Str Δημοσ. 28 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2012 Καλησπέρα σας ετοιμάζομαι να κατέβω στα πάτρια εδάφη και έχω αποστολή να πάρω μαζί μου (από Αθήνα) ένα νέο royter που θα τοποθετηθεί σε 2άρα γραμμή οτενέτ. Θα ήθελα να μου προτείνετε ένα, με κύρια χαρακτηριστικά την όσο το δυνατόν καλύτερη εμβέλεια. Πάνω του θα συνδέεται ένα αρχαίο PC με LAN, ένας καινούριος με ασύρματη usb wifi-n κάρτα και εγώ με το netbook όποτε κατεβαίνω. Οι ερωτήσεις μου είναι: -Έχουν νόημα οι διπλές κεραίες ως προς την εμβέλεια? -Πρέπει να σετάρω το μόντεμ για να λειτουργήσει πάνω στον ΟΤΕ? -Αν έχω ενεργοποιημένο το πρότυπο n θα μπορώ να μπαίνω με το netbook μου που (νομίζω πως) δεν έχει n αλλά μόνο g? Αυτό που σκέφτομαι έχει διαφορές από αυτό? Μήπως να πάω σε αυτό?
poulinos Δημοσ. 28 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2012 Καλησπέρα σας ετοιμάζομαι να κατέβω στα πάτρια εδάφη και έχω αποστολή να πάρω μαζί μου (από Αθήνα) ένα νέο royter που θα τοποθετηθεί σε 2άρα γραμμή οτενέτ. Θα ήθελα να μου προτείνετε ένα, με κύρια χαρακτηριστικά την όσο το δυνατόν καλύτερη εμβέλεια. Πάνω του θα συνδέεται ένα αρχαίο PC με LAN, ένας καινούριος με ασύρματη usb wifi-n κάρτα και εγώ με το netbook όποτε κατεβαίνω. Οι ερωτήσεις μου είναι: -Έχουν νόημα οι διπλές κεραίες ως προς την εμβέλεια? -Πρέπει να σετάρω το μόντεμ για να λειτουργήσει πάνω στον ΟΤΕ? -Αν έχω ενεργοποιημένο το πρότυπο n θα μπορώ να μπαίνω με το netbook μου που (νομίζω πως) δεν έχει n αλλά μόνο g? Αυτό που σκέφτομαι έχει διαφορές από αυτό? Μήπως να πάω σε αυτό? τα περισσοτερα ρουτερ ειναι 100 mw οποτε μην περιμενεις τρελλες διαφορες απο g σε n η απο μονη κεραια σε διπλη.θεωρητικα η διπλη κεραια ειναι καλυτερη οπως και το n παιζει πιο μακρια.πρακτικα ενταξει ολα εχουν ενα οριο δεν θα δεις θαυματα. κατα τα αλλα αν δεν πας n ωραιο ρουτερ ειναι το vigor 2700vg απο το www.ebw.gr .απλα θελει αλλαγη ενα firmware που υπαρχει και αντιστοιχο θεμα με οδηγιες εδωμεσα και μετα εισαι κομπλε.ειναι g oxi n βεβαια.κανει 25 ευρω. ολα τα αλλα που εχεις γραψει ειναι ρουτερς και οχι adsl routers .δηλαδη προυποθετει οτι εχεις ηδη ενα adsl router και απλα θες να βαλεις και ενα access point/router για να το μοιρασεις ασυρματα επειδη πχ το adsl router σου δεν εχει wireless.Οποτε εσυ πρεπει να πας σε adsl router.εκτος απο το vigor 2700 υπαρχει και το vigor 2710 η μετα σε ποιο φτηνο το Netgear dgn2200. αν παρεις n ναι ειναι backward compatible Με ολα b/g/n. επισης ναι υποτιθεται οτι η διπλη κεραια θα σου δωσει μεγαλυτερη εμβελεια. ναι πρεπει να περασεις Username/password στο ADSL router για να παιξει με οτε. και να ρυθμισεις και το wifi.
Str Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 ευχαριστώ πολύ για την απάντηση όπως φαίνεται είναι πιο ακριβά τα μόντεμ-ρούτερς από ότι τα υπολόγιζα. Υποθέτω πως το θέμα με το vigor είναι αυτό? Δεν εξηγεί όμως στην αρχή για ποιο λόγο γίνεται όλο αυτό το σκηνικό? Συγχρονίζει χαμηλά? Σε αυτά τα λεφτά δεν παίζει κάτι άλλο? Αν πάω σε σκέτο ρούτερ, απλά το συνδέω πάνω σε ένα LAN του υπάρχοντος μόντεμ (και κλείνω το δικό του wifi προφανώς), και θα στείλει σήμα κατευθείαν? Υπάρχει κανένας οδηγός να μη σε βάζω να μου αναλύεις τα πάντα? edit: 99% η γραμμή είναι ISDN! όχι απλή... 2o edit: μπορώ να στήσω ένα router και να παίρνει σήμα ασύρματα και να το αναμεταδίδει?
billkolias Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 στην 9τη σελιδα προτελεφταιο μου ποστ τα λεει ολα και εχω λινκ για οτι χρειαστεις. ναι κλειδωνει παραπανω και πολλα αλλα,εχει φιρμ και για isdn τα anex b ειναι για isdn μονο αυτο με την mac προσεξε
Str Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 Ευχαριστώ Ερώτηση πάλι: Διάβασα κάπου πως έχει μια αδυναμία στην ένταση του σήματος? όσο αναφορά το σήμα, ξαναρωτάω: το vigor ή ένα router πάνω σε ένα LAN του υπάρχοντος modem-router ώστε να στέλνει σήμα αυτό (το νέο σκέτο router)?
poulinos Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 ευχαριστώ πολύ για την απάντηση όπως φαίνεται είναι πιο ακριβά τα μόντεμ-ρούτερς από ότι τα υπολόγιζα. Υποθέτω πως το θέμα με το vigor είναι αυτό? Δεν εξηγεί όμως στην αρχή για ποιο λόγο γίνεται όλο αυτό το σκηνικό? Συγχρονίζει χαμηλά? Σε αυτά τα λεφτά δεν παίζει κάτι άλλο? Αν πάω σε σκέτο ρούτερ, απλά το συνδέω πάνω σε ένα LAN του υπάρχοντος μόντεμ (και κλείνω το δικό του wifi προφανώς), και θα στείλει σήμα κατευθείαν? Υπάρχει κανένας οδηγός να μη σε βάζω να μου αναλύεις τα πάντα? edit: 99% η γραμμή είναι ISDN! όχι απλή... 2o edit: μπορώ να στήσω ένα router και να παίρνει σήμα ασύρματα και να το αναμεταδίδει? ναι τα Modem router ειναι πιο ακριβα απο το ρουτερ. β.ναι αυτο ειναι το θεμα. γ.γινεται για να βαλεις το τελευταιο Firmware και για να ξεκλειδωσεις ολα τα feautures του vigor γιατι αυτο ειναι custom και απο default ουτε σαν admin δεν μπαινεις.custom altec i call Οταν υπηρχε η εταιρεια. με 30 ευρω ουτε μπανανες δεν παιρνεις.ειναι ηδη πολυ φτηνο και παρα πολυ φτηνο για vigor.τωρα ναι θα βρεις και μεταχειρισμενα με 10 ευρω τιποτα baudtec κτλ.εγω δεν θα τα αγοραζα. συνδεεις ειτε Lan router με lan adsl router ειτε wan/internet με Lan του adsl router.δεν το προτεινω.πολλες ρυθμισεις και πολλες συσκευες για το τιποτα εκτος αν εχεις κανα πολυ καλο ρουτερ ηδη.αν εχει ηδη wireless μπορεις να τα αφησεις και τα 2 απλα να τα βαλεις σε αποσταση και σε αλλο καναλι.οδηγος δεν υπαρχει αλλα ευκολο ειναι. 2ο edit ναι γινεται θες Repeater.tp link wa701nd>το ειχα δοκιμασει σε 10 λεπτα του εκανα firmware update και το σεταρα και επαιξε μια χαρα.η γραμμη ειναι Isdn(mpliax). οι adsl over pstn παιζουν καλυτερα. στην 9τη σελιδα προτελεφταιο μου ποστ τα λεει ολα και εχω λινκ για οτι χρειαστεις. ναι κλειδωνει παραπανω και πολλα αλλα,εχει φιρμ και για isdn τα anex b ειναι για isdn μονο αυτο με την mac προσεξε θα πρεπει να ειναι πολυ γκαντεμης για να πετυχει στην mac που δεν flasharete.ειναι και αρκετα παλια αλλα εχουν βγει αλλες τοσες που flasharontai. Ευχαριστώ Ερώτηση πάλι: Διάβασα κάπου πως έχει μια αδυναμία στην ένταση του σήματος? όσο αναφορά το σήμα, ξαναρωτάω: το vigor ή ένα router πάνω σε ένα LAN του υπάρχοντος modem-router ώστε να στέλνει σήμα αυτό (το νέο σκέτο router)? καποιοι λενε οτι το vigor ειναι χαμηλο.καποιοι λενε το ιδιο και για το Thomson και εγω με το Thomson δινω 2 οροφους πιο κατω.ολα σχετικα ειναι.αλλα το βασικο ειναι οτι ολα ειναι 100Mw.kai adsl router παραπανω δεν θα δεις.access point repeater Κτλ ναι θα δεις και 200 και 500 και 2000mw.ενταξει μην το παρακανουμε. τωρα για το τελευταιο ερωτημα.αν θες και καινουριο ρουτερ τοτε παρε το vigor .αν το παλιο ρουτερ παιζει μια χαρα και απλα θελεις να δωσεις και αλλου η παρε ενα ρουτερ και βαλτο σαν δευτερο Wifi για να πιανει το σπιτι πιο περα.δηλαδη 2 wifi η παρε Repeater.το Tplink wa701nd ειναι σχετικα φτηνο.αλλιως θα παιξουν 2 wifi και αλλιως θα παιξει ενα.αν μπορεις να ριξεις καλωδιο απο το ενα ρουτερ στο αλλο τοτε δεν θες Repeater αν και το Tplink wa701nd παιζει και σαν access point εκτος απο Repeater. αν δεν μπορεις να ριξεις καλωδιο τοτε μονοδρομος το Repeater.απλα αν ριξεις καλωδιο θα εχεις καλυτερες ταχυτητες απο οτι αν εχεις Repeater.αν ριξεις καλωδιο μπορεις επισης να βρεις η αν εχεις κανα δευτερο adsl router και να το κανεις σκετο access point μονο και μονο για το wifi για να δινει στο υπολοιπο σπιτι.access point μπορει να παιξει οχι repeater.καποια adsl router παιζουν και Repeater απλα μπλεκεις πολυ μετα.
Str Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 με έχεις στείλει... μαλλον πάω για repeater το TPlink. Απλά τα πράγματα (φαντάζομαι) Το στήνω κάπου που πιάνει το υπάρχον ασύρματο και αυτό αναλαμβάνει να στείλει το σήμα πιο πέρα για να έχω πιο μακρυά ίντερνετ. Το όλο στήσιμο μπορεί να γίνει από μένα που έχω μια βασική εξοικείωση (τύπου ανοίγω πόρτες, μπαίνω web interface του μοντεμ και τα σχετικά)? και πάλι ευχαριστώ
poulinos Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 ναι μπορει να γινει.εγω το πηρα του εκανα firmware update. μετα το thomson μου ηταν 192.168.1.254 οποτε πηγα και εδωσα κατευθειαν σε αυτο την 192.168.1.253.μετα το εκανα Universal repeater εκανα site survey διαλεξα το ασυρματο δικτυο του Thomson μετα εβαλα κλειδωμα και κωδικο εδωσα και διαφορετικο ssid η μπορεις να αφησεις το ιδιο και ολα κομπλε.
Str Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 περφέτο! το vigor btw με έψησε για το σπίτι εδώ στην Αθήνα.
poulinos Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 αν εχεις κανα σαπιδι να το πω ετσι κανα baudtec,crypto και δεν ξερω τι αλλο απο αυτα τα δωρεαν ναι αξιζει.πολυ φτηνο η διαδικασια του Update ευκολη και δυσκολο να κανεις λαθος.ακομα και αν κανεις λαθος δεν brickaretai οποτε δεν εχεις θεμα.ακομα και να πετυχεις στην MAC που δεν μπορει να γινει flash ειτε το πας πισω ειτε αν το παραλαβεις το βλεπεις πρωτα και τους λες οτι δεν θες αυτην επειδη δεν γινεται flash.και ολα μια χαρα.θα σου δωσουν αλλο .εν γνωση τους το ξερουν οτι ο κοσμος το παιρνει για να το flasharei οποτε δεν θα σου πουν α το brickares η γιατι δεν το παιρνεις.το εχουν αναφερει και παιδια στο θεμα που λεει για το πως μπαινει το firmware οτι τα γυρισαν πισω και τους τα αλλαξαν η ζητησαν οταν ειδαν οτι ηταν λαθος η mac address να τους φερουν αλλο με αλλη Mac στο μαγαζι και μετα θα παραλαμβαναν.αν το παρεις με courrier οποτε εκει δεν μπορεις να το δεις απλα το πας πισω η οπως ειναι η bricked οπωςκαποιοι αλλοι.απλα δυσκολο να πετυχεις αυτην την Mac.ειναι παλια και δεν νομιζω να υπαρχουν πλεον η αν υπαρχουν θα ειναι λιγα.οποτε παρε αυτο για εδω και παρε ενα Repeater αμα ειναι για πανω αρκει το αλλο να εχει wireless.γιατι σιγουρα καλυτερη αποσταση θα καλυψεις ειτε με Repeater ειτε με 2 wifi παρα να παρεις ενα νεο ρουτερ των 100 mw.αν ηταν 300-500 θα σου λεγα ναι αλλα σε τετοια mw περα οτι ψηνεις παραπανω ,δεν θα βρεις και σε adsl router παρα μονο σε access point,router,repeater.και καποια ειναι απο εξωτερικο μονο. τα πιο δυνατα access point που παιζουν και Repeater ειναι τα airlive http://www.airlive.com/ δεν γραφουν παντα Mw αλλα γραφουν dmb.τα 20 dbm ειναι 100mw τα 23 νομιζω ειναι 300Mw κτλ.υπαρχει converter.οτιδηποτε πανω απο 20 dbm ειναι παραπανω απο το Home use.βεβαια το ρυθμιζεις εσυ αυτο κιολας.μπορει να παιζει πχ μεχρι 25 και να το ρυθμισεις στα 23
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα