Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια χαρα, λιγη βοηθεια παιδες γιατι εχω χαθει..

παιζει η εξης κατασταση:

Εχω ενα ασυρματο δικτυο στο σπιτι των γονεων (Οτενετ) με ενα router.

Εγω μενω διπλα καμια 50αρια μετρα.

Ενα pc κ ενα mac που εχω δε το πιανουν καλα το σημα στο σπιτι μου. (καλωδια να τραβηξω δυσκολο, παιζει δρομος)

Θελω να μπορω να συνδεσω το access point που αγορασα (D-Link DAP 1160) με το υπαρχoν δικτυο ασυρματα και επειτα να συνδεσω μεσω καλωδιων ethernet τα κομπιουτερ μου στο access point. Κοιμαμαι στον ιδιο χωρο και δε θα θελα να κανω repeat και να με βομβαρδιζει με ακτινοβολια 24h/7..

ρωτησα λοιπον και μου παν να παρω το συγκεκριμενο μαραφετι. Καταρχας, μεσα στο setup menu εχει διαφορες επιλογες για wireless mode: Access Point, Ap client, Bridge, Bridge with AP, Repeater, Wisp client router, Wisp repeater.

Ποια πρεπει να επιλεξω? Απ'oτι καταλαβα απ'το manual η ΑP client κανει αλλα δεν εχει πουθενα πεδια για να του δωσω το key για το ασυρματο δικτυο..Συνδεετε αλλα μου λεει No internet access...Δοκιμσα και τη WISP mode οπου ζητα username/password οπου και του δινω αυτα που εχω βαλει και στο router για να συνδεθει στον οτε, χωρις ομως τυχη..

Γενικα οι επιλογες και τα πεδια στο Setup menu ειναι παρα πολλα αλλα ελπιζω οτι ξεκιναμε απτο wireless mode..

Μπηκα και στο menu του router και επελεξα μια επιλογη που λεει Wireless MAC Access Control ωστε να επιτρεπει σε wireless adaptors to connect to my DSL router...

καμια ιδεα?

ευχαριστω.

Δημοσ.
Θελω να μπορω να συνδεσω το access point που αγορασα (D-Link DAP 1160) με το υπαρχoν δικτυο ασυρματα και επειτα να συνδεσω μεσω καλωδιων ethernet τα κομπιουτερ μου στο access point

Για να το κανεις αυτο, πρεπει να ορισεις το access point να δουλευει σε client mode. Μεσα απο το interface του θα σκαναρεις για ασυρματα δικτυα, θα συνδεθεις στο δικο σου με το κλειδι σου κλπ.

Σελιδα 17 στο manual :P

ftp://ftp.dlink.co.uk/wireless/dap-1160/dap-1160_Manual_v1.30.pdf

Δημοσ.

οκ επελεξα WISP client mode, και απο κατω εχει πεδια για τα WAN settings με 4 βασικες επιλογες για My internet connection: Static Ip, Dynamic Ip DHCP, PPPoE (οπου με αυτη την επιλογη ζητα παρακατω username/passw.), και PPTP (οπου κ δω ζητα usern/passw.). Τι επιλεγω εδω?

Λιγο που γκουγκλαρα ο Οτε δινει PPoE, το επελεξα, εβαλα και τα usern/pass (αυτα που βαζω στο router για να συνδεθει με οτε) αλλα παλι μου λεει no internet access...

??

Δημοσ.

δοκιμασα και Ap Client αλλα παλι τα ιδια, κανει συνδεση αλλα χωρις προσβαση στο internet...Σε αυτο το mode δε ζητα και το password του wifi, δε θα πρεπε?

Γενικα μπορει να κανει αυτο που θελω ή να το γυρισω πισω?

Δημοσ.

το εκανα κ αυτο..αλλα αυτο δεν ειναι επιλογη για να θεσεις extra security με κωδικο που θα ζητα το d-link απο οποιον παει να συνδεθει πανω του? να ξαναδοκιμασω αλλα το αφησα χωρις security (την επιλογη που φαινεται στη φωτο που παραθεσες, disable wireless security) μιας και δεν υπαρχει ψυχη εδω κοντα...

Δημοσ.

Οταν το D-Link ειναι σε "AP Cient" mode, δεν μπορει να συνδεθει καποιος ασυρματα σε αυτο, γιατι δεν δουλευει ως απλο (και κοινο) Access Point. Μονο με καλωδιο μπορουν να συνδεθουν μηχανηματα. Οποτε δεν χρειαζεται κατι extra.

Ο κωδικος που θα ορισεις, ειναι αυτος που εχεις στο router της OTEΝΕΤ (του wifi).

Δημοσ.

δοκιμασα με το wifi password και παλι τα ιδια. no internet access...

Παντως εισαι σιγουρος οτι εδω βαζω wifi password? εμενα μου φαινεται οτι απλα οριζεις ενα νεο password αφου διαλεγεις τι ειδος security θες, εχει και confirm passphrase...

δες φωτο

a>

(btw πως ποσταρω φωτος οπως εκανες εσυ?)

post-242385-0-16018100-1340790069_thumb.jpg

Δημοσ.

α.καντο Hard reset και βαλε ap client σκετο και πες μου τι επιλογες σου βγαζει.επισης η το ορισεις σαν repeater η το ορισεις σαν ap client και στις δυο περιπτωσεις την ακτινοβολια την τρως.γιατι και οταν εσυ παιρνεις με καλωδιο το ασυρματο δουλευει για να κανει το link.ακομα και αν κλεισεις το Pc σου παλι το Link Μεταξυ του ρουτερ σου και των γονιως σου θα ειναι ανοιχτο.απλα θα παιξεις πιο καλα πραγματι σαν ap client απο οτι σαν repeater διοτι δεν θα σκιζεις το wifi στην χρηση δηλαδη να κανει και το Link να δινει και εσενα.ετσι το wi fi θα δουλευει πιο χαλαρα για το link και εσυ θα παιρνεις με καλωδιο.

το repeater λογικα θα κανει αυτο που θες αλλα θα πρεπει να παιξεις wireless μετα.

και τωρα που διαβαζω το manual βλεπω

για το ap client τωραπου λεει ο φιλος που μαλλον ειναι αυτο που θελουμε γραφει.

In AP Client wireless mode, the DAP-1160 acts as a wireless network adapter for your Ethernet-enabled device (such as a game console or a TV set-top box).Κοινως παιρνει wireless δινει με καλωδιο.

μετα θα κανεις site survey για να βρεις το απομακρυσμενο adsl router.καναλι channel δηλαδη θα βαλεις το ιδιο με το adsl router.και ναι λογικακατω κατω θα πρεπει να βαλεις τον κωδικο που εχει το απεναντι ρουτερ.απλα σιγουρεψου οτι ειναι σε κανονικη αποσταση.β.τις Ip στο pc σου πρεπει να τις βαλεις στο αυτοματο και πρεπει να σου δωσει κανονικα ip.επισης το dlink θα πρεπει να ειναι στο ιδιο δικτυο σε Ip με το adsl router.αν το adsl router ειναι 192.168.1.1 τοτε το dlink καντο 192.168.1.200 πχ και μετα κανε τα υπολοιπα.

Δημοσ.

φιλε Πουλινε ακολουθω τις οδηγιες σου.

Εκανα reset, βαζω Ap client οι επιλογες που βγαζει ειναι στη φωτο που παραθετω στο πιο πανω post. Δεν μ'αφηνει να αλλαξω καναλι οταν επιλεγω Ap client mode. Αλλα δε ξερω και ποιο ειναι το καναλι του adsl router. Μπηκα στο μενου του router να βρω το καναλι αλλα δε βρισκω και ουτε ξερω και που να κοιταξω...

Mετα κανω site survey βρισκει το δικτυο το επιλεγω και πατω connect. Δε μου ζητα password και δε μου λεει τι κανει αν συνδεθηκε ή οχι..Το ιδιο σεναριο ειτε βαλω απο κατω (στη φωτο που παραθεσα το password ειτε οχι..

επισης λες "τις Ιp στο pc σου πρεπει να τις βαλεις στο αυτοματο και πρεπει να σου δωσει κανονικα ip.επισης το dlink θα πρεπει να ειναι στο ιδιο δικτυο σε Ip με το adsl router.."

Πως βαζω τις IP στο pc sto αυτοματο..? (και στο mac μου το ιδιο ερωτημα..) και πως βλεπω τι IP εχει το adsl router για να ορισω και τις IP του dlink? (που οριζω τις Ip του Dlink επισης δεν ειμαι σιγουρος..)

Δημοσ.

το καναλι του ρουτερ το βλεπεις απο την ip του ρουτερ και πρεπει να εχει καρτελλα wireless.απλα βαλτο καρφωτα οχι αυτοματα.

δεν σου ζηταει Password πρεπει να το βαλεις εσυ manual.δεν θυμαμαι που σου λεει αν εχεις συνδεθει.απλα απο κατω θα το βαλεις.

στο Pc θα πας στον πινακα ελεγχου και στις συνδεσεις δικτυου για windows xp και μετα στην καρτα δικτυου και αυτοματη αποδοση Ip στο tcp ip v4

στα vista 7 network and sharing center manane network connections μετα βρισκεις την συνδεση δεξι κλικ Properties

tcp ip v4 kai properties και παλι στο αυτοματο ολα.

επισης αν το adsl router σου ειναι 192.168.1.1 θα πρεπει και το Repeater να ειναι στο ιδιο δικτυο δηλαδη να ειναι 192.168.1.χ οπου χ οτιδηποτε εκτος απο 1.καλο θα ηταν να ειναι κατι ψηλα πχ 200 και πανω.

to adsl router εχει την Ip που μπαινεις στο μενου του.την βλεπεις και με Ipconfig απο παραθυρο command prompt.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

δεν ξέρω αν τα κατάφερε ο πιο πάνω αλλά σούπερ γκούφυ σ' ευχαριστώ πάρα πολύ διάβασα τις οδηγίες και το εγκατέστησα εγώ!!

το ap client ήθελα και εγώ και όλα καλά!! το είχα κανα δυό μήνες και κανείς δε μπορούσε να μου το εγκαταστήσει και ξαναπροσπαθούσα με ένα φίλο μέχρι που βρήκαμε τις οδηγίες από δω!! thanx again

Δημοσ.
δεν ξέρω αν τα κατάφερε ο πιο πάνω αλλά σούπερ γκούφυ σ' ευχαριστώ πάρα πολύ διάβασα τις οδηγίες και το εγκατέστησα εγώ!! το ap client ήθελα και εγώ και όλα καλά!! το είχα κανα δυό μήνες και κανείς δε μπορούσε να μου το εγκαταστήσει και ξαναπροσπαθούσα με ένα φίλο μέχρι που βρήκαμε τις οδηγίες από δω!! thanx again

χαιρομαι που βοηθησαν οι οδηγιες.αμα εχω ξεχασει κατι και δεν σου ειναι κοπος μπορεις να γραψεις και εσυ καποια βηματα πιο αναλυτικα απο τα δικα μου ή με καποιες εικονες.αν εχεις και παραπανω ορεξη μπορει να γινει και θεμα στο wiki του Insomnia.

φιλε Πουλινε ακολουθω τις οδηγιες σου. Εκανα reset, βαζω Ap client οι επιλογες που βγαζει ειναι στη φωτο που παραθετω στο πιο πανω post. Δεν μ'αφηνει να αλλαξω καναλι οταν επιλεγω Ap client mode. Αλλα δε ξερω και ποιο ειναι το καναλι του adsl router. Μπηκα στο μενου του router να βρω το καναλι αλλα δε βρισκω και ουτε ξερω και που να κοιταξω... Mετα κανω site survey βρισκει το δικτυο το επιλεγω και πατω connect. Δε μου ζητα password και δε μου λεει τι κανει αν συνδεθηκε ή οχι..Το ιδιο σεναριο ειτε βαλω απο κατω (στη φωτο που παραθεσα το password ειτε οχι.. επισης λες "τις Ιp στο pc σου πρεπει να τις βαλεις στο αυτοματο και πρεπει να σου δωσει κανονικα ip.επισης το dlink θα πρεπει να ειναι στο ιδιο δικτυο σε Ip με το adsl router.." Πως βαζω τις IP στο pc sto αυτοματο..? (και στο mac μου το ιδιο ερωτημα..) και πως βλεπω τι IP εχει το adsl router για να ορισω και τις IP του dlink? (που οριζω τις Ip του Dlink επισης δεν ειμαι σιγουρος..)

τελικα δεν μας ειπες αν τα καταφερες.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

έλα φίλε δεν μπαίνω και πολύ συχνά εδώ.

βασικά δεν ήξερα ότι υπάρχει και θέμα wiki εδώ πέρα θα προσπαθήσω να θυμηθώ τι κάναμε γιατί ένας φίλος μου το πάλεψε πιο πολύ και εγώ απλά κοιτούσα

λοιπόν επιλέξαμε το client αλλά όντως σου βάζει αυτόματα το κανάλι μέσω του ρούτερ. αυτό το είδαμε στο τέλος που έγραψες να το βάλουμε καρφωτά. επομένως πήγαμε αλλάξαμε και βάλαμε χειροκίνητα ένα κανάλι στο ρούτερ, μετά αφού επιλέγεις το client σου βρίσκει τα ασύρματα δίκτυα και επιλέξαμε το δικό μου. ο κωδικός μπαίνει στο passphrase και confirmed passphrase. μετά πήγε και άλλαξε αυτό που λες "επισης αν το adsl router σου ειναι 192.168.1.1 θα πρεπει και το Repeater να ειναι στο ιδιο δικτυο δηλαδη να ειναι 192.168.1.χ οπου χ οτιδηποτε εκτος απο 1.καλο θα ηταν να ειναι κατι ψηλα πχ 200 και πανω."

δε θυμάμαι αν έγινε και κάτι άλλο δε νομίζω.

α πήγε και έκανε και αυτό στις ρυθμίσεις

"στο Pc θα πας στον πινακα ελεγχου και στις συνδεσεις δικτυου για windows xp και μετα στην καρτα δικτυου και αυτοματη αποδοση Ip στο tcp ip v4"

πως το έκανε δε θυμάμαι καν. αυτά πάντως κάναμε

απλά το ότι βάζεις καρφωτά το κανάλι και οι δύο τελευταίες ρυθμίσεις που παραθέτω που έγραψες είναι αυτές που μας ξελάσπωσαν

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...