Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους

Αυτό είναι το πρώτο μου post οπότε συγχωρέστε τις όποιες noobies.

Στο θέμα λοιπόν:

Πριν μερικές μέρες άρχισαν να μου κρασάρουν τα γραφικά όταν έπαιζα(WorldOfTanks) στην αρχή κάθε ένα μισάωρο, μετά κάθε 10' και μετά συνεχώς-σημιώστε πως δε έμπαινε σε task manager οπότε έκανα restart κάθε φορά.

Τα windows 7 έμπαιναν κανονικά μέχρι κάποια στιγμή που και αυτό σταμάτησε και έκανε ρεσταρτ μόνο του πριν φορτώσει τα windows αλλά αφού είχε ξεκινήσει να τα φορτώνει..έβλεπα οθόνη με την μπάρα να γεμίζει.

πρέπει να έκανα ρεσταρτ καμια 20ρια φορές-κάποιες έμπαινα σε safe mode-έκανα τα αυτόματα repair που είχε σαν επιλογή- έκει μου έλεγε πως δεν βρισκει λύση και εβγαζε το μήνυμα : a recent change in the hardware or software might have caused the problem ή κατι τέτοιο.

Κάποιες φορές μου έβγαζε μπλε οθόνη που δε προλάβαινα να τη διαβασω γιατί έκανε ρεσταρτ. καθε φορά από τότε που σταμάτησε να μπαίνει στα windows στις πρώτες οθόνες που διαβάζει μνήμες κλπ έβλεπα κάθετες διακεκομμενες ασπρες γραμμές-το ίδιο και στην μπλε οθόνη, το ίδιο και στην πρώτη γαλάζια οθόνη που κατάφερνε να φορτώσει από windows.

είπα να κάνω format αλλά ουτε και αυτό ολοκληρώθηκε ποτέ.

Με όλα τα παραπάνω και με τα λίγα που αντιλαμβάνομαι απο Η/Υ θεωρώ πως έχει θέμα η motherboard.

Εσείς τι πιστεύετε; μπορώ να κάνω κάτι για να δω τι φταίει ή αν έχει και τπτ άλλο πρόβλημα;

οπότε πάμε στη λύση του προβλήματος.

Θα ήθελα να περιόρισω το κόστος της επισκευής στο ελάχιστο αλλα παράλληλα θα με ενδιέφερε να δώ αν έχει νόημα να το αναβαθμίσω αν το κόστος περιοριζόταν στα περίπου 300 ευρο.

σκοπός του PC είναι το αξιοπρεπές -value for money-gaming

το σύστημα ειναι το εξής:

intel core2 duo 2.33ghz ( LGA 755 είναι το socket για cpu??? πρέπει να βρώ το ίδιο σωστά???)

2* 1gb RAM DDR2 ( αν θυμάμαι καλά-αυτές θέλω να τις αλλάξω/μεγαλώσω)

GeForce 8800 GTS

Gigabyte FSB1333 multi core cpu DDRII 800/1066 GA P35- DS3

thermaltake TR2 RX 550

ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.

Δημοσ.

Ο υπολογιστης είναι σχετικά παλιος αλλά ακόμα μπορεις να παιζεις. Αν δε σε ικανοποιει σαν υπολογιστης τοτε το συζηταμε για αναβαθμιση.

Αλλιώς το προβλημα που μας λες οφειλεται μαλλον σε υπερθερμανση και όχι σε μητρικη οπως λες.

Πρώτο βημα ειναι να τσεκαρεις οτι τα ανεμιστηρια επεξεργαστη και καρτας γραφικών δουλευουν.

Μετά πρεπει να κανεις ενα καθαρισμο του υπολογιστή με αέρα καθώς και να βγάλεις τα συστηματα ψυξης επεξεργαστη και καρτας γραφικών να τα καθαρισεις, να βαλεις νεα παστα και να τα ξανατοποθετησεις.

Κατα πασα πιθανοτητα η καρτα γραφικών εχει θεμα με θερμοκρασια αλλα μιας και θα το ανοιξεις καλο ειναι να τα καθαρισεις ολα.

Εαν ανοιξει ο υπολογιστης βαλε το hwmonitor να δεις θερμοκρασιες..

Πιθανως βεβαια απο τις μεγαλες θερμοκρασιες να πεθανε η καρτα γραφικών αλλά αν δε την καθαρισεις δε μπορεις να ξερεις σιγουρα..Και ακομα και αν βγαζει αυτα τα artifacts και μετα υπάρχει τροπος να φτιαξει(οχι παντα,αλλα πολυ συχνα).Ξεκίνα με τον καθαρισμό και την αλλαγη της παστας και το ξανασυζηταμε..

τωρα αν δεν ξερεις πως να τα κανεις υπάρχουν διαφορα βιντεακια στο youtube που θα σε βοηθησουν για τα συγκεκριμενα εξαρτηματα που εχεις.Η αλλιως βρισκεις καποιο φιλο που να ασχολειται και σου κανει ενα καθαρισμα.

Δημοσ.

εγώ νομίζω οτι είναι θέμα σκληρού , δανείσου κάποιον σκληρό απο έναν φίλο και δοκίμασε να βάλεις windows

Όλα τα άλλα καλά αλλά το ότι βγάζει γραμμές ακόμα και στο bios τι σχέση μπορεί να έχει με τον σκληρό;;;;;;

στις πρώτες οθόνες που διαβάζει μνήμες κλπ έβλεπα κάθετες διακεκομμενες ασπρες γραμμές
Δημοσ.

Η περιγραφη του προβληματος απο την αρχη δειχνει οτι ειναι θερμοκρασιες καρτας γραφικών οπως ειπα και πριν. Ξεκινησε να κλεινει τη μιση ωρα,μετα στα 10 λεπτα παιχνιδιου. και κατεληξε να μη ξεκινά καθόλου και να βγαζει artifacts. Δισκος απλως δε παιζει να ειναι,καθως δε ταιριαζει με την περιγραφή..

Εαν εχεις air condition στο χωρο αναψε το στο full Για πολλές ωρες και μολις πιασεις καλη θερμοκρασια δωματιου( κανα 20αρι) δοκίμασε να ανοιξεις τον υπολογιστη..Θα στοιχημάτιζα οτι θα ανοιξει,αν και ισως εχει artifacts :)

Οπως και να εχει πρωτο βημα οπως ξαναειπα ειναι ο καλος καθαρισμος και η επανατοποθετηση της παστας στην ψυκτρα vga και cpu ,και φυσικά ο ελεγχος οτι τα ανεμιστηρια γυρνανε.

Δημοσ.

οπ δεν ειδα στις πρώτες οθόνες , αλλα δεν έχω δει ξανά και μισοκαμένη κάρτα γραφικων

Η περιγραφη του προβληματος απο την αρχη δειχνει οτι ειναι θεροκρασιες καρτας γραφικών οπως ειπα και πριν. Ξεκινησε να κλεινει τη μιση ωρα,μετα στα 10 λεπτα παιχνιδιου. και κατεληξε να μη ξεκινά καθόλου και να βγαζει artifacts. Δισκος απλως δε παιζει να ειναι..

Εαν εχεις air condition στο χωρο αναψε το στο full Για πολλές ωρες και μολις πιασεις καλη θερμοκρασια δωματιου( κανα 20αρι) δοκίμασε να ανοιξεις τον υπολογιστη..Θα στοιχημάτιζα οτι θα ανοιξει,αν και ισως εχει artifacts :)

Οπως και να εχει πρωτο βημα οπως ξαναειπα ειναι ο καλος καθαρισμος και η επανατοποθετηση της παστας στην ψυκτρα vga και cpu

η θερμοκρασίες ναι

Δημοσ.

Όλα τα άλλα καλά αλλά το ότι βγάζει γραμμές ακόμα και στο bios τι σχέση μπορεί να έχει με τον σκληρό;;;;;;

Ειναι πειραχτήρι ο σκληρός και γαργαλάει την κάρτα γραφικών!!! :P :P :P

Δημοσ.

Η κάρτα εχει προβλημα που ισως διορθωθει αν πεσουν οι θερμοκρασιες. Αν οχι παιρνει νεα καρτα γραφικών ή "ψήνει" την 8800 και βλεπει πως θα παει.

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους

Αυτό είναι το πρώτο μου post οπότε συγχωρέστε τις όποιες noobies.

Στο θέμα λοιπόν:

Πριν μερικές μέρες άρχισαν να μου κρασάρουν τα γραφικά όταν έπαιζα(WorldOfTanks) στην αρχή κάθε ένα μισάωρο, μετά κάθε 10' και μετά συνεχώς-σημιώστε πως δε έμπαινε σε task manager οπότε έκανα restart κάθε φορά.

Τα windows 7 έμπαιναν κανονικά μέχρι κάποια στιγμή που και αυτό σταμάτησε και έκανε ρεσταρτ μόνο του πριν φορτώσει τα windows αλλά αφού είχε ξεκινήσει να τα φορτώνει..έβλεπα οθόνη με την μπάρα να γεμίζει.

πρέπει να έκανα ρεσταρτ καμια 20ρια φορές-κάποιες έμπαινα σε safe mode-έκανα τα αυτόματα repair που είχε σαν επιλογή- έκει μου έλεγε πως δεν βρισκει λύση και εβγαζε το μήνυμα : a recent change in the hardware or software might have caused the problem ή κατι τέτοιο.

Κάποιες φορές μου έβγαζε μπλε οθόνη που δε προλάβαινα να τη διαβασω γιατί έκανε ρεσταρτ. καθε φορά από τότε που σταμάτησε να μπαίνει στα windows στις πρώτες οθόνες που διαβάζει μνήμες κλπ έβλεπα κάθετες διακεκομμενες ασπρες γραμμές-το ίδιο και στην μπλε οθόνη, το ίδιο και στην πρώτη γαλάζια οθόνη που κατάφερνε να φορτώσει από windows.

είπα να κάνω format αλλά ουτε και αυτό ολοκληρώθηκε ποτέ.

Με όλα τα παραπάνω και με τα λίγα που αντιλαμβάνομαι απο Η/Υ θεωρώ πως έχει θέμα η motherboard.

Εσείς τι πιστεύετε; μπορώ να κάνω κάτι για να δω τι φταίει ή αν έχει και τπτ άλλο πρόβλημα;

οπότε πάμε στη λύση του προβλήματος.

Θα ήθελα να περιόρισω το κόστος της επισκευής στο ελάχιστο αλλα παράλληλα θα με ενδιέφερε να δώ αν έχει νόημα να το αναβαθμίσω αν το κόστος περιοριζόταν στα περίπου 300 ευρο.

σκοπός του PC είναι το αξιοπρεπές -value for money-gaming

το σύστημα ειναι το εξής:

intel core2 duo 2.33ghz ( LGA 755 είναι το socket για cpu??? πρέπει να βρώ το ίδιο σωστά???)

2* 1gb RAM DDR2 ( αν θυμάμαι καλά-αυτές θέλω να τις αλλάξω/μεγαλώσω)

GeForce 8800 GTS

Gigabyte FSB1333 multi core cpu DDRII 800/1066 GA P35- DS3

thermaltake TR2 RX 550

ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.

Δες αυτό που είπαν καποιοι για την θερμοκρασία... αλλά να ξέρεις ότι κατα 99% η καρτα γραφικών είναι νεκρή!!

Δημοσ.

καταρχάς ευχαριστώ για τις γρήγορες απαντήσεις.

Μίλησα και με ένα φίλο που το κατέχει το ζήτημα και μου και αυτός για VGA.

πριν κανά μήνα είχα ανοίξει το κουτί και είχα κάνει καλό καθάρισμα σε ψύκτρες κλπ.την VGA ειδικά της είχα ανοίξει και καπάκι-όχι ψύκτρες- και μόνο εμένα δεν έβγαλα από μέσα.τώρα είναι όσο πιο καθαρό μπορώ να το κάνω με ηλεκτρική σκούπα.

Τα ανεμιστήρια δουλεύουν όλα- και θα παω να πάρω κολλά να τις αλλάξω.

baskon, ''.Και ακομα και αν βγαζει αυτα τα artifacts και μετα υπάρχει τροπος να φτιαξει(οχι παντα,αλλα πολυ συχνα).Ξεκίνα με τον καθαρισμό και την αλλαγη της παστας και το ξανασυζηταμε..''

εννοείς ψήσιμο στο φούρνο??

δε σε προλαβα- για φουρνο λες... ρε τι μαθαινουμε σημερα...

πατατες και λαδακι βαζουμε η παχαινει...

Δημοσ.

Η αλλαγη πάστας ειναι βασικό πάντως..

Αλλαξε και την πάστα ,βλεπεις αν φυγουν τα artifacts καθως και τι θερμοκρασιες παιζεις.

Αν δε φυγουν ριξτη μεσα στο φουρνο (χωρις πατατες και οτι πλαστικο μερος μπορεις να αφαιρεσεις) και ελπίζεις στο καλυτερο:) Φυσικά ακολούθησε οδηγίες και μη την ριξεις χυμα..

Δημοσ.

για όσους ενδιαφερονται η αλλαγη πάστας και το ψησιμο στο φουρνο πετυχε

την συνταγη θα την βρειτε στο youtube.

γεια και παλι-

αυτη τη στιγμη παιζω με θερμοκρασιες:

vga 75 max (ingame) κανονικη χρήση κανα 60ρι

cpu 62 max (ingame) κανονική χρηση 42-43

ομως η χρήση ειναι σε κλειστο χώρο με A/C και για καλοκαιρι προβλεπεται χρήση σε περιβαλλον ακόμα και με 35+ βαθμους

μπορείτε να μου προτινετε κάτι για επιπλεόν ψύξη;η κάποιο τροπο να βγάλω το καλοκαιρι χωρις βλαβες...

αυτη τη στιγμη εχει μονο ενα 12cm ανεμηστηρι στη πισω μερια του Κουτιου( midi-μοντελο ουτε που θυμάμαι) το ανεμηστήρι του cpu ( stock και η ψυκτρα και το fan) και το ανεμηστήρι της vga που στο hwmonitor το δειχνει 60%

Δημοσ.

Σε θερμοκρασιες 35 βαθμών ότι και να κανεις οι θερμοκρασίες σου θα ειναι υψηλες.

Μονο αν αλλαξει cooler σε cpu και vga θα δεις διαφορά αλλά δε νομιζω να σεσυμφερει να δωσεις 60 ευρω..

Απο πλευράς επεξεργαστη δεν ειναι τοσο δυσκολο να ριξεις θερμοκρασιες. Αν εχεις κανει overclock μπορεις να το περιορισεις λιγο ,ενώ αν τον εχεις σε στοκ ρολογια μπορεις να κανεις Undervolting..

Η καρτα γραφικών ειναι δυσκολη και με στοκ ψυκτρα με 35 βαθμους θερμοκρασια δωματιου δε μπορει να γινει κατι και θα εισαι πανω απο 80 βαθμους σε full load..Αυτο δε σημαινει οτι η καρτα θα χαλασει βεβαια..

Φυσικά πάντα υπάρχει και η λύση του ανοιχτου πλαινού κουτιού και βαζεις ενα μεγαλο ανεμιστηρα να φυσαει κατευθειαν μεσα :) http://img509.imageshack.us/img509/7906/23482986zr2.jpg

Δημοσ.

χαχαχα. δε νομιζω να φτασω τα επιπεδα της pic αλλα για καμια παρομοια πατεντα με βλεπω- το πλαινο του κουτιου ειναι ήδη ανοιγμενο-

το 60% στο ανεμηστηρι της VGA σου λεει κατι? είναι νορμαλ? , μπορω/εχει νοημα να το πειραξω?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...