Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας, θα ηθελα να μου πειτε αν γνωριζετε σε πιο φροντιστηριο μπορω να μαθω προγραμματισμο , τυπου C++ , java , actionscript. πιο πολυ αυτεσ που ζητανε για δουλεια. εχω κανει εισαγωγη σε μερικες γλωσσες προγρ. στο ΙΕΚ αλλα τιποτα εξιδηκευμενο ωστε να μπορεσω να παω να δουλεψω στον τομεα αυτον.

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Υπαρχουν πολλα αξιολογα βιβλια να μαθεις μονο σου ειδικα αφου εχεις κανει εισαγωγικα. Αν εχεις χρονο περνα απο κανενα μεγαλο βιβλιοπωλειο που εχει πολλες επιλογες και δες βιβλια που σε βολευουν. Για φρονιστηρια δεν ξερω να σου προτεινω κανενα παρα μονο τον εαυτο σου, το καλυτερο με διαφορα φροντιστηριο.

Δημοσ.

Αν ενδιαφερεσαι να πληρώσεις για να μάθεις κάποια γλώσσα

τοτε μπορεις να κοιτάξεις εδω -> http://www.saini.gr/explore/explorecourse/courseID/93

έχει κάποια φροντιστηρια.

Υπαρχουν πολλα αξιολογα βιβλια να μαθεις μονο σου ειδικα αφου εχεις κανει εισαγωγικα. Αν εχεις χρονο περνα απο κανενα μεγαλο βιβλιοπωλειο που εχει πολλες επιλογες και δες βιβλια που σε βολευουν. Για φρονιστηρια δεν ξερω να σου προτεινω κανενα παρα μονο τον εαυτο σου, το καλυτερο με διαφορα φροντιστηριο.

Κοιτα άν έχει λεφτά να πληρώσει για να μάθει... δεν συγκρινεται.

Κακα τα ψέματα αλλα ξερεις τι χρονο κερδιζεις???? Απο το να τρέχεις μονος σου????? Τραβα να μαθεις μια πολεμικη τεχνη απο την αρχη μονος σου με βιντεακια απο το youtube ή tutorials!!!! Θα κανεις 15 χρονια ενω ο αλλος σε 5 θα κατεβαινει σε αγώνες ηδη. Δεν πάει έτσι δεν βγαζεις τιποτα.

Ο χρονος ειναι σημαντικοτερος πορος απο τα χρηματα που ειναι άψυχα χαρτιά.

+ οτι αυτος που πληρωνεται θα έχει διπλάσια υπομονη απο κάποιον που δεν πληρώνεται για να απαντησει στις αποριες σου. Αυτο ειναι φυσικος νομος. Ισχυει παντα :P

Υ.Γ Το τελευταιο με την υπομονη βεβαια παίζεται για μερικους που έχω πρηξει αρκετα εγω ο ιδιος και εξαιρούνται. :D

Αυτοι βεβαια ειναι εξαιρεσεις και στη ζωη δεν μπορεις να κινεισαι με βαση τις εξαιρεσεις εκτος και αν ειναι σιγουρο οτι θα εισαι πολυ τυχερος ωστε να πεσεις πανω σε αυτες? :shock: anyway κατα τα αλλα ισχυει παντα.

Δημοσ.

Νταξει αν ειναι διατεθημενος να πληρωσει εγω παω πασο, εχεις δικιο.

Υ.Γ. ωραια υπογραφη :-p

Δημοσ.

Βασικα και εδω στο φορουμ εχει αξιολογα μέλη και γνώστες

που θα σε βοηθησουν αν έχεις κάποιο θέμα. Πχ migf1 , imitheos , παπι , Chris6

και άλλοι. Ωστοσο αν έχεις και μερικα χρήματα καλο ειναι να πας και σε ενα φροντιστηριο να κανεις μερικες ωρες.

Συνδυασε τα και βλεπεις. ;)

Δημοσ.

Αυτό είναι ένα post που έχω γράψει για την εκμάθηση iOS Programming.

Όπου Objective-C βάλε την γλώσσα που θέλεις να μάθεις εσύ :)

φιλικά,

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα, 

αν και κάπως προχωρημένη για σπουδές ηλικία, σκέφτομαι να ασχοληθώ με το computer engineering. 

Επειδή στο λύκειο ήμουν θεωρητική (το αναφέρω γιατί απο συναρτήσεις κτλ δεν θυμάμαι την τύφλα μου) , απο που πιστεύετε οτι πρέπει να ξεκινήσω, ? Με τους υπολογιστές τα πάω γενικώς αρκετά καλά, δεν έχω ασχοληθεί βέβαια με τίποτα programing κτλ κτλ

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Η καλύτερη επιλογή για να μάθεις προγραμματισμό είναι να ξεκινήσεις με C/C++/Java/C# γιατί σε αυτές θα μάθεις την λογική.

Το τονίζω γιατί μερικοί ίσως προτείνουν καμιά Python (και ότι άλλη "χαζομάρα" υπάρχει) που έχει διαφορετική σύνταξη-λογική...

Είναι κρίσιμο να κάνεις ένα σωστό ξεκίνημα με τις γενικές-σωστές αρχές του προγραμματισμού και ύστερα ασχολήσου με οποιαδήποτε γλώσσα θες (Python Κλπ).

ΥΓ: Θα σε συμβούλευα να κάτσεις μακριά από VB στην αρχή.

Χρησιμοποίησα την λέξη "χαζομάρα" επίτηδες για να προκαλέσω. Δεν μου κάθεται καλά που κάθε λίγο βγαίνουν καινούργιες γλώσσες από τον κάθε "τυχαίο".

Φυσικά αν ποτέ την χρειαστώ θα την χρησιμοποιήσω με χαρά... δεν είμαι hater, απλά δεν μου αρέσει αυτό που είπα πάνω.

ΥΓ: H Python έχει παγκόσμια αναγνώριση οπότε δεν είναι και πολύ τυχαία απλά γράφω ότι γράφω για να τα ακούνε οι άλλοι-άλλες γλώσσες.

Δημοσ.

ευχαριστώ πολύ για την συμβουλή, και εγώ πιστεύω το σωστό ξεκίνημα είναι το παν !!! 
Υπάρχει κανένα link να με βοηθήσει ? εγώ βρήκα κάτι βίντεο που επεξηγούν λίγο πολύ την C

Δημοσ.

ευχαριστώ πολύ για την συμβουλή, και εγώ πιστεύω το σωστό ξεκίνημα είναι το παν !!! 

Υπάρχει κανένα link να με βοηθήσει ? εγώ βρήκα κάτι βίντεο που επεξηγούν λίγο πολύ την C

Καλό είναι να πάρεις κάποιο βιβλίο Link.png Site: Αυτό είναι πολύ καλό .

Αν κατά τύχη πάντως είσαι από Αθήνα ή κάποια άλλη πόλη που έχει κάποιο ΑΕΙ καλό είναι να πας ένα εξάμηνο στην θεωρία κάποιου μαθήματος προγραμματισμού. Να είναι όμως αρχικό μάθημα σε μικρό εξάμηνο αλλιώς δεν θα μάθεις τα βασικά επειδή θα είναι μπροστά...

Στις θεωρίες μπορεί να μπει όποιος θέλει... δεν σου απαγορεύεται! εργαστήρια απλά δεν μπορείς να μπεις αλλά δεν πειράζει!

• Like 1
Δημοσ.
Αν κατά τύχη πάντως είσαι από Αθήνα ή κάποια άλλη πόλη που έχει κάποιο ΑΕΙ καλό είναι να πας ένα εξάμηνο στην θεωρία κάποιου μαθήματος προγραμματισμού. ....

Στις θεωρίες μπορεί να μπει όποιος θέλει... δεν σου απαγορεύεται! εργαστήρια απλά δεν μπορείς να μπεις αλλά δεν πειράζει!

Μ' αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι!

Δημοσ.

Εγω πάλι θα σου πρότεινα να μην ξεκινήσεις με c, c++, java κλπ. Η αλήθεια είναι οτι αν κάτσεις και μάθεις c, θα κατανοήσεις πολυ πιο εύκολα πως δουλεύει ενα πρόγραμμα. Η c ομως δεν είναι οτι καλύτερο για αρχάριους αφου πρέπει να μάθεις αρκετα πράγματα για να μπεις στη λογική της και να αρχίσεις να φτιάχνεις εφαρμογούλες. Java και .net (asp.net, c#) είναι οτι πρέπει αν θες να βρεις δουλειά στην Ελλάδα. Μικρομεσαίες και μεγάλες επειχειρήσεις χρησιμοποιούν εφαρμογές που είναι στηριγμένες σε αυτα τα προιόντα αλλα δεν  θα σε συμβούλευα να  ξεκινήσεις με java ή με .net

Αν θες να ξεκινήσεις να προγραματίζεις και να φτιάχνεις μικρά (για αρχή) προγραμματάκια χωρίς να σε πάρει απο κάτω (λογω δυσκολίας) θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με python ή  ruby ή perl.Και οι τρεις ειναι σκριπτογλωσσες, παίζουν παντου (σε ολα τα λειτουργικά συστήματα, χωρίς μεγαλο κοπο) και μπορείς να δημιουργήσεις web εφαρμογές.

Python

1. Εχει μεγάλο community και πολλα libraries.

2. Ενα απο τα καλύτερα βιβλια για να μάθεις τη γλώσσα είναι αυτό.

3. Γενικά αμα ψάξεις θα βρεις απειρα βοηθήματα για να ξεκινήσεις.

4. Αν θες να φτιάξεις ιστοσελίδες ή web εφαρμογές μπορείς να χησιμοποιήσεις καποιο framework: Django

Ruby

1. Οτι καλύτερο εχω βρει πάνω σε ruby tutorial είναι αυτο. Μπορείς να το βρεις και απο τον θείο αλλα δεν εχεις τι ασκήσεις που είναι το πιο σημαντικό κομμάτι του μαθήματος. Αξίζεις 100% τα λεφτά του και το προτείνω σε οποιον θέλει να ξεκινήσει με ruby.

2. Αλλο ενα φοβερό tutorial είναι αυτό. Σου δείχνει τα βασικά της ruby και μετα σου δείχνει πως μπορείς να κάνεις web scraping (να επεξεργάζεσαι δεδομένα απο ιστοσελίδες).

3. Αν θες να φτιάξεις ιστοσελίδες ή web εφαρμογές μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο framework: sinatra ή Rails

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις πριν ξεκινήσεις με τις γλώσσες προγραμματισμου είναι να κάτσεις κάτω και να σκεφτείς τι ακριβώς θέλεις να κάνεις. Αν θες να φτιάχνεις εφαρμογές για iphone δεν μπορείς να το κάνεις με τη python, θα πρέπει να μάθεις objective c. Αντίστοιχα αν θες να φτιάχνεις εφαρμογές για android θα πρέπει να μάθεις java. Αν θες να βρεις δουλειά στην Ελλάδα πάνω στον προγραμματισμο τοτε καλό είναι να μην αρχίσεις με τη ruby γιατι δεν θα βρεις πολλές ευκαιρείες. 

Αφου βρεις τι θες να κάνεις και επιλέξεις ποια γλώσσα προγραμματισμου καλύπτει τις αναγκες σου ήρθε η ωρα για διάβασμα.

1. Μάθε το συντακτικό της γλώσσας πολυ καλα. 

2. Εξάσκηση κάθε μερα. 

3. Βρες προβλήματα για να  εξασκείσαι (πχ μετατροπή euro σε δολλάριο)

4. Μάθε να ψάχνεις 

5. Ρώτα 

6. Εξάσκηση

7. Εξάσκηση

Ελπίζω να βοήθησα.

• Like 2
Δημοσ.

Καλά λες ότι στην αγορά χρησιμοποιούν πολύ .ΝΕΤ/Java... δεν θα αναλύσουμε το γιατί, γιατί γνωρίζουμε σχεδόν όλοι. (Θέλουμε να τα κάνουμε όλα όσο το γρηγορότερο γίνεται και να πάρουμε τα λεφτουδάκια μας)

Σε αυτό που είμαι επιφυλακτικός (δεν το βρίσκω λάθος) είναι να ξεκινήσει κάποιος με .ΝΕΤ αντί C... καταρχάς μιλάμε για τα απολύτως βασικά; 

Δεν είπε κανείς να εμβαθύνει κάποιος στην C/C++, απλά πιστεύω ότι από αυτές τις γλώσσες θα κάνει το καλύτερο ξεκίνημα και θα καταλάβει τι σημαίνει προγραμματισμός.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...