Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το κατέβασα αλλά δεν ξέρω πως γίνεται η εγκατάσταση...

Το αρχείο που κατέβηκε μου "άνοιξε" 3 αρχεία...Έτρεξα το autoexec, αυτό άνοιξε ένα μαύρο παράθυρο, "έτρεξαν" κάτι γράμματα και σταμάτησε? Τώρα τι κάνω?

Να σημειώσω πως τώρα γράφω από το laptop και όχι από το desktop...

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

ΑΠΛΑ ΕΛΕΟΣ....Λοιπόν Μόλις έγινε το update το pc άνοιξε κανονικά, ενώ μέσα υπήρχαν και οι 2 μνήμες(!), και έφτασε ως το σημείο που επιλέγεις λογαριασμό για να κάνεις login...Ε, τότε πέταξε αυτή τη μπλε οθόνη που σου ανάβει τα λαμπάκια και έκανε restart....Μετά, ξανα-άνοιξε κανονικά(!), και έφτασε ως το σημείο που φορτώνει η μπάρα των windows και μόλις τελείωσε πέταξε πάλι μπλε οθόνη και ξαναέκανε restart...μετά δεν άνοιγε και έκανε πάλι αυτό το μπιιιπ-μπιιιπ-μπιιιπ....

Έτσι άλλαξα τις μνήμες, στα slots, δηλαδή έβαλα την νέα (cl5), στο 1 και την παλιά (cl6), στο 2...Άνοιξε το pc και δούλευε ως single channel(!!!) στα 2gb...Μετά το έκλεισα τις ξανα-άλλαξα και έκανε αυτό το μπιιπ-μπιιπ....μα καλά ποιος με καταράστηκε...έλεος δηλαδή... :devil:

Μήπως μπορώ να πειράξω τίποτα ρυθμίσεις ώστε να δουλεύουν και η cl5 και η cl6 ταυτόχρονα??

Δημοσ.

Οχι αυτο ακριβως ειναι το προβλημα.

Η μητρικη ειναι ντουαλ τσανελ και δεν μπορει να δουλεψει αυτες τις μνημες μαζι

Χρειαζεσαι κιτ 2χ2 ντουαλ τσανελ

εκτος και στο βιος υπαρχει επιλογη καταργησης του ντουαλ

Δημοσ.

Άμα δηλαδή αγοράσω άλλη μια ακριβώς ίδια μνήμη με την παλιά(cl6), στα 2gb θα είμαι οκ??

Πάντως τώρα δεν μπορώ να κάνω τίποτα? Δηλαδή μου είναι άχρηστη η καινούρια(cl5) :mad: :-(

Άμα αυξήσω το voltage λες να δουλέψει?

edit: πάντως τώρα όπως και να τις βάλω, άμα είναι και οι 2 μέσα δεν ανοίγει το pc...κάνει συνεχόμενα μπιιιπ και δεν φορτώνει...

Δημοσ.

Επειδή κάπου σ έχασα, δεν ξέρω αν δοκίμασες τη νέα μνήμη, μόνη της, σε καθένα απ τα 2 slots. Αν το κανες και έπαιξε ΟΚ, τουλάχιστον ξέρουμε πως κάποιο ζόρι τραβάει το πάντρεμά των modules.

Τα διαφορετικά timings κι ακόμα και η διαφορετική συχνότητα (αν υπήρχε τέτοια διαφορά), δε θα πρεπε να ναι πρόβλημα για να παίξουν μαζί και να χεις και dual channel.

Δημοσ.

Λοιπόν να ανακεφαλαιώσω....

-Είχα ακριβώς μια ίδια ram με αυτή, και αγόρασα μια καινούρια, γιατί δεν μου έφταναν τα 2gb ram, και ήθελα να έχω 4gb, όσα δηλαδή σηκώνει και η motherboard μου....

-Η μητρική μου είναι αυτή

-Και η νέα(όπως και η παλιά) δουλεύει μόνη της και στα 2 slots απροβλημάτιστα....

Το πρόβλημα: Όταν επιχειρώ να ανοίξω το pc έχοντας πάνω και τις 2 μνήμες(δοκιμασμένες και σε αντίθετες θέσεις), το pc δεν ανοίγει καθώς λίγα δευτερόλεπτα αφότου πατήσω το κουμπί, κάνει συνεχόμενα μπιιιπ-μπιιιπ-μπιιιπ-.......

Το ζητούμενο: Υπάρχει κάποια λύση ώστε να δουλεύψουν, και οι 2 μνήμες (cl5 & cl6) παράλληλα?

Εάν όχι τότε έκανα λαλακία που δεν είδα ότι η μνήμη που αγόρασα ήταν cl5, αντί για cl6 και μου είναι άχρηστη(βασικά θα μου είναι χρήσιμη μόνο όταν χαλάσει η μνήμη που έχω τώρα, φτου φτου...!)

Όποιος σκεφτεί κάτι, και με βοηθήσει ότι χάρη θέλει...30€ ήταν αυτά μην πάνε και χαμένα...15 σουβλάκια δηλαδή!!! :devil:

Δημοσ.

Λοιπόν, επειδή βλέπω λίγο μπερδεμένα τα ποστς, όταν έχουμε δυο διαφορετικές μνήμες σε δυο σλοτς, μπορούν να δουλέψουν σίγουρα όταν και οι δυο ρυθμιστούν στα "κυβικά" της χειρότερης. Το CL5 είναι καλύτερο από το CL6, οπότε πρέπει να δουλέψουν και οι δυο σε CL6 (η CL6 δηλαδή δεν αντέχει να δουλεύει σε CL5, όχι πάντα τουλάχιστον).

Οι μπλε οθόνες που λες είναι περίεργες και με προβληματίζουν, στο αν κάποια μνήμη είναι χαλασμένη (ή χάλασε ξαφνικά, shit happens). Το πιο απλό που μπορείς να κάνεις, είναι να βάλεις πολύ ήπιες ρυθμίσεις και στις 2 στο bios. Δηλαδή βάλε τα timmings πχ 6-6-6-18 και το voltage στο 1.8. Και τότε μπες στα Windows να δεις αν πετάνε ξανά μπλε οθόνες.

Δημοσ.

Λοιπόν, επειδή βλέπω λίγο μπερδεμένα τα ποστς, όταν έχουμε δυο διαφορετικές μνήμες σε δυο σλοτς, μπορούν να δουλέψουν σίγουρα όταν και οι δυο ρυθμιστούν στα "κυβικά" της χειρότερης. Το CL5 είναι καλύτερο από το CL6, οπότε πρέπει να δουλέψουν και οι δυο σε CL6 (η CL6 δηλαδή δεν αντέχει να δουλεύει σε CL5, όχι πάντα τουλάχιστον).

Οι μπλε οθόνες που λες είναι περίεργες και με προβληματίζουν, στο αν κάποια μνήμη είναι χαλασμένη (ή χάλασε ξαφνικά, shit happens). Το πιο απλό που μπορείς να κάνεις, είναι να βάλεις πολύ ήπιες ρυθμίσεις και στις 2 στο bios. Δηλαδή βάλε τα timmings πχ 6-6-6-18 και το voltage στο 1.8. Και τότε μπες στα Windows να δεις αν πετάνε ξανά μπλε οθόνες.

φίλε πως γίνεται να τα ρυθμίσω αυτά? αν μπορείς δώσε μου κάποιο λινκ από κάποιον οδηγό ή από κάποιο βίντεο γιατί δεν το έχω ξανακάνει...

Δημοσ.

Λοιπόν, τα είπα κάπως πολύ γρήγορα, θεωρώντας ότι ξέρεις.

Μπαίνεις στο bios (del κατά την εκκίνηση του υπολογιστή και θα μπει), πας στην καρτέλα Advanced και μετά σε κάτι σαν DRAM Settings (θα διαφέρει το όνομα ανάλογα τον κατασκευαστή του bios). Εκεί, θα δεις κάτι σαν αυτό:

http://desmond.imageshack.us/Himg269/scaled.php?server=269&filename=22082009015.jpg

http://resources.vr-zone.com/floppyimage/asusp5b/BIOS/IMG_0627.jpg

http://forum.oktabit.gr/files/M4A79T_Bios_AITweaker_dram_frequency.jpg

(στην τελευταία πχ πας στην καρτέλα Ai Tweaker, μετά στο DRAM timing/drining config. και βάζεις τις τιμές που είπα).

Απλά πρόσεξε λίγο τι θα αλλάξεις, κοίταζε και τις εικόνες, τα τρια παίρνουν μικρές τιμές (συνήθως από 4-7 για ddr2, εσύ θες να τα βάλεις στο 6), το RAS Active παίρνει τη μεγάλη (συνήθως 14-18 για ddr2, εσύ θες να βάλεις το 18).

Οι ram σου πιθανότατα αντέχουν και μικρότερα timings από αυτά που σου λέω, απλά θέλω να δούμε αν είναι κάποια χαλασμένη. Αν βγάζει πάλι μπλε οθόνη δηλαδή, δεν φταίνε τα timings (μιας που θα τα έχουμε βάλει πολύ μεγάλα), αλλά κάτι άλλο.

Δημοσ.

Λοιπόν, τα είπα κάπως πολύ γρήγορα, θεωρώντας ότι ξέρεις.

Μπαίνεις στο bios (del κατά την εκκίνηση του υπολογιστή και θα μπει), πας στην καρτέλα Advanced και μετά σε κάτι σαν DRAM Settings (θα διαφέρει το όνομα ανάλογα τον κατασκευαστή του bios). Εκεί, θα δεις κάτι σαν αυτό:

http://desmond.imageshack.us/Himg269/scaled.php?server=269&filename=22082009015.jpg

http://resources.vr-zone.com/floppyimage/asusp5b/BIOS/IMG_0627.jpg

http://forum.oktabit.gr/files/M4A79T_Bios_AITweaker_dram_frequency.jpg

(στην τελευταία πχ πας στην καρτέλα Ai Tweaker, μετά στο DRAM timing/drining config. και βάζεις τις τιμές που είπα).

Απλά πρόσεξε λίγο τι θα αλλάξεις, κοίταζε και τις εικόνες, τα τρια παίρνουν μικρές τιμές (συνήθως από 4-7 για ddr2, εσύ θες να τα βάλεις στο 6), το RAS Active παίρνει τη μεγάλη (συνήθως 14-18 για ddr2, εσύ θες να βάλεις το 18).

Οι ram σου πιθανότατα αντέχουν και μικρότερα timings από αυτά που σου λέω, απλά θέλω να δούμε αν είναι κάποια χαλασμένη. Αν βγάζει πάλι μπλε οθόνη δηλαδή, δεν φταίνε τα timings (μιας που θα τα έχουμε βάλει πολύ μεγάλα), αλλά κάτι άλλο.

Στο δικό μου BIOS δεν έχει τέτοιες επιλογές...Μήπως πρέπει να είμαι διαχειριστής στο PC...Έλεος τι γίνεται σήμερα...Όλα στραβά πάνε :)

Δημοσ.

Όλα τα bios έχουν, απλά σε διαφορετικό σημείο :P

Αν μπορείς να τραβήξεις φωτογραφία το μενού του bios με κάποιο κινητό ίσως βοηθήσει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...