traganeus Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Πήρα αυτό το λάπτοπ χτες ACER ASPIRE 5742G. Δεν είχα δει οτι έχει linux πριν το πάρω, τέσπα δεν έχω θέμα με αυτό. Πάω να το ανοίξω λοιπόν και δεν μου εμφανίζει κάποιο λειτουργικό, παρα μόνο μια οθόνη που μοιάζει με msdos και αναμένει να δώσω κάποια έντολή. Στα χαρακτηριστικά του λάπτοπ γράφει Bootup Linux και στην μαύρη οθόνη αυτή που βγάζει λέει linpus os. Τι να κάνω για να μπει στο os? να του βάλω καλύτερα windows 7? θα έχω κανα θέμα με τους drivers?
ors_86 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Τι να κάνω για να μπει στο os? να του βάλω καλύτερα windows 7? θα έχω κανα θέμα με τους drivers? Στην σελίδα του κατασκευαστή βλέπω οδηγούς οδήγησης για Windows 7 για το μοντέλο Aspire 5742G, άρα δύσκολο να έχεις πρόβλημα.
traganeus Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Τώρα πήγα να το ξανα-ανοίξω και μου βγάζει αυτή την εικόνα Επειδή δεν θέλω να κάτσω να παλεύω να περάσω windows 7. Μπορώ να το επιστρέψω στο e-shop και να πάρω κάποιο άλλο ή τα λεφτά μου πίσω?
ors_86 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Τώρα πήγα να το ξανα-ανοίξω και μου βγάζει αυτή την εικόνα Δείχνει να boot-άρει αυτή η διανομή που έχει περασμένη. Επειδή δεν θέλω να κάτσω να παλεύω να περάσω windows 7. Μπορώ να το επιστρέψω στο e-shop και να πάρω κάποιο άλλο ή τα λεφτά μου πίσω? Αυτό θα πρέπει να το ρωτήσεις απο το κατάστημα όπου και το προμηθεύτηκες (e-shop), δεν γνωρίζω την πολιτική τους.
twiner Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 είτε πήγαινε τους το πίσω και πες τους δεν μπουτάρει το λειτουργικό. είτε δοκίμασε να βάλεις μια διανομή linux μόνος σου. αφού λένε ότι κάνουν άμεση αντικατάσταση, λογικά θα στο αντικαταστήσουν και μετά αλλάζεις το linpus με κάποια λινουξοδιανομή της αρεσκείας σου.
Manos-Sx Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 σιγά την υπόθεση να περάσεις windows 7 δε κάνεις και τίποτα εξάλλου πάνω απο τους μίσους drivers τους εντοπίζει το windows update. Αυτή είναι η λογική που το e-shop πουλάει μηχανάκια με Linux να γλιτώσεις εσύ κανα 100 ευρώ και να τα περάσεις μόνους σου τα 7 αρια αν τα χρειάζεσαι. Αν θες να μείνεις σε Linux αφού είσαι αρχάριος κατέβασε το ubuntu θα είσαι κομπλε απο drivers 99% χωρις να κάνεις πολλά.
traganeus Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Το λάπτοπ προορίζεται για τον πατέρα μου, οπότε linux δεν το κόβω να μπορεί να χρησιμοποιεί. Εγώ κάπως τα κατάφερνα ένα καιρό που είχα βάλει. Σκεφτόμουν μήπως το πήγαινα πίσω μιας και το έχω αφήσει ώρα και δεν φορτώνει η διανομή και πάρω αυτό http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.900954 Τι προτείνεται να κάνω? Να το πάω πίσω ή να βάλω τα 7. Δεδομένου οτι το θέλω μέχρι την Δευτέρα γιατι φεύγω για Κύπρο και θέλω να το πάρω μαζί.
twiner Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 αν το πας πίσω, στην καλύτερη θα στο αλλάξουν μ'ένα ίδιο: οπότε πάλι linpus.
laptop_man Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Εγώ λέω να βάλεις πάνω ένα eternity,σε μιάμισυ ώρα θα ξεμπλέξεις χωρίς να κάνεις τίποτα...
Manos-Sx Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 με το e-shop δε πρόκειται να έχεις ξεμπλέξει μέχρι δευτέρα. Επίσης το Hp που διάλεξες είναι φόλα ! Το μηχανακι που έχεις είναι καλό για τα λεφτά του αν και με 100 ευρώ παραπάνω έπαιρνες πολύ καλύτερο οπότε τα windows 7 μονοδρομος.
liakjim Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Επίσης το Hp που διάλεξες είναι φόλα ! Γιατι φολα? Μια χαρα ειναι.
Manos-Sx Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Γιατι φολα? Μια χαρα ειναι. η καρτα γραφικων αδυναμη και ο σχεδιασμος προπολεμικος και χοντρο μου φαινεται
liakjim Δημοσ. 28 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2012 Για 460€ μια χαρα είναι . Sent from my iPod touch using Insomnia
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα