bnvdarklord Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Καλησπέρα. Εχω ενα μικρο πρόβληματάκι με το Comodo Defense+ και το DevC++. Αυτο που γινεται ειναι οταν κανω compile με το DevC++ να ζητάει συνέχεια εγκριση το Comodo. Αυτό συμβαίνει, γιατι το DevC++ φτιαχνει καθε φορα 1 batch αρχείο με διαφορετικό ονομα καθε φορά(πχ make-2547.bat ή make-5877.bat κτλ), με αποτέλεσμα το Comodo να θεωρεί οτι ειναι κατι διαφορετικό και να ζητάει έγκριση για εκτέλεση. Πώς θα μπορούσα να το διορθώσω αυτό; Ευχαριστώ.
p8grs Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Να υποθεσω εισαι φοιτητης και σου εχουν πει στην σχολη σου περι Dev C++ ? Αν ναι και εμενα τα ιδια μου ελεγαν πρωτο εξαμηνο που ειχα C. Ο Dev ειναι χαλια χτυπαει οπου να ναι errors και πολλες φορες σου κανει compile χωρις να λαμβανει υποψη του τις τελευταιες αλλαγες στον κωδικα σου. Η αποψη μου μην ψαχνεσε αλλο με αυτον κατευασε το codeblocks μαζι με το gnu και θα εχεις το κεφαλι σου ησυχο ειναι κατα την αποψη μου ο καλυτερος free C και C++ IDE.
hawkpilot Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Καλησπέρα. Εχω ενα μικρο πρόβληματάκι με το Comodo Defense+ και το DevC++. Αυτο που γινεται ειναι οταν κανω compile με το DevC++ να ζητάει συνέχεια εγκριση το Comodo. Αυτό συμβαίνει, γιατι το DevC++ φτιαχνει καθε φορα 1 batch αρχείο με διαφορετικό ονομα καθε φορά(πχ make-2547.bat ή make-5877.bat κτλ), με αποτέλεσμα το Comodo να θεωρεί οτι ειναι κατι διαφορετικό και να ζητάει έγκριση για εκτέλεση. Πώς θα μπορούσα να το διορθώσω αυτό; Ευχαριστώ. Καλησπέρα, χρειάζεται να φτιάξεις file group όπου θα πρεπει να προσθεσεις το directory του compiler και το directory του project. Θα τους δώσεις δικαιώματα trusted application και θα ησυχάσεις.
bnvdarklord Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 χρειάζεται να φτιάξεις file group όπου θα πρεπει να προσθεσεις το directory του compiler και το directory του project. Θα τους δώσεις δικαιώματα trusted application και θα ησυχάσεις. Το δοκίμασα αλλά τα ίδια: Να υποθεσω εισαι φοιτητης και σου εχουν πει στην σχολη σου περι Dev C++ ? Αν ναι και εμενα τα ιδια μου ελεγαν πρωτο εξαμηνο που ειχα C. Ο Dev ειναι χαλια χτυπαει οπου να ναι errors και πολλες φορες σου κανει compile χωρις να λαμβανει υποψη του τις τελευταιες αλλαγες στον κωδικα σου. Η αποψη μου μην ψαχνεσε αλλο με αυτον κατευασε το codeblocks μαζι με το gnu και θα εχεις το κεφαλι σου ησυχο ειναι κατα την αποψη μου ο καλυτερος free C και C++ IDE. Οχι ακριβώς, αλλα ηθελα κατι πιο ελαφρύ από Visual Studio για απλά C++ προγράμματα, αλλα κατι πιο ευχρηστο από notepad++ και cmd. Εχω το Orwell Dev-C++ ίσως τα προβλήματα που αναφέρεις περιορίζονται στις παλιές εκδόσεις του Bloodshed. To CodeBlocks το χα ξεχασει οτι υπαρχει, θα το κοιταξω
flik Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Όταν πετάει το μήνυμα, εκεί δεν έχει επιλογή για να γίνει trusted μήπως αλλιώς δεν το παίρνει καλά; Επίσης εκτός απο trusted μήπως έχει να γίνεται τελείως exclude; Μήπως τα χωρίζει σε δικαιώματα δηλαδή. Αλλιώς βγάλε αυτό το πράγμα που πετάει 150 μηνύματα την ημέρα. Για όποιον δουλεύει πάνω στο pc δεν κάνει, εκεί θέλεις ευχρηστία. Βάλε mse+windows firewall, να έχεις και πιο ελαφρύ σύστημα.
bnvdarklord Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Οταν πεταει το μνμ επειδη ειναι διαφορετικο το αρχειο που παραγει καθε φορα, και να πατησω να το θυμαται δεν εχει νοημα.
hawkpilot Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Οταν πεταει το μνμ επειδη ειναι διαφορετικο το αρχειο που παραγει καθε φορα, και να πατησω να το θυμαται δεν εχει νοημα. Κάνε trusted 1,2 make*.bat (με αποθήκευση της ρύθμισης) και βρες που στα access rights του custom policy αποθηκεύει το ακριβές όνομα του bat. Στους κανόνες του group που έφτιαξες μπορείς στο αντίστοιχο σημείο να προσθέσεις paths - πρόσθεσε εκει το folder που παράγεται το bat και θα είσαι οκ. Το policy θα αλλάξει σε custom - λάθος μου που σε καθοδήγησα σε trusted στο 1ο μου ποστ.
bnvdarklord Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Δεν καταλαβα. Όπως βλεπεις στην εικονα που εβαλα το εχω κανει ηδη προσθετοντας τον φακελο στον οποιο τα make*.bat αποθηκευονται.
hawkpilot Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Δεν καταλαβα. Όπως βλεπεις στην εικονα που εβαλα το εχω κανει ηδη προσθετοντας τον φακελο στον οποιο τα make*.bat αποθηκευονται. Θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο λεπτομερής: κάνεις edit τον κανόνα που έφταξες και επιλέγεις "use a custom policy". Αν σε ρωτήσει από ποιά να αντιγράψει τις αρχικές ρυθμίσεις επιλέγεις trusted. Κατόπιν χτυπάς το link "customize" και στο tab "access rights" κάνεις τα πάντα allow. To μοναδικό που δε μπορείς είναι το "run an executable". Σε αυτό ακριβώς πατάς το link "Modify (#/#) και εκεί ακριβώς κάνεις add το path που δημιουργείται το bat αρχείο.
bnvdarklord Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Τίποτα. Για δες την εικονα αυτή, γιατι μαλλον κατι κανω λαθος http://i.imgur.com/jzURl.png
hawkpilot Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Τίποτα. Για δες την εικονα αυτή, γιατι μαλλον κατι κανω λαθος http://i.imgur.com/jzURl.png Δεν έχεις κάνει λάθος. Το comodo διαμαρτύρεται γιατί το bat θεωρείται parent application και αλλάζει όνομα κάθε φορά. Υποθέτοντας ότι το bat δημιουργείται από το IDE, θα πρόσθετα στο τελευταίο dialog box (της εικόνας που ανέβασες) τα δύο paths που έχεις στο group δλδ τα C:\Users\.....\Documents\Progr.... και C:\Program Files (x86)\.... Αν η λογική σειρά εκτέλεσης είναι IDE -> bat -> gc++ πρέπει να στο διορθώσει.
hawkpilot Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Ωραίος, εφτιαξε. Σ'ευχαριστώ. nice γιατί είχα αρχίσει να αμφιβάλλω για τις οδηγίες... είναι και κάπως περασμένη η ώρα... @flik: το comodo αρκετές φορές είναι σπαστικό αλλά τόσο ανεκτίμητο όταν σου σταματάει κυριολεκτικά τα πάντα. με το defense+ ενεργοποιημένο πρακτικά δε χρειάζεσαι antivirus - αυτό ισχύει για όσους γνωρίζουν. Για τη μάζα, έχεις δίκιο - το comodo δεν κάνει.
bnvdarklord Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Χεχε... Είναι λιγο στρυφνό το comodo αλλα μ'αρεσει προς το παρον.
flik Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 nice γιατί είχα αρχίσει να αμφιβάλλω για τις οδηγίες... είναι και κάπως περασμένη η ώρα... @flik: το comodo αρκετές φορές είναι σπαστικό αλλά τόσο ανεκτίμητο όταν σου σταματάει κυριολεκτικά τα πάντα. με το defense+ ενεργοποιημένο πρακτικά δε χρειάζεσαι antivirus - αυτό ισχύει για όσους γνωρίζουν. Για τη μάζα, έχεις δίκιο - το comodo δεν κάνει. Το ξέρω, κι εγώ το έχω κρατήσει για πολύ καιρό, αλλά κουράστηκα πραγματικά μαζί του. Λίγο Offtopic, αλλά νομίζω άλλες λύσεις sandboxing ή hips κάνουν την ίδια δουλειά. Απλά αυτό τα έχει όλα σε ένα, και όλα τα popups σε ένα βέβαια Απο την άλλη, ένας που γνωρίζει πολύ καλά να το λειτουργεί, είναι και αρκετά απίθανο να κολλήσει ιό, και αν θα κολλήσει μπορεί να είναι απο 0-day vulnerability πχ, να κάνει hijack κανένα trusted process και εκεί ούτε το comodo σε σώζει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα