vagelis7 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Γεια σας αλάνια, Έχω αυτή την motherboard ASUS P5G41T-M Ηχεία creative 5.1 και windows 7 - 32bit Συνδέω κανονικά τα ηχεία πίσω(ΜΑΥΡΟ ΡΟΖ ΠΡΑΣΙΝΟ) αλλά στο configure μου βγάζει μόνο την επιλογή stereo και το εικονίδιο του Realtek Manager δεν υπάρχει πουθενά. Κάνω εγκατάσταση από σελίδα Realtek το R2.70 και όσο διαρκεί η εγκατάσταση εμφανίζεται ένας φάκελος με όνομα Vista στο C://Program files/Realtek/Drivers (με όλα τα απαραίτητα μέσα + τον REALTEK AUDIO MANAGER) αλλά όταν τελειώνει η εγκαταστάση ο φάκελος εξαφανίζεται και μένει μόνο ένα αρχείο RltkUpdate.exe το οποίο δεν κάνει τίποτα. Kάνω και επανεκκίνηση όπως μου λέει αλλά ο φάκελος στα Program Files παραμένει κενός Τι κάνω λάθος? Τι πρέπει να κατεβάσω για να παίξουν τα 5.1??
duffyduck Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 απεγκατασταση του driver που εχεις ηδη. μετα απο restart κανε εγκατασταση.
sistah Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Εγω αυτο που παρατηρησα στην mobo σου ειναι οτι απο default 5.1 δεν παιζει. Πρωτα απο ολα στα specs λεει κατω απο το audio: *Choose the chassis with HD audio module in front panel to support 8-Channel audio output. Δευτερον, στο manual στην σελιδα 28 (παραγραφος 1-18) δειχνει οτι εχεις ενα line in, ενα line out και ενα mic port. Συγκρινοντας με την δικια μου mobo, asus P5Q, που υποστιριζει HD εγω βαζω τα 3 καλωδια στα υπoγραμμισμενα με κοκκινο: 4= Center/Subwoofer 5= Rear Speaker Out 7= Line Out Απο οτι καταλαβαινω, και υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα λαθους μου, χρειαζεσαι αυτο που λεει παρακατω: Δηλαδη να χρησιμοποιησεις το chassis με το HD audio module οπου δεν γνωριζω τι ειναι, ωστε το pink port=mic να μετατραπει σε center/subwoofer port και τα υπολοιπα σε rear και front speaker out port.
vagelis7 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Απο οτι καταλαβαινω, και υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα λαθους μου, χρειαζεσαι αυτο που λεει παρακατω: Δηλαδη να χρησιμοποιησεις το chassis με το HD audio module οπου δεν γνωριζω τι ειναι, ωστε το pink port=mic να μετατραπει σε center/subwoofer port και τα υπολοιπα σε rear και front speaker out port. φίλε μου εμένα πίσω η motherboard έχει μόνο ροζ πράσινο μπλέ...ενώ τα καλώδια από ηχεία είναι ροζ πράσινο μαύρο...όπου μαύρο είναι για τα rear και αναγκαστικά το βάζω στη μπλε θύρα τώρα στη μπροστά μεριά έχει ΜΟΝΟ ροζ πράσινο..που είναι για μικρόφωνο και ακουστικά Κι έτσι δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω..να συνδέσω τα 2 καλώδια μπροστά και το άλλο πίσω??? Δεν έχω ιδέα :(
baskon Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 Και μονο διαβαζοντας αυτα που εχουν αναφερθει πριν στο σχεδιαγραμμά θα δειτε οτι δε χρειαζεται κατι ιδιαιτερο για εξακαναλο ηχο. Το Hd audio module χρειζεται μονο σε 8ch. Το λεει καθαρα αλλωστε. Σε εξακαναλο ηχο θα χρησιμοποιηθουν οι 3 θυρες που εχει πίσω.Συνηθως αν συνδεεις τα ηχεια ενω ο υπολογιστης ειναι ανοικτος σε ρωταει κατευθειαν τι ειναι αυτο που εχεις συνδεσει. Εαν δε σε ρωταει υπάρχει καποια ρυθμιση στο προγραμμα της realtek οπου ενεργοποιει το notification. Οπότε με ανοικτο υπολογιστη συνεδεσε ενα ενα τα βυσματακια και δες αν σε ρωταει τι ειναι αυτο που συνδεσες.Βαλε τη σωστη επιλογη και προχωρα στο επομενο καλωδιο. Το Hd audio module πρεπει να το εχει το κουτι δηλαδη να υποστηριζει Hd Audio .Παλια κουτια υποστηριζουν μονο Ac97 και οχι HD Audio. Οποτε αν το κουτι σου υποστηριζει HD audio μπορεις να εχεις και οκτακαναλο ηχο βαζοντας τα 3 βυσματα στις πισω θυρες και τα πλαινα ηχεια στην μπροστινή θυρα.
vagelis7 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 αν είναι έτσι σωστά τα έχω συνδέσει , οι drivers λέει ότι δεν χρειάζονται update -είναι εντάξει, αλλά εγώ παραμένω με 2 ηχέια αντί για 5.1 το εικονίδιο του Realtek πουθενά. τελοσπαντων απ'ότι φαίνεται δεν υπάρχει λύση
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα