Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οπότε εάν κατάλαβα καλά, κολλητήρι για καλάι εάν έχει ρυθμιζόμενη θερμοκρασία, θα είμαι οκ, δεν θα κάψω δηλαδή κάποιο ευαίσθητο κύκλωμα! Σχετικά με την αντίσταση που λένε πως πρέπει να είναι κεραμική για να μην καεί εάν το αφήνω στη μπρίζα είμαι οκ με το συγκεκριμένο κολλητήρι;

γυρω στους 200 με 250 θα πρεπει να κολλας.

και προσοχη το καλοκαιρι,δε κολλαμε με σωρτσακια...

• Απαντ. 85
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

εγω φίλε σου προτείνω να πάς στον Φανο(εξάρχεια) και να του πείς δωσε μου ενα κολλητήρι απλο(aka 30w στα 8 ευρό)...(υποθέτω πάντα οτι το θές για πλακετες και όχι για να κολήσεις κανα αλυσοπρίονο)

δούλεψε το αρκετα και μετα θα καταλάβεις καλήτερα τις ανάγκες σου, οπώτε κάνεις και καλητερη επιλογή!

Εγω πάντως έχω κανει την δουλεια μου μια χαρα με το απλο το κολλητηρη, και το χω 5 χρονια!!!

Δημοσ.

Mιας και ακόμη δεν έχεις πει για ποιά γκάμα εργασιών το θες, δική μου γνώμη είναι να πας σε ένα μαγαζί με ηλεκτρολογικό υλικό, και να το κουβεντιάσεις με κάποιον εκεί, ώστε να σου δείξει/δώσει το κατάλληλο, κι ας είναι λίγο πιο τσιμπημένο από κάτι που βρήκες μέσω Σκρουτζ (εκτός κι αν πας στο συγκεκριμένο μαγαζί που είδες στο Σκρουτζ...).

Δημοσ.

εγω φίλε σου προτείνω να πάς στον Φανο(εξάρχεια) και να του πείς δωσε μου ενα κολλητήρι απλο(aka 30w στα 8 ευρό)...(υποθέτω πάντα οτι το θές για πλακετες και όχι για να κολήσεις κανα αλυσοπρίονο)

δούλεψε το αρκετα και μετα θα καταλάβεις καλήτερα τις ανάγκες σου, οπώτε κάνεις και καλητερη επιλογή!

Εγω πάντως έχω κανει την δουλεια μου μια χαρα με το απλο το κολλητηρη, και το χω 5 χρονια!!!

ΠΟΠΟΟΠΟ ΗΡΘΕ Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ κολλητήρι σωστά.

που λες ζορανμπ ο ζαοαρ εμαθε τον 4ο χρόνο να κολλάει. Εγώ λίγο μετά από αυτόν :P

Δημοσ.

αυτά τα λαμάκια κολλάνε με (ηλεκτρο)πόντα.

συνήθως μπορούν να στο κάνουν μαγαζιά τύπου "γερμανός".

υπάρχουν και κάτι ιδιοκατασκευές που μπορούν να πετύχουν το ίδιο (σε ερασιτεχνικό επίπεδο). στο ιντερνετ θα βρεις σχετικές αναφορές όπου άλλα πέτυχαν και άλλα όχι.

νομίζω ότι λέγεται spot welding και μπορείς να το googlάρεις

Δημοσ.

μονο ο μαγκαιβερ μπορει να κολλησει αλυσσοπριονο με κολλητηρι

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Παιδιά έχω ένα κολλητήρι 30w που δε το έχω δουλέψει καθόλου . 

Το πρόβλημα είναι πως η μύτη του στη άκρη της αφενός δεν είναι λεπτή και αφετέρου δε θερμαίνεται αρκετά με αποτέλεσμα να πρέπει να κολλάω με το σώμα του κολλητήριου και όχι με τη μύτη, του πράγμα που δε με βοηθάει καθόλου.

Δηλ. όταν βζω το καλαει στην ακρη της μυτης δε λιώνει ούτε με σφαίρες πρέπει να το βάλω πιο πάνω..

αλλάζω μύτη ή κολλητήρι;

Δημοσ.

Ποιο είναι το κολλητήρι; (άμα δεν έχεις μοντέλο βγάλε φωτογραφία μπας και είναι γνωστό).

Μπορείς να βγάλεις μια φωτογραφία της μύτης να δούμε σε τι κατάσταση είναι; HD όμως και βγαλμένη απο το κολλητήρι :P

Μέσα η αντίσταση μπορεί να είναι στα τελευταία της βέβαια αλλά και αυτό αλλάζει άμα αξίζει το κολλητήρι...

Δημοσ.

Αν θες κάτι να κάνεις δουλειά και να σου μείνει:

1. Weller 25W

42260386.jpg

2. Κόλληση 60/40 ή 63/37

3. Σολντερίνη

Με αυτά τα 3 για αρχή θα μπορείς να κολλάς από διακριτά εξαρτήματα σε πλακέτες

μέχρι ~4 καρέ καλώδια με υπομονή. 

Αν χρειαστεί κάποια στιγμή να κάνεις και αποκολλήσεις

παίρνεις και μια τρόμπα χειρός κενού Philips, Weller.

/sc

• Like 1
Δημοσ.

το κολλητηρι το λιντλ που αναφερθηκε στο θεμα πριν 2 χρονια ειναι αχρηστο. Δεν αξιζει να το αναλυσουμε πιο πολύ. Οι μυτες του ειναι απο λαμαρινα και οξειδωνονται σε καθε κολληση φευγει και απο 0.5μμ μεταλλο. 

Φιλε που ξεθαψες το θεμα αν το κολλητηρι σου δεν ειναι σταθμος και κανει 5-10 ευρω παρε αλλο. Αντισταση ίσως ή η μυτη εχει οξειδωθει και δεν μεταδιδει θερμοτητα

επισης θα ηθελα να ρωτησω κατι αλλο. Τους ειδημονες. Τα κολλητηρια φερνουν το ρευμα του δικτυου διπλα απο το χερι μας...Βασικα αναμεσα απο το χερι μας και πολλα απο αυτα δεν εχουν γειωση. Αυτο ειναι προβλεπομενο? Βασει CE πχ? Εχω χασει και ενα φιλο μου απο ηλεκτροπληξια και εχω ιδιαιτερη ευαισθησια με το θεμα σε σημειο να τρεμω καθε φορα που το χρησιμοποιω

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

το κολλητηρι το λιντλ που αναφερθηκε στο θεμα πριν 2 χρονια ειναι αχρηστο. Δεν αξιζει να το αναλυσουμε πιο πολύ. Οι μυτες του ειναι απο λαμαρινα και οξειδωνονται σε καθε κολληση φευγει και απο 0.5μμ μεταλλο. 

Φιλε που ξεθαψες το θεμα αν το κολλητηρι σου δεν ειναι σταθμος και κανει 5-10 ευρω παρε αλλο. Αντισταση ίσως ή η μυτη εχει οξειδωθει και δεν μεταδιδει θερμοτητα

επισης θα ηθελα να ρωτησω κατι αλλο. Τους ειδημονες. Τα κολλητηρια φερνουν το ρευμα του δικτυου διπλα απο το χερι μας...Βασικα αναμεσα απο το χερι μας και πολλα απο αυτα δεν εχουν γειωση. Αυτο ειναι προβλεπομενο? Βασει CE πχ? Εχω χασει και ενα φιλο μου απο ηλεκτροπληξια και εχω ιδιαιτερη ευαισθησια με το θεμα σε σημειο να τρεμω καθε φορα που το χρησιμοποιω

Πολλες συσκευες δυστυχως το κανουν αυτο. Θες πιστολακι για τα μαλλια, θες μιξερακι του καφε, οτιδηποτε κρατας με το χερι σου, και δεν εχει πριζα σουκου με γειωση αλλα την απλη με τα δυο ποδαρακια, εχει τις ιδιες πιθανοτητες. Αφου λοιπον ολες αυτες περνανε, αρα πιστευω θα ειναι και προβλεπομενο.

Δημοσ.

Πολλες συσκευες δυστυχως το κανουν αυτο. Θες πιστολακι για τα μαλλια, θες μιξερακι του καφε, οτιδηποτε κρατας με το χερι σου, και δεν εχει πριζα σουκου με γειωση αλλα την απλη με τα δυο ποδαρακια, εχει τις ιδιες πιθανοτητες. Αφου λοιπον ολες αυτες περνανε, αρα πιστευω θα ειναι και προβλεπομενο.

τα σεσουαρ μαλλιων 2 που εχω στο σπιτι εχουν γειωση. ομως πολυ σωστα το ανεφερες. Για το μιξερακι του καφε εχει δικιο δε το ειχα κατα νου...Δε ξαναπινω φραπε

Επισης οι υπολοιπες συσκευες που εχω στο μυαλο μου χειρος ειναι μετασχηματιστη (ξυριστικη μου μηχανη) οποτε το δικτυο μενει στην πριζα ή μπαταρια οποτε δεν ερχεται το ρευμα δικτυου αναμεσα στο χερι. 

Αυτο που φοβαμαι ειδικα στο κολλητηρι ειναι οτι αν γινει η στραβη θα σφιξει το χερι στο κολλητηρι και αντιο. Οποτε οταν κανω τις κολλησεις μου ειμαι με παπουτσα και σε ξυλινη καρεκλα και τα ποδια ανεβασμενα στο στηριγμα...

Τελος παντων μαλλον ειμαι υποχονδριος με το ρευμα ισως

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...