bost7 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Γεια χαρα. Σκεφτηκα τελειωνοντας την 3η λυκειου με το καλο του χρονου, να μην δωσω παννεληνιες και με τα λεφτα που θα σωσω απτα φροντηστηρια να παω σε καποιο ιεκ πληροφορικης. Ομολογω οτι αρχισα ηθελα web design μιας και ηδη "δουλευω" σε διαφορα τυχαια projects στο ιντερνετ και βγαζω κανα χαρτζιλικι στο pp. Βεβαια αφου μετα ειδα οτι οι τιμες εχουν ξεφυγει αποφασισα να συνεχισω το ιδιο σχεδιο με το ιεκ.Ειδικοτητα δεν αποφασισα ακομα, αλλα θελω σιγουρα να χει να κανει με υπολογιστες! Εχει κανεις καποια εμπειρια/συμβουλη πανω στο θεμα? Η καποιο ΙΕΚ?
nspyrou Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Εγώ προσωπικά τελείωσα το ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, στην ειδικότητα "Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής". Τώρα είμαι στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Φυσικά μη περιμένεις να πάρεις την εκπαίδευση που θα έπαιρνες σε κάποιο ΤΕΙ ή ΑΕΙ, εννοείται!! Τα basics και σε τεχνολογίες του '90. Τουλάχιστον σου δίνουν τις βασικές αρχές. Δεν είναι τα ΙΙΕΚ που φταίνε σε αυτό τον τομέα, αλλά η ύλη κατάρτισης από τον Υπουργείο Παιδείας. Δυστυχώς, οι Δημόσιοι Υπάλληλοι για ακόμα μια φορά, έχουν βάλει το χεράκι τους. Είμαι στο χώρο πάνω από 12 χρόνια επαγγελματικά και ασχολιόμουν με το αντικείμενο από την εφηβική μου ηλικία. Η γνώμη μου είναι οτι, είναι καλό, ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ για κάτι καλύτερο. Η προσωπική ενασχόληση σε φτιάχνει μέσα απο 'κει, και όχι τα μαθήματα καθ'αυτά. SQL/4GL & και CLIPPER, δεν νομίζω οτι θα σου είναι και πολύ χρήσιμα, αν καταλαβαίνεις τι εννοώ. Τουλάχιστον σε αυτό το επίπεδο. Η φοίτηση πάντως είναι 2 χρόνια. Θα σου πρότεινα να το ψάξεις καλά, πρωτού κατασταλάξεις σε κάποια από τις ιδιωτικές σχολές του χώρου.
nspyrou Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Επειδή το design δεν το κατέχω,, (έλλειψη φαντασίας - εγώ και η ζωγραφική δεν έχουμε και την καλύτερη σχέση), δεν μπορώ να πω οτι κάνω τίποτα τραγικό εκτός από τα βασικά που μπορεί να χρειαστώ άμεσα. Σε πιο complicated θέματα απευθύνομαι σε γνωστούς γραφίστες. Για Web Design υπάρχει αντίστοιχη ειδικότητα των Ειδικών Εφαρμογών Πληροφορικής Με Πολυμέσα (τα γνωστά Multimedia). Συνήθως τα δύο τμήματα αυτά (Εφαρμογών Πληροφορικής & Εφαρμογών Πληροφορικής με Πολυμέσα), έχουν κοινά μαθήματα τον πρώτο χρόνο, και σπάνε στον δεύτερο. (Photoshop - 3D Studio κλπ ...)
bost7 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Ναι αλλα εχεις καμια ιδεα που κυμαινοντε οι τιμες?
nspyrou Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Κάπου στο 3χίλιαρο ανά έτος ήταν όταν πήγαινα εγώ ... τώρα πρέπει να είναι λίγο πιο ψηλά. Μπορείς να πάρεις τηλέφωνα στις σχολές να μάθεις από τους υπεύθυνους σπουδών. Δεν είναι κακό να το ψάξεις λίγο
Rush13 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 To καλύτερο ΙΕΚ για designer είναι η AKTO αλλα ειναι πανάκριβο...Η Ειδικότητα λέγετε Γραφίστας Εντυπου και ηλεκτρονικών μέσων. Στα κοινά ΙΕΚ ειναι κοντά στο τριχίλιαρο , στα πιο advanced ειναι νομίζω κοντά στο 8,000αρο
nspyrou Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 To καλύτερο ΙΕΚ για designer είναι η AKTO αλλα ειναι πανάκριβο...Η Ειδικότητα λέγετε Γραφίστας Εντυπου και ηλεκτρονικών μέσων. Στα κοινά ΙΕΚ ειναι κοντά στο τριχίλιαρο , στα πιο advanced ειναι νομίζω κοντά στο 8,000αρο Απ'όσο ξέρω, δεν υπάρχουν advanced & novice σχολές! Υπάρχουν τα ΙΙΕΚ και τα Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών.. Τώρα, για Design, θα συμφωνήσω οτι η ΑΚΤΟ όντως επικεντρώνεται στο κομμάτι του design. Άλλο όμως το Web Design και άλλο το Web Development! Τί από τα δύο θες να κάνεις???
Rush13 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Εγώ λέω για designer όχι για developer. Advanced εννοώ τις σχολές τύπου AKTO , που όπως και να το κάνουμε είναι καλύτερες απο τα ΙΕΚ, ίσως καλύτερο και απο το ΤΕΙ. Εγώ designer ειμαι , για το παιδί λέω που ρωτάει...άμα θέλει να ακολουθήσει το web design και έχει τα χρήματα σχολές τύπου ΑΚΤΟ ειναι πολύ καλή επιλογή
bost7 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Προτειμω το design, αλλα αν η διαφορα χρηματων ειναι μεγαλη και μπορω ευκολα να σπουδασω development, τοτε ναι δεν εχω προβλημα.Αν και απο οτι βλεπω τιποτα απτα 2 δεν θα σπουδασω, ειναι παρα πολλα τα λεφτα.
nspyrou Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Προτειμω το design, αλλα αν η διαφορα χρηματων ειναι μεγαλη και μπορω ευκολα να σπουδασω development, τοτε ναι δεν εχω προβλημα.Αν και απο οτι βλεπω τιποτα απτα 2 δεν θα σπουδασω, ειναι παρα πολλα τα λεφτα. Φίλε μου είσαι μικρός ακόμα, και αυτό σου δίνει το έναυσμα να κάνεις πολλά περισσότερα για τη ζωή σου. Να ξέρεις οτι, ό,τι κάνεις τώρα, σε κακό δεν θα σου βγεί. Σίγουρα τα λεφτά είναι αρκετά. Αλλά σκέψου οτι αργότερα τα πράματα δεν θα είναι καλύτερα. Κάνε τις θυσίες εκείνες που θα σου επιφέρουν στο υπόλοιπο της ζωής σου και που δεν θα το μετανιώσεις τότε. Δούλεψε, μάζεψε τα λεφτά, όπως κάναμε κι εμείς στην ηλικία σου. Δουλεύαμε και παράλληλα σπουδάζαμε. Μη φανταστείς οτι είμαστε πολύ μακρυά. 32 είμαι τώρα, και τότε ήμουν 17 στα 18. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Αλλά σίγουρα με το να κυνηγίσεις αυτό που θες να κάνεις, θα φέρει στο πλευρό σου συμμάχους που θα σε βοηθήσουν στη πορεία. Αυτούς τους συμμάχους δεν θα τους αποκτήσεις ποτέ, αν τα παρατήσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα