Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.. Παρατήρησα εδώ και λίγες μέρες ένα "προβληματάκι" στο pc μου. Γενικότερα παρουσίαζε πολλά κολλήματα τώρα τελευταία και σερνόταν με το παραμικρό (1 παιχνίδι/skype/1 tab στον firefox/steam) οπότε άρχισα να ψάχνω τι φταίει. Πέραν των 2GB RAM DDR2 που έχω, παρατήρησα ότι δεν έχω τόσο καλές θερμοκρασίες. Συγκεκριμένα με 50% CPU και 1.5GB RAM πιασμένα, οι 4 πυρήνες του επεξεργαστή έφταναν 98-100 βαθμούς.

Κατευθείαν μπήκα στο bios και είδα κ από εκεί τις θερμοκρασίες και όντως ήταν όσο έλεγε το CPUID Hardware Monitor. Έκανα downclock τον επεξεργαστή στα 1.5 GHz (από 2,4 που ήταν) και έριξα το VCore στο 1.1. Η ψύκτρα γυρίζει στις 3500 RPM, δε ξέρω άμα είναι φυσιολογικό - δε νομίζω. Tώρα είναι κάπου στους 78-80.

Προφανώς θα πάω να πάρω πάστα για να την αλλάξω, αλλά οι κανονικές θερμοκρασίες του επεξεργαστή - νομίζω - είναι κάπου στους 65. Είναι δυνατόν να ρίξει η πάστα 15 βαθμούς; Αν όχι τι άλλο να κάνω; (πέραν της αγοράς ψύκτρας)

Δημοσ.

Γεια σου φιλε , ειδα το προβλημα που αναφερεις. Τι ψυξη εχεις;; Και γενικα εχει ξαναπαρουσιαστει στο pc σου κατι τετοιο ;

πριν προβεις σε αγορα παστας κοιτα λιγο αν πατα καλα η ψυχτρα στο cpu.

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Η ψύκτρα είναι καθαρή όπως την είδες; Αν όχι, να την καθαρίσεις πριν κάνεις οτιδήποτε άλλο. Παλιότερα είχες προσέξει τι θερμοκρασίες είχες σε αντίστοιχο load του επεξεργαστή;

Δες αυτού που πε ο MIKETSAK για την ψύκτρα. Είναι απόλυτα σταθερή ή παίζει καθόλου αν κάνεις ότι την κουνάς; Η θερμαγώγιμη δεν παίζει να σου ρίξει τόσο την θερμοκρασία εκτός κι αν δεν είχες βάλει καθόλου πάστα εξαρχής.

Δημοσ.

Επειδή έχω και εγώ αυτόν τον επεξεργαστή έχω παρατηρήσει ότι είναι κάπως ζεστούτσικος, όμως εάν έχεις καλή ψύξη και ψήκτρα στο pc τότε είναι όλα οκ.. έλεγξε αν το ανεμιστηράκι έχει χαλάσει καθώς ίσως αυτό ευθύνεται, εμένα με o/c στα 3 φτάνει 55 full load οπότε κάτι παίζει σίγουρα.. Επίσης, καθάρισε καλά το pc γενικά από μέσα και εάν δεν έχεις τοποθετήσει άλλα ανεμιστηράκια για την ψύξη του πρέπει οπωσδήποτε να βάλεις..

Edit: Απορώ πως δεν έχει καεί καλοκαιριάτικα.. πρόσεχέ το μην κάνει κανένα μπαμ.... :fear:

Δημοσ.

Λοιπόν! Καθάρισα την ψήκτρα (νομίζω είχε αναπτυχθεί ένα είδος ζωής εκεί μέσα) και μετά από πολύ προσπάθεια (ποτέ δε θα καταλάβω πως κουμπώνει) την έβαλα πάλι στη motherboard. Δε κουνιέται ούτε χιλιοστό (ούτε πριν κουνιόταν βέβαια) και υπάρχει ένα υπόλειμμα πάστας (πρέπει να είχα βάλει πριν 2 χρόνια).

Αυτή τη στιγμή με τον επεξεργαστή να φτάνει το πολύ το 20%, με χρονισμό στα 1,5 GHz και 1,1 vcore, είναι στους 62 βαθμούς. Πολύ καλύτερα από πριν αλλά μου φαίνεται και πάλι ανεβασμένο.

Δημοσ.

Έχω intel q6600 με μανίσια ψήκτρα και μια manhattan πάστα. Αυτήν την στιγμή που γράφω έχω 47 βαθμούς(και στροφές 950)!!! Όταν παίζω παιχνίδια δεν ανεβαίνει πάνω από 60 βαθμούς. Ίσως έχεις κάποιο θέμα....

Δημοσ.

Βαλε artic silver 5 παστα , με προσοχη στην στρωση που θα βαλεις , να ειναι λεπτη και οχι παχια.. Πιστευω οτι ολλα θα πανε ρολοι :-) εισαι 65 σε κοβω να πας 55 περιπου..μην το πσαχνεις απο εκει και επιτα ειναι θεμα ψυχτρας ..α μια συμβουλη οταν κανεις την δοκιμη σου αφησε το πλαινο του κουτιου ανοιχτο.

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...