mask2011 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Καλημέρα σας, Λοιπόν ύστερα από αρκετούς μήνες βαρεμάρας, αποφάσισα να εγκαταστήσω επιτέλους και στον desktop Arch(το είχα υποσχεθεί άλλωστε στον martinoff ). Η εγκατάσταση έγινε σε δύο σκληρούς. Ένας(καινούριος) έχει τα win 7 και ο παλιός έχει το Arch. Ακολουθώντας τη συμβουλή του twiner σε άλλο thread έβαλα να ξεκινάει πρώτος ο δίσκος με το Arch και ρύθμισα τον grub αναλόγως. Ωραία ως εδώ. Το προβλημα είναι ότι δεν μπορώ να μπουτάρω στο Arch(στα win κανονικότατα) λόγω αυτού του σφαλματος. Στο συγκεκριμένο thread του προτείνουν αν κατάλαβα καλά να δηλώσει και τα υπόλοιπα partition στο fstab, επειδή είναι ntfs. α) Πιστεύεται ότι θα λυθεί το πρόβλημα ή υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να κάνω; β) Δεν το έχω με το fstab. Μπορείτε να μου πείτε πως να δηλώσω τα partitions; Τέλος, τα partitons έχουν ως εξης: Καινουριος δίσκος: win7 και το system reserved(αν το θυμάμαι καλά). Παλιός δίσκος: /,/home,swap,ntfs. Υπάρχει και ένας εξωτερικός σκληρός σαν αποθήκη. Σορρυ αν σας κούρασα με το μεγάλο ποστ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 τραβα στην κονσολα σαν root ενα blkid να παρεις τα uuids. μετα στο fstab: UUID=αριθμος mount-point συστημα-αρχειων options options πχ: >UUID=1be1dad3-d45b-4e84-8571-6ae79a96b1dc / ext4 defaults,noatime 0 1 UUID=e6901e23-7e1a-4265-8fc2-3e7eb2e1aaac swap swap defaults 0 0 UUID=7D4500B3071E18B2 /media/troll ntfs defaults,noatime,user 0 0 https://wiki.archlinux.org/index.php/Fstab#UUID Παντως εδω το ntfs partitions με τα 7, που εχω να το ανοιξω και κατι χρονια, δεν το εχω δηλωσει στο fstab. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mask2011 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Όλα δουλεύουν ΑΨΟΓΑ. Ευχαριστώ για άλλη μία φορά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 ομορφα πραματα και πανω απ'ολα KISS. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mask2011 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Εδώ μιλαμε για KISS μέχρι αηδίας. Μόλις το φτιάξω θα ανεβάσω ss. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mask2011 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Δύο τελευταίες ερωτήσεις. 1) Πως ρυθμίζω τις δύο οθόνες μου(tv,pc monitor) να γίνονται duplicate; 2) Χρειάζομαι qt theme; Γιατί μου κάνει κάτι περίεργα ο opera. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Τι περιεργο σου κανει η opera? Εδω και αρκετες εκδοσεις (απο την 10.60 και μετα) η opera ειναι και gtk και qt εφαρμογη και επιλεγει το toolkit της αυτοματα. Απλα για το qt θελει να εχεις εγκατεστημενες τις βιβλιοθηκες του kde Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mandos Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 1) Πως ρυθμίζω τις δύο οθόνες μου(tv,pc monitor) να γίνονται duplicate;2) Χρειάζομαι qt theme; Γιατί μου κάνει κάτι περίεργα ο opera. 1) ο εύκολος τρόπος είναι μέσω του driver της κάρτας σου. Αλλιώς με arandr. Δες εδώ να μπεις στο κλίμα: https://wiki.archlinux.org/index.php/Multihead και ρώτα με ότι θες (τα έχω φάει στη μάπα 1μιση χρόνο τώρα). 2) Δώσε εξηγήσεις, ο Opera δεν έχει θέματα εδώ και πολύ καιρό. Αν και εγώ έχω το Qt installed. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mask2011 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Μου εμφανίζεται έτσι πολλές φορές: @mandos επειδή το έχω προσπαθήσει και η nvidia δεν λέει να το ρυθμίσει και να το κρατήσει, έλαγα μήπως γίνεται μέσω του xorg.conf. Βασικά δεν έχει ακριβώς την επιλογή που θέλω. Στα windows το duplicate δουλεύει κανονικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mask2011 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Παιδιά δεν έχω λυσει ακόμα τα δύο θεματάκια. Για τον opera τι λέτε να φταίει; @mandos Μπορείς να με βοηθήσεις με το xorg.conf. Κάθε οθόνη να έχει την δική της ανάλυση και να γίνονται duplicate. Θα σου ήμουν υπόχρεος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mandos Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Για τον opera δεν μου έρχετε κάτι. Έβαλες το Qt? Δοκίμασε να αλλάξεις theme ή να πειράξεις στο acceleration. Όσο για το xorg: είπαμε έχεις nvidia, σωστά? με nouveau ή με τους επίσημους drivers? Οι επίσημοι σου δινουν control panel. Αν είσαι με αυτούς τρέξτο, κάνε το setup σου και κάνε save το xorg.conf (σε ένα άσχετο φάκελο/αρχείο) και paste εδώ. Με τους nouveau θα πρέπει να παλέψεις με arandr/xrandr που είναι πιο μανίκι, αλλά και εκεί γίνεται... κάπως! Με τους επίσιμους είναι αστείο. Φέρε το xorg.conf και θα τα βρούμε όλα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mask2011 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Έχω τον κλειστό της nvidia. ># nvidia-settings: X configuration file generated by nvidia-settings # nvidia-settings: version 302.17 ([email protected]) Tue Jun 12 17:05:32 PDT 2012 Section "ServerLayout" Identifier "Layout0" Screen 0 "Screen0" 0 0 Screen 1 "Screen1" RightOf "Screen0" InputDevice "Keyboard0" "CoreKeyboard" InputDevice "Mouse0" "CorePointer" Option "Xinerama" "0" EndSection Section "Files" EndSection Section "InputDevice" # generated from default Identifier "Mouse0" Driver "mouse" Option "Protocol" "auto" Option "Device" "/dev/psaux" Option "Emulate3Buttons" "no" Option "ZAxisMapping" "4 5" EndSection Section "InputDevice" # generated from default Identifier "Keyboard0" Driver "kbd" EndSection Section "Monitor" # HorizSync source: edid, VertRefresh source: edid Identifier "Monitor0" VendorName "Unknown" ModelName "Samsung SyncMaster" HorizSync 30.0 - 81.0 VertRefresh 56.0 - 75.0 Option "DPMS" EndSection Section "Monitor" # HorizSync source: edid, VertRefresh source: edid Identifier "Monitor1" VendorName "Unknown" ModelName "LG Electronics LG TV" HorizSync 30.0 - 83.0 VertRefresh 58.0 - 62.0 Option "DPMS" EndSection Section "Device" Identifier "Device0" Driver "nvidia" VendorName "NVIDIA Corporation" BoardName "GeForce GTX 460" BusID "PCI:1:0:0" Screen 0 EndSection Section "Device" Identifier "Device1" Driver "nvidia" VendorName "NVIDIA Corporation" BoardName "GeForce GTX 460" BusID "PCI:1:0:0" Screen 1 EndSection Section "Screen" Identifier "Screen0" Device "Device0" Monitor "Monitor0" DefaultDepth 24 Option "Stereo" "0" Option "metamodes" "DFP-0: nvidia-auto-select +0+0" SubSection "Display" Depth 24 EndSubSection EndSection Section "Screen" Identifier "Screen1" Device "Device1" Monitor "Monitor1" DefaultDepth 24 Option "Stereo" "0" Option "metamodes" "DFP-1: nvidia-auto-select +0+0" SubSection "Display" Depth 24 EndSubSection EndSection Θα το ψάξω και άλλο με τον όπερα. Εντωμεταξύ όταν βλέπω κάτι στο youtube και ανοίγω το οτιδήποτε(ακόμα και το μενού του openbox) εμφανίζεται στο παρασκήνιο το video. EDIT: Προσπάθησα για ss αλλά δεν το δείχνει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mandos Δημοσ. 28 Ιουνίου 2012 Share Δημοσ. 28 Ιουνίου 2012 Ερώτηση: γιατί τα έχεις σετάρει σαν seperate x-screens? Ξέρεις ότι τα θες έτσι? Αυτό σημαίνει ότι το mouse πάει από τη μια οθόνη στην άλλη, αλλά τα παράθυρα όχι. (πολύ βολικό σε κάποιες περιπτώσεις, χαζό σε άλλες). Φύλαξε (backup) το παλιό σου /etc/X11/xorg.conf.d/10-monitor.conf και βάλε τα παρακατώ στη θέση του: Section "ServerLayout" Identifier "Layout0" Screen 0 "Screen0" 0 0 Screen 1 "Screen1" RightOf "Screen0" Option "Xinerama" "0" EndSection Section "Monitor" # HorizSync source: edid, VertRefresh source: edid Identifier "Monitor0" VendorName "Unknown" ModelName "Samsung SyncMaster" HorizSync 30.0 - 81.0 VertRefresh 56.0 - 75.0 Option "DPMS" EndSection Section "Monitor" # HorizSync source: edid, VertRefresh source: edid Identifier "Monitor1" VendorName "Unknown" ModelName "LG Electronics LG TV" HorizSync 30.0 - 83.0 VertRefresh 58.0 - 62.0 Option "DPMS" EndSection Section "Device" Identifier "Device0" Driver "nvidia" VendorName "NVIDIA Corporation" BoardName "GeForce GTX 460" BusID "PCI:1:0:0" Screen 0 EndSection Section "Device" Identifier "Device1" Driver "nvidia" VendorName "NVIDIA Corporation" BoardName "GeForce GTX 460" BusID "PCI:1:0:0" Screen 1 EndSection Section "Screen" Identifier "Screen0" Device "Device0" Monitor "Monitor0" DefaultDepth 24 Option "Stereo" "0" Option "metamodes" "DFP-0: nvidia-auto-select +0+0" SubSection "Display" Depth 24 EndSubSection EndSection Section "Screen" Identifier "Screen1" Device "Device1" Monitor "Monitor1" DefaultDepth 24 Option "Stereo" "0" Option "metamodes" "DFP-1: nvidia-auto-select +0+0" SubSection "Display" Depth 24 EndSubSection EndSection αν δεν δουλέψει κάνεις restore το παλιό και μου λες τι error έβγαλε αυτό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mask2011 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 28 Ιουνίου 2012 Γίνετε ακριβώς το ίδιο. Ο κέρσορας πάει στην άλλη οθόνη αλλά όχι και το πράθυρο. Και δεν γίνονται duplicate. Πράγμα που δεν με ενδιαφέρει αν μπορώ να βάλω στην TV τον vlc και να δω ταινία. Μόνο για αυτό το θέλω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mandos Δημοσ. 28 Ιουνίου 2012 Share Δημοσ. 28 Ιουνίου 2012 Σενάριο 1: κρατάς το seperate x-screen όπως το έχεις τώρα και ξεκινάς τον VLC από την οθόνη στην οποία τον θες. Από τη στιγμή που το θες μόνο για VLC προτίνω αυτό το σενάριο. (πχ με δεξί κλικ στο desktop και quick menu->vlc). Σενάριο 2: ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ seperate x-screens. Θα μπορείς να κουνάς παράθυρα δεξία και αριστέρα σαν να έχεις μια μεγάλη οθόνη. Βολεύει για να δουλεύεις σε περισσότερες από μια οθόνες. Αν διαλέξεις το 2ο μου δίνεις το xorg.conf που θα σου δώσει ο driver να στο συμαζέψω ή το κανείς και εσυ (στην ουσία διαγράφεις ότι λέει inputdevice) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα