twiner Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Η Apple έχει ένα θεματάκι με τα σκουλήκια. Τα Windows είναι συνήθως σπασμένα, παίζουν μπάλα οι υιοί μέσα στο σπίτι. Το Linux, ο τρίτος καλικάντζαρος, το unity που διχάζει, πυρηνική φυσική, κοφτερές αψίδες και τέτοια. Το OpenBSD είναι λίγο ασφαλές, όμως ποιος ανοίγει βιβλίο σήμερα και η κυρία Παφ δεν περνάει εύκολα τον Bob.
stergi17 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Επειδή τυχαίνει να είμαι χρήστης και των 2 λειτουργικών (Windows & MacOS), πολλές ώρες την μέρα, μπορώ να πώ ότι όταν είμαι στο mac νιώθω να λειτουργούν όλα σε ταχύτητες ssd δίχως bugs (παρόλο που έχω δίσκο 5400rpm). Αυτό σημαίνει ότι η Apple έχει ένα πολύ καλογραμμένο λειτουργικό που συνεργάζεται άριστα με το hardware. Έφτασα σε σημείο να αναζητώ στο google που είναι το task manager επειδή ποτέ δεν μου χρειάστηκε. Όσο αφορά τον "ιό" πιστεύω ότι δημιουργήθηκε πιο πολύ για να διαφημίσει παρά για να καταστρέψει.
john_avlakiotis Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Δώσε κανα Spec από τα πισιά σου και πες μας τι έχεις φορτώσει το καθένα.. Φυσικά αν έχεις σπασμένα προγράμματα/games Κλπ δεν υπάρχει λόγος συζήτησης
stergi17 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Το PC της υπογραφής μου τρέχει Windows 64bit Ultimate (σπασμένα). Macbook Pro 2011 το απλό. (τρέχει και dual boot windows) Φυσικά τα βαριά προγράμματα (Photoshop, 3ds max, cinama 4d) είναι σπασμένα και στα 2 pc που έχω οπότε μπορώ να τα συγκρίνω. Όσο αφορά την γρήγορη απόδοση που είπα αφορά την καθημερινή χρήση του υπολογιστή (απλό multitasking,unrar, εκκίνηση απλών προγραμμάτων,επεξεργασία φωτογραφιών κτλ).
Atapia Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 τα πισιά σου και πες μας τι έχεις φορτώσει το καθένα.. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ Δηλαδή τι σημαινει εν ετη 2012 τι έχεις φορτωσει το πισι;;; Εδω έχει ανακαλυφτει η αυτοματη ανάφλεξη και εσεις ασχολειστε με την τσακμακοπετρα...έλεος Βασικα μόλις απάντησες στην κόντρα ετών PC VS MAC στην ατακα σου βασιζεται όλο... Με έσκασες αλλα τελικά το είπες...επιτέλους συμφωνουμε...
john_avlakiotis Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Το PC της υπογραφής μου τρέχει Windows 64bit Ultimate (σπασμένα). Macbook Pro 2011 το απλό. (τρέχει και dual boot windows) Φυσικά τα βαριά προγράμματα (Photoshop, 3ds max, cinama 4d) είναι σπασμένα και στα 2 pc που έχω οπότε μπορώ να τα συγκρίνω. Όσο αφορά την γρήγορη απόδοση που είπα αφορά την καθημερινή χρήση του υπολογιστή (απλό multitasking,unrar, εκκίνηση απλών προγραμμάτων,επεξεργασία φωτογραφιών κτλ). Θες να μου πεις ότι βλέπεις διαφορά στο dual boot με windows στο ίδιο Pc? (Με τα ίδια προγράμματα, δηλαδή ff, ίδιο Image editor Κλπ) Εσύ Atapia παιδί μου κλάψε στον μπαμπά να σου πάρει κανα mac να παίξεις με την φάρμα σου στο fb. Προφανώς αν ο άλλος έχει πετάξει 15 προγράμματα από το piratebay σε windows και στο macbook του τα έχει αγοράσει τι να συγκρίνουμε. Και το ότι είναι σπασμένα τα windows δεν ξέρεις αν έχουν 5-6 rootkit μέσα.. Συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα
Haldol Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Εμένα πάλι μου φαίνονται το ίδιο σε απόκριση τα δύο Λ/Σ, ακόμα και σε διαφορετικό- αλλά συγκρίσιμο hardware. Δείτε υπογραφή. Φυσικά είναι «κανονικά» και τα δύο, τα Windows από MSDNAA.
john_avlakiotis Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 E αυτό φαντάζομαι και εγώ. Δεν γίνεται να έχουν τόσο διαφορά. Δεν έχω κάτσει να κάνω σύγκριση αλλά μια δυο φορές που έκατσα σε Mac δεν είδα διαφορά από άποψη ταχύτητας. όπως και με Ubuntu που είναι το κύριο λειτουργικό μου δεν μπορώ να πω ότι βλέπω διαφορά
Atapia Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Θες να μου πεις ότι βλέπεις διαφορά στο dual boot με windows στο ίδιο Pc? (Με τα ίδια προγράμματα, δηλαδή ff, ίδιο Image editor Κλπ) Εσύ Atapia παιδί μου κλάψε στον μπαμπά να σου πάρει κανα mac να παίξεις με την φάρμα σου στο fb. Προφανώς αν ο άλλος έχει πετάξει 15 προγράμματα από το piratebay σε windows και στο macbook του τα έχει αγοράσει τι να συγκρίνουμε. Και το ότι είναι σπασμένα τα windows δεν ξέρεις αν έχουν 5-6 rootkit μέσα.. Συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα Δεν θα σχολιασω το πρωτο μέρος ειναι ανυπαρκτο.. Mac του 2007 με 2γιγα ram non unibody 2 χρονια αφορμαριστο χιλιαδες προγραμματα βαλε βγαλε και ως επι το πληστον σπασμενα και ολα πηγαινουν ρολοι σαν να μην έχει γίνει καθολου χρήση... Πως να το κάνουμε δηλαδη είναι τελειως αλλη αρχιτεκτονικη και φιλοσοφια το Μac os... ειτε σας αρεσει ειτε οχι..Σου ευχομαι καποια στιγμη να ασχοληθεις με ενα mac σοβαρα (και οχι με demo στα public..)να νιωσεις λίγο... όλοι εμεις που εχουμε mac έχουμε και πισι η τουλαχιστον όλοι ειχαν καποια στιγμη πισι.. Εσεις δεν εχετε ακουμπησει ποτε mac και εχετε αποψη... Ε δεν μπορεις να εχεις αποψη για κατι που δεν γνωριζεις.. Δεν γνωριζω ανθρωπο να εχει δουλεψει χρονια mac και να πει αα με τι βλακεια παω πισω σε πισι...(και λεω πισω σε πισι γιατι ειναι πισωγυρισμα...)
stergi17 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Θες να μου πεις ότι βλέπεις διαφορά στο dual boot με windows στο ίδιο Pc? (Με τα ίδια προγράμματα, δηλαδή ff, ίδιο Image editor Κλπ) Εσύ Atapia παιδί μου κλάψε στον μπαμπά να σου πάρει κανα mac να παίξεις με την φάρμα σου στο fb. Προφανώς αν ο άλλος έχει πετάξει 15 προγράμματα από το piratebay σε windows και στο macbook του τα έχει αγοράσει τι να συγκρίνουμε. Και το ότι είναι σπασμένα τα windows δεν ξέρεις αν έχουν 5-6 rootkit μέσα.. Συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα Ξαναλέω ότι βλέπω διαφορά ανάμεσα στο pc της υπογραφής μου που τρέχει Windows και στο Macbook που τρέχει MacOS. Όλα αυτά όσο αφορά την καθημερινή χρήση με παρόμοια προγράμματα και στα 2 λειτουργικά και απλά ανέφερα το γεγονός ότι όταν είμαι στο MacOS δεν υπάρχουν τα καθημερινά bugs/κολλήματα που συναντάμε στα windows. Επειδή το θέμα ξεκίνησε από αλλού καλό θα ήταν να μην καταλήξουμε σε Windows VS MacOS. Εγώ απλά ανέφερα την προσωπική μου γνώμη.
john_avlakiotis Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Ε κάνε μου ένα video να με πείσεις. Να σκάσω εγώ τόσα για να δω αν έχει διαφορές δεν παίζει. Και δεν αντιλέγω ότι οι εφαρμογές όπως photoshop κλπ είναι πιο καλογραμμένες από τις αντίστοιχες σε win. Έτσι λένε οι Pros τουλάχιστον
stergi17 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Κοίτα κανονικά δεν έπρεπε να συγκρίνω από την αρχή το desktop μου με το macbook λόγω εντελώς διαφορετικού hardware (το desktop έχει ssd ενώ το macbook 5400rpm σκληρό = ΧΑΟΣ) Αλλά εάν πάρεις δίπλα δίπλα ένα κοινό laptop με windows και με παρόμοια χαρακτηριστικά με το macbook τότε πίστεψε με η διαφορά είναι τραγική. Αν θες δοκίμασε το και άνοιξε skype/chrome/οτιδήποτε, κάνε unrar, βαρύ multitasking και θα δεις την διαφορά στην χρήση. Για αυτό και ξεκίνησα λέγοντας ότι η Apple έχει ένα πολύ καλογραμμένο λειτουργικό που συνεργάζεται άριστα με το hardware. Αυτό τα λέει όλα. και Ναι η τιμή του macbook στην Ελλάδα είναι εξωφρενική αλλά από Αμερική με 900 ευρώ που κοστίζει σίγουρα δεν έχεις καλύτερη επιλογή για laptop.
marios_geo Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Να μπω να τρολλαρω και εγώ. Τα κόλληματα που περνάει το Mac σε βαριές χρήσεις matlab, ειναι απίστευτο. Έχω τραβήξει μπριζα απο τον τοίχο απο τα νεύρα μου. Μέχρι που άλλαξα το ρημάδι στην παλιά καλή συνταγή windows/Linux. Είναι επίσης εκνευριστικο να συγκρίνει κάνει την ποιότητα hardware των Mac, με τα φτηνο pc. Οι μισοί εδω είχαν ένα χαζολαπτοπ των 500 ευρω, και μετα άλλαξαν σε ένα των 1500 και είδαν το φως το αληθινό.
tolis_01 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Πως να το κάνουμε δηλαδη είναι τελειως αλλη αρχιτεκτονικη και φιλοσοφια το Μac os... Και γιατί είναι καλύτερη η αρχιτεκτονική του Mac OS; Ανέλυσέ το μας λίγο να γελάσουμε
kickflipbeatz Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Ok τα Mac δεν κολλανε (και τοσο, γιατι εχω ασχοληθει κανενα 10ωρο κ κομπλαρε 2 φορες, την μια για τον απλο λογο οτι ετρεχα ενα προγραμμα απο το φλασακι κ εβγαλα το φλασακι ενω ετρεχε, ουτε το εκανε kill, τιποτα, χρειαστηκε restart) αλλα δεν μπορεις να θεωρησεις επιτευγμα εναν υπολογιστη που δεν κολλαει οταν στους 1000 mac και οι 1000 εχουν ιδιο hardware! Που να το φαει το κολλημα? Ας ερθει η στιγμη που οι προγραμματιστες θα πρεπει να εχουν υποψην τους 5.000 συσκευες και βλεπουμε.. Δεν λεω οτι δεν ειναι ωραιο λειτουργικο. Απλα η apple ειναι πονηρη, εκμεταλλευεται αυτους που δεν ξερουν και εχει κανει ενα ονομα απο αυτο. Προτιμω να σκασω 1000 ευρω και να κολλαει ο υπολογιστης μου καμια φορα την εβδομαδα, παρα να δωσω 2000 για τις ιδιες επιδοσεις χωρις ελπιδες για αναβαθμισεις και να κολλαει λιγο λιγοτερο. Αν και απο τοτε που εβαλα windows 7 ζητημα να εχω κανει 5-6 αναγκαστικα restart σε ενα χρονο. Για να ειμαι ειλικρινης δεν θυμαμαι ποτέ στα windows να εφαγα 2 κολληματα σε χρήση 10 ωρών. Εκει που τα παραδεχομαι ειναι στο οτι τα περισσοτερα προγραμματα ειναι λογικης portable και δεν επιβαρυνουν το μητρωο. Απο την αλλη 3 φιλοι μου εχουν mac και τα θεοποιουνε αλλα κανενας δεν ξερει καν να περασει προγραμμα και εχουν μονο 6-7 κλασσικα, ε πως να κολλησει μετα με ενα adium και ενα skype? Το οτι η apple τα πλασαρει πως δεν κολλανε ιους των pc (δινοντας με πλαγιο τροπο την εντυπωση σε εναν ανιδεο πως δεν κολλαει ιο γενικα) δειχνει που στοχευει. Δυστυχως. Οταν φτασουν στο σημειο να σου δινουν απειρες επιλογες αναβαθμισης και μαθει να κατεβαζει και η κουτση Μαρια απο warez μεσα απο γιγαντιαια συλλογη οπως γινεται στα Windows, και κολληματα θα δουμε, και restart και format.. Καλά, αλλά όχι άγια..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα