Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν κατέβασα ένα πρόγραμμα για να δω τις ρυθμίσεις της μνήμης επειδή όπως σου είπα δεν μπορούσα να τις δω, και μου βγάζει ότι είναι 6-6-6-18...Και αυτό το βγάζει με την καινούρια, δηλαδή την cl5, την οποία χρησιμοποιώ τώρα...Μισό σε λίγο ανεβάζω και τις φωτογραφίες από το bios...

edit:

post-217392-0-85612700-1340913332_thumb.jpg

post-217392-0-40365500-1340913354_thumb.jpg

post-217392-0-66253800-1340913943_thumb.jpg

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Αν βάλεις το Memory Multiplier (SPD) στην τρίτη εικόνα από auto σε manual μήπως στα βγάζει; Αλλά αν είναι ήδη 6-6-6-18 όπως λες, τσαμπα το ψάχνουμε :P

Δημοσ.

Αν βάλεις το Memory Multiplier (SPD) στην τρίτη εικόνα από auto σε manual μήπως στα βγάζει; Αλλά αν είναι ήδη 6-6-6-18 όπως λες, τσαμπα το ψάχνουμε :P

μπα δεν είναι ούτε εκεί κοίταξα...Αλλά όπως σου ξαναείπα (το είδα με το πρόγραμμα cpu-z) οι τιμές που μου δίνει είναι 6-6-6-18...Άρα πρέπει να αγοράσω καινούρια μνήμη ίδια με μία από τις 2...ώστε να είναι ίδιες...Με λίγα λόγια τσάμπα τα 30€ που έδωσα σήμερα....

Και να φανταστείς, σήμερα ήταν να μου φέρουν αυτή τη μνήμη και κάτι headphones, τα οποία έκαναν 9€(!) και περίμενα να βγουν μάπα τα ακουστικά και σωστή η μνήμη αλλά τελικά έγινε το αντίθετο...Καλά τα ακουστικά, @@ η μνήμη...! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Δημοσ.

Δυστυχώς φίλε μου πάντα υπάρχει ένα ρίσκο όταν συνδιάζεις μνήμες από διαφορετικές μάρκες, πιθανόν με διαφορετικά τσιπάκια επάνω και, ακόμα χειρότερα, με διαφορετικά χαρακτηριστικά, να δυσανασχετήσει η μητρική ...

Γιαυτό η ασφαλέστερη μέθοδος αναβάθμισης είναι να αγοράζεις "ένα από τα ίδια" με αυτό που ήδη έχεις ...

Η μνήμη που ήδη είχες ήταν επώνυμη και από αυτές που βρίσκονται σχετικά εύκολα και σε χαμηλές τιμές. Στις αγγελίες μπορούσες να τη βρεις χαλαρά με 10 ευρώ ...

Αυτή που πήρες ειλικρινά, αν μου τη χάριζαν, δεν θα τη χρησιμοποιούσα ...

Πολύ φοβαμαι ότι στη προσπάθειά σου να λειτουργήσει ντε και σώνει αυτή η μνήμη, βάλε-βγάλε στο πισάκι, άναψε-σβήσε, μπλε, πράσινοι κόκκοι (οθόνες θέλω να πω :devil: ), μπες-βγες στο bios, στο τέλος θα γίνει κάποια ζημιά και τότε θα έχεις πραγματικά σοβαρό πρόβλημα ...

Πολύ περισσότερο που, απ'ότι λες, δεν είσαι και ιδιαίτερος γνώστης του αθλήματος, και όλα αυτά γίνονται "δι' αλληλογραφίας" ...

Απ'ότι διάβασα παραπάνω, οι φίλοι σου είπαν να κάνεις κάποιες σωστές κινήσεις, αλλά, για να μην έχεις κανένα αποτέλεσμα, μάλλον υπάρχει κάποια ασυμβατότητα και, ειλικρινά, με μνήμες και μητρικές, τα έχω δει όλα, και μάλιστα με επώνυμες ...

Η ταπεινή μου άποψη είναι να βρεις μια ίδια μνημούλα με την kingston που είχες και να ησυχάσεις ...

Δεν ξέρω που μενεις και αν σου είναι εύκολο, έχω ένα ίδιο ακριβώς στικάκι kingston, που το έχω εφεδρικό, εγώ είμαι Νέα Σμύρνη, αν έχεις το κουράγιο μπορείς να περάσεις να το δανειστείς, να τσεκάρεις αν δουλεύει και πράττεις ανάλογα ... B)

Ελπίζω να βοήθησα

φιλικά

Νίκος

Δημοσ.

Δυστυχώς φίλε μου πάντα υπάρχει ένα ρίσκο όταν συνδιάζεις μνήμες από διαφορετικές μάρκες, πιθανόν με διαφορετικά τσιπάκια επάνω και, ακόμα χειρότερα, με διαφορετικά χαρακτηριστικά, να δυσανασχετήσει η μητρική ...

Γιαυτό η ασφαλέστερη μέθοδος αναβάθμισης είναι να αγοράζεις "ένα από τα ίδια" με αυτό που ήδη έχεις ...

Η μνήμη που ήδη είχες ήταν επώνυμη και από αυτές που βρίσκονται σχετικά εύκολα και σε χαμηλές τιμές. Στις αγγελίες μπορούσες να τη βρεις χαλαρά με 10 ευρώ ...

Αυτή που πήρες ειλικρινά, αν μου τη χάριζαν, δεν θα τη χρησιμοποιούσα ...

Πολύ φοβαμαι ότι στη προσπάθειά σου να λειτουργήσει ντε και σώνει αυτή η μνήμη, βάλε-βγάλε στο πισάκι, άναψε-σβήσε, μπλε, πράσινοι κόκκοι (οθόνες θέλω να πω :devil: ), μπες-βγες στο bios, στο τέλος θα γίνει κάποια ζημιά και τότε θα έχεις πραγματικά σοβαρό πρόβλημα ...

Πολύ περισσότερο που, απ'ότι λες, δεν είσαι και ιδιαίτερος γνώστης του αθλήματος, και όλα αυτά γίνονται "δι' αλληλογραφίας" ...

Απ'ότι διάβασα παραπάνω, οι φίλοι σου είπαν να κάνεις κάποιες σωστές κινήσεις, αλλά, για να μην έχεις κανένα αποτέλεσμα, μάλλον υπάρχει κάποια ασυμβατότητα και, ειλικρινά, με μνήμες και μητρικές, τα έχω δει όλα, και μάλιστα με επώνυμες ...

Η ταπεινή μου άποψη είναι να βρεις μια ίδια μνημούλα με την kingston που είχες και να ησυχάσεις ...

Δεν ξέρω που μενεις και αν σου είναι εύκολο, έχω ένα ίδιο ακριβώς στικάκι kingston, που το έχω εφεδρικό, εγώ είμαι Νέα Σμύρνη, αν έχεις το κουράγιο μπορείς να περάσεις να το δανειστείς, να τσεκάρεις αν δουλεύει και πράττεις ανάλογα ... B)

Ελπίζω να βοήθησα

φιλικά

Νίκος

Thanks φίλε θα πάρω μια ίδια με την παλιά μου...Πάντως την έβαλα αγγελία την καινούρια άμα ενδιαφέρεται κανένας...Θα πάρω μια ίδια όπως λες και ελπίζω να μην έχω πρόβλημα...

Πάντως το περίεργο είναι ότι άμα κάνω update το bios τις αναγνωρίζει και τις 2 αλλά μετά από λίγο βγάζει μπλε οθόνη, άρα υπάρχει κάποιο πρόβλημα...Καλύτερα να μην το ζορίζω και πολύ γιατί άμα πάθει τίποτα το pc, μετά ...........

Παιδιά sorry για το offtopic αλλά πείτε μου λίγο κάτι...Κάθε πότε πρέπει να αλλάζω την "παστα" στη cpu...?

Δημοσ.

[...]

Παιδιά sorry για το offtopic αλλά πείτε μου λίγο κάτι...Κάθε πότε πρέπει να αλλάζω την "παστα" στη cpu...?

Κάθε όποτε δε βαριέσαι αλλά δεν υπάρχει λόγος να το κάνεις συχνότερα από μια φορά στα 2 χρόνια. Αν δε σε χαλάει η διαδικασία, συνδύασέ το με τον καθαρισμό της ψύκτρας (αυτός είναι απαραίτητος κάθε ~1-2 χρόνια, αναλόγως την ψύκτρα ίσως).

Πρώτη και τελευταία φορά την άλλαξα στον σταθερό, το 2007. Δε βλέπω να ζεσταίνεται περισσότερο απ ό,τι τότε. Εξαρτάται ίσως από τι σόι πάστα χρησιμοποιείς. Μια AS 5 είχα.

Δημοσ.

Δεν υπαρχει κάποιος κανόνας ... Αν η πάστα είναι καλής ποιότητας, έχει τοποθετηθεί σωστά και οι θερμοκρασίες είναι λογικές, δεν αλλάζεις τίποτα. Αν δεις ότι οι θερμοκρασίες του cpu τραβάν την ανηφόρα, κάνεις ένα καλό καθάρισμα στο κουτί και τα ανεμιστήρια, μαζεύεις τα καλώδια καλύτερα και, αν η φούντωση επιμένει, προχωράς και σε αλλαγή πάστας. Το βασικό είναι να έχεις ένα προγραμματάκι (core temp, real temp) και να τσεκάρεις τακτικά τις θερμοκρασίες, ιδιαίτερα το καλοκαίρι. Αν δεις ότι το πράγμα ξεφεύγει, προχωράς στα προαναφερόμενα μέτρα ...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...