panos2000gr Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Μια φίλη μου δεν είχε ποτέ υπολογιστή ούτε ήξερε πως είναι εμφανισιακά δηλαδή τόσο άσχετη .. Συγνώμη, αλλά μήπως η φίλη σου πηγαινοέρχεται με κάτι τέτοιο ? Ήθελε να πάρει laptop κάποια στιγμή.. Τι να της έλεγα πάρε pc να αρχίσει μετά από καιρό μου κολλαει το ένα μου κολλάει το άλλο;; Μου αργεί γιατί το laptop έρχεται με 200 άχρηστα προγράμματα adds προεγκατεστημενα από την κάθε εταιρία και σέρνονται;;; Δε νομίζω. ..πήρε ένα mac το άναψε και αυτό ήταν δεν χρειάστηκε να ασχοληθεί με τίποτα... έμαθε τα βασικά έδωσε κάτι παραπάνω άλλα επένδυσε σε μια αγορά... Έχω την εντύπωση ότι αυτοί οι μύθοι και οι ανακρίβειες πρέπει να σταματήσουν κάποτε! Από πού προκύπτει ότι το MACOS είναι πιο εύκολο από τα windows? Ο άπειρος χρήστης θα χρειαστεί βοήθεια είτε επιλέξει ένα MACBOOK, είτε επιλέξει ένα Windows Laptop. Μπορώ αν θέλεις να αναλύσω με λεπτομέρειες την κάθε επιλογή και τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει. Προσωπικά θεωρώ "σοφότερο" για έναν άπειρο χρήστη να επιλέξει windows laptop καθώς είναι κατά πολύ φτηνότερο, με ένα περιβάλλον αρκετά πιο γνώριμο, με περισσότερους χρήστες στο κοντινό του περιβάλλον για να βοηθηθεί, περισσότερους οδηγούς-βοηθήματα στο internet και με προγράμματα που έχουν κυριαρχήσει σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα όπως το Microsoft Office. Είναι προφανές ότι λόγω δημοτικότητας του λειτουργικού (ειδικά στην χώρα μας) οι επιλογές και οι λύσεις στα Windows είναι απείρως περισσότερες. Tα pc είναι η χαρά του modifier μπιμπλικά που πρέπει να σετάρι 10 πράγματα για να κάνει ένα... Αυτές είναι παρωχημένες απόψεις και βασίζονται σε στερεότυπα που υπάρχουν κυρίως στην κοινότητα των MAC user με χαμηλές τεχνολογικές γνώσεις. Χρησιμοποιώ ταυτόχρονα εδώ και πολλά χρόνια τα δύο λειτουργικά και σε φορητό και σε desktop. Δεν έχω ούτε κρασαρίσματα, ούτε formats, ούτε virus στα Windows και τα ίδια ακριβώς ισχύουν και για το MACOS. Αν ο οδηγός ενός αυτοκινήτου είναι άσχετος/κακός/απρόσεχτος θα τρακάρει το αυτοκίνητο είτε αυτό είναι Fiat, είτε Honda, είτε i-car. Καλύτερα λοιπόν να μάθει να οδηγάει πρώτα...
Meraklis56 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Άσχετο με τη συζήτησή μας, αλλά δεν υπάρχουν χιλιάδες παιχνίδια καλύτερα από αυτά που ανέφερα. Εκτός αν σε ενδιαφέρει απλώς να έχεις την επιλογή να παίζεις χειρότερα παιχνίδια. Νταξ,Το ακούσαμε και αυτό...Γιατί ως γνωστόν το πόσο ωραίο είναι ένα παιχνίδι είναι αντικειμενικότατο και εξαρτάται απο τις κρητικές μερικών site...Και φυσικά η επιλογή έστω και χειρότερων παιχνιδιών είναι κάτι κακό...Και θα πάρω MAC επειδή έχει τα top 25 (και φυσικά όχι όλα)...Αγαπάμε Apple fanboys trolling. Τα παιχνίδια που παίζουν σε Windows > Παιχνίδια που παίζουν σε MAC. (σε θέματα ποσότητας τουλάχιστον) Thats a fact. panos2000gr συμφωνώ μαζί σου. Atapia βλέπεις τόσες διαφωνίες σε ένα φόρουμ που ειδικεύεται σε θέματα πληροφορικής...Κάτι θα ξέρουν.Άσε τις συμβουλές για αγορές mac για άτομα που δεν ξέρουν ούτε καν πως μοιάζει ένας υπολογιστής.
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Νταξ,Το ακούσαμε και αυτό...Γιατί ως γνωστόν το πόσο ωραίο είναι ένα παιχνίδι είναι αντικειμενικότατο και εξαρτάται απο τις κρητικές μερικών site...Και φυσικά η επιλογή έστω και χειρότερων παιχνιδιών είναι κάτι κακό...Και θα πάρω MAC επειδή έχει τα top 25 (και φυσικά όχι όλα)...Αγαπάμε Apple fanboys trolling.Τα παιχνίδια που παίζουν σε Windows > Παιχνίδια που παίζουν σε MAC. (σε θέματα ποσότητας τουλάχιστον) Thats a fact. Δεν έχω γράψει τίποτα απολύτως από όσα αναφέρεις. Ούτε ότι οι κρητικές των site αποφασίζουν πόσο ωραίο είναι ένα παιχνίδι, ούτε ότι είναι κακό να επιλέγει κανείς έστω και χειρότερα παιχνίδια, ούτε ότι θα πάρεις Mac γιατί έχει μερικά από τα top25 παιχνίδια, ούτε ότι τα παιχνίδια που παίζουν στα Windows (σε θέματα ποσότητας τουλάχιστον) δεν είναι πολύ περισσότερα από τα παιχνίδια που παίζουν σε Mac (that's a fact). Αν έχεις κάτι να σχολιάσεις σε αυτά που πραγματικά έγραψα, κάνε το. Αλλά κατά τα άλλα εγώ είμαι το apple fanboy troll. Ότι να 'ναι δηλαδή.
atheatos Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Άσε τις συμβουλές για αγορές mac για άτομα που δεν ξέρουν ούτε καν πως μοιάζει ένας υπολογιστής. http://en.wikipedia.org/wiki/History_of_personal_computers Πιστεύω μετα θα σε ρωτήσουν να τους πεις εσυ, πως μοιάζει ένας υπολογιστής. Πληροφορικη δεν είναι μόνο το windows... Sent from my iPad using Insomnia
Meraklis56 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Δεν έχω γράψει τίποτα απολύτως από όσα αναφέρεις. Ούτε ότι οι κρητικές των site αποφασίζουν πόσο ωραίο είναι ένα παιχνίδι, ούτε ότι είναι κακό να επιλέγει κανείς έστω και χειρότερα παιχνίδια, ούτε ότι θα πάρεις Mac γιατί έχει μερικά από τα top25 παιχνίδια, ούτε ότι τα παιχνίδια που παίζουν στα Windows (σε θέματα ποσότητας τουλάχιστον) δεν είναι πολύ περισσότερα από τα παιχνίδια που παίζουν σε Mac (that's a fact). Αν έχεις κάτι να σχολιάσεις σε αυτά που πραγματικά έγραψα, κάνε το. Αλλά κατά τα άλλα εγώ είμαι το apple fanboy troll. Ότι να 'ναι δηλαδή. ναι,sorry.Αλλος manuel λέει να μην προτιμήσει τα MAC αν θέλει να παίζει χειρότερα παιχνίδια... Εγώ θα θελα πολύ να παίξω Max Payne 3 σε MAC
kabouris72 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 δε νομιζω να υπαρξει προβλημα.δε κολησαν ποτε ιο
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 ναι,sorry.Αλλος manuel λέει να μην προτιμήσει τα MAC αν θέλει να παίζει χειρότερα παιχνίδια... Ποιος είπε τι;! Νομίζω βλέπουμε όλοι ποιος είναι ο φανατισμένος που τρολλάρει. Εγώ θα θελα πολύ να παίξω Max Payne 3 σε MAC Μπορείς να κάνεις απλά επανεκκίνηση ή να το τρέξεις σε κάποιον emulator, πχ το Crossover.
ixthy Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Ειλικρινά διαβάζοντας τα μηνύματα εδώ απορώ αν μιλούν άνθρωποι που γνωρίζουν στο ελάχιστο γιατί πράγμα μιλάνε... Τέλος πάντων το θέμα με τους ιούς είναι μια τεράστια απάτη. Αυτό ισχύει και για τα mac αλλά και για τα windows - pc ή το linux. Τα antivirus προγράμματα τι χρησιμότητα έχουν;;; Απολύτως καμμία για κάποιον που χρησιμοποιεί νόμιμο software, και αυτό ισχύει ανεξαρτήτως πλατφόρμας. Τώρα αν οι "ψαγμένοι" κατεβάζουν ακόμα και τα αντιϊκά τους από το "θείο" και νομίζουν ότι έχουν και προστασία... εεε τι να πω! Η κουτοπονηριά του Έλληνα σπάει κόκκαλα. Τέλος κάθε νέος ιός αποκλείεται να μπορεί να αντιμετωπιστεί αμέσως από το οποιοδήποτε αντιϊκό. Σε κάποιες περιπτώσεις malware μπορεί να εντοπιστεί ακόμα και μετά από 1-2 χρόνια ζωής στο σκληρό σας δίσκο. Βέβαια ο cracker σας πολλές φορές γράφει ένα text ότι πρόκειται περί false alarm κτλ κτλ... Ποιος λέει αλήθεια; Το αντιϊκό της Χ εταιρείας; ή ο cracker της Ψ εταιρείας;;; Και τι θα γίνει αν σταματήσουν να βγαίνουν νέοι ιοί;; Μήπως θα τους φτιάξουν οι ίδιες οι εταιρείες για να συνεχίσουν να μας πείθουν να αγοράζουμε άχρηστο software; Και το λέω άχρηστο γιατί το antivirus, ούτε φτιάχνει κείμενα, ούτε παρουσιάσεις, ούτε μουσική, ούτε λογιστικά φύλλα, ούτε φωτογραφίες κάνει κτλ κτλ... Το μόνο που κάνει είναι να βασανίζει τον υπολογιστή μας με χαζομάρες μόνο και μόνο για να μας δώσει την ψευδαίσθηση της ασφάλειας. Όσον αφορά για τα mac... 1. Είναι δυνατόν το mac os να τρέξει τον κώδικα ιού για windows? Είναι αυτονόητο πως όχι! Ένα πρόγραμμα φτιάχνεται για συγκεκριμένο λειτουργικό και ειδικά ένας ιός εκμεταλλεύεται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του λειτουργικού αυτού... Το ότι άλλαξε λοιπόν η Apple τον συγκεκριμένο τίτλο τι νόημα έχει;;; Ίσως αποφάσισε να μην γράφει και η ίδια στο site της πράγματα άνευ ουσίας. 2. Είναι αυτονόητο τα μαγαζάκια των αντιϊκών να θέλουν να μας πείσουν ότι κινδυνεύουμε είτε έχουμε mac είτε windows. Πώς αλλιώς θα πουλάνε περισσότερο; Η αλήθεια όμως είναι ότι όποιος αγοράσει mac antivirus απλώς πετά τα λεφτά του. Όσον αφορά τα windows, είναι κάπως πιο ευάλωττα, αλλά πρακτικά όποιος δεν κάνει "εξυπνάδες" στο σύστημά του και εφόσον δε θέλει να είναι διαρκώς ο admin, φόβο δεν έχει.
panos2000gr Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Από ότι φαίνεται κάποιοι fanzzz θύμωσαν πολύ από την συζήτηση που κάνουμε: http://www.enikos.gr/society/56661,Emprhstikh_epi8esh_sth_Microsoft.html Ελπίζω να έχετε άλλοθι μερικοι-μερικοί
hollow_83 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Η ερωτηση που θα εκανα εγω ειναι η εξης: Ενα mac ή Linux λειτουργικο ειναι πιο ασφαλες απο ενα Windows λογω καλυτερης οχηρωσης απο την Apple ή εκαστοτε εταιρεια του ή απλα επειδη δεν ασχολειται κανεις ? Και αν ασχοληθει τι θα γινει με τους χιλιαδες του κοσμου που βασιζονται στην δηθεν ασφαλεια του λειτουργικου.
Atapia Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Συγνώμη, αλλά μήπως η φίλη σου πηγαινοέρχεται με κάτι τέτοιο ? Δηλαδή οποίος δεν έχει computer σήμερα θεωρείτε τι ακριβώς;;;; Γιατί αυτό και εάν είναι τελείως στερεότυπο που λες... Έχω την εντύπωση ότι αυτοί οι μύθοι και οι ανακρίβειες πρέπει να σταματήσουν κάποτε! Από πού προκύπτει ότι το MACOS είναι πιο εύκολο από τα windows? Ο άπειρος χρήστης θα χρειαστεί βοήθεια είτε επιλέξει ένα MACBOOK, είτε επιλέξει ένα Windows Laptop. Μπορώ αν θέλεις να αναλύσω με λεπτομέρειες την κάθε επιλογή και τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει. Δεν αναφερόμουν στο να εξοικειωθεί με το λειτουργικό..Και στα δυο το ίδιο είναι για κάποιον που δεν γνωρίζει κανένα... Αναφέρομαι στα προβλήματα που δημιουργεί ο χρήστης στο λειτουργικό από την άγνοια του.. Δηλαδή κάνω εγκατάσταση ένα prog και περνάει και άλλα 10 search engines μαζί του χωρίς να το καταλάβω(win) με απότελεσμα ο browser να μην φαίνεται λόγω των εγκατεστημένων extra προγραμμάτων που πιάνουν την μίση σελίδα.... Αυτές είναι παρωχημένες απόψεις και βασίζονται σε στερεότυπα που υπάρχουν κυρίως στην κοινότητα των MAC user με χαμηλές τεχνολογικές γνώσεις. Πόσοι είναι αυτοί που έχουν παραπάνω γνώσεις... Και στην τελική ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ο περισσότερος κόσμος παραπάνω γνώσεις..και κάλα κάνει Δεν τον ενδιαφέρει ρε παιδί μου να μάθει πως να συντηρεί το πισούλα ώστε να μην το σέρνεται αυτός μετά από καιρό.. Δηλαδή ο άλλος παίρνει ένα αυτοκίνητο και είναι υποχρεωμένος να αλλάζει λάδια , φίλτρα κλπ μονός του;; Χρησιμοποιώ ταυτόχρονα εδώ και πολλά χρόνια τα δύο λειτουργικά και σε φορητό και σε desktop. Δεν έχω ούτε κρασαρίσματα, ούτε formats, ούτε virus στα Windows και τα ίδια ακριβώς ισχύουν και για το MACOS. Και εγώ χρησιμοποιώ παραπάνω χρόνια windows από ότι mac και δεν μου κολλάνε... Επειδή γνωρίζω να τα συντηρώ όχι για τίποτε αλλο..οι περισσότεροι γύρω μας άσε.... γνωρίζεις και εσύ μην το αναπτύξουμε...
mdr21 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Το οτι δεν φτιαχνονται ιοι για mac επειδη εχουν μικρο μεριδιο της αγορας δεν πολυστεκει παντως, γιατι απο την μια δεν ειναι και τοσο μικρο μεριδιο και απο την αλλη αν υποθεσουμε οτι οι περισσοτεροι mac users ειναι "τρεντυ χαζοι χρηστες χωρις καμια εμπειρια" οπως λετε, τοτε αυτοι ειναι πολυ πιο ευκολοι στοχοι. Αν σκεφτουμε οτι δωσανε και μερικα χιλιαρικα για το mac συστημα τους , αυτο τους κανει ακομα πιο ελκυστικους στοχους. Για να μην συνυπολογισουμε και το apple hating που λογικα θα ανθει στους προγραμματιστες ιων. Οποτε ειτε και καποιο αλλο εμποδιο υπαρχει για τους mac ιους , ειτε οντως τους ιους τους βγαζουν οι εταιριες antivirus, οι οποιες στοχευουν στη μεγαλη windows αγορα. Δηλαδη ενας απατεωνας που θα στοχευσει, σε 10 ασχετους περαστικους μικρους-μεγαλους , αφεντικα-ανεργους κλπ ή σε 2 γιαγιαδες που βγαινουν απο την τραπεζα με τη συνταξη ???? Οι 10 περαστικοι ειναi τα windows και οι 2 γιαγιαδες τα mac...
Atapia Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 .....ι οι 2 γιαγιαδες τα mac... oldie.....but goodie.......
tolis_01 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Η ερωτηση που θα εκανα εγω ειναι η εξης: Ενα mac ή Linux λειτουργικο ειναι πιο ασφαλες απο ενα Windows λογω καλυτερης οχηρωσης απο την Apple ή εκαστοτε εταιρεια του ή απλα επειδη δεν ασχολειται κανεις ? Και αν ασχοληθει τι θα γινει με τους χιλιαδες του κοσμου που βασιζονται στην δηθεν ασφαλεια του λειτουργικου. Και τα δυο ισχούουν. Από τη μια το Linux βασίζει την εγκατάσταση software στα repositories και τους package managers. Για παράδειγμα στο Ubuntu αν θες να εγκαταστήσεις κάτι, ανοίγεις το Software Center και επιλέγεις ότι θες προς εγκατάσταση. Όλα τα πακέτα είναι ψηφιακά υπογεγραμμένα, αλλά και ανοιχτού κώδικα, οπότε αποκλείεται να περιέχουν malicious code. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και το MacOS με το Apple Store. Και στα Windows θα γίνει σιγά σιγά αυτό, από τα Windows 8 και μετά. Και στα 3 όμως λειτουργικά που αναφέρθηκαν, σου δίνετει η επιλογή (στα Windows, εως και τα Windows 7, δεν είναι επιλογή, αλλά ο μόνος τρόπος) να εγκαταστήσεις software από δικό σου εκτελέσιμο (exe, dmg, deb κλπ). Εκεί, ή έχεις τον κώδικα στα χέρια σου και επιστεύεσαι το αρχείο (open source), ή το αρχείο είναι signed από την Microsoft/Apple, ή δεν είναι signed δεν είναι open source και απλά ρισκάρεις, δείχνοντας εμπιστοσύνη στο αρχείο ( <- malware threat).
panos2000gr Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Δηλαδή οποίος δεν έχει computer σήμερα θεωρείτε τι ακριβώς;;;; Εσύ ανέφερες αυτό: "Μια φίλη μου δεν είχε ποτέ υπολογιστή ούτε ήξερε πως είναι εμφανισιακά δηλαδή τόσο άσχετη .." Ομολογούμενος είναι κάτι παράξενο εκτός και αν η φίλη σου είναι 90-95 ετών Δηλαδή ο άλλος παίρνει ένα αυτοκίνητο και είναι υποχρεωμένος να αλλάζει λάδια , φίλτρα κλπ μονός του;; Σίγουρα όχι...αν όμως βάζει πετρέλαιο αντί για βενζίνη, αλλάζει λάδια,μπουζί, φίλτρα, ιμάντες όποτε θυμάται, τότε δεν φταίει η μηχανή αν του μείνει στα χέρια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα