Warner Bro Δημοσ. 28 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2012 Χαιρετώ τους Insomniacs. Φτιάχνω αυτό το θέμα για να ρωτήσω 2-3 πράγματα πάνω στον Προγραμματισμό. Έχω έναν φίλο, κολλημένο με τους υπολογιστές, ο οποίος έχει μανία με cracking/hacking και φτιάχνει ιούς, Phishing sites, προγράμματα με "κακούς" σκοπούς και γενικά του αρέσει να προκαλεί ταραχή. Έχουμε κάποιες διαφωνίες. Να πω ότι έχει Windows και έχει εμμονή ότι η Visual Basic είναι η καλύτερη γλώσσα(μιας που με αυτήν κάνει τα "θαυματουργά" του προγράμματα). Οι ερωτήσεις μου είναι: 1)Βλέπω ότι πολλοί διαφωνούν με την Visual Basic σαν γλώσσα προγραμματισμού και λένε να την αποφεύγουμε. Ποιος ο λόγος; 2)Σε τι ωφελεί το να αλλάξεις τα Windows σε Linux σε θέματα hacking & προγραμματισμού; 3)Γιατί τα μαθηματικά θεωρούνται σημαντικός κλάδος στον προγραμματισμό; Προσπαθώ να τον πείσω για αυτό και συνεχώς λέει "μα σε τι χρειάζονται τα μαθηματικά; τα .exe μου τα φτιάχνω χωρίς μαθηματικά". 4)Θεωρεί πως τα Mac είναι άθλια, πέταμα χρημάτων και τα Windows είναι πολύ καλύτερα. Κάτι για αυτή τη περίπτωση;
Haldol Δημοσ. 28 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2012 1. Προφανώς και αναφέρονται στη VB 6. Παλιά γλώσσα και όντως, όχι και τόσο "καλή" για τα σημερινά δεδομένα. Η VB.NET δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλες σύγχρονες γλώσσες. Επ' ευκαιρίας, δεν υπάρχει καλή και κακή γλώσσα προγραμματισμού. Είναι καθαρά θέμα αναγκών. 2. Πολύ γενική ερώτηση και δε γνωρίζω πολλά επί του θέματος. Πιθανολογώ όμως πως δεν αλλάζει τίποτα. 3. Χρειάζονται εάν θέλεις να τραβήψεις το σχοινί και να ασχοληθείς με περίεργους αλγορίθμους, βελτιστοποιήσεις, κλπ. Ο φίλος σου πολύ καλά λέει ότι δε του χρειάζονται, διότι πολύ απλά... δε του χρειάζονται. Σε ελάχιστους τομείς του προγραμματισμού έχουν ρόλο τα μαθηματικά. 4. Γούστο και καπέλο του, σ' άλλους δεν αρέσουν και τα κρεατικά και εξυμνούν τις σαλάτες.
Star_Light Δημοσ. 28 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2012 Χαιρετώ τους Insomniacs. Φτιάχνω αυτό το θέμα για να ρωτήσω 2-3 πράγματα πάνω στον Προγραμματισμό. Έχω έναν φίλο, κολλημένο με τους υπολογιστές, ο οποίος έχει μανία με cracking/hacking και φτιάχνει ιούς, Phishing sites, προγράμματα με "κακούς" σκοπούς και γενικά του αρέσει να προκαλεί ταραχή. Έχουμε κάποιες διαφωνίες. Να πω ότι έχει Windows και έχει εμμονή ότι η Visual Basic είναι η καλύτερη γλώσσα(μιας που με αυτήν κάνει τα "θαυματουργά" του προγράμματα). Οι ερωτήσεις μου είναι: 1)Βλέπω ότι πολλοί διαφωνούν με την Visual Basic σαν γλώσσα προγραμματισμού και λένε να την αποφεύγουμε. Ποιος ο λόγος; 2)Σε τι ωφελεί το να αλλάξεις τα Windows σε Linux σε θέματα hacking & προγραμματισμού; 3)Γιατί τα μαθηματικά θεωρούνται σημαντικός κλάδος στον προγραμματισμό; Προσπαθώ να τον πείσω για αυτό και συνεχώς λέει "μα σε τι χρειάζονται τα μαθηματικά; τα .exe μου τα φτιάχνω χωρίς μαθηματικά". 4)Θεωρεί πως τα Mac είναι άθλια, πέταμα χρημάτων και τα Windows είναι πολύ καλύτερα. Κάτι για αυτή τη περίπτωση; Κοιτα απο το να καθόμαστε τωρα να ασχολούμαστε με το τι πιστευει ο 15χρονος φιλος σου ο κρακεράς - κριτσινάς... εγω λεω να του πεις ενα ΝΑΙ σε ολα και τελος εκει... να δεις δεν θα σε ξαναενοχλησει και δεν θα τσακωθειτε κιολας. Γιατι προς τα εκει το πας για να μπεις στην διαδικασια να ανοιξεις θρεντ επειδη σε πειραζουν οι αποψεις του. Δεν χρειαζεται να απαντας σε ολα και να σε πειραζουν ολα... κουνα το κεφαλι εκει σε αυτα που σου λεει και τελος. :mrgreen:
masterakos Δημοσ. 28 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2012 Είναι όλα αυτά ο φίλος σου και στο τέλος προγραμματίζει σε visual basic... Παιδική χαρά... Ρώτα τον με visual basic διαβάζει την RAM για να crackarei τα .exe ?
defacer Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 Πιθανολογώ ότι ο φίλος σου έχει το γνωστό σύνδρομο "when all you have is a hammer, everything looks like a nail". Η VB είναι η μόνη γλώσσα που ξέρει και τα Windows η μόνη πλατφόρμα, οπότε αντί να διευρύνει τους ορίζοντές του πιστεύει ότι υπήρχε προφητεία να τύχει αυτό με το οποίο έτυχε να έρθει πρώτα σε επαφή να είναι το καλύτερο στον κόσμο και όλα τα υπόλοιπα να είναι βούρτσες (συνηθισμένο φαινόμενο). Όχι πως θα παραδεχτεί κάτι τέτοιο αν τον ρωτήσεις βέβαια γιατί αυτό δε θα συμβάδιζε με την εικόνα αυτοϊκανοποίησης που έχει για τον εαυτό του. Οι ερωτήσεις μου είναι: 1)Βλέπω ότι πολλοί διαφωνούν με την Visual Basic σαν γλώσσα προγραμματισμού και λένε να την αποφεύγουμε. Ποιος ο λόγος; 2)Σε τι ωφελεί το να αλλάξεις τα Windows σε Linux σε θέματα hacking & προγραμματισμού; 3)Γιατί τα μαθηματικά θεωρούνται σημαντικός κλάδος στον προγραμματισμό; Προσπαθώ να τον πείσω για αυτό και συνεχώς λέει "μα σε τι χρειάζονται τα μαθηματικά; τα .exe μου τα φτιάχνω χωρίς μαθηματικά". 4)Θεωρεί πως τα Mac είναι άθλια, πέταμα χρημάτων και τα Windows είναι πολύ καλύτερα. Κάτι για αυτή τη περίπτωση; 1) Με την παμπάλαια VB6 δεν υπάρχει λόγος να ασχολείται κανείς σήμερα (εκτός αν έχεις επενδύσει πάνω της στο παρελθόν). Με τη VB.NET δεν υπάρχει κανένα θέμα, απλά δε θα την επέλεγα σαν πρώτη γλώσσα αν δεν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος (γιατί η σύνταξή της δεν είναι ιδιαίτερα παρόμοια με άλλα πράγματα που μπορεί να θέλεις να μάθεις στη συνέχεια). 2) Από τεχνικής άποψης τo linux είναι πιο "ανοιχτό" οπότε κάποια συγκεκριμένα εργαλεία που υπάρχουν εκεί δύσκολα θα τα βρεις σε Windows (βασικά λόγω μη διαθεσιμότητας κατάλληλων drivers). Αυτά όμως είναι εξαιρέσεις. Γενικά η μεγαλύτερη διαφορά είναι στη φιλοσοφία, όπου το Linux σε βάζει πιο εύκολα σε λογική do it yourself (καλό αν θέλεις να μάθεις, από την άλλη μπορείς και μόνος σου να μπεις σ' αυτή τη λογική). 3) Είναι πιθανό όταν ο φίλος σου ακούει "μαθηματικά" να φέρνει στο μυαλό του εξισώσεις. Δεν είναι αυτά τα μαθηματικά που είναι χρήσιμα στον προγραμματισμό. Αν του ζητήσεις π.χ. να σου λύσει ένα κατάλληλα επιλεγμένο πρόβλημα από το project Euler και δεν τα καταφέρει μόνος του, μπορείς μετά να του πεις "αυτό εννοώ". Πάντως έχε υπόψη αν ο φίλος σου είναι "βολεψάκιας" στη λογική και κάνει αυτά που κάνει επειδή έτσι αισθάνεται μάγκας (και όχι επειδή θέλει να μάθει πράγματα) δεν πρόκειται να καταφέρεις τίποτα αν δεν του αλλάξεις πρώτα τη λογική. 4) Δεν έχει ιδέα τι εστί Mac οπότε κρίνει τελείως επιφανειακά (πουλάμε μούρη πανάκριβο design). Αν πιστεύεις ότι θα κάνει διαφορά, μπορείς να του δείξεις π.χ. αυτό (και ακολούθα και το link). Δεν αποδεικνύει κάτι (αυτά τα πράγματα δε χωράνε απόδειξη), αλλά όταν ο DHH και ο Paul Graham μιλάνε μ' αυτό τον τρόπο τότε υπάρχουν 2 περιπτώσεις: α) καταλαβαίνεις ότι τουλάχιστον κάποιο μέρος δίκιο θα πρέπει να έχουν, β) είσαι ούγκανος.
x_maras Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 1) Δεν έχω άποψη 2) προσωπικά ο μόνος λόγος που πήγα από windows σε linux ήταν ότι όταν ξεκίνησα να προγραμματίζω τα περισσότερα guides για το πως να εγκαταστήσω τις διάφορες τεχνολογίες ήταν σε linux. Επίσης το βρήκα πιο εύκολο να κάνω κάτι να τρέξει στα linux απ ότι στα windows. π.χ. apache, mysql, php χωρίς (xampp, wamp) ή το να βάλεις ένα php extension. Επίσης είχα dual και μπορούσα να παίξω κανένα παιχνιδάκι 3) Όπως όλοι είπαν δε χρειάζεσαι μαθητικά για να κάνεις ένα .exe, αλλά ο προγραμματισμός και γενικά η επιστήμη των υπολογιστών δεν είναι μόνο ένα .exe. Οπότε θα πω ότι ΝΑΙ χρειάζεται να έχεις μαθηματική λογική και νοοτροπία. Θα δώσω μόνο ένα link: Big O notation 4) Όταν πήγα στα Mac πήγα γιατί κάνει ότι χρειάζομαι (δες την απάντηση 2) και επίσης το βρίσκω εμφανίσιμο. Δε καταλαβαίνω τις αντιδράσεις όλων που λένε ότι πληρώνεις παραπάνω για την εμφάνιση. Ενώ αυτό συμβαίνει σε όλα τα υπόλοιπα αντικείμενα... π.χ. Μεταξύ 2 ίδιας απόδοσης αυτοκινήτων πληρώνεις παραπάνω γι αυτό με το καλύτερο design. Μεταξύ 2 ρούχων κατασκευασμένα με το ίδιο ύφασμα, πληρώνεις παραπάνω γι' αυτό με το καλύτερο design. Ναι πλήρωσα παραπάνω γιατί εκτός από ένα εργαλείο αγόρασα ένα όμορφο εργαλείο.
thanocaster Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 Το θλιβερό δεν είναι ότι ο φίλος σου αρνείται να μάθει μαθηματικά επειδή νομίζει ότι δεν του χρειάζονται. Το θλιβερό είναι ότι δεν καταλαβαίνει ότι χρησιμοποιεί καθαρά μαθηματικά σχεδόν στο 50% του κώδικά του (εκτός αν νομίζει ότι, πχ, τα conditions που βάζει σε όλα τα loops του και τα selections που κάνει δεν είναι μαθηματικά).
παπι Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 Καλα οταν λεει μαθηματικα λογικα θα εννοει υψηλου επιπεδου μαθηματικα, δεν νομιζω οτι μιλαει για προσθεση πολλαπλασιασμο κλπ
nspyrou Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 Χαιρετώ τους Insomniacs. Φτιάχνω αυτό το θέμα για να ρωτήσω 2-3 πράγματα πάνω στον Προγραμματισμό. Έχω έναν φίλο, κολλημένο με τους υπολογιστές, ο οποίος έχει μανία με cracking/hacking και φτιάχνει ιούς, Phishing sites, προγράμματα με "κακούς" σκοπούς και γενικά του αρέσει να προκαλεί ταραχή. Έχουμε κάποιες διαφωνίες. Να πω ότι έχει Windows και έχει εμμονή ότι η Visual Basic είναι η καλύτερη γλώσσα(μιας που με αυτήν κάνει τα "θαυματουργά" του προγράμματα). Οι ερωτήσεις μου είναι: 1)Βλέπω ότι πολλοί διαφωνούν με την Visual Basic σαν γλώσσα προγραμματισμού και λένε να την αποφεύγουμε. Ποιος ο λόγος; 2)Σε τι ωφελεί το να αλλάξεις τα Windows σε Linux σε θέματα hacking & προγραμματισμού; 3)Γιατί τα μαθηματικά θεωρούνται σημαντικός κλάδος στον προγραμματισμό; Προσπαθώ να τον πείσω για αυτό και συνεχώς λέει "μα σε τι χρειάζονται τα μαθηματικά; τα .exe μου τα φτιάχνω χωρίς μαθηματικά". 4)Θεωρεί πως τα Mac είναι άθλια, πέταμα χρημάτων και τα Windows είναι πολύ καλύτερα. Κάτι για αυτή τη περίπτωση; 1) Πολλοί διαφωνούν με την Visual Basic, γιατί σε σχέση με την C# (την πιο διαδεδομένη αυτή τη στιγμή .ΝΕΤ γλώσσα), την θεωρούν αντιπαραγωγική σε ορισμένες περιπτώσεις. Υπάρχουν ζητήματα διαφοράς ταχύτητας και δυνατοτήτων όσων αφορά Managed & Unmanaged κώδικα. Αν αναφέρεσαι στην VB6.0 άστα να πάνε.. ούτε καν γλώσσα δεν μπορεί να θεωρηθεί καθώς το Object Orientation δεν υφίσταται ούτε κατά διάνοια. 2) To Linux είναι στο μεγαλύτερο βαθμό του Open. Ανοιχτό σε κώδικα, και σε εργαλεία εξίσου ανταγωνιστικά με εκείνα των Windows. Το να προγραμματίζεις λοιπόν σε ένα "ανοιχτό" σύστημα διαφοροποιεί τις δυνατότητες που σου προσδίδονται, καθώς έχεις τα πάντα στα πόδια σου. Τα Windows, έχουν κομμάτια που θεωρούνται "στεγανά" ή "undocumented" αποκρύπτοντας σου δυνατότητες και πληροφορίες που αντίθετα με το Linux κάτι τέτοιο δεν υφίσταται. (τουλάχιστον όχι σε στον ίδιο βαθμό). Το hacking απορρέει από το παραπάνω. 3) Μαθηματικά & Πληροφορική δεν είναι πλήρως αλληλένδετα. Αλγοριθμική - Δίκτυα και έρευνα - Επεξεργασία Εικόνας κλπ, προϋποθέτουν ωστόσο καλό επίπεδο στα μαθηματικά και την ανάλυση. 4) Γι'αυτό υπάρχουν τα μεν, υπάρχουν και τα δε. Για να καλύπτουν τις ανάγκες του καθενός στο βαθμό που ο καθένας θέλει. Στη προκειμένη περίπτωση με βρίσκεις σύμφωνο με αυτή την άποψη γιατί είμαι ορκισμένος εχθρός της Apple, και κατ'επέκταση Mac OSX - iOS - iPhone - iPad - iPod. Χωρίς φυσικά να κατακρίνω τον οποιονδήποτε τα προτιμά. Ως Software Engineer, όμως, θα φτάσω να στήσω κάποιο project σε αυτά τα περιβάλλοντα, μόνο αν ο πελάτης είναι "κολλημένος" με τη μπάλα, αν δεν δέχεται εφάμιλλες λύσεις, και είναι διατεθειμένος να πληρώσει!
gon1332 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 ... Αν του ζητήσεις π.χ. να σου λύσει ένα κατάλληλα επιλεγμένο πρόβλημα από το project Euler και δεν τα καταφέρει... Δεν έπρεπε να μου το κάνεις αυτό καλοκαιριάτικα.
javavall Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 Δεν έπρεπε να μου το κάνεις αυτό καλοκαιριάτικα. Όταν βαρεθείς τον Euler πιάσε το http://www.hacker.org/. (Καμία σχέση με hacking. Αλλά είναι ωραίο άμα σου αρέσει ο προγραμματισμός)
gon1332 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 Όταν βαρεθείς τον Euler πιάσε το http://www.hacker.org/. (Καμία σχέση με hacking. Αλλά είναι ωραίο άμα σου αρέσει ο προγραμματισμός) Το έχω πιάσει και αυτό . Φάση έχει, έξυπνα προβληματάκια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα