anesperos13 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Χθες έφαγε μια το laptop, όχι ιδιαίτερα δυνατή, με ένα σκληρό αντικείμεο. Από τότε δεν φορτώνει τα windows και γράφει ότι υπάρχει πρόβλημα επικοινωνίας. Λογικά κάτι συμβαίνει με τον σκληρό. Ανοίγω το καπακι απο κάτω και ο σκληρος ειναι σφιγμένος με σίδες στη θέση του. Δεν μπορώ να τον βγάλω ούτε να ξεβιδώσω τα σίδερα από εκείνο το σημείο. Λέτε να κάηκε; Πόσο κάνει μια αλλαγή;
c0prse_grinder Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Χθες έφαγε μια το laptop, όχι ιδιαίτερα δυνατή, με ένα σκληρό αντικείμεο. Από τότε δεν φορτώνει τα windows και γράφει ότι υπάρχει πρόβλημα επικοινωνίας. Λογικά κάτι συμβαίνει με τον σκληρό. Ανοίγω το καπακι απο κάτω και ο σκληρος ειναι σφιγμένος με σίδες στη θέση του. Δεν μπορώ να τον βγάλω ούτε να ξεβιδώσω τα σίδερα από εκείνο το σημείο. Λέτε να κάηκε; Πόσο κάνει μια αλλαγή; Γιατι δεν μπορεις να τον ξεβιδωσεις? Δεν γινεται να μην εχεις προσβαση σε ενδεχομενη αλλαγη δισκου. Ποιο ακριβως ειναι το μηνυμα που σου βγαζει οταν πας να το ανοιξεις?
anesperos13 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Τώρα είμαι δουλειά και δε μπορώ να δω ακριβώς. Αλλά ανοίγει μου δείχνει το ACER κανονικα και στη συνέχεια μαυρίζει η οθόνη και μετά βγάζει κανονική εκκίνηση windows ή εκκίνηση με επιδιόρθωση στη συνεχεια αν πατήσω εκκίνηση windows βγάζει μπαρα που λεει: Φόρτωση windows και σταματάει στη μέση και πετάει ένα μνμ ότι δεν επικοινωνεί με κάποια συσκευή το laptop ή εχει αποσυνδεθεί ή εχει πρόβλημα. κάτι τέτοιο. Όσον αφορά στον σκληρό, δε μπορώ να τον βγάλω γιατί εχει δύο σιδεράκια δεξια και αριστερά που τον συγκρατούν και τα οποία δε μπορώ να τα ξεβιδώσω γιατί είναι στο πλάι οι βίδες. Θα πρέπει να φύγει όλο το κάλυμμα το κάτω..
laptop_man Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Κοίτα μήπως έχει καμια βίδα που το συγκρατεί από πάνω.Μετά δοκίμασε με τα δάχτυλά σου να το σύρεις ή να το σπρώξεις,κάπου πατάνε οι κεφαλές των πλαϊνών βιδών και ασφαλίζουν τη θέση της θήκης για τραντάγματα κλπ. Συνήθως έχει ένα πλαστικό που προεξέχει και θα σε βοηθήσει να το τσουλήσεις όπως είπαμε. Ναι,πας για δίσκο,δεν είναι τπτ όμως,μόνος σου και με βοήθεια από δω μέσα (και απ' αλλού) θα τα καταφέρεις.
anesperos13 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Κανέναν οικονομικό σκληρό; Πόσο περίπου θα πάει; Έχει όντως ενα πλαστικό από πάνω που προεξέχει θα δοκιμάσω μπας και μπορώ να το τραβήξω... Το να βγάλω όλο το κατω καπάκι νομίζω ότι δεν θα τα καταφέρω πάντως..
anesperos13 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Είναι ACER Aspire με i7.. Δε θυμαμαι ακριβως το μοντέλο ομως. Θα το δω μολις πάω σπίτι.. Το χω λίγο παραπάνω από ένα χρόνο με εγγύηση μπορεί να γίνει τίποτα;
stm00192 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Είναι ACER Aspire με i7.. Δε θυμαμαι ακριβως το μοντέλο ομως. Θα το δω μολις πάω σπίτι.. Το χω λίγο παραπάνω από ένα χρόνο με εγγύηση μπορεί να γίνει τίποτα; Αφου εχει εγγυηση και εφοσον δεν εχει σημάδια απο το χτύπημα τοτε βουρ για χρηση της εγγυησης!
laptop_man Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Συρταρωτά είπαμε,μην τραβήξεις το πλαστικάκι με ζόρι,θα σου μείνει στο χέρι...
washcloud Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Πολύ δύσκολο να χτυπήθηκε από κάτι το λάπτοπ και να έπαθε ζημιά ο δίσκος. Καλό θα ήταν να περιέγραφες τί ακριβώς αντικείμενο ήταν και πώς ακριβώς έγινε, βέβαια, για να μπορούμε να πιθανολογήσουμε επακριβέστερα για τη σοβαρότητα της ζημιάς. Αν ήταν ανοιχτό εκείνη τη στιγμή το λαπτοπ (αν δούλευε δηλαδή ο σκληρός) ζορίζει περισσότερο πάντως το θέμα. Κατά τ' άλλα το πιθανότερο, με βάση τουλάχιστον όσα λες, είναι να έχει ψιλοβγεί από το "κούμπωμά" του ο σκληρός και να μην κάνει καλή επαφή. Επίσης περίεργο το να μην μπορείς να τον βγάλεις από την "θήκη" του. Τσέκαρε το manual του lap, κι αν δεν το έχεις, κατέβασέ το από το site του. Oπωσδήποτε θα έχει οδηγίες για το πώς βγαίνει ο σκληρός. Γενικά αν ζορίζεσαι οικονομικά για τεχνικό ή για νέο δίσκο, μη βιαστείς να κάνεις τίποτε από τα δυο. Καλό θα ήταν να βρίσκεσαι κάπου που να υπάρχει Ίντερνετ όταν θα τσεκάρεις το μηχάνημα και θα μας λες, με τελικό σκοπό να συνδέσεις τον δίσκο σε κάποιον σταθερό υπολογιστή (αν είναι SATA ο δίσκος, συνδέεται κατευθείαν) και με προγράμματα που θα σου πούμε να ελέγξεις την κατάστασή του και να πάρεις αρχεία που πιθανώς θες σε πρώτη φάση.Το πιθανότερο είναι αν τον ξανακουμπώσεις πάνω στο λαπτοπ, να δουλεύει όπως πριν. Από τη στιγμή που πάει να φορτώσει Win (αν βλέπεις το λογότυπό τους δηλαδή), τα πράγματα πιθανώς δεν είναι τόσο άσχημα για τον δίσκο. Σταματάει πάντα στο ίδιο σημείο; Σου πετάει πάντα το ίδιο μήνυμα; Το οποίο ποιό είναι ακριβώς; Όσο για το αν είναι ακριβή η όλη ιστορία, ένας τεχνικός θα σου πάρει το λιγότερο ένα 20άρι για τη "δουλειά" (το πιθανότερο είναι 30-50) κι ο δίσκος θα σου βγει το ελάχιστο 50€ (160GB). Εξαρτάται βέβαια και πόσα GB χωρητικότητας θες να είναι. 60-80 είναι μια μέση τιμή για δίσκο. Κι αν είναι IDE κι όχι SATA, ακόμα πιο πολύ μπερδεύεται το πράμμα. edit : γράφτηκαν κι άλλα μέχρι να ποστάρω...Λοιπόν τουλάχιστον είναι σίγουρα SATA ο δίσκος. Κι αν υπάρχει εγγύηση, όπως σου είπαν ήδη, μπορείς να το πας, εφ' όσον δεν υπάρχουν σημάδια στο μηχάνημα (και δεν θα τους πεις τίποτα περί "αντικειμένου", εννοείται, αλλά παραμύθι ότι απλά δεν φορτώνει Windows). Ενδέχεται όμως να στο κρατήσουν πολύ εκεί, και το πιθανότερο είναι όταν θα το πάρεις πίσω, να μην έχει τυχόν αρχεία που δεν θα ήθελες να χάσεις. Οπότε σκέψου το αν θες να το δώσεις.
anesperos13 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Για να μη μιλάμε επί θεωρητικού θα δώσω ακριβή ανταπόκριση από το σπίτι. Παρόλα αυτά, οφείλω να ενημερώσω για τα εξής. 1) Ο υπολογιστής ήταν ανοικτός εκείνη την ώρα και έπεσε πάνω του ένα βιβλίο. 2) Δεν υπάρχουν σημάδια και το χτύπημα δεν ήταν τόσο δυνατο. Το βιβλίο έπεσε από κοντινή απόσταση και δεν ήταν και κανένα τέρας. 3) Εκείνη την ώρα τον έκλεισα τον υπολογιστή χωρίς να δω αν εχει πάθει κατι και μετά όταν το άνοιξα διαπίστωσα το πρόβλημα. 4)Δεν φορτώνει το λογοτυπο των Windows. Γράφει ACER και μετά μαυρίζει και μετά από αρκετή ώρα βγάζει το "κανονική εκκίνηση windows κτλ" Θα σας γράψω σε λίγο το μνμ που βγάζει. 5) Εγώ το αγόρασα από e-shop εδώ στην Αθήνα. Η ACER έχει καλή εξυπηρέτηση; Θα πρέπει να το πάω στο κατάστημα;
laptop_man Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Από τώρα σε λυπάμαι. Συνδυασμός που σκοτώνει:e-psof + alman!
washcloud Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Στάγδην βραδέως μας τα δίνεις τα στοιχεία...Από τί ύψος έπεσε δηλαδή; Και υπό ποιές συνθήκες; "Έφυγε" από κανένα ράφι; Τί μεγέθους ήταν και πόσων σελίδων; Λογοτέχνημα ή καμμιά πραγματεία; ....βασικά αν τυχόν ήταν κάποιο του Ανδρουλάκη, οποιοδήποτε, ξέχνα τον δίσκο (..οκ τώρα πλάκα έκανα, αλλά το θέμα είναι να έχουμε όσο πιο συγκεκριμένα στοιχεία γίνεται για το ύψος και τον τρόπο της πτώσης και γαι το βάρος για να μπορούμε να κάνουμε υποθέσεις...Απ' την άλλη, ε, και χωρίς υποθέσεις, κάποια πράγματα που είναι να τσεκάρεις, πρέπει να γίνουν ούτως ή άλλως. Όπως το βγάλσιμο του δίσκου και βάλσιμο σε σταθερό). Γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος με το "κανονική εκκίνηση των Windows" - περνάει τις "μαύρες οθόνες" του BIOS δηλαδή; Όσο για την εγγύηση, αν είναι να το δώσεις, καλύτερα πρώτα προσπάθα να βγάλεις άκρη από τηλεφώνου με την ACER. Αν συνεννοηθείτε και σου πουν "φέρτε το, μην πάτε από e-shop", καλώς. Αλλιώς ενδέχεται να πηγαινοέρχεσαι αδίκως.
anesperos13 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Μακάρι να ήταν κανένα βιβλίο του Ανδρουλάκη, καθώς είναι ανάλαφρα και κυριολεκτικά και μεταφορικά... Έπεσε από 20 εκατοστά απόσταση, και ήταν ψιλοβαρύ.. Κατά την εκκίνηση δεν περνάει τις μαύρες οθόνες του BIOS. Βγάζει μονο το ACER αρχικά και μετά μαυρίζει. Ωστόσο όσο έδειχνε το ACER (λίγα δεύτερα) μπορούσα να μπω κανονικά στα BIOS με F (τσεκαρα από που bootαρει πχ).
washcloud Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Αν ΔΕΝ μπορείς να τον δεις καν στο BIOS τον σκληρό (αφού μπαίνεις εκεί), πάπαλα εντελώς. Αν πάλι μπορείς, ίσως κάτι γίνεται. Αρνητικό το ότι δεν βλέπεις "κάτι" από Win (έστω την οθόνη που ακριβώς μετά το BIOS P.O.S.T. έπεται, ένα μήνυμα που να είναι από Win, και όχι από το ΒΙΟS του λάπτοπ). Αν απλά ήταν ανοιχτό το εργαλείο, και δεν κατέβαινε κάτι, κα'να torrent ξερωγώ, κάτι τεσπά που να γραφόταν στον δίσκο, αλλά ήταν idle,,,ίσως υπάρχει ελπίς. Ίσως απλά να κουνήθηκε ο σκληρός από τη θέση του (αν και χλωμό, είναι αρκετά εφαρμοστοί στη θέση τους...). Τεσπα, βρίσκεις μάνιουαλ, βλέπεις πώς βγαίνει ο σκληρός, τον συνδέεις σε σταθερό και μας λες τί φαίνεται εκεί. Αλλιώς τηλ. πρώτα Acer και προσπαθείς να κανονίσεις να τους το πας (τσιμουδιά για Ανδρουλάκηδες και τα ρέστα : "σηκώθηκα, πήγα να το ανοίξω, και δεν έμπαινε"), αν θες να πάρεις το "ρίσκο" του να περιμένεις, ίσως καιρό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα