Swinrrr Δημοσ. 28 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2012 Χαίρετε, είναι κάποιος που έχει στήσει το site μέσω του όποιου μπορούμε να κάνουμε ηλεκτρονικές συναλλαγές?Π.χ μέσω της κάρτας PayPal.Ποια είναι διαδικασία ? Πρέπει πρώτα να πάμε στην τράπεζα και να κάνουμε το συμβόλαιο , και θα μας δώσουν κάποια στοιχειά ώστε να συνδέσουμε την φόρμα μας με το λογαριασμό?Πως γίνετε? Εννοείτε ότι όποιος παίρνει το προϊών μου πληρώνει μέσω της κάρτας του και τα χρήματα έρχονται στο λογαριασμό του PayPal που ανοίξαμε στην τράπεζα.
nspyrou Δημοσ. 28 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2012 Χαίρετε, είναι κάποιος που έχει στήσει το site μέσω του όποιου μπορούμε να κάνουμε ηλεκτρονικές συναλλαγές?Π.χ μέσω της κάρτας PayPal.Ποια είναι διαδικασία ? Πρέπει πρώτα να πάμε στην τράπεζα και να κάνουμε το συμβόλαιο , και θα μας δώσουν κάποια στοιχειά ώστε να συνδέσουμε την φόρμα μας με το λογαριασμό?Πως γίνετε? Εννοείτε ότι όποιος παίρνει το προϊών μου πληρώνει μέσω της κάρτας του και τα χρήματα έρχονται στο λογαριασμό του PayPal που ανοίξαμε στην τράπεζα. Δεν χρειάζεται να πας στη Τράπεζα για κάτι τέτοιο. Απλώς ανοίγεις έναν Merchant λογαριασμό στο Paypal, και δηλώνεις τα στοιχεία του λογαριασμού σου. Απο 'κει και μετά ο λογαριασμός σου πιστώνεται με κάθε συναλλαγή ανάλογα με τις αγορές από το site σου. Το να συνδέσεις το site με το Paypal δεν είναι δύσκολο, αλλά δεν είναι και εύκολο. Εξαρτάται απο το αν έχεις στήσει μόνος σου το site σου, ή έχεις έτοιμη πλατφόρμα e-commerce. Για σχετικές οδηγίες, υπάρχουν πολλά resources, στο Developers site, του Paypal.
Swinrrr Δημοσ. 28 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2012 Κοίτα επειδή δεν έχω ακόμα το PayPal λογαριασμό , η πρώτη κίνηση που πρέπει να κάνω: 1)Να πάω στην Κύπρου να το ανοίξω 2) Όταν το άνοιξα, βρίσκω στο web για το Merchant και με βοήθεια του λογαριασμού μου ανοίγω Merchant λογαριασμό. 3)Το είχα συνδέσει με φόρμα και τα χρήματα έρχονται στο λογαριασμό προφανώς του Merchant . 4) Όταν πρόκειται να πάρω τα χρήματα τι γίνετε ? Σωστά είναι τα βήματα?
defacer Δημοσ. 28 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2012 Σωστά είναι τα βήματα? Το παλικάρι που ρωτάς φαίνεται να μοιάζει με τράπεζα;
nspyrou Δημοσ. 28 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2012 Κοίτα επειδή δεν έχω ακόμα το PayPal λογαριασμό , η πρώτη κίνηση που πρέπει να κάνω: 1)Να πάω στην Κύπρου να το ανοίξω 2) Όταν το άνοιξα, βρίσκω στο web για το Merchant και με βοήθεια του λογαριασμού μου ανοίγω Merchant λογαριασμό. 3)Το είχα συνδέσει με φόρμα και τα χρήματα έρχονται στο λογαριασμό προφανώς του Merchant . 4) Όταν πρόκειται να πάρω τα χρήματα τι γίνετε ? Σωστά είναι τα βήματα? 1) Αν δεν έχεις λογαριασμό άνοιξε έναν λογαριασμό 2) Πας στο Paypal, στήνεις ένα account - καιδηλώνεις το account ως merchant account. Στη συμπλήρωση των στοιχείων σου ορίζεις και τον λογαριασμό του βήματος 1. Ο λογαριασμός χρησιμοποιείται και για πληρωμές (προς εσένα) και για αγορές (από εσένα). Με παρακράτηση της ανάλογης προμήθειας στις πληρωμές (προς εσένα), και από τον προμηθευτή σου, όταν αγοράζεις εσύ. 3) Πότε το σύνδεσες?? Και με τί φόρμα?? Δεν καταλαβαίνω τη ρητορική δήλωση .... 4) Όταν πρόκειται να πάρεις χρήματα, κρατιέται η προμήθεια του paypal, και καταθέτεται το υπολοιπόμενο ποσό στο λογαριασμό που έχεις ορίσει στο account σου. Δεν υπάρχει μπούσουλας βημάτων .. είναι διαδικασία που είτε την κάνεις έτσι, είτε την κάνεις γιουβέτσι, χρειάζεσαι πράγματα για να μπορέσεις να ολοκληρώσεις τις διαδικασίες. Δεν μπορείς πχ, να έχεις Merchant account, αν δεν ορίσεις έναν τραπεζικό λογαριασμό. (Αν θυμάμαι καλά, βάζεις IBAN).
Swinrrr Δημοσ. 28 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2012 3) Καλή ερώτηση για την φόρμα , ξέρεις η φόρμες αυτές που εισάγουμε τα στοιχεία της της πιστωτικής για να πληρώσουμε ,και εδώ έχω μεγάλη απορία, τι γίνετε? Επειδή το θέμα αυτό αφορά της ασφάλειας προσωπικών στοιχείων καταναλωτών πρέπει με κάποιο τρόπο να υπάρχει έλεγχος , νομίζω ότι τα στοιχεία της φόρμας πρέπει να πάνε πρώτα στην τράπεζα και από εκεί να γίνει λειτουργία . Άρα τι κάνουμε? Εδώ χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή λόγου ηλεκτρονικού εγκλήματος , θέλω να πω πρέπει μάλλον να νομιμοποιήσουμε το site?
nspyrou Δημοσ. 28 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2012 3) Καλή ερώτηση για την φόρμα , ξέρεις η φόρμες αυτές που εισάγουμε τα στοιχεία της της πιστωτικής για να πληρώσουμε ,και εδώ έχω μεγάλη απορία, τι γίνετε? Επειδή το θέμα αυτό αφορά της ασφάλειας προσωπικών στοιχείων καταναλωτών πρέπει με κάποιο τρόπο να υπάρχει έλεγχος , νομίζω ότι τα στοιχεία της φόρμας πρέπει να πάνε πρώτα στην τράπεζα και από εκεί να γίνει λειτουργία . Άρα τι κάνουμε? Εδώ χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή λόγου ηλεκτρονικού εγκλήματος , θέλω να πω πρέπει μάλλον να νομιμοποιήσουμε το site? Περίμενε,, έχεις μπλέξει λιγάκι τα πράματα: Στην τράπεζα δεν πάει τίποτα! Το paypal είναι αυτό που κανονίζει την συνδιαλλαγή με τη τράπεζα. Αυτό που γίνεται κατά την πληρωμή του χρήστη στο site σου, είναι το εξής: Ανακατευθύνεις στο paypal με URL σε συγκεκριμένο format, τα στοιχεία του είδους. Το Paypal, προτρέπει στον χρήστη να κάνει login στο account του, και του εμφανίζεται custom φόρμα, με προ-συμπληρωμένη, βάσει των στοιχείων που έχεις στείλει για το είδος. (Περιγραφή, Ποσότητα, τιμή, τεμάχια κλπ κλπ), καθώς και τα στοιχεία του merchant, δηλαδή τα δικά σου. Ο χρήστης αποδέχεται μετά την προβολή των στοιχείων τη χρέωση και γίνεται μια αγορά. Πίσω σε σένα, επιστρέφει ένα μήνυμα (ονομάζεται IPN από το Paypal) με τα στοιχεία της πληρωμής, την κατάσταση της, την κατάσταση της κάρτας του αγοραστή, αριθμό transaction, και ένα κάρο λοιπές πληροφορίες. Μόλις γίνει η πληρωμή σου στέλνεται άλλο ένα αντίστοιχο IPN, κοκ ... Για τη φόρμα των στοιχείων του πελάτη δεν έχεις να κάνεις κάτι άλλο εκτός από το να τη ρίξεις σε ένα SSL (https) για να είσαι οκ.
Swinrrr Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 Άρα ουσιαστικά από ότι κατάλαβα ο αγοραστής μεταβιβάζεται στην πλατφόρμα του PayPal και αυτοί έχουν την φόρμα για συναλλαγή , και εγώ αυτό που μόνο κάνω είναι, προσθέτω ένα link "αγορά προϊόντος" το όποιο οδηγεί στη φόρμα εκείνη. Σωστός?
nspyrou Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 Άρα ουσιαστικά από ότι κατάλαβα ο αγοραστής μεταβιβάζεται στην πλατφόρμα του PayPal και αυτοί έχουν την φόρμα για συναλλαγή , και εγώ αυτό που μόνο κάνω είναι, προσθέτω ένα link "αγορά προϊόντος" το όποιο οδηγεί στη φόρμα εκείνη. Σωστός? Αν πάς στο Site του Paypal, θα δείς οτι υπάρχουν custom buttons "Buy Now" - "Add to Cart" και λοιπά. Πίστω από αυτά τα κουμπάκια υπάρχουν urls που κανουν redirect στις αντίστοιχες υπηρεσίες του Paypal. Ψάξε για τη σελίδα, "WebSite Payments Standard" λογικά πρέπει να σου εμφανιστεί από εδώ. Απο 'κει και μετά συνεχίζεις τη διαδικασία του express checkout, βάσει των προδιαγραφών που υπάρχουν στο Site του Paypal και είναι ΆΚΡΩΣ κατατοπιστικές. Διάβασέ τις αντίστοιχες σελίδες, που περιγράφουν τη διαδικασία. Θα σε διαφωτίσουν πλήρως. Υπάρχουν πολλές επιλογές που μπορείς να χρησιμοποιήσεις. Είτε να κάνεις redirect, σε custom forms, στο περιβάλλον του Paypal, είτε να στήσεις δικές σου, και να κάνεις post τα δεδομένα στο Paypal. Εσύ επιλέγεις πως θα υποστηρίξεις τη διαδικασία. Επίσης υπάρχουν παραδείγματα με κώδικα και στο site του Paypal, και σε όλο το Web.
kalogeros Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Αν θελήσεις να κάνεις υλοποίηση με XML Web Services κάποιας τράπεζας, πες μου. Μπορώ να σε βοηθήσω.
Swinrrr Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Αν θελήσεις να κάνεις υλοποίηση με XML Web Services κάποιας τράπεζας, πες μου. Μπορώ να σε βοηθήσω. μπορείς να μου δώσεις μια ιδέα για αυτό? Επειδή καθόλου ακόμα δεν έχω ασχοληθεί με web servises ,τι ρόλο ας πούμε μπορούν να παίξουν αυτά στην τράπεζα ?
the_maniac Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Μέσω αυτών επικοινωνεί το κατάστημά σου με την τράπεζα για να κάνεις πληρωμή μέσω πιστωτικής κάρτας. Όχι μέσω Paypal αλλά απευθείας. Να μπει κάποιος στο site σου, να παραγγείλει ότι θέλει και μετά να πληρώσει απευθείας μέσω της πιστωτικής του, αφού μεταφερθεί στο περιβάλλον της τράπεζας για secure payments.
kalogeros Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Μέσω αυτών επικοινωνεί το κατάστημά σου με την τράπεζα για να κάνεις πληρωμή μέσω πιστωτικής κάρτας. Όχι μέσω Paypal αλλά απευθείας. Να μπει κάποιος στο site σου, να παραγγείλει ότι θέλει και μετά να πληρώσει απευθείας μέσω της πιστωτικής του, αφού μεταφερθεί στο περιβάλλον της τράπεζας για secure payments. Αυτό που περιγράφεις είναι η redirect λύση. Τα Web Services χρησιμοποιούνται για να μην φεύγει ο χρήστης από τη σελίδα σου. Μπαίνει στο ηλεκτρονικό σου κατάστημα, αγοράζει, πληρώνει και γενικά κάνει τα πάντα μέσα από το site σου και μόνο. Εκτός από την redirect και τα web services, τον τελευταίο καιρό οι τράπεζες έχουν αρχίσει και προωθούν και τη λύση του iframe. μπορείς να μου δώσεις μια ιδέα για αυτό? Επειδή καθόλου ακόμα δεν έχω ασχοληθεί με web servises ,τι ρόλο ας πούμε μπορούν να παίξουν αυτά στην τράπεζα ? Για να σου δόσω να καταλάβεις, πάρε παράδειγμα μια αεροπορική εταιρία. Μπαίνεις και κάνεις κράτηση μέσα από την ιστοσελίδα τους, χωρίς να μεταφέρεσαι σε άλλα sites τύπου paypal. Η ιστοσελίδα στέλνει ένα xml request στη συνεργαζόμενη τράπεζα με τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας, η οποία στέλνει σαν απάντηση την έγκριση ή την απόρριψη της συναλλαγής. Η επικοινωνία γίνεται συνήθως είτε με απλά XML requests είτε με SOAP envelopes. Ελπίζω να σου έδοσα μια ιδέα. Κάνε μια αναζήτηση στο net για περισσότερες πληροφορίες και αν χρειαστείς βοήθεια για οτιδήποτε, πες μου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα