NitromanseR Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Καλησπέρα σε όλους, Αρχικά να πω πως με το θέματα overclocking είμαι άσχετος. Έχω ακούσει αρκετές φορές για CPUs που έχουν ένα κλειδωμένο πυρήνα και με μια απλή διαδικασία τους κάνεις από 3πύρηνους, 4πύρηνους. Άλλοι πως είναι ακρηβώς οι ίδιοι και απλά ο ένας είναι λίγο πιο πάνω χρονισμένος σε σχέση με κάποιον άλλο. Εγώ έχω το σύστημα της υπογραφής μου και ήθελα να ρωτήσω αν ο FX-8120 είναι ο ίδιος με τον FX-8150 και απλά ο 2ος είναι 0.5GHz πιο γρήγορος. Αν ναι μπορώ να κάνω και το δικό μου να τρέχει σαν το FX-8150; Αυτό θα θεωρήτε overclocking και θα θέλει να αλλάξω τάσεις και τα σχετικά με αποτέλεσμα να έχω μεγαλύτερες θερμοκρασίες και πιο πολύ θόρυβο; Να πω πως είμαι ικανοποιημένος από το πως τρέχει τώρα και πως πάνω από όλα με ενδιαφέρουν οι θερμοκρασίες/θόρυβος σε σχέση με το να τον κάνω λίγο πιο γρήγορο. Ευχαριστώ πολύ
nikos1982 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 αφου εισαι οκ με το πως τρεχει το pc δεν υπαρχη λογος να κανεις κατι τετοιο.
skipper+ Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Εγώ έχω το σύστημα της υπογραφής μου και ήθελα να ρωτήσω αν ο FX-8120 είναι ο ίδιος με τον FX-8150 και απλά ο 2ος είναι 0.5GHz πιο γρήγορος. Αν ναι μπορώ να κάνω και το δικό μου να τρέχει σαν το FX-8150; Αυτό θα θεωρήτε overclocking και θα θέλει να αλλάξω τάσεις και τα σχετικά με αποτέλεσμα να έχω μεγαλύτερες θερμοκρασίες και πιο πολύ θόρυβο; Να πω πως είμαι ικανοποιημένος από το πως τρέχει τώρα και πως πάνω από όλα με ενδιαφέρουν οι θερμοκρασίες/θόρυβος σε σχέση με το να τον κάνω λίγο πιο γρήγορο. Ευχαριστώ πολύ Τέτοια εποχή και αν δεν παίζει καλό aftermarket σύστημα ψύξης καλό θα ήταν να μην ανοίγεις τέτοιες ιστορίες. Γενικότερα για να σου απαντήσω, οι FX-8120 και FX-8150 είναι ένα και το αυτό. Μόνη διαφοροποίηση τους το ότι στην δεύτερη περίπτωση μιλάμε για καλύτερης ποιότητας chips εξ ου και η υψηλότερη συχνότητα λειτουργίας. Πάντως για να πάρεις το καλύτερο δυνατό από τον FX και να επιτύχεις και καλύτερη συμπεριφορά σε τάση, θερμοκρασίες καλό θα ήταν να κλείσεις το Turbo και να κινηθείς manually στα 4,2GHz~4,5GHz.
NitromanseR Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Δε θέλω να κάνω overclock απλά ήθελα "να τον κάνω" FX-8150 εφόσον δε θα έπρεπε να πειράξω τπτ άλλο...
duffyduck Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 αυξησε λιγο τον πολλαπλασιαστη, λογικα η Freezer 13 Pro που εχεις αντεχει ενα μικρο με μετριο overclocking.
NitromanseR Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Δε θέλω να κάνω κανενός είδους overclock φίλε, απλά ήθελα αν γίνονταν να έκανα κάτι αντίστοιχο με το "ξεκλείδωμα ενός πυρήνα"
Ntinaras Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 δεν υπαρχει τετοιο πραγμα οι επεξεργαστες εχουν ιδιο αριθμο πυρηνων. ειτε κανεις Overclocking για να ανεβουν τα Mhz η το αφηνεις οπως ειναι
NitromanseR Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Ναι το ξέρω αυτό Απλά ήθελα να περιγράψω μια διαδικασία όπως το ξεκλείδωμα ενός πυρήνα που δεν αλλάζει σε τίποτα τον επεξεργαστή σχετικά με το πως λειτουργεί... Δλδ αν για παράδειγμα ο 8120 ήταν ένας underclocked 8150...
nikos1982 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Ναι το ξέρω αυτό Απλά ήθελα να περιγράψω μια διαδικασία όπως το ξεκλείδωμα ενός πυρήνα που δεν αλλάζει σε τίποτα τον επεξεργαστή σχετικά με το πως λειτουργεί... Δλδ αν για παράδειγμα ο 8120 ήταν ένας underclocked 8150... μα το ξεκλειδωμα πυρηνα σε εναν επεξεργαστη αλλαζει την αποδοση του επεξεργαστη και αυξάνει την θερμοκρασια λογο παραπανω πυρηνων.
cabdik Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Ναι το ξέρω αυτό Απλά ήθελα να περιγράψω μια διαδικασία όπως το ξεκλείδωμα ενός πυρήνα που δεν αλλάζει σε τίποτα τον επεξεργαστή σχετικά με το πως λειτουργεί... Δλδ αν για παράδειγμα ο 8120 ήταν ένας underclocked 8150... μου δινεις την εντυπωση οτι εισαι λιγακι μπερδεμενος......?? το ξεκλειδωμα των πυρηνων ειναι εντελως διαφορετικο πραγμα απο το overclocking. στην πρωτη περιπτωση, για να ξεκλειδωσεις καποιον πυρηνα-ες, πρεπει κατ'αρχας να υπαρχει πυρηνας για να ξεκλειδωθει!!! οι τελευταιοι επεξεργαστες που ειχαν τετοια δυνατοτητα ηταν καποιοι ATHLON X3, Phenom X3 και ο Phenom 960T. αα.., και ο Sempron που ηταν κλειδωμενος Athlon X2!!! οι νεοι FX δεν εχουν κλειδωμενους πυρηνες, οποτε δεν εχεις να ξεκλειδωσεις τιποτα..!!! στη δευτερη περιπτωση (overclocking), εχεις να κανεις με την ταχυτητα του επεξεργαστη. ανεβαζεις τη συχνοτητα πανω απο την εργοστασιακη. ο 8120 και ο 8150, οπως ειπωθηκε παραπανω, ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ οι ιδιοι επεξεργαστες, με μονη διαφορα τους, τον υψηλοτερο χρονισμο του 8150!
NitromanseR Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Συγγνώμη αν σας επχω μπερδέψει λίγο ξέρω τι είναι το κάθε τι... Απλά εννοούσα αυτό το "ίδιοι επεξεργαστές", όπως πχ ένας 3πύρηνος ηπταν ιπδιος με τον 4πύρηνο που λες και εσύ... Δλδ αν αναιβάσω τον 8120 στα πλαίσια του 8150 θα έχω τις ίδιες θερμοκρασίες και θόρυβο όπως αν είχα έναν 8150 stock; Sent from my iPhone using Insomnia
benign Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Ο θορυβος ειναι σχετικος με το cooler που εχεις που απο οτι ειδα ειναι καλο.Ρυθμιζεται και απο το bios ο θορυβος γιατι ειναι αμεσα σχετικος με την ζεστη,δηλαδη ειναι αυτοματα ρυθμισμενο το bios να ανεβαζει στροφες οταν ζεσταινεται ο επεξεργαστης.Αυτο εχει με την σειρα του σαν αποτελεσμα να ανεβαινει ο θορυβος του ανεμιστηρα του cooler. Ξερεις να κανεις overclock? Γιατι μου δινεις την εντυπωση οτι ειναι πιτσιρικας και νουμπακος.Αν ξερεις τοτε: 1.Ανεβασε τον λιγο ,γυρω στα 500 MHz ας πουμε με τις σωστες παραμετρους στο bios. 2.Δες τις θερμοκρασιες με ενα προγραμμα που μετραει τις θερμοκρασιες του cpu. 3.Τρεξε ενα προγραμμα που στρεσσαρει τον επεξεργαστη που λεγεται prime95 την Χ 64 εκδοση.Αστο να τρεξει μιση ωρα,φτανει. 4.Κοιταξε τι θερμοκρασιες θα σηκωσει ο επεξεργαστης σου και αν κολησει,η βγαλει μπλε οθονη,η κανει restart.Αν δεν κανει τιποτε απο αυτα και οι θερμοκρασιες ειναι το πολυ μεχρι 60 βαθμους εισαι ενταξει.Το αφηνεις εκει. 5.Οταν θα κανεις αυτα θα ακουσεις τον θορυβο του ανεμιστηρα του cpu cooler.Αν ειναι ανεκτος αστον οπως ειναι.Αν ειναι λιγο θορυβωδης,μπες στο bios και ρυθμισε τον να τρεχει λιγο πιο αργα ανεξαρτητα θερμοκρασιας.Μετα ξαναμπες στα Windows και τρεξε prime95 για 5 λεπτα μονο αυτην την φορα για να δεις την διαφορα απο πριν στην θερμοκρασια.Αν ειναι μεχρι 5-6 βαθμους παραπανω δεν πειραζει. Αν δεν καταλαβες αυτα που σου εγραψα τοτε σημαινει οτι εισαι εντελως newbie με το θεμα,οποτε δεν κανεις τιποτε.Καλεις εναν φιλο σου που ξερει καλα,και σου τα εξηγει πρακτικα κανοντας τα ολα μπροστα σου.Αν δεν εχεις φιλο που να ειναι γνωστης,γκουγκλαρεις στο νετ βρισκεις ενα ξενο νημα που να εχουν τα ιδια cpu/mobo με σενα και βλεπεις τι εκαναν και ακολουθεις πιστα.
NT1G Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Ανέβασε τον 500MHz και άστον εκεί, διαφορές δεν θα δεις αλλά αφού θες να έχεις τις συχνότητες του 8150.
NitromanseR Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Δεν είμαι τόσο πιτσιρικάς ούτε τόσο noob Τα κατάλαβα αυτά που είπες και ευχαριστώ! Sent from my iPhone using Insomnia
Δεινόσαυρος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Διάβασα με προσοχή το θέμα σου. Γιατί θέλεις να το κάνεις αυτό?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα