MoviemakerGr Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 Τελικά μετά από αυτές τις μέρες εγκατάστασης κ δοκιμών είμαι σχεδόν σίγουρος ότι το παλιό bios ήταν πιο σκληροτράχηλο και σταθερό σε καταστάσεις o/c Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Δεινόσαυρος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 Share Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 Πέρα από το o/c, έχει άλλα θέματα το καινούριο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TEOKOS Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 Share Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 Τελικά μετά από αυτές τις μέρες εγκατάστασης κ δοκιμών είμαι σχεδόν σίγουρος ότι το παλιό bios ήταν πιο σκληροτράχηλο και σταθερό σε καταστάσεις o/c Υπάρχει τρόπος να γυρίσεις πίσω; ( και έλεγα το βράδυ να το περασω) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MoviemakerGr Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 (επεξεργασμένο) Πέρα από το o/c, έχει άλλα θέματα το καινούριο? Όχι ίσα ίσα σε default επιλογές είναι Super. Υπάρχει τρόπος να γυρίσεις πίσω;( και έλεγα το βράδυ να το περασω) Ναι έχει ανεβάσει μια Pωσικη σελίδα video κ το πρόγραμμα που το κάνεις. Σύντομες οδηγίες προς Ναυτιλλομένους (βιωματικές) όσων αφορά το Z68X που έχω εγώ αλλά φαντάζομαι και για όλα τα Z68. Διασφαλίστε και μην αποκλίνετε καθόλου από τις οδηγίες που δίνει ο κατασκευαστής όσο αφορά το UpGrade θα το πω εγώ,δεν είναι τίποτα δύσκολο από την άλλη μιας και σου δίνει έτοιμο μέχρι και το Autoexec αρχείο μαζί, οπότε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι ένα dosBootable Usb stick και μετά να αντιγράψετε τα 3 αρχεία μέσα σ'αυτο. RollBack : Εδώ είναι τα 2 links που θα χρειαστείτε γιαυτό. Utility Video α) Υπάρχουσες εγκαταστάσεις Όταν βοοταρει ο υπολογιστής μας για πρώτη φορά δεν ξεχνάμε να επαναφέρουμε τις ρυθμίσεις μας π.χ Ahci η ότι άλλο είχαμε .. Δεν τρομάζουμε γιατί στην πρώτη του επαφή με τα Win θα αρχίσει να κάνει αυτόματα την εγκατάσταση όλων των driver από την αρχή.. Καλό είναι να περάσουμε το τελευταίο inf (από την intel) για το chipset μας και τους Sata(intel + marvell)drivers.. Κοιτάζουμε στον device manager για κίτρινο θαυμαστικό που μπορεί να προκύψει από έλλειψη ενός smart driver που δεν υπάρχει στον κατασκευαστή μας αλλά εμείς πρέπει να το ψάξουμε κ να το εγκαταστήσουμε.(επιφυλάσσομαι για λινκ) β) Καινούριες εγκαταστάσεις Εγκαθιστούμε πρώτα απ'ολα πάλι το τελευταίο .inf από την intel, μετά όλους τους άλλους drivers,σε εμένα που έχω για ethernet τον Realtek PCIe GBE controler, χρειάστηκε να βρω από την realtek τον τελευταίο driver κ να κάνω εγκατάσταση από τον devmanager με update driver και πλοήγηση στον αντίστοιχο φάκελο. Καλό είναι να κάνετε με αυτόν τον τρόπο και την εγκατάσταση του Usb3 driver και όχι μέσω του .exe file που θα σας βγάλει ότι η εγκατάσταση απέτυχε.. Υπάρχει μια διένεξη στο net αν αυτό το bios είναι κανονική έκδοση η μια έκδοση beta,η GByte όταν είναι beta συνηθίζει να το γραφεί στα χαρακτηριστικά της έκδοσης με κόκκινα κιόλας γράμματα κάτι που δεν έχει κάνει για την συγκεκριμένη,σε αυτό που έχω καταλήξει εγώ είναι ότι είναι μια καλά(όσο μπορεί)δοκιμασμένη beta εκδοσή,θα ανανεωθεί σχετικά γρήγορα αλλά αν το είχαν γράψει αυτή την φορά δεν θα είχαν τους τόσους πολλούς χρήστες για feedback που σε αυτή την περίπτωση χρειάζονται, γιατί κακά τα ψέματα όλα στο κεφάλι μας δοκιμάζονται.. Θα είναι δε άδικος κόπος αν περιμένετε το touch bios που ενδεχομένως είχατε εγκαταστήσει στο παλιό και αλλάζατε τις επιλογές μέσα από τα Win να περιμένετε να δουλέψει και σε αυτό το bios,θα σας βγάλει μήνυμα ότι αυτό δεν είναι GByte προϊόν.. Επεξ/σία 30 Ιουνίου 2012 από MoviemakerGr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
shodan Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 Share Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 Λοιπόν, αντιμετώπισα δυο προβληματάκια και τα αναφέρω σε περίπτωση που έχει και κάποιος άλλος παρόμοιο θέμα. Θυμίζω ότι η μητρική μου είναι η GA-Z68AP-D3 rev. 2.0. Κατά την εκκίνηση των windows διέκρινα μια μικρή καθυστέρηση και ένα μήνυμα λάθους "can't get smi port and type" για αυτό το μήνυμα ευθύνεται το πρόγραμμα energy saver οπότε το βγάζετε τελείως ή δοκιμάζετε ίσως να το ξαναπεράσετε. Επίσης όταν επενέφερα τον υπολογιστή από sleep λειτουργία έτρωγα μια ωραιότατη green screen (δεν κάνω πλάκα δεν ήταν η κλασσική μπλε οθόνη) για την οποία ευθυνόταν ο Etron USB 3.0 driver. Κανονική εγκατάσταση δε με άφηνε να κάνω οπότε έτρεξα εναλλακτικά το silence install.bat Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MoviemakerGr Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 (επεξεργασμένο) Έκανα Rollback στο F12 και ενώ έκανα τις ρυθμίσεις κανονικά μπήκα στα Win "έφτιαξα" ξανά τους drivers κ.λ.π σε ένα reboot το ανακάλυψε το δεύτερο chipaki bios κ μου έβγαλε μήνυμα ότι στο πρωτεύων bios έχει γίνει ζημιά κ θα στο επαναφέρουμε σύμφωνα με αυτό που έχεις backup.. μετά κόπων βασάνων κ αγωνίας το κατάφερε και είμαι πάλι UEFI.. UpDate > Για λόγους γνώσης κ μόνο το ξανάκανα αλλά αυτή την φορά είχα ετοιμάσει και boot stickaki με το F12 οπότε στο πρώτο reboot το πέρασα από πανό πάλι το bios και έτσι το έγραψε και στα 2 chipakia.. UpDate <> Συμπέρασμα (εμου του ιδίου) Στην πρώτη περίπτωση έπαιξε ρόλο το "βίαιο" reboot λόγω του Hackintosh.. Τώρα που τα ξαναείδα σε πιο κοντινές αποστάσεις κ τα 2 το Uefi είναι καλύτερο, εκτός κ αν θέλεις hard core o/c και γιατί να μην το θέλεις αφού αγόρασες τέτοια μητρική, όπου το Ami δείχνει πιο "δυνατό",κ το Uefi ανέτοιμο. Φαντάζομαι γιατί εκεί θα είναι και η πολύ δουλειά.. Done. Επεξ/σία 2 Ιουλίου 2012 από MoviemakerGr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MoviemakerGr Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Κυκλοφορήσαν UEFI Bios για τις παρακάτω Z68 Μητρικές.. GA-Z68XP-UD4 GA-Z68XP-UD3 GA-Z68XP-UD3-iSSD GA-Z68XP-D3 GA-Z68MX-UD2H-B3 GA-Z68MA-D2H-B3 GA-Z68A-D3-B3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Για την GA-Z68X-UD4-B3 δεν έχουμε τίποτα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 για αλλα chipset Οπως 990FX παιζει τιποτα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Δεινόσαυρος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Έφτιαξα το bootable usb. Το zip με το bios έχει τρία αρχεία. Ποιό εκτελώ? Χρειάζομαι και τα τρία στο φλασάκι ή τα πετάω χύμα στο c:? ENTIT: Μπούταρε από το φλασάκι αλλά μου το εμφανίζει άδειο τόσο στα win όσο και στο dos. Πήγα να αλλάξω τόμο για να φορτώσω από τον δίσκο μου το αρχείο flashefi αλλα σαν c: έβλεπε το φλασάκι. Να περάσω αυτά τα τρία αρχεία στο φλασάκι? Aναβάθμισα σε uefi με επιτυχία. Αρνητικές οι πρώτες εντυπώσεις απο το γραφικό περιβάλλον και τρελό lag από το ποντικι. Μόνο και μόνο για το boot time, όμως, αξίζει η διαδικασία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MoviemakerGr Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Καλορίζικος.. μια χαρά είναι για default.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Δεινόσαυρος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 To cpuid limit maximum ή κάπως έτσι το έχεις enabled ή disabled? Αν πατήσεις πάνω αναφέρει disabled for windows xp. Eυτυχώς είχες ενημερώσεις για τους drivers γιατί θα έτρωγα φρίκη αν έβλεπα ξαφνικα στο άκυρο να στήνει τα πάντα. Δεν έβαλα τίποτα εγώ και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής. Έχεις και συ lag? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MoviemakerGr Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 To cpuid limit maximum ή κάπως έτσι το έχεις enabled ή disabled? Αν πατήσεις πάνω αναφέρει disabled for windows xp. Eυτυχώς είχες ενημερώσεις για τους drivers γιατί θα έτρωγα φρίκη αν έβλεπα ξαφνικα στο άκυρο να στήνει τα πάντα. Δεν έβαλα τίποτα εγώ και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής. Έχεις και συ lag? Παρ'ολα αυτά έβγαλε new drives για το usb 3 που γίνονται κανονικά εγκατάσταση.cpuid=disable το εχω,Lag ? που lag ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Δεινόσαυρος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Δεν πρόσεξα ότι είναι καινούριοι. Lag εννοώ στο ποντίκι μέσα στο bios. Nα μην ανταποκρίνεται γρήγορα στην κίνηση και στα κλικ. ΥΓ. Βέβαια εγώ έχω ποντίκι 10ετιας αλλά στα win δεν έχω θέμα. Χε χε! Βαράω restart σα μαλάκας και το χαζεύω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MoviemakerGr Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Δεν πρόσεξα ότι είναι καινούριοι. Lag εννοώ στο ποντίκι μέσα στο bios. Nα μην ανταποκρίνεται γρήγορα στην κίνηση και στα κλικ. ΥΓ. Βέβαια εγώ έχω ποντίκι 10ετιας αλλά στα win δεν έχω θέμα. Χε χε! Βαράω restart σα μαλάκας και το χαζεύω Ναι στο ασύρματο έχω και εγώ, αλλά είναι κάτι που πραγματικά δεν έδωσα καμιά σημασία, είδες στα πρώτα ποστ ούτε το ανέφερα.. Αυτά τα bios οι ίδιοι της GByte έχουν αφήσει να διαρρεύσει ανεπίσημα ότι είναι Beta και η hackint0sh κοινότητα έτσι τα αντιμετωπίζει όπου διαβάσεις σου λένε ότι όταν βγουν τα επίσημα τα ξαναλέμε.. Στην επίσημη ιστοσελίδα ούτε λόγος για beta.. Πάντως εγώ με τις ιδιαιτερότητες μου,και αφού έχω γυρίσει πίσω 2-3 φορές έχω καταλήξει οριστικά στο UEFI. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα