Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρεται! θα ηθελα τη γνωμη σας σχετικα με μια αναβθμιση που επιθυμω να κανω σε ενα νετμπουκ αν και να λεμε την αληηθεια δεν ειναι και για πολλα μονο για ελαφρια χρηση.

Εχω το lenovo s10-2 (http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=5154&review=lenovo+ideapad+s10-2) και σε σκεφτομαι να ανεβασω τη μνημη του στα 2 gb. Το ερωτημα μου ειναι το εξης αρχικα θα ανταποκρινεται μια μνημη ram 2 gb αυτο το νετμπουκ και θα δω καποια ουσιαστικη διαφορα στην λειτουργια του;

Ευχαριστω εκ των προτερων..!!

Δημοσ.

Χαιρεται! θα ηθελα τη γνωμη σας σχετικα με μια αναβθμιση που επιθυμω να κανω σε ενα νετμπουκ αν και να λεμε την αληηθεια δεν ειναι και για πολλα μονο για ελαφρια χρηση.

Εχω το lenovo s10-2 (http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=5154&review=lenovo+ideapad+s10-2) και σε σκεφτομαι να ανεβασω τη μνημη του στα 2 gb. Το ερωτημα μου ειναι το εξης αρχικα θα ανταποκρινεται μια μνημη ram 2 gb αυτο το νετμπουκ και θα δω καποια ουσιαστικη διαφορα στην λειτουργια του;

Ευχαριστω εκ των προτερων..!!

θα δεις διαφορά γτ "τρώνε" ram κ τα γραφικά κ λογικά τώρα αξιοποιήσιμη πρέπει να έχει 768mb. αν σε παίρνει οικονομικά αντικατέστησε το σκληρό του με έναν ssd(τον πιο φτηνό 120gb~70-80ε) κ μετά θα έχει εντελώς διαφορετική συμπεριφορά.

Δημοσ.

Μια μικρή ανάσα θα την πάρει, ειδικά αν του χεις πάνω Win7. Κατά τ άλλα και πάλι θα ψιλοσέρνεται μιας και ο Atom το τραβάει πίσω. Η κυριότερη διαφορά που είδα ίσως είναι ότι τώρα πια μπορώ να ανοίξω 5 tabs παραπάνω στο firefox πριν αρχίσει να διαμαρτύρεται.

Δημοσ.

θα δεις διαφορά γτ "τρώνε" ram κ τα γραφικά κ λογικά τώρα αξιοποιήσιμη πρέπει να έχει 768mb. αν σε παίρνει οικονομικά αντικατέστησε το σκληρό του με έναν ssd(τον πιο φτηνό 120gb~70-80ε) κ μετά θα έχει εντελώς διαφορετική συμπεριφορά.

Βασικα αυτο νετμπουκ το κερδισα.. οποοτε ερωτω.. Αξιζει να δωσω 70€ για ssd και κανα 15αρι€ για RAM ;; θα ζωντανεψει καθολου..; Ή να το αφησω στην μοιρα του και καποια στιγμη στο μελλον εφοσον υπαρχει και ρευστο να παρω κανα λαπτοπ..;

Δημοσ.

Βασικα αυτο νετμπουκ το κερδισα.. οποοτε ερωτω.. Αξιζει να δωσω 70€ για ssd και κανα 15αρι€ για RAM ;; θα ζωντανεψει καθολου..; Ή να το αφησω στην μοιρα του και καποια στιγμη στο μελλον εφοσον υπαρχει και ρευστο να παρω κανα λαπτοπ..;

η γνώμη μου είναι ότι αξίζει μιας και πέσαν οι τιμές των ssd. δες και εδώ (αν κ είναι vista)

Δημοσ.

RAM βάλε οπωσδήποτε. Τον τελευταίο καιρό έχω 1GB RAM σε netbook και με έχει κουράσει απίστευτα, στο πρηγούμενο που είχα 2 (και win 7 home premium) τα πράγματα ήταν αισθητά καλύτερα σε απόκριση.

Την μεγάλη διαφορά πάντως θα την δεις σίγουρα με έναν SSD, το μηχανάκι μεταμορφώνεται σε κάτι αρκετά πιο ευχάριστο στη χρήση. Δεν έχει καμία σημασία να πάρεις τον καλύτερο, ακόμη και ο χειρότερος SSD ξεπερνάει κατα πολύ τις δυνατότητες των netbooks, οπότε το μόνα πράγματα που έχει να κοιτάξεις είναι η τιμή και η χωρητικότητα.

Δημοσ.

Δεν έχει καμία σημασία να πάρεις τον καλύτερο, ακόμη και ο χειρότερος SSD ξεπερνάει κατα πολύ τις δυνατότητες των netbooks, οπότε το μόνα πράγματα που έχει να κοιτάξεις είναι η τιμή και η χωρητικότητα.

Εχεις να μου προτεινεις κατι καλο και οικονομικο για ssd γιατι δεν γνωριζω και ιδιαιτερα..

Ευχαριστω.!

Δημοσ.

Εχοντας ακριβως το ιδιο μηχανημα μπορω να πω οτι τα 2 gb αξιζουν ανετα τα λεφτά τους (προσωπικά πηρα μνημουλα απο amazon Με κατω απο 20 ευρω(Τα 15 ευρω που αναφερθηκαν για sodimm ddr2 είναι λίγα,ακομα και για μεταχειρισμενα)..

Οσο για ssd ,δε νομιζω οτι το προβλημα του μηχανηματος ειναι ο δισκος,οποτε τσαμπα λεφτά είναι κατα τη γνωμη μου..

Ο ΑΤΟΜ ζοριζεται λιγάκι και η καρτα γραφικών δε βοηθα,κατι που ειναι σχετικά αισθητο με 7αρια και βαριες σελιδες στο ιντερνετ(όχι οτι δεν ειναι οκ στη χρηση βεβαια)..Ο ssd δε προκειτε να βοηθησει εκει που το μηχανημα πραγματικα χανει παντως..

Δημοσ.

Εχοντας ακριβως το ιδιο μηχανημα μπορω να πω οτι τα 2 gb αξιζουν ανετα τα λεφτά τους (προσωπικά πηρα μνημουλα απο amazon Με κατω απο 20 ευρω(Τα 15 ευρω που αναφερθηκαν για sodimm ddr2 είναι λίγα,ακομα και για μεταχειρισμενα)..

Οσο για ssd ,δε νομιζω οτι το προβλημα του μηχανηματος ειναι ο δισκος,οποτε τσαμπα λεφτά είναι κατα τη γνωμη μου..

Ο ΑΤΟΜ ζοριζεται λιγάκι και η καρτα γραφικών δε βοηθα,κατι που ειναι σχετικά αισθητο με 7αρια και βαριες σελιδες στο ιντερνετ(όχι οτι δεν ειναι οκ στη χρηση βεβαια)..Ο ssd δε προκειτε να βοηθησει εκει που το μηχανημα πραγματικα χανει παντως..

Θεωρούμε δεδομένο πως με 1GB και 7άρια δεν κάνεις δουλειά και πως τα 2GB είναι απαραίτητα.

Προφανώς η προσθήκη SSD δεν θα επιτρέψει στο netbook να παίξει το skyrim, τουλάχιστον όμως επιτρέπει να μην αρχίζεις τα βρισίδια όταν χρειάζεται να κάνει μία επαννεκίνηση ή όταν ανοίγεις μία εφαρμογή που έχει έντονη πρόσβαση στο δίσκο (media player, εφαρμογές για φωτό κτλ). Μιλώντας από προσωπικές εμπειρίες, η χρόνος εκκίνησης έχει πέσει στο 1 λεπτό όταν πριν τον SSD ήταν 2+κάτι, οι εφαρμογές ανοίγουν αρκετά ταχύτερα και γενικά το μηχάνημα αναπνέει λίγο. Βάλε και την (οριακή αλλά σημαντική) βελτίωση στην κατανάλωση, την πτώση της θερμοκρασίας, την απουσία κραδασμών από τον μηχανικό δίσκο, την μείωση του θορύβου και το γεγονός ότι δεν ανησυχείς για βλάβη του δίσκου από μετακινήσεις και τραντάγματα.

Δίσκο είναι δύσκολο να προτείνω, γιατί οι τιμές τους πέφτουν καθημερινά και η αναλογία €/GB είναι πια κοντά στο 1. Υπολόγισε ότι με έναν 60άρη δίσκο είσαι αρκετά άνετα και βρες κάποιον που να σε καλύπτει από θέμα χωρητικότητας και χρημάτων. Προσωπικά είχα έναν 40άρη Vertex 2 και δεν είχα προβλήματα, θα έλεγα να κινηθείς προς κάποιον τέτοιο στα 60GB ή και παραπάνω.

Δημοσ.

Δε λεω οτι δε βλεπεις διαφορα.Αυτο που λεω ειναι οτι το κυριο προβλημα δεν ειναι ο χρονος ανοιγματος.

Mολις εκανα και μια μετρηση γιατι τα 2 λεπτα μου φανηκαν πολλα που αναφερεις.

Windows 7 ultimate ,6 μηνες εγκατεστημενα με απλο δισκο σε s10-2 μπαινουν σε login screen σε 40 δευτερα αφου πατησω το κουμπι του netbook. Συνολικά θέλει κατι λιγοτερο απο 1μιση λεπτο για πληρη φόρτωση.

Προσωπικά επειδη το εχω διπλα στο κρεβατι για να βλεπω κατι στο νετ χωρις να σηκωνομαι(οπως πχ τωρα που γραφω) δε το κλεινω παρα καθε 3-4 μερες οπότε απλως ανοιγει απο αναμονη ή hibernation δηλαδη σε ελάχιστα seconds.

Προσωπικά οι 6 ωριτσες που μου βγαζει με μπαταρια 2 ετων ειναι υπεραρκετές(χωρις να κλεινει με αναμονη,hibernation),ο θορυβος του δισκου ετσι και αλλιως απλώς δεν υπαρχει ,και οσο για το δισκο (2 χρονια που το Netbook εχει περασει πολλά μεχρι και στρατο,δεν εει παθει τιποτα ο δισκος) αν χαλασει τότε του βαζω εναν ssd.. Φυσικά μιλάω ακριβώς για το s10-2, οπότε δε διαφερει σε κατι του φιλου.

Στη χρηση του netbook αυτο που μου λειπει είναι η λιγο περισσοτερη δυναμη του Atom η της καρτας γραφικων(εννοω για video,browser hwacceleration και οχι skyrim οπως αναφερεις μιας και απο παιχνιδια παιζει μονο πολυ απλα) και δε θεωρω τον χρονο φορτωματος απελπιστικο οπότε θεωρω και τα 70 ευρω για μηχανημα αξιας 120 ευρω αυτη τη στιγμη πολλά για να κερδίσω 5-10 seconds σε ανοιγμα των εφαρμογών, που ετσι και αλλιως δε με απασχολει πολυ το εαν αντι για 5 sec ανοιξει σε 10 απο τη στιγμη που μετα θα δουλευει καλα το προγραμμα...

Φυσικά οπως ειπα και πριν αυτο ισως αλλαζε αν δε φορτωνα σχεδον πάντα απο αναμονη ή hibernation τα windows σε κατω απο 10 δευτερολεπτα. Αν θες να το κλεινεις και να το ξανανοιγεις κατι θα κερδισεις απο ssd οπότε βλεπεις

Δημοσ.

Όπως και να έχει, αντικειμενικά ακόμη και ένα netbook επωφελείται από την προσθήκη ενός SSD. Ναι, ο δίσκος δεν αποδίδει αυτά που θα απέδιδε σε ένα σύγχρονο desktop, αλλά οι διαφορές υπάρχουν και είναι αισθητές. Το αν αξίζει ή όχι, φυσικά, εξαρτάται από τον χρήστη και την χρήση που κάνει.

Δημοσ.

Σαφως και συμφωνουμε.Το θεμα είναι κυριως στην τιμή αλλα και στην χωρητικοτητα ,

καθώς θέλω να μπορώ να φορτώσω καποια δεδομένα απο το σκληρο ενος φιλου οταν χρειαστει (δυστυχως τα 64 gb είναι λιγα για μοναδικό σκληρο),ή να βαλεις 40-50 ταινιες για καποιο μεγαλο ταξιδι,στρατο κλπ..

Μακάρι να μπορουσαμε να βαλουμε ssd 128 gb στα 40-50 ευρώ..Τοτε σαφως θα ηταν επιλογη χωρις σκεψη..Αλλα ακομα εξαρταται απο την χρηση που κανεις στο Netbookακι σου το αν σε βολευει να μη δωσεις τιποτα και να εχεις 160 γιγα με φυσιολογική ταχυτητα στο ανοιγμα εφαρμογών ,ή να δωσεις 60 ευρώ και να εχεις 64 gb και πιο γρηγορο φορτωμα προγραμματων..

Δημοσ.

Φιλε baskon γνωρίζεις εαν το συγκεκριμενο νετμπουκ που εχουμε και οι δυο μας χωραει προσθηκη δευτερης μνημης; Μπορω δηλαδη να προσθεσω ακομια μια ραμ του 1gb ή πρεπει να βαλω κατευθειαν καρτα των 2 gb..;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...