lalanis Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Καλησπέρα παιδιά,λόγω καψίματος τροφοδοτικού (etasis 650w),έχω ζημιά στο pc (πιθανόν mobo,σίγουρα η cpu),οπότε πάω για καινούργια. Δεν είναι σίγουρο ακόμα το εύρος της ζημιάς,αλλά θέλω να υπάρχει plan b. Η υφιστάμενη σύνθεση είναι: Cpu:Athlon II X6 1090T Mobo: Asus Crosshair 4 Formula Η κάρτα γραφικών είναι η 6950, έχω 8gb ram στα 1600,ενώ το νέο τροφοδοτικό είναι corsai tx v2@650w. Χρήση gaming κυρίως. Παρακαλώ να δοθεί προτεραιότητα σε υλοποίηση amd. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Δεινόσαυρος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Overclocking κάνεις, σε κόβω να κάνεις ? Είναι πολλά τα λεφτά που δίνεις για να πάρεις amd. Δικαίωμά σου, βέβαια, αλλά να ξέρεις ότι θα έχεις χειρότερο set. Πρόταση: Eπεξεργαστής Μητρική
baskon Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Δεν εχω παρα να συμφωνησω οτι συνθεση Ιντελ ειναι προτιμοτερη σε αυτα τα χρηματα.. Αν και εχω τις αμφιβολιες μου για το κατα ποσο το τροφοδοτικο σου εκαψε επεξεργαστη..Μητρική ποιο ευκολο.. Οπως και να εχει ακομα και επεξεργαστη ή μητρικη να σου εκαψε μηπως να δοκίμαζες την τριετη εγγυηση που δεν εχει ληξει απτο να δινεις τσαμπα λεφτα? Εκτος αν βεβαια το τροφοδοτικο προκάλεσε φωτια και υπάρχουν εμφανη σημαδια αυτο ειναι το πρωτο που πρεπει να κανεις. Φυσικά δε θα τους πεις το τροφοδοτικο τα εκαψε..
TEOKOS Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Βρες πρώτα συγκεκριμένα τι ζημιά έχεις πάθει και μετά ψάχνεσαι. Το μηχάνημα που είχες ειναι ακόμη state of the art. Δεν υπάρχει κάτι που δεν μπορεί να κάνει. Ίσως με πολυ λίγα λεφτά μπορείς να αντικαταστησεις το προβληματικό κομμάτι και γλύτωσεις την 400αρα
lalanis Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Δεν εχω παρα να συμφωνησω οτι συνθεση Ιντελ ειναι προτιμοτερη σε αυτα τα χρηματα.. Αν και εχω τις αμφιβολιες μου για το κατα ποσο το τροφοδοτικο σου εκαψε επεξεργαστη..Μητρική ποιο ευκολο.. Οπως και να εχει ακομα και επεξεργαστη ή μητρικη να σου εκαψε μηπως να δοκίμαζες την τριετη εγγυηση που δεν εχει ληξει απτο να δινεις τσαμπα λεφτα? Εκτος αν βεβαια το τροφοδοτικο προκάλεσε φωτια και υπάρχουν εμφανη σημαδια αυτο ειναι το πρωτο που πρεπει να κανεις. Φυσικά δε θα τους πεις το τροφοδοτικο τα εκαψε.. Το ποιό έκαψε τι,πρώτο δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω,ξέρω όμως ότι το τροφοδοτικό,μόνο του,μόλις μπαίνει στην πρίζα πετάει σπίθες...!!! Για να καταλάβω,επειδή είμαι εκτός αγοράς κανά χρόνο, πάω γενικά για σειρά i5 και ποιο socket; 400€ είναι μάλλον πολλά...Θέλω απλά cpu να μην κάνει bottleneck και αξιόπιστο mobo χωρίς πειράγματα... Εννοείται πως θα τα στείλω για service αλλά δεν μπορώ να μείνω για πολύ χωρίς pcοπότε τα επισκευασμένα θα πάνε στο pc του bro... Ps:Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!
Δεινόσαυρος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 i5 και socket 1155. Δες και αυτά αν δεν σε ενδιαφέρουν τα "πειράγματα": Επεξεργαστής Μητρική 265 ευρώ περίπου.
baskon Δημοσ. 28 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2012 Το ποιό έκαψε τι,πρώτο δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω,ξέρω όμως ότι το τροφοδοτικό,μόνο του,μόλις μπαίνει στην πρίζα πετάει σπίθες...!!! Για να καταλάβω,επειδή είμαι εκτός αγοράς κανά χρόνο, πάω γενικά για σειρά i5 και ποιο socket; 400€ είναι μάλλον πολλά...Θέλω απλά cpu να μην κάνει bottleneck και αξιόπιστο mobo χωρίς πειράγματα... Εννοείται πως θα τα στείλω για service αλλά δεν μπορώ να μείνω για πολύ χωρίς pcοπότε τα επισκευασμένα θα πάνε στο pc του bro... Ps:Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Το πολύ για τον καθένα είναι σχετικό..Αν τα πραγματα εχουν αγοραστει απο κοντινο σου καταστημα και τα πηγαινες χτες λεγοντας οτι εχουν προβλημα πιθανον μέχρι την Παρασκευη να σου εδιναν νεα (αναλογα για ποιο καταστημα μιλαμε).. Οπότε μαλλον θα ειχες γρηγοροτερα υπολογιστη από οτι θα εχεις τωρα.. Οπότε αυτο που επρεπε να κανεις πρωτα ειναι να εχεις τσεκαρει ποιο εχει προβλημα ,να το εχεις παει και μετα να ψαχνεις για καινουρια.. ΑΠο τη στιγμη ομως που ψηνεσαι για να τα δωσεις στον αδερφο σου βλέπεις την λυση που πρωταθηκε πριν.
Δεινόσαυρος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2012 400€ είναι μάλλον πολλά...Θέλω απλά cpu να μην κάνει bottleneck Αυτό δεν το είχα προσέξει. Αν θέλεις απλά να μην έχεις bottleneck, μπορείς να πας και εδώ: Επεξεργαστής Μητρική Αλλά θα έχεις κάνει υποβάθμιση σε σχέση με το προηγούμενό σου σύστημα. Εννοείται ότι θα είναι και πολύ πίσω από τα δύο intel setup που προτάθηκαν.
nellos Δημοσ. 28 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2012 i5 και socket 1155. Δες και αυτά αν δεν σε ενδιαφέρουν τα "πειράγματα": Επεξεργαστής Μητρική 265 ευρώ περίπου. αξίζει η διαφορά στα χρήματα για τον Κ?
Δεινόσαυρος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 Για μένα που δεν έχω τη λόξα του o/c, όχι, με τίποτα. Για κάποιον που την έχει, εννοείται ότι αξίζει. Είναι σαν να λες στον ψαρά "μην πάρεις ακριβό καλάμι για ψάρεμα". Κι ας μην πιάσει ψάρια, θα το παρει το καλάμι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα