην αλλη δεν τα ειχα δε ποτε.confused.png

Δημοσ.

χμ

κοιτα η προηγουμενη μου ΤΝ δεν ειχε πολυ σαπιες γωνιες,αλλα στα χρωματα ηταν χαλια.

στα χρωματα τις εβαλα διπλα διπλα και στην dell εβλεπα χρωματα που στην αλλη δεν τα ειχα δε ποτε.confused.png

Με κάλυψε ο φίλος mpokwsths με το post του, που μάλιστα έχουμε τυχαίως και την ίδια οθόνη :mrgreen: Είναι όντως και για τα 2...εκτός από τα χρώματα που είναι εξωπραγματικά (όπως είπε ο φίλος Ntinaras στη σύγκριση καταλαβαίνεις τη μεγάλη διαφορά και αν έχεις δουλέψει αρκέτα σε IPS και μετά πας να δουλέψεις σε TN, καταλαβαίνεις κατευθείαν τα ξεπλυμένα χρώματα των τελευταίων), οι γωνίες είναι τέλειες, και κυρίως ο κάθετος άξονας, όπου στις TN αν κάτσεις ή ξαπλώσεις πιο χαμηλά από την οθόνη μαυρίζει το σύμπαν, ο οριζόντιος δε με χαλάει πολύ, μάλιστα σε κάποιες TN είναι σχετικά κομπλέ, αλλά και παλι σύγκριση με τις IPS δε γίνεται! Ενώ έχω καιρό IPS οθόνη, ακόμα και τώρα με πιάνω να χαζεύω με τα χρώματα σε κάποιες φωτογραφίες. Ήμουν κι εγώ διστακτικός στην αρχή και έλεγα "εντάξει μωρέ, σιγά τη διαφορά"...η διαφορά όμως υπάρχει, είναι μεγάλη και αξίζει η αγορά μιας IPS (όπως αυτής της LG του θέματος που έχει και φοβερή τιμή), ειδικά αν ασχολείσαι με graphic design, φωτογραφία κλπ δεν το συζητάω...το μόνο μειονέκτημα που έχουν μερικά IPS πάνελ είναι το backlight bleeding (που το έχουν και πολλά TN όμως) και το μαύρο τους δεν είναι και τόσο βαθύ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...