chralexo Δημοσ. 28 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2012 έχω το λαπτοπ http://www.plaisio.gr/Laptop-and-Tab...H045EA-B1A.htm έχω ένα πολυφορτιστή για laptop με ρύθμιση για 12,15,16,18,19,20,24 volt Η μπαταρία λέει 10,8 volt - 55wh Πάνω στο laptop λέει input 19.5 Vdc-2.05A Ποία ρύθμιση να βάλω για να μην το κάψω;
laptop_man Δημοσ. 28 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2012 Καλύτερα στα 19V,άποψή μου και όχι κολοκυθιά....
zevage Δημοσ. 28 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2012 Καλύτερα στα 19V,άποψή μου και όχι κολοκυθιά.... Αν είναι input 19.5 V τότε τα 19 V δεν επαρκούν. Δοκίμασε και τα 20 v άφοβα.
laptop_man Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 Ότι θα δουλέψει είναι σίγουρο,και 22V να του βάλεις θα δουλέψει.Αλλά για πόσο όμως και αν είσαι σίγουρος για την πιστοποίηση του "σουϊτσακιού" σου σε σχέση με τον κατασκευαστή. Άμα λέει 19.5V έχει υπολογίσει και την τροφοδοσία των παραφερναλίων του σε σχέση με τα 19.5V,όσο κι αν η μπαταρία παίζει το ρόλο που παίζει το καζανάκι στη τουαλέτα,δηλαδή τόσο νερό θα ρίξει,έχει φλωτέρ που θα κόψει τη παροχή στα τόσα lt.Άμα εσύ πειράζεις το φλωτέρ,θα ξεχειλίσει το καζανάκι με επακόλουθες ζημιές στο σπίτι. Προσπάθησα να είμαι παραστατικός και ξέφυγα λιγάκι απ' τα αμιγώς τεχνικά,αλλά έχω αλλάξει inverter+backlight ταυτόχρονα,γιατί ένα λάπτοπ ήθελε 18.5V και το κινέζικο τροφοδοτικό έβγαζε μετρημένα 19.8V με φορτίο,όχι στον "αέρα" δηλαδή. Σε άλλο κόντεψε να λυώσει η περιοχή γύρω απ' το βύσμα,λόγω του νόμου του Τζάουλ (για τη θερμοδυναμική. Πάντα (σε περιπτώσεις αναγκαστικής επιλογής) λιγώτερα volts,ποτέ περισσότερα,γιατί τα volts τα τρώει με το ζόρι ενώ τα Amber τα πίνει όσο γουστάρει....
chralexo Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2012 Ότι θα δουλέψει είναι σίγουρο,και 22V να του βάλεις θα δουλέψει.Αλλά για πόσο όμως και αν είσαι σίγουρος για την πιστοποίηση του "σουϊτσακιού" σου σε σχέση με τον κατασκευαστή. Άμα λέει 19.5V έχει υπολογίσει και την τροφοδοσία των παραφερναλίων του σε σχέση με τα 19.5V,όσο κι αν η μπαταρία παίζει το ρόλο που παίζει το καζανάκι στη τουαλέτα,δηλαδή τόσο νερό θα ρίξει,έχει φλωτέρ που θα κόψει τη παροχή στα τόσα lt.Άμα εσύ πειράζεις το φλωτέρ,θα ξεχειλίσει το καζανάκι με επακόλουθες ζημιές στο σπίτι. Προσπάθησα να είμαι παραστατικός και ξέφυγα λιγάκι απ' τα αμιγώς τεχνικά,αλλά έχω αλλάξει inverter+backlight ταυτόχρονα,γιατί ένα λάπτοπ ήθελε 18.5V και το κινέζικο τροφοδοτικό έβγαζε μετρημένα 19.8V με φορτίο,όχι στον "αέρα" δηλαδή. Σε άλλο κόντεψε να λυώσει η περιοχή γύρω απ' το βύσμα,λόγω του νόμου του Τζάουλ (για τη θερμοδυναμική. Πάντα (σε περιπτώσεις αναγκαστικής επιλογής) λιγώτερα volts,ποτέ περισσότερα,γιατί τα volts τα τρώει με το ζόρι ενώ τα Amber τα πίνει όσο γουστάρει.... Φίλε laptop_man επειδή το κατέχεις το άθλημα θέλω την γνώμη σου για κάτι. Θα μου δώσουν ένα Laptop 7ετίας αλλά έχει καεί ο φορτιστής ελέω ΔΕΗ. input voltage : autosensing AC adapter (100/240 V) for worldwide usage output voltage : 15 V output current : 5 A Είναι καλύτερα να πάρω ένα πολυφορτιστή, να ρυθμίσω την τάση και να το έχω έτσι; Ή να πάρω πάρω ένα καινούργιο φορτιστή κανονικό για το laptop; Πιο καλά πολυφορτιστής ή ο κανονικός του φορτιστής; Αναφέρομαι για κανονική χρήση και όχι ανάγκης
tigergreg Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2012 15V μου θυμιζει τοσιμπα η σονυ παλιο. τα 15 ειναι ευκολα αλλα τα 5 αμπερ αποκλειεται να τα βρεις σε ουνιβερσαλ κινεζια. Το πολυ 2,5-3 και αυτα με ζορι. Την εχω πατησει ετσι. Ψαξε στο διαδικτυο να βρεις κανα μεταχειρισμενο. Αν θελης γραψε μαρκα και τυπο λαπτοπ οπως και φορτιστη.
chralexo Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2012 Μέσα έπεσες http://uk.computers....RODUCT_ID=97853
tigergreg Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2012 Eιναι ενα τροφοδοτικο εντελως πλακε σαν καρελια κασετινα αφιλτρα και φοριεται σε πολλα τοσιμπα αλλαζοντας μονο το βυσμα. Συμβουλευτικα θα σου πω καλυτερα ν αγορασης ενα μεταχειρισμενο γνησιο εστω και ακριβοτερο παρα να παρης ενα κινεζικο αντικαταστατη σαν αυτο.... http://www.laptops.gr/laptop-parts-part/laptop-adapters-adaptors-adapter-adaptor/laptop-adaptor-toshiba.html κανε κι ενα τηλ στην ιντεαλ μπας και συμφερει να το παρης απο κει.... http://www.ideal.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=997&Itemid=880
sil_unique Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 πάντα αυθεντικό τροφοδοτικό αλλιώς ρισκάρεις τη μητρική
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα