Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, το 'γερασμένο' πλέον PC μου, αρχίζει και τρώει κολλήματα στα σύγχρονα παιχνίδια και σκέφτομαι τι μπορώ να του προσφέρω ωστε να αντέξει κανα 2 χρόνια για gaming (αν και το βλέπω δύσκολο).

Τωρα έχει ως εξής:

CPU: Intel E8400 3 GHz

RAM: 6GB DDR2 800mhz

Motherboard: ASUS P5N-D

GPU: GeForce 9800 GTX

Τροφοδοτικό: COOLERMASTER RP-650 EXTREMEPOWER PLUS 650W

Οθόνη: EIZO S2031W 1680*1050

Σίγουρα κάποια στιγμή θα πάρω έναν SSD για καθημερινή χρήση, αλλά ξέρω οτι αυτό δεν θα βοηθήσει στα παιχνίδια.

Σκέφτομαι μήπως πάρω μια 6870 αλλά φοβάμαι μήπως με κόβει ο επεξεργαστής..

Δημοσ.

Στη θεση σου θα κοιτουσα την αγορα των μεταχειρισμενων.

Μια καρτα του επιπεδου που ανεφερες η λιγο πιο κατω και εναν τετραπυρηνο στα ιδια Ghz συμβατο με τη μητρικη σου.

Η γιατι οχι λιγο Overclock αν δε βρεις επεξεργαστη. Πιθανως αγοραζοντας καλυτερη ψυκτρα

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση.

Φοβάμαι τις μεταχειρισμένες κάρτες και τους επεξεργαστες, μήπως και τα έχει 'ψήσει' ο προηγούμενος ιδιοκτήτης τους..

Βέβαια καινούριο συμβατό επεξεργαστή δε αξίζει γιατί η τιμή είναι σχεδόν ίδια με τους σύγχρονους, ίσως και ακριβότερη.

Αλλά και μεταχειρισμένος δεν ξέρω αν αξίζει γιατί θα κοστίσει σχεδόν όσο η κάρτα η οποία φαντάζομαι θα δώσει μεγαλύτερη 'ώθηση' στα παιχνίδια.

Δημοσ.

Ο επεξεργαστής σου είναι αρκετά ισχυρός και ας είναι διπύρηνος...

Και στο λέω και από προσωπική εμπειρία... οποτε ερχομαι Ελλάδα κουβαλάω μαζί μου και την 5870 την οποία την πετάω στο pc2 το οποίο μέχρι στιγμής δεν με έχει προδώσει σε κανένα παιχνίδι.

Με μια κάρτα της τάξεως 6850 - 6870 - 560Ti θα εισαι άρχοντας ειδικά στην ανάλυση που παίζεις....

Δημοσ.

Ο επεξεργαστής σου είναι αρκετά ισχυρός και ας είναι διπύρηνος...

Και στο λέω και από προσωπική εμπειρία... οποτε ερχομαι Ελλάδα κουβαλάω μαζί μου και την 5870 την οποία την πετάω στο pc2 το οποίο μέχρι στιγμής δεν με έχει προδώσει σε κανένα παιχνίδι.

Με μια κάρτα της τάξεως 6850 - 6870 - 560Ti θα εισαι άρχοντας ειδικά στην ανάλυση που παίζεις....

συμφωνω. παρε μια 6850 ή 6870 και θα εισαι καλα

Δημοσ.

Να μην κοιτάξω για 7850?

Θα πάει χαμένη?

Επίσης, πως μπορώ να καταλάβω αν δημιουργηθεί bottleneck?

Η 7850 και για την αναλυση που παίζεις και για το σύστημα σου είναι υπερβολή!

Δημοσ.

Το bottleneck θα το καταλαβεις ευκολα. Αν ριχνοντας τις λεπτομερειες των γραφικων και την αναλυση το παιχνιδι δεν εχει παραπανω fps τοτε εχεις μπουκαλι απο επεξεργαστη. Ο επεξεργαστης σου παντως για μια διετια δε νομιζω να εχει θεμα. Ανεβασε τον και λιγο.

Δημοσ.

Μια χαρά είναι το συστηματάκι σου, ο επεξεργαστής σου είναι γρήγορος, έχεις μπόλικη μνήμη (υποθέτω ότι έχεις 64άρια W) και το τροφοδοτικό σου μπορεί να σηκώσει άνετα οποιαδήποτε κάρτα γραφικών θελήσεις να πάρεις. Αν λοιπόν δώσεις κίολας την κάρτα που έχεις θα σου έρθει πολύ οικονομικά να αναβαθμιστείς με μια 6850-6870. Πάντως θα μπορούσες να πάρεις άνετα με 100 ευρώπουλα μια μεταχειρισμένη 5850-5850 Xtreme που είναι εξαιρετική καρτούλα ...

Για το μέγεθος της οθόνης που έχεις, και τη μέγιστη ανάλυση που αυτή σηκώνει, ακόμα και οι κάρτες αυτές, είναι παραπάνω από ότι χρειάζεσαι ...

Δημοσ.

Το bottleneck θα το καταλαβεις ευκολα. Αν ριχνοντας τις λεπτομερειες των γραφικων και την αναλυση το παιχνιδι δεν εχει παραπανω fps τοτε εχεις μπουκαλι απο επεξεργαστη. Ο επεξεργαστης σου παντως για μια διετια δε νομιζω να εχει θεμα. Ανεβασε τον και λιγο.

Αυτό ακριβώς παθαίνω στο Driver: San Francisco (μέσω steam), γι αυτό σκέφτομαι οτι σίγά σιγά τα φτύνει το σύστημα.

Ίσως να φταίει και το παιχνίδι, δεν ξέρω.

Οπότε για οικονομία ψάχνω για 6850-6870 και μετά βάζω και έναν SSD να το παίζω μάγκας.

Παραπάνω RAM έχει νόημα να βάλω?

Έχω ήδη 6GB, με windows 64-bit

Δημοσ.

Αυτό ακριβώς παθαίνω στο Driver: San Francisco (μέσω steam), γι αυτό σκέφτομαι οτι σίγά σιγά τα φτύνει το σύστημα.

Ίσως να φταίει και το παιχνίδι, δεν ξέρω.

Οπότε για οικονομία ψάχνω για 6850-6870 και μετά βάζω και έναν SSD να το παίζω μάγκας.

Παραπάνω RAM έχει νόημα να βάλω?

Έχω ήδη 6GB, με windows 64-bit

Διαλέξες και εσύ ένα απο τα πιο cpu depended και buggy παιχνίδια!

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Επανέρχομαι μετά από καιρό, τώρα έσπασα τον κουμπαρά και βλέπω οτι μου περισσεύουν 100ευρώ.

Το θέμα είναι οτι ο C:\ ;έχει περίπου 50 ΜΒ ελεύθερα, και ζορίζεται, άρα αναγκαστικά θα πάω για αγορά δίσκου.

Nα πάρω έναν Vertex 4 128GB με 5ετή εγγύηση ή θα πάει χαμένος?

Να κοιτάξω κάποιον με SATA II ή να πάρω HDD 2TB αφού χρειάζομαι αποθήκη έτσι και αλλιώς?

Απλως δεν θέλω να δώσω λεφτά για HDD όσο δεν επιστρέψουν οι τιμές στα normal επίπεδα, έχω και έναν εξωτερικό που θα βολευτώ για λίγο καιρό.

EDIT: H μητρική είναι η ASUS P5N-D , υπάρxει περίπτωση να έχω πρόβλημα με τους controllers?

post-67232-0-62128200-1349374252_thumb.jpg

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά

Επειδή έχω ενα παρόμοιο σύστημα με Dinos

Ε8400

8600 GT

2 GB Ram Corsair DDR 2

Μητρική χάλασε και θα πάρω μια σήμερα.

Αξίζει να πάρω καμμία κάρτα γραφικών τύπου , Ati 7770????

Έχω την Dell 23

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...