poscore Δημοσ. 28 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2012 Καλησπέρα έχω ένα πρόβλημα με το δίκτυό σου στο φυσικό επίπεδο. Δηλαδή έχω κάποιους υπολογιστές που θέλω νσ συνδέσω και δεν ξέρω πως. Θα προσπαθήσω να το αναλύσω όσο πιο πολύ μπορώ. Δωμάτιο 1 χρειάζεται σύνδεση ένας σταθερός(δεν έχει ασύρματη κάρτα) έχει το router Δωμάτιο 2 χρειάζεται σύνδεση ένας σταθερός(δεν έχει ασύρματη κάρτα) χρειάζεται σύνδεση ένας σταθερός(έχει ασύρματη κάρτα) και ένα laptop Δωμάτιο 3 έξοδος RJ(κάτι) καλωδίου που πηγαίνει στο router(βρίσκεται στο δωμάτιο 1 αυτή τη στιγμή) Πως προτείνετε να γίνει η σύνδεση? Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.
άδικος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2012 Δωμάτιο 3 έξοδος RJ11 καλωδίου που πηγαίνει στο router(βρίσκεται στο δωμάτιο 1 αυτή τη στιγμή) Είναι το τηλεφωνικό βύσμα που έρχεται η γραμμή σου. Για να καταλάβω, η παραπάνω περιγραφή είναι η επιθυμητή; Θες το router στο Δ3; Αν ναι τότε αν το router είναι ασύρματο, η πιο απλή λύση είναι να πάρεις ακόμα 2 wireless usb καρτούλες για τους σταθερούς & θα καθαρίσεις με 20€. Αλλιώς μπλέκεις με καλωδιώσεις.
poscore Δημοσ. 28 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2012 Είναι το τηλεφωνικό βύσμα που έρχεται η γραμμή σου. Για να καταλάβω, η παραπάνω περιγραφή είναι η επιθυμητή; Θες το router στο Δ3; Αν ναι τότε αν το router είναι ασύρματο, η πιο απλή λύση είναι να πάρεις ακόμα 2 wireless usb καρτούλες για τους σταθερούς & θα καθαρίσεις με 20€. Αλλιώς μπλέκεις με καλωδιώσεις. Η περιγραφή είναι η τωρινή. ¨Οπως καταλαβαίνετε μένει ένας σταθερός στο δωμάτιο 2 που δεν έχει internet. Πρέπει με κάποιον τρόπο να του δώσω :/ btw προορίζεται για server οπότε μάλλον θέλει ενσύρματο ? :/ Βρήκα και άλλη μια τεχνολογία που τα δεδομένα περνάνε μέσα απο το ρεύμα με κάτι συσκευές. Το έχει χρησιμοποιήσει κανένας?
άδικος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2012 Βρήκα και άλλη μια τεχνολογία που τα δεδομένα περνάνε μέσα απο το ρεύμα με κάτι συσκευές. Το έχει χρησιμοποιήσει κανένας? Το homeplug εννοείς. Μην ασχοληθείς. Δεν αξίζει. Πολύς θόρυβος, μικρές ταχύτητες, φασαρία για το τίποτα. Μόνο ως τελευταία εναλλακτική για μεγάλα σπίτια που δε μπορούν να περάσουν καλώδια & για κάποιο λόγο δε θέλουν ασύρματο... Για όποια χρήση & να προορίζεται ο η/υ του Δ2 μπορείς να τον συνδέσεις με κάρτα που υποστηρίζει πρωτόκολλο 802.11n (150mbs, ακόμα πιο γρήγορες ταχύτητες από τα κλασικά 100αρια δλδ) σαν αυτό. Αλλά δεν μας είπες ποιο είναι το router για να δούμε αν & τι είδους ασύρματη επικοινωνία υποστηρίζει.
poscore Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 Το router είναι το zxv10 w300. Μάλλον θα βάλω το router στο δωμάτιο απο όπου βγάινει και το καλώδιο ομιλίας και θα περάσω καλώδια ethernet προς τα υπόλοιπα...εκτός και βρεθεί καλύτερη λύση :/
TheELF Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 Nope, αυτή είναι η καλύτερη λύση, και από άποψη σταθερότητας σήματος και οικονομίας,το να βάλεις ασύρματες κάρτες είναι ποιο αισθητικό(δεν έχεις καλώδια απλωμένα στο σπίτι) αλλά μπορεί να έχεις προβλήματα με αποσυνδέσεις και χαμηλό σήμα, άσε που πρέπει και τo zxv10 w300 να έχει μόνο 54mbps wifi το οποίο θα μοιράζεται στα τρία(όταν θα είναι και οι τρις στο νετ).
poulinos Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 το home plug powerline αλλιως τα καινουρια παιζουν πιο καλα και σε καλες ταχυτητες.και ειναι μια καλη λυση οταν δεν μπορεις να περασεις καλωδιο η οταν δεν μπορεις να παιξεις ασυρματα.γιατι ασυρματα δεν ειναι το προβλημα οτι ειναι 54 mbps αλλα το προβλημα ειναι οτι αμα υπαρχουν εμποδια δεν θα παιζει καλα.και server τωρα και με ασυρματη δεν ξερω αν ειναι η καλυτερη λυση.το ρουτερ θα αντεξει ανετα ασυρματα πανω 3 ατομα και με σχετικα καλη ταχυτητα αλλα αν ειναι για copy αρχειων το 54 δεν ειναι γρηγορο ετσι και αλλιως.τωρα το καλωδιο αν περαστει μεσα απο καναλι ειναι οτι καλυτερο και η καλυτερη μονιμη λυση
άδικος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 ...τωρα το καλωδιο αν περαστει μεσα απο καναλι ειναι οτι καλυτερο και η καλυτερη μονιμη λυση Εδώ πρέπει να αναφέρουμε πως δε θα πρέπει να είναι κανάλι που περνάνε ρεύματα (οι περισσότεροι αυτό κάνουν γιατί είναι ο εύκολος τρόπος).
poscore Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 Σας ευχαριστώ παιδιά Το τελευταίο post του @άδικος με κάλυψε. Θα περάσω καλώδιο τελικά απλά ο ηλεκτρολόγος ήταν gtp και η σχετική καλωδίωση είναι πολύ άθλια.
poulinos Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 δεν λεω να το περασει μεσα απο τα καναλια που ειναι πισω απο τους τοιχους γιατι αυτο ειναι δυσκολο και αν φωναξει ηλεκτρολογο θελει λεφτα.αν και υπαρχουν και Utp για τετοιες περιπτωσεις δεν αξιζει.ελεγα να βαλει αυτοκολλητο καναλι εξωτερικα Σας ευχαριστώ παιδιά Το τελευταίο post του @άδικος με κάλυψε. Θα περάσω καλώδιο τελικά απλά ο ηλεκτρολόγος ήταν gtp και η σχετική καλωδίωση είναι πολύ άθλια. και το καλωδιο ειναι οτι πιο φτηνο.μετα τα Powerlines εχουν ενα κοστος και θα πρεπε να κανεις δοκιμη απο κανα φιλο αν εχει πριν αγορασεις τετοια.το καλωδιο θα παιξει και gigabit αμα εχεις swtich και καρτες 1000αρες.
άδικος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 Δεν είναι ο μόνος φίλε μου. Πολλές φορές οι ηλεκτρολόγοι κάνουν δουλειές του ποδαριού & περνάνε ο,τι να'ναι όπου να'ναι. Το συναντάμε συνέχεια.
poulinos Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 καλα ναι μερικοι ηλεκτρολογοι δεν θα πρεπε να δουλευουν.καλωδιο ρευματος για τηλεφωνο.ρευμα και τηλεφωνα μαζι.πριζακια σε νεα σπιτια που δεν ειναι ενωμενα καν.να ξεκινανε απο τον κατανεμητη Utp και στα πριζακια να φτανει razim .οτι πατεντα θελει ο καθενας.
άδικος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 καλα ναι μερικοι ηλεκτρολογοι δεν θα πρεπε να δουλευουν.καλωδιο ρευματος για τηλεφωνο.ρευμα και τηλεφωνα μαζι.πριζακια σε νεα σπιτια που δεν ειναι ενωμενα καν.να ξεκινανε απο τον κατανεμητη Utp και στα πριζακια να φτανει razim .οτι πατεντα θελει ο καθενας. poulinos μήπως ήσουν στο πατρικό μου; Περιέγραψες ακριβώς τις καλωδιώσεις
poulinos Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 poulinos μήπως ήσουν στο πατρικό μου; Περιέγραψες ακριβώς τις καλωδιώσεις ειτε ενα καινουριο σπιτι αυτο και εφαγα εκει κανα 3ωρο για να βρω ακρη.για να βοηθησω ο τυπος που ηταν εκει ηταν πιλοτος ελικοπτερου αν θυμαμαι σωστα.ηταν να μεικτονομισω μια γραμμη.πρωτο ζευγαρι που κουμπωνω ακουγα τον γειτονα.δευτερο ζευγαρι που κουμπωσα ακουγα τον γειτονα.3ο ζευγαρι του utp νεκρο πουθενα συνδεδεμενο.4ο ζευγαρι επαιξε.τα πριζακια ηταν με krone καρφωτικο.απλα ελεος μονο αυτο ειχα να πω.αλλα εχω δει διαφορα σε διαφορα σπιτια.μετα απο 5000 ραντεβου + εχεις δει τα παντα.
άδικος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 Ναι όντως έχουν δει πολλά τα μάτια μας (αυτό με το σπίτι μου το είπα για πλάκα, πέρασα καινούριες καλωδιώσεις. Ο τύπος που τις είχε φτιάξει απλά κορόιδεψε τον πατέρα μου-& ήταν & γνωστός!)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα