Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Μια καμμένη μητρική λάπτοπ κατάφερε να καταστρέψει και τον 2,5" δίσκο του. Πρόκειται για έναν Toshiba 500 GB MK5065GSX, ο οποίος δεν γυρίζει, δείχνει νεκρός όταν πάρει ρεύμα. Θέλω να βρω έναν ίδιο (πόσο ίδιο είναι η ερώτηση) για να τους ανοίξω και τους δύο και να πάρω μόνο το αποθηκευτικό μέσο από τον κατεστραμμένο μήπως και δουλέψει και πάρω τα δεδομένα. Ξέρω ότι θεωρητικά γίνεται και κάποιοι το έχουν πετύχει, ειδικά σε 3,5".

Τι πρέπει να προσέξω στην επιλογή του δίσκου δωρητή? Πόσο "ίδιοι" πρέπει να είναι?

Ολόιδιο S/N?

Για να καταλάβετε ο χαλασμένος είναι μοντέλο

MK5065GSX HDD2H82 B UL02 Β με S/N 50V2B5DHB KK7 EC.A

και το πιο κοντινό που έχω βρει είναι:

MK5065GSX HDD2H82 B UL02 T με S/N 50IGC1NOT KK7 EC.A

Ξέρει κανείς αν μου κάνει?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Κώστας

Δημοσ.

Το S/N δεν έχει σημασία - αυτό που έχει είναι το πλήρες μοντέλο. Και αναφορικά με αυτό, διαφέρουν κατά το τελικό γράμμα (Β και Τ). Νομίζω θα υπάρχει πρόβλημα...

Μη βιαστείς πάντως να κάνεις κάτι. Περίμενε και θα ρίξω κι εγώ καμμιά ματιά κάποια στιγμή.

edit : εξωτερικός είναι...;

Δημοσ.

Όχι είναι εσωτερικός από Toshiba που έκαψε μητρική και... δίσκο μαζί.

Ευχαριστώ και περιμένω νεότερα αν βρεις κάτι.

Δημοσ.

Λίγο δύσκολο πάντως να "καεί" δίσκος σε λάπτοπ, "αγκαζέ με την μητρική"... Υποθέτω τον έχεις συνδέσει σε σταθερό και δεν φαίνεται στο BIOS...;

(...δυστυχώς δεν βρήκα κάτι...)

Ρώτησα για εξωτερικό, επειδή με μπέρδεψες με το "να πάρω το αποθηκευτικό μέσο" : αν εννοείς να ανοίξεις σκληρό με σκοπό να μεταφέρεις τα platters του σε άλλο ίδιο δίσκο, απλά ξέχνα το (θα σακατέψεις και τον καινούριο έτσι). Το μόνο στο οποίο μπορείς να ελπίζεις είναι αλλαγή πλακέτας (από όντως πανομοιότυπο μοντέλο) - ψάξου eBay αν δεν είναι εκεί που έχεις ψαχτεί. Επίσης υπάρχουν site που αποκλειστικά εμπορεύονται δισκο-πλακέτες (πχ το One PCB Solution). Θέλω να πω, μην κοιτάς αποκλειστικά για δίσκο (με σκοπό να πάρεις την παλκέτα), αλλά και για σκέτη πλακέτα...

Δημοσ.

Πολλοί καινούριοι δίσκοι περιέχουν calibration data (διάφορες πληροφορίες για τις κεφαλές του δίσκους κ.τ.λ.) σε κάποια eeprom στην πλακέτα τους. Ακόμη και αλλαγή πλακετών να κάνεις μεταξύ δύο πανομοιότυπων δίσκων δεν είναι σίγουρο πως θα λειτουργήσει.

Δημοσ.

Πολλοί καινούριοι δίσκοι περιέχουν calibration data (διάφορες πληροφορίες για τις κεφαλές του δίσκους κ.τ.λ.) σε κάποια eeprom στην πλακέτα τους. Ακόμη και αλλαγή πλακετών να κάνεις μεταξύ δύο πανομοιότυπων δίσκων δεν είναι σίγουρο πως θα λειτουργήσει.

Ισχύει. Όσο πιο δουλεμένος είναι ο δίσκος σου τόσο πιο απίθανο είναι να δουλέψει με PCB δότη. Don't hold ur breath sad.gif

Δημοσ.

Διαβάζοντας τα παραπάνω και επειδή έχω ένα αντίστοιχο πρόβλημα με ένα δίσκο Seagate ST1000DM000 - έχει κανείς τον ίδιο; - τι θα μπορούσα να κάνω για ανάκτιση των δεδομένων;

Μέχρι στιγμής το μόνο που έχω βρει είναι ένας ST1000DL002 (με παρόμοιο pcb).

Δημοσ.

Δοκίμασα να αλλάξω το PCB στο Seagate αλλά ακούγεται ένα beep επαναλαμβανόμενο, οπότε και το κλείνω χωρίς αποτέλεσμα.

Δημοσ.

Δοκίμασα να αλλάξω το PCB στο Seagate αλλά ακούγεται ένα beep επαναλαμβανόμενο, οπότε και το κλείνω χωρίς αποτέλεσμα.

Όπως είπαμε, πρέπει να βρεις το ίδιο pcb, αλλά & πάλι οι πιθανότητες σου είναι ελάχιστες.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Αν δεν έχεις βρεί ακόμα άκρη με το δίσκο σου, επικοινώνησε μαζί μου. Στους toshiba δίσκους δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Χρειάζεται να πάρουμε κάποια κομμάτια της NV-RAM και να τα φορτώσουμε στο δωρητή δίσκο. Για την ακρίβεια χρειάζεσαι κατα πάσα πιθανότητα ολόκληρο δωρητή δίσκο και όχι μόνο το PCB. Φυσικά το καλύτερο απο όλα είναι να επισκευάσουμε το αρχικό PCB αλλά αυτό απαιτεί εξειδικευμένα εργαλεία και γνώσεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...