Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Άμα είναι καλό το κολλητήρι δεν χαμπαριάζει απο τέτοια, απλά τώρα που την έπαθε και εσένα μπορεί να καθαρίσει μπορεί να γίνει και άχρηστη, καθάρισε την και οτι γίνει... Τι να γίνει... Κρύο το κολλητήρι όταν τρίβετε με το γυαλόχαρτο ε; :P Μην αρπάξουμε :P

• Απαντ. 85
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

προτείνεται κάποια καλη μυτη λεπτη για να βαω σε αυτό;

τι καλες μύτες να βρεις. καποια κινεζικα κολλητηρια παιρνουν τις μύτες των hakko.

Γενικα παντως η καλύτερη μύτη σαν τυπος δηλαδη για σωστή χρηση και λιγοτερη καταπονηση της πλακετας και του εξαρτηματος ειναι απο αυτες η 1η και η 3η. 

1248threetips_LRG-600x461.jpg

Δημοσ.

Μύτες δεν βρήκα απο ebay που να σου κάνουν στα σίγουρα... Δες καλύτερα εδώ.

ειναι πολύ δύσκολο. αν δεν εχεις επωνυμο κολλητηρι. Εχει κυριολεκτικα χιλιαδες μυτες το ebay αλλα και τα κινεζικα  dhgate και aliexpress αλλα δε λενε διαστασεις στο σημειο που μπαινει στην αντισταση (γιατι αραγε?) παρα μονο τις διαστασεις στη μυτη κολλησης. οποτε το αγοραζεις αν σου μοιαζει περιπου ιδιο με το ματι

Δημοσ.

Δεν ξέρω για ali αλλά στο ebay γράφουν συνήθως (σε ένα κινέζικο που έψαχνα εγώ βρήκα πάντως), και να μην γράφει η μια ανάρτηση απο κάτω η ίδια θα γράφει, σε τέτοια φάση... Παίρνεις ένα μέτρο, μετράς τα χαρακτηριστικά της δικιάς σου και παίρνεις αυτήν που κάνει. Βέβαια έχει τρέξιμο αυτό, δεν είναι σαν τα επώνυμα που βάζεις μοντέλο και σου βγάζει 20 διαφορετικούς τύπους μυτών αλλά δουλειά γίνεται... Γενικά πάντως όπως είπες άμα είναι ίδια στο μάτι μάλλον θα κάνει... 

Όπως και να έχει πάντως αφού βρίσκει απο Ελλάδα γιατί να περιμένει απο Κίνα; 3 μύτες πρέπει να έχει το παραπάνω μαγαζί απο οτι βλέπω μία θα του κάνει δεν μπορεί :P

Δημοσ.

πρέπει να προσέξω κάτι στη μυτη να είναι από κάποιο καλο υλικό;

το κολλητήρι τι λέει; δε το πλήρωσα και λίγο ε; :P

Δημοσ.

Άσχετο αλλά νομίζω πως threads σαν αυτό πρέπει να χαρακτηριστούν ως all time classics γιατί πήρε "φωτιά" ξανά, μετά από  2 χρόνια απόταν ξεκίνησε!

Ποιός είμαι;... Ο μπαμπάς του thread αυτού!  :-D

Δημοσ.

Άμα υπήρχαν διαφορετικές επιλογές θα σου έλεγα να το κοιτάξεις αλλά εδώ 3 μύτες είναι και δεν γράφουν και τίποτα (έχει και στο ebw αν θες), δεν πρέπει να είναι και η καλύτερη ποιότητα αλλά άμα τις προσέχεις δεν θα έχεις θέμα λογικά. Διάλεξε μια στο μέγεθος που σε βολεύει και χτύπα... (Πάντως άμα δεν δοκίμασες ακόμα το ξύσιμο της παλιάς δεν χάνεις κάτι, να γλυτώσεις τα τρεξίματα παραγγελίες κτλπ).

Το κολλητήρι δεν ξέρω το δικό σου / δεν το έχω πετύχει... Solomon.... Θερμοστάτη με κεραμική να έχει και απο εκεί και πέρα είσαι jet. Βέβαια σε αυτά τα χρήματα υπάρχουν και καλύτερες επιλογές αλλά το θέμα είναι την δουλειά του να κάνει...

Υ.Γ Πάρε ένα σφουγγάρι  (εναλλακτικά) για καθαρισμό μύτης που στο τέλος όταν το αφήνεις να το καθαρίζεις.

Υ.Γ2 Οπ, που χάθηκες zoranb εσύ; :P Τελικά ποιο πήρες; Και το σημαντικό, δουλεύει ακόμα; :P

Δημοσ.

Υ.Γ2 Οπ, που χάθηκες zoranb εσύ; :P Τελικά ποιο πήρες; Και το σημαντικό, δουλεύει ακόμα; :P

Ξενερωτικό θα πείτε το ξέρω αλλά μόνο μύτη άλλαξα και όλα είναι οκ!  :-)

Δημοσ.

Το καλύτερο είναι, άμα δουλεύει το κολλητήρι σωστά γιατί να το σουτάρεις... Και αμα σου φτάνουν τα watt του προ πάντως... Παίρνεις την μύτη που σε βολεύει και καθάρισες.

Δημοσ.

1. Μύτες κολλητηριού δεν καθαρίζουμε με γυαλόχαρτα ή με τρίψιμο. Οι long life στις γνωστές μάρκες έχουν επικάλυψη για να κολλάνε σωστά. Αν την τρίψουμε με γυαλόχαρτο φεύγει η επικάλυψη και θα κολλάει σαν μύτη των 2 ευρώ.

Μόλις τελειώσετε με το κόλλημα βουτήχτε απλά τη μύτη στη σολντερίνη, σβήστε το κολλητήρι και σκουπίστε τη μύτη με ένα πανί. Θα μείνει σαν κανούρια για πολύ καιρό.

2. Όσοι φοβούντε για όποιο λόγο το ρεύμα μπορούνε να πάρουνε κολλητήρι με γείωση στη πρίζα των 220V AC. Το μόνο που χρειάζεται να προσέξουν είναι να μην κολλάνε σε εν ενεργεία συσκευές στο 220V δίκτυο. Όπου πας να κολλήσεις σε ενεργή συσκευή στο 220 θα κάψει ότι από τη συσκευή κλείσει κύκλωμα.

Οι γνωστές μάρκες σε κολλητήρια έρχονται χωρίς γείωση για να σου δώσουν και αυτή τη δυνατότητα.

/sc

Δημοσ.

1. Μύτες κολλητηριού δεν καθαρίζουμε με γυαλόχαρτα ή με τρίψιμο. Οι long life στις γνωστές μάρκες έχουν επικάλυψη για να κολλάνε σωστά. Αν την τρίψουμε με γυαλόχαρτο φεύγει η επικάλυψη και θα κολλάει σαν μύτη των 2 ευρώ.

/sc

Όντως, δεν κάνει αλλά στην περίπτωση της παραπάνω μύτης με τόση οξείδωση δεν βλέπω να γίνεται κάτι με το απαλό τρίψιμο, για αυτό λέω γυαλόχαρτο, σε μεγάλο νούμερο και σιγά σιγά την μύτη για να καθαρίσει το μέταλλο εκεί που ακουμπάει το καλάι. Άμα δεν έχει αποτέλεσμα όπως και να έχει για αλλαγή θα πάει γιατί δουλειά έτσι δεν κάνει ούτως η άλλος... Άμα δεν λιώνει το καλάι η μύτη δεν λέγεται μύτη :P 

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Εγώ θέλω γενικά να κάνω δουλειά σαν αυτή εδώ: soldering-circuit-board-17971036.jpg

Πάνω σε μικρές επαφές. Θέλω μικρή μύτη και ότι χρειάζεται για ακρίβεια π.χ. κοντό κολλητήρι...

Βασικά τώρα σε εκκρεμότητα έχω ένα τσιπάκι σε κονσόλα παιχνιδιών...

Τι μου προτείνετε;

Δημοσ.

Χωρίς να θέλω να σε απογοητεύσω και επειδή δείχνεις ότι δεν το κατέχεις το "άθλημα" (αυτό δεν είναι κακό βέβαια αφού όλοι από κάπου άρχισαν) μην ξεκινήσεις την "καριέρα" σου με τσιπάκι σε κονσόλα (και γενικά σχετικά σύγχρονο μηχάνημα). Οι κολλήσεις σε αυτά είναι μικρές, πολύ κοντά σε άλλες κι έτσι ο κίνδυνος να "ψήσεις" το ολοκληρωμένο ή να βραχυκυκλώσεις κάποιες επαφές ή tracks του pcb είναι όχι μόνο ορατός αλλά και σχεδόν βέβαιος.

Πάρε ένα κολλητήρι και προπονήσου σε κολλήσεις, πολλές κολλήσεις, και μετά πιάσε τέτοια ψιλοδουλειά

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...