evagelos_21 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Γεια σας παιδιά. Εχω φτιάξει ένα προγραμμασε c# που συνδέεται σε ένα wsdl servise και κάνει post xml αρχεία. το δοκιμάζω τοπικά και όλα λειτουργούν σωστά. Ηρθε η ώρα να το πάω στον πελάτη. Η IP που το δοκιμάζω εγώ δεν είναι η ίδια που έχει ο πελάτης. Τι μπορώ να κάνω; Να μάθω ποια IP έχει ο πελάτης και να την βάλω καρφωτά; Υπάρχει άλλος τρόπος να την διαβάζει απο κάποιο αρχείο settings; Ευχαριστώ
nspyrou Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Ώπα! Μισό! WSDL άρα web service ... σε τί το έχεις φτιαγμένο?? WCF ή ASP.NET Web Service? Θα πρέπει να το μεταφέρεις στον host web server. Θα το μεταφέρεις στον IIS, σε ένα αντίστοιχο Virtual Directory. Χτύπα το με τον Browser σου, αν σου επιστρέψει σελιδα με το WSDL, είσαι οκ. Αν είναι WCF, θα πρέπει να φτιάξεις τα Contracts στο Web.Config και τα αντίστοιχα EndPoints.
defacer Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Αρχεία settings και formats υπάρχουν πολλά, όπως επίσης υπάρχει και registry. Θέμα επιλογής το τι θα χρησιμοποιήσεις. Μια quick and dirty επιλογή είναι να τα βάλεις στο app.config (το οποίο λέγεται application configuration file) μ' αυτό τον τρόπο. Βεβαίως αν έχεις διάθεση μπορείς να δημιουργήσεις ολόκληρα sections που λειτουργούν όπως θέλεις εσύ. Όταν έρθει η ώρα να δημιουργήσεις proxy client για το service, θα το κάνεις παρέχοντάς του το Binding προγραμματιστικά με βάση τη ρύθμιση που διάβασες. Πάντως αν κατάλαβα το θέμα δε μου φαίνεται ότι έχει ιδιαίτερη σχέση με WSDL. Ώπα! Μισό! WSDL άρα web service ... σε τί το έχεις φτιαγμένο?? WCF ή ASP.NET Web Service? Αυτό που κατάλαβα εγώ είναι ότι το παλικάρι απλά χρησιμοποιεί ένα service, και έχει κάνει auto-generate τον proxy client από WSDL που κατέβασε μέσα από το σχετικό εργαλείο του VS (οπότε by default κάνει bind στη διεύθυνση απ' την οποία κατέβηκε).
nspyrou Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Αρχεία settings και formats υπάρχουν πολλά, όπως επίσης υπάρχει και registry. Θέμα επιλογής το τι θα χρησιμοποιήσεις. Μια quick and dirty επιλογή είναι να τα βάλεις στο app.config (το οποίο λέγεται application configuration file) μ' αυτό τον τρόπο. Βεβαίως αν έχεις διάθεση μπορείς να δημιουργήσεις ολόκληρα sections που λειτουργούν όπως θέλεις εσύ. Όταν έρθει η ώρα να δημιουργήσεις proxy client για το service, θα το κάνεις παρέχοντάς του το Binding προγραμματιστικά με βάση τη ρύθμιση που διάβασες. Πάντως αν κατάλαβα το θέμα δε μου φαίνεται ότι έχει ιδιαίτερη σχέση με WSDL. Αυτό που κατάλαβα εγώ είναι ότι το παλικάρι απλά χρησιμοποιεί ένα service, και έχει κάνει auto-generate τον proxy client από WSDL που κατέβασε μέσα από το σχετικό εργαλείο του VS (οπότε by default κάνει bind στη διεύθυνση απ' την οποία κατέβηκε). Αν έβαλε Service Reference, σε ήδη υπάρχουσα διεύθυνση και θέλει να αλλάξει το reference, μπορεί αφού μεταφέρει το WSDL, να κάνει refresh τα service references. Αλλά απ'ότι κατάλαβα αν παίζει τοπικά, και δεν παίζει στον πελάτη, προφανώς ο web server, είναι κάπου που δεν μπορεί το δίκτυο του πελάτη του, να δεί τον web server που είναι στημένο το web service.. Άρα σε κάποιον δικό του development server?? Να υποθέσω??
evagelos_21 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Λοιπόν. Πήγα στο visual studio 2010, πάτησα add service reference, advance και απο εκεί add web reference. δεν το έχω δοκιμάσει στον πελάτη γιατί δεν έχω τελειώσει. απλά ερώτηση για το μέλλον έκανα Αρα, αλλάζοντας το αρχείο "myapp.exe.config" είμαστε και οκ;
nspyrou Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Αν το Web Service, γίνεται host από web server που μπορείς να χτυπήσεις από τον πελάτη σου, δεν χρειάζεται να αλλάξεις κάτι. Αν μεταφέρεις όμως το web service, αλλού θα πρέπει να ενημερώσεις τα Service References.
defacer Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Λοιπόν. Πήγα στο visual studio 2010, πάτησα add service reference, advance και απο εκεί add web reference. δεν το έχω δοκιμάσει στον πελάτη γιατί δεν έχω τελειώσει. απλά ερώτηση για το μέλλον έκανα Αρα, αλλάζοντας το αρχείο "myapp.exe.config" είμαστε και οκ; Φαντάζομαι ναι. Αν το Web Service, γίνεται host από web server που μπορείς να χτυπήσεις από τον πελάτη σου, δεν χρειάζεται να αλλάξεις κάτι. Αν μεταφέρεις όμως το web service, αλλού θα πρέπει να ενημερώσεις τα Service References. Για ποιό λόγο; Αφού μπορεί να πάει μόνος του στο app.config και να βάλει το όποιο endpoint ισχύει.
evagelos_21 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Μπορω να παρακαμψω το endpoint του app.config και να το αλλάζω απο το interface τπου προγράμματος; Να υπάρχει μια λίστα και να διαλέγει. Μετά αυτά θα πρέπει να τα αποθηκεύω στο app.config για να λειτουργεί το προγραμμα;
nspyrou Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Μπορω να παρακαμψω το endpoint του app.config και να το αλλάζω απο το interface τπου προγράμματος; Να υπάρχει μια λίστα και να διαλέγει. Μετά αυτά θα πρέπει να τα αποθηκεύω στο app.config για να λειτουργεί το προγραμμα; Όπως σου ανέφερε και ο defacer, υπάρχουν τρόποι να κρατήσεις πληροφορίες σε custom, application configuration files, ή setting files, αν θες. Σχετικά links, στο post του defacer.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα