scullyist Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Διαβάστε και κανένα ποστ πιο πίσω, είπαμε έχουν απαντηθεί ήδη μέσα στο θρεντ, και είναι μόλις 2 σελίδες.
Ivory Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Εμπορεύομαι πολλά πράγματα που θα μπορούσα άνετα να έχω από τις καλύτερες τιμές στο ebay κλπ. Δυστυχώς λόγο ακριβών τιμών στο να στείλω εξωτερικό δεν ασχολήθηκα ποτέ σοβαρά. Με παίρνουν τηλ., mail κλπ πελάτες εξωτερικού και μόλις τους λέω τιμές μεταφορικών τρώω άκυρο.
zio10 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Εμπορεύομαι πολλά πράγματα που θα μπορούσα άνετα να έχω από τις καλύτερες τιμές στο ebay κλπ. Δυστυχώς λόγο ακριβών τιμών στο να στείλω εξωτερικό δεν ασχολήθηκα ποτέ σοβαρά. Με παίρνουν τηλ., mail κλπ πελάτες εξωτερικού και μόλις τους λέω τιμές μεταφορικών τρώω άκυρο. Ενώ ο Κινέζος στέλνει σε όλο τον πλανήτη δωρεάν...
Ivory Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Δεν ξέρω τι κάνει ο Κινέζος φίλε. Η ίδια courier από Γερμανία-Ελλάδα έχει τη μισή τιμή από ότι Ελλάδα-Γερμανία στο ίδιο δέμα. Λογικό βέβαια γιατί οι Γερμανία έχει πολύ περισσότερες αποστολές από η Ελλάδα. Η Γερμανία γεωγραφικά είναι κεντρικά Ευρώπη ενώ η Ελλάδα πινέζα. Γερμανός "ανταγωνιστής" μου στέλνει δέμα Ελλάδα με 2 μέρες παράδοση στην ίδια τιμή που εγώ στέλνω Αθήνα. Υπόψιν ότι έχω από τις καλύτερες τιμές στις Ελληνικές κούριερ λόγο πολλών αποστολών.
iordanis77 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Διαβάστε και κανένα ποστ πιο πίσω, είπαμε έχουν απαντηθεί ήδη μέσα στο θρεντ, και είναι μόλις 2 σελίδες. Διαβασα τις δυο σελιδες, ξεχωρισα αυτο το post Το λοιπόν, μέχρι 2kgr πάει σαν γραμμα σε φακέλους που σου δίνουν τα ΕΛΤΑ(έχει σε 4-5 μεγέθη) . Μιλάω πάντα για συστημένο με tracking number. Μου κόστισε 6,90€. Μια χαρά δηλαδή από τα 25€+ που θα ήθελα για να το στείλω ως δέμα συστημένο. Αρα η απαντηση ειναι οτι στελνω 2 κιλα σε ειδικο φακελο των ΕΛΤΑ, το δηλωνω ως συστημενο κιολας, και αυτο ταχυδρομειται στο εξωτερικο για μολις 7€... Ειναι δυνατον να ειναι ετσι τα πραγματα? Μηπως παω στο ταχυδρομειο και φαω ακυρο?
zio10 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Διαβασα τις δυο σελιδες, ξεχωρισα αυτο το post Το λοιπόν, μέχρι 2kgr πάει σαν γραμμα σε φακέλους που σου δίνουν τα ΕΛΤΑ(έχει σε 4-5 μεγέθη) . Μιλάω πάντα για συστημένο με tracking number. Μου κόστισε 6,90€. Μια χαρά δηλαδή από τα 25€+ που θα ήθελα για να το στείλω ως δέμα συστημένο. Αρα η απαντηση ειναι οτι στελνω 2 κιλα σε ειδικο φακελο των ΕΛΤΑ, το δηλωνω ως συστημενο κιολας, και αυτο ταχυδρομειται στο εξωτερικο για μολις 7€... Ειναι δυνατον να ειναι ετσι τα πραγματα? Μηπως παω στο ταχυδρομειο και φαω ακυρο? Αγγλία που έχω στείλει τέτοιες είναι οι τιμές, άρα μάλλον ισχύει.
iordanis77 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Tα επιστολικα τελη στο σχετικο πινακα λεει οτι ειναι για 2 κιλα 16,5€ το συστημενο, 14€ το απλο και 12,5€ η β' προτεραιοτητα.
scullyist Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Αυτος με το ποστ που ξεχωρισες, ειπε δυο ξεχωριστα πραγματα. 1. εως 2 κιλα μπορει να σταλει ως επιστολικο 2. αυτος, για το δικο του δεμα, πληρωσε 7 ευρω Πηγαινε τωρα στα προηγουμενα ποστ του και ξαναδιαβασε ποσο βαρος ειχε το δικο του δεμα.
iordanis77 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Παμε τωρα σε δυο ξεχωριστες ερωτησεις -Μπορω να χρησιμοποιησω οποιονδηποτε φακελο? -Στο ταχυδομειο θα παω στο κοινο γκισε που ειναι "ολες οι υπηρεσιες πλην δεματων"? ή αλλου? Επανέρχομαι στο θέμα για να σας πω ότι επέστρεψα χθες στο amazon/Λονδίνο μία μπλουζίτσα (0,5 kg) με φάκελο αλληλογραφίας μεγέθους περίπου Α3, απλό (μη συστημένο) με 6.90€ (5.90€ η αποστολή και 1€ ο φάκελος). Συμφωνα με τον επιστολικο τιμοκαταλογο, το απλο μεχρι μισο κιλο για Αγγλια ειναι 4,40-4,50€. Γιατι λοιπον σου κρατησαν 5,90? EDIT. Συμφωνα με τον τυπο υπολογισμου εδω, επιστολη για ΗΒ Α' προτεραιοτητας, απλο, ακανονιστο, μεγεθους μισου κιλου βγαινει 5,90€... Η επιστολη εξωτερικου, λεει, πρεπει να εχει μεγιστες διαστασεις Μηκος+πλατος+παχος = 900mm και η μεγαλυτερη διασταση δε πρεπει να υπερβαινει τα 600mm. Mε τι περιπου μοιαζει ενα τετοιο σχημα? Τι ειναι το mm?
scullyist Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2016 - Σε οποιοδήποτε φάκελο, από αυτούς με τις φουσκάλες μέσα για έξτρα προστασία αν αυτό είναι το ζητούμενο σου (και των Ελτα τέτοιοι είναι και δεν είσαι αναγκασμένος να τον αγοράσεις από αυτούς. Ο χρήστης που έκανες παράθεση, μάλλον ήταν απροετοίμαστος και του πασάρανε / πουλήσανε και τον φάκελο). - Και ξανά, αυτό που ειπώθηκε από την 1η σελίδα: δεν είναι απαραίτητο να είναι σε φάκελο για να σταλεί ως "επιστολικό", μπορεί να είναι και σε κουτί. Ομοίως δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι σε κουτί για να σταλεί ως "δέμα", μπορεί να είναι και σε φάκελο. Δλδ οι όροι "επιστολικό" και "δέμα" ορίζουν / έχουν να κάνουν με την υπηρεσία=τον τρόπο μεταφοράς/αποστολής του, όχι με το είδος πακεταρίσματος. Στο μόνο που σε περιορίζουν ως προς τις δύο κατηγορίες, είναι αυτά που αναφέρουν, βάρος και μέγεθος/όγκος. - Στον κοινό γκισέ, αφού θέλεις να το στείλεις ως "επιστολικό" και αφού το κατάστημα έχει ξεχωριστό γκισέ για τα "δέματα". - mm = χιλιοστά, εις την 'αλλοδαπήν' => 900χιλ = 90 εκατοστά, κλπ. - Δεν υπάρχει μία απάντηση για το σχήμα, γιατί το μέγιστο (ή μή) συνολικό, μπορεί να είναι το άθροισμα δεκάδων συνδυασμών, με αποτέλεσμα ένα ρηχό, βαθύ, κοντό, μακρόστενο κλπ παραλληλόγραμμο, ή ένα ρηχό, βαθύ κλπ τετράγωνο, κ.ο.κ. (π.χ. άλλο το 60+10+20, άλλο το 30+30+30 κλπ)
gavros10 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2016 Εχω ενα δεμα που πρεπει να επιστρεψω στην αγγλια. Οι διαστασεις ειναι 24cm X 17cm X 7cm. Απο οτι καταλαβα γινεται να το στειλω με τον παραπανω τροπο συστημενο με tracking number. Ειναι σιγουρο ή θα φαω καμια νιλα αφου ενημερωσω το site?
yanc Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2016 Μια χαρα θα παει...σε περιπου 7 εργασιμες θα εχει παραδοθει με Royal Mail και με το tracking εχεις εικονα αλλα και αποδειξη της αποστολης που εκανες. 1
iordanis77 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2016 - Σε οποιοδήποτε φάκελο, από αυτούς με τις φουσκάλες μέσα για έξτρα προστασία αν αυτό είναι το ζητούμενο σου (και των Ελτα τέτοιοι είναι και δεν είσαι αναγκασμένος να τον αγοράσεις από αυτούς. Ο χρήστης που έκανες παράθεση, μάλλον ήταν απροετοίμαστος και του πασάρανε / πουλήσανε και τον φάκελο). Βασικα το ζητουμενο μου ειναι το παχος, γιατι θα μπουνε μεσα πολλα περιοδικα. Εφοσον υπαρχουν συγκεκριμενες προδιαγραφες για τους ακανονιστους φακελους, καλυτερα να παω πρωτα απο κει, να παρω τον μεγαλυτερο φακελο που εχουν, μετα να τον επιστρεψω γεματο. - mm = χιλιοστά, εις την 'αλλοδαπήν' => 900χιλ = 90 εκατοστά, κλπ. Δηλαδη το μεγιστο μιας εκ των 3 διαστασεων μπορει να ειναι ακομα και 60 ποντοι?
scullyist Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2016 α. με τρολάρεις β. Ναι. γ. Οι φάκελοι τους είναι αυτοί. Πόσα είναι τα πολλά; Αν όντως είναι "πολλά" και δεν μιλάμε και για τσιγαρόχαρτα, ξέχασε το, δεν θα τα πάρει στο πάχος ούτε ο μεγαλύτερος, δεν έχουν τόσο μεγάλο άνοιγμα (γενικά) οι φάκελοι. Κι αν τελικά είναι τόσα ώστε να τα παίρνει, να βάλεις και σκληρό χαρτόνι πάνω-κάτω (το λιγότερο που θα έκανα από άποψη ασφάλειας, δλδ για να μην λυγίζει το πακέτο κλπ... το θεωρώ φάουλ περιοδικά σε φάκελο).
iordanis77 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2016 α. με τρολάρεις β. Ναι. γ. Οι φάκελοι τους είναι αυτοί. Πόσα είναι τα πολλά; Αν όντως είναι "πολλά" και δεν μιλάμε και για τσιγαρόχαρτα, ξέχασε το, δεν θα τα πάρει στο πάχος ούτε ο μεγαλύτερος, δεν έχουν τόσο μεγάλο άνοιγμα (γενικά) οι φάκελοι. Κι αν τελικά είναι τόσα ώστε να τα παίρνει, να βάλεις και σκληρό χαρτόνι πάνω-κάτω (το λιγότερο που θα έκανα από άποψη ασφάλειας, δλδ για να μην λυγίζει το πακέτο κλπ... το θεωρώ φάουλ περιοδικά σε φάκελο). Που ακριβως σε τρολαρω, τη δουλεια μου θελω να κανω. Το λινκ που εβαλες δειχνει φακελους για ευθραστα αντικειμενα. 30 περιοδικα θελω να στειλω. Γιατι το θεωρεις φαουλ, και πως θα τα εστελνες εσυ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα