smilefreeware Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 2,5 USB WD 500 (Write ως usb1) (Read ως Usb2) Οταν γράφω αρχείο η ταχύτητα είναι περίπου 5-6 Οταν διαβάζει πιάνει τα 25 περίπου. Εκανε στην αρχή κάποια παλαβά. Πχ, δεν το έβλεπε και βαζωέβγαζα καλώδιο μέχρι να τον δει. Αργότερα μόνο όταν τον σήκωνα όρθιο. Τέλος άλλαξα καλώδιο και δουλεύει καλά, ΑΛΛΑ με χαμηλή ταχύτητα εγγραφής USB1. Kαι με το δικό του καλώδιο όταν δουλεύει γράφει αργά. Εκανα 2-3 γρήγορα format. To chkdsk δείχνει πρόβλημα στο σύστημα αρχείων το οποίο δεν επισκευάζει. Τέλος έκανα και αργό format όπου έδειχνε ότι δούλευε αλλά είχε κολλήσει στη 5η γραμμή. Αυτά τα ολίγα. Αν έχετε καμιά ιδέα για να σωθεί έχει καλώς, άλλως πάει για πέταμα.
washcloud Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 άλλως πάει για πέταμα. Α-πα-πα. Κατά τ' άλλα, μάλλον τραβάει κάποιο ζόρι ο δίσκος. "Σωτηρία" δεν κόβω - εκτός ίσως από το να δοκιμάσεις να τον βγάλεις απ' το κυτίο, και να τον βάλεις εσωτερικά (σε σταθερό δλδ), να δεις τί σόι ταχυτητόψαρα πιάνει έτσι (χλωμό να είναι θέμα θήκης, αλλά). Αν θες, βάλε το HD Sentinel, και πόσταρε ένα ss από την αρχική οθόνη του προγράμματος (έχοντας στ' αριστερά του επιλέξει τον εν λόγω δίσκο δι' αριστερού κλικ), μπας και δούμε πράμματα να παίζουν.
smilefreeware Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Αυτά από το HD Sentinel (Αν και δεν κατάλαβα καλά τι ακριβώς θες, νομίζω ότι αυτά είναι αρκετά). Failure Predicted - Attribute: 5 Reallocated Sectors Count, Count of sectors moved to the spare area. Indicate problem with the disk surface or the read/write heads. There are 557 bad sectors on the disk surface. The contents of these sectors were moved to the spare area. Based on the number of remapping operations, the bad sectors may form continuous areas. There are 4 weak sectors found on the disk surface. They may be remapped any time in the later use of the disk. Replace hard disk immediately. It is recommended to backup immediately to prevent data loss. Lifitime --> 0 days Και το CrystalDiskInfo τα ίδια μου είπε : (Health Status : Bad) Προτείνεις κάποιο εργαλείο να παίξω πριν αρχίσω τα μακάβρια ?
washcloud Δημοσ. 28 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2012 (επεξεργασμένο) Βασικά, ένα screenshot (του HDS) έλεγα να πάρεις και να το ποστάρεις εδώ. Καν' το, αν είναι εύκολο... Κατά τ' άλλα, με βάση τα όσα αντέγραψες εδώ, από άποψη bad sectors, ο δίσκος ναι μεν είχε βγάλει πολλούς (ποιός ξέρει σε πόσο διάστημα βέβαια, διότι κι αυτό έχει τη σημασία του), αλλά αφ' ενός έχουν ήδη αντικατασταθεί από την καβάτζα του - αφ' ετέρου δε αυτή τη στιγμή παίζει να μην εμφανίζει άλλους. Οπότε, ας πούμε ότι ναι μεν δείχνει να μην αντιμετωπίζει τραγικό πρόβλημα, αλλά δεν μας λένε ολ' αυτά για τα αίτια του προβλήματος. Και προσωπικά, δεν έχει τύχει να διαβάσω ποτέ πουθενά τί είναι αυτό που -στην πράξη- τον κάνει πιο αργό. Υποθέτω όμως ότι είναι κάποιο πρόβλημα στις κεφαλές. ...το οποίο, αν ισχύει, δεν είναι και πολύ ενθαρρυντικό για την από 'δω και πέρα ζωή του. Δια ταύτα : αν περιέχει σημαντικά αρχεία, πάρε άμεσα αντίγραφά τους (αν και κάτι μου λέει έχεις ήδη φροντίσει ή έστω δεν σε απασχολεί). Όσο για το πόσο μπορείς να τον βασιστείς ως αποθηκευτικό μέσο, θα έλεγα : "λίγα πράγματα".... Στην καλύτερη, τον χρησιμοποιείς για να κρατάς από μπακάπ έως μπακάπ του μπακάπ, τον χρησιμοποιείς για τυχόν σωρηδόν ιντερνετικά κατεβάσματα που δεν σε καίει κι αν καούν, τον χρησιμοποιείς για "πειράματα" (λογισμικής φύσεως), για να έχεις πάνω του παιχνίδια ίσως.... Κάτι σαν πρόχειρο ρούχο. Κάποιο εργαλείο, στην ουσία, για να "φτιάξει κάτι" με την κατάστασή του, δεν υπάρχει. Θα μπορούσες βέβαια να χρησιμοποιήσεις από το μενού (του HDS) File/Surface Test/Test Type - Reinitialize disk surface, τουλάχιστον για να διαπιστώσουμε έτσι εμμέσως πιθανή "κρυφή πληγή" του δίσκου (και να μην καταφέρει καν να ολοκληρωθεί, το τεστ. Που επίσης αν γίνει έτσι, υπάρχει κι ένα ενδεχόμενο μετά να μην μπορείς να του φτιάξεις file system του δίσκου - κοινώς κι αυτό το "λίγο" που σου προσφέρει τώρα, να αδυνατεί να το κάνει. Είναι σαν στοίχημα ότι πας να περάσεις μια πόρτα, κι όταν αυτή κλείσει πίσω σου, ούτε τί θα βρεις στην άλλη μεριά δεν ξέρεις -μπορεί τα χειρότερα- ούτε το αν θα έχεις δυνατότητα να την ξανανοίξεις και να επιστρέψεις εκεί απ' όπου μπήκες....). Υπάρχει όμως και η πιθανότητα "της καλύτερης" (αν και η όποια εμπειρία μου, μου λέει "μπα", για την εν λόγω περίπτωση, με βάση όσα είπες και βλέπω), με το reinitialization, δηλαδή να ΣΤΡΩΣΕΙ ο δίσκος. Κοντολογίς, σα να παίζεις στοίχημα πρώτη φορά ιππόδρομο και δεν έχεις ιδέα από άλογα και πού ποντάρεις : ή τα πάντα όλα, ή πούλος. Όπως και να 'χει, έχε αν θες στην άκρη του μυαλού και το "Α-ΠΑ-ΠΑ" του προηγούμενου ποστ, μια και δεν ήταν απλά υπογράμμιση, αλλά λινκ (το τονίζω σε περίπτωση που δεν το πρόσεξες). Too much info, I know, αλλά προσπάθησα να σου πω τα όσα χρειαζόταν για την περίπτωση.... Επεξ/σία 28 Ιουνίου 2012 από washcloud
smilefreeware Δημοσ. 28 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2012 Πράγματι το link δεν το είχα προσέξει. Οσο για backup έχει γίνει προ πολλού. Εχω μια αδυναμία με τους δίσκους. Με το παραμικρό που δεν μου αρέσει ο δίσκος μπαίνει στην άκρη. Πχ. αυτός και να είχε φτιάξει από καιρό το πολύ-πολύ να έβαζα ταινίες-μουσική για τη τηλεόραση. Τα pc μου πάντα είχαν 2 δίσκους. Τα data που έκαιγαν πήγαιναν και στον άλλο δίσκο. Οπότε αν υπήρχε ζημιά έκανα boot από τον άλλο δίσκο και ήμουν πάλι στα ίδια (οχι raid δεν το θέλω). Μέχρι θυρίδα σε τράπεζα είχα μια εποχή για backup. Τελευταία έχω βολευτεί με ένα κινέζικο dockτάδε usb που παίρνει 2 δίσκους όρθιους και έβαλα 2 WD Green από 2τερα. Οτι γράφω στον ένα γράφω και στο άλλο (οχι raid δεν το θέλω). Το έχω σε ένα πολύπριζο με διακόπτη και όποτε θέλω κλικ και βουαλά 2+2τέρα. Φλυαρία......... Τελευταία κίνηση θα κατεβάσω από WD το Advanced Format Software και ότι ήθελε προκύψει.
washcloud Δημοσ. 28 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2012 Φλυαρία........ ...επειδή κι εγώ έχω αδυναμία στους δίσκους, αλλά από την ανάποδη (δεν πετάω δίσκω, ακόμα και μπάρμπεκιου να έχει γίνει), δε με χάλασε πάντως εμένα η "φλυαρία" σου... Όσο για το εργαλείο της WD που λες, δεν το ξέρω (έχω μείνει απλά στο διαγνωστικό της), αλλά γενικά οι εταιρίες δίσκων δεν βγάζουν προγράμματα "της προκοπής" (...ενώ ίσως αυτές κι αν είναι που θα 'πρεπε...; ). Δοκίμασέ το βέβαια - και πες και τις εντυπώσεις σου, να έχουμε κι άλλοι σχετικό feedback. Στην καλύτερη πάντως θα κάνει reinitialization, ''όπως'' το HDS... Αλήθεια, να κάνεις RAID, το σκέφττττ oh, wait.
smilefreeware Δημοσ. 28 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2012 Λοιπόν... * Εκανα File/Surface Test/Test Type - Reinitialize disk surface (αν και το έχει σε άλλη θέση η ver 4) Βέβαια δεν περίμενα να τελειώσει γιατί θα ήθελε 1-2 μήνες. Το λίγο που έκανε (μια σειρά) τα έβγαλε οκ. Εφτιαξε και το chkdsk που έβγαζε πρόβλημα στο σύστημα αρχείων. * Κατάφερα και έβγαλα το δίσκο από τη θήκη και το επιπρόσθετο για το usb. Οπότε το σύνδεσα στο pc. - Δυστυχώς , ακριβώς τα ίδια. Δηλ. τα προγράμματα μου δείχνουν το δίσκο πεθαμένο ενώ αυτός δουλεύει μια χαρά, διαβάζει κανονικά ΑΛΛΑ write USB1. --------------------------- . Τελικά δεν κατάφερα να κατεβάσω το πρόγραμμα της WD. . Αυτό το [ Αλήθεια, να κάνεις RAID, το σκέφττττ oh, wait. ] δεν το κατάλαβα
washcloud Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 ....τίποτα μωρέ, αστειεύτηκα, επειδή σε προηγούμενο ποστ είχες γράψει δύο φορές "δε θέλω RAID"... Όσο για το τον δίσκο, ξαναλέω πως μάλλον έχει κάποιο ζόρι με τις κεφαλές - τεσπά κάτι μη επανορθώσιμο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα