MoviemakerGr Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 (επεξεργασμένο) Η GByte έδωσε UEFI Bios για μητρικές με chipset Z68 και P67 Όπως : Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3 Η μόνη διαφορά είναι ότι είναι 2D και όχι 3D λόγω χωρητικότητας του Bios-Chip. Z77Χ.BIOS> 2x64Mbit flash (full 2D + 3D BIOS) P67A & Z68X.BIOS> 2x32Mbit flash (2D BIOS) Το UpDate γίνεται μόνο με την Dos_bootable μέθοδο και το .exe πρόγραμμα που εμπεριέχεται όταν κατεβαζεις το 7ZiP bios(που σου αντιστοιχεί) αφήνοντας έξω προς το παρόν τις άλλες 2 μεθόδους που παρέχει η GByte στις μητρικές της. Μέτα από αυτή την αναβάθμιση δεν υπάρχει rollback στο Ami Bios δηλαδή δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω (προς το παρόν ?) στο προηγούμενο καθεστώς. How to Create a bootable USB Memory Key Η Εμπειρία η δική μου μιας και είμαι από τους τυχερούς και έχω κάνει ήδη την αναβάθμιση αυτή, είναι ότι είναι ασφαλές, είναι εντελώς άλλο από αυτό που είχαμε συνηθίσει ως σήμερα,με όλες τις σύγχρονες επιλογές της επόμενης γενιάς Bios.Αυτο που διαπιστώνεις αμέσως είναι ότι αλλάζει το bootime εντελώς και όλος αυτός ο χρόνος με τα γραμματακια και την αναγνώριση δίσκων εξαφανίζεται.. Unified Extensible Firmware Interface SCREENSHOTS Επεξ/σία 27 Ιουνίου 2012 από MoviemakerGr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Δεινόσαυρος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Χρήσιμο θέμα movie. H αλλαγή με ενδιαφέρει κυρίως για το boot time, κατά τα άλλα δεν συμπαθώ το uefi. Ποιά είναι τα κριτηρια με τα οποία θα επιλεγούν οι μητρικές που θα το υποστηρίζουν, ξέρουμε? Π.χ. βγήκε uefi και γι αυτή: http://www.gigabyte.com.gr/products/page/mb/ga-z68m-d2hrev_10/download/bios Να περιμένω και για την δικιά μου ή ματαιος κόπος? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MoviemakerGr Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Κοίτα όλα συνέβησαν ξαφνικά χτες αργά κατά τις 22:00.Δεν το έχει αποσαφηνίσει η GByte ακόμα το κριτήριο,και στα ξένα φόρουμ υπήρχε διάχυτη αυτή η απορία όπως καταλαβαίνεις.. Αν θέλεις την γνώμη μου όμως θα το κάνει σε όλα τα Z68,αν αφήσει έξω κάποια θα αφήσει μόνο τα πολύ φτηνά μοντέλα κ αυτό για λόγους Marketing δεν βρίσκω άλλον λόγο. Απλά σε πρώτη φάση διάλεξε τα καλύτερα της για να τα λειτουργήσει σαν μια μορφή Beta και μετά πιστεύω θα το πάει και στα υπόλοιπα.. Μια ερώτηση στην ίδια την GByte μπορεί να λειτουργήσει κ με μορφή μοχλού άσκησης πίεσης οπότε σίγουρα δεν βλάπτει.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Δεινόσαυρος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Κοίτα όλα συνέβησαν ξαφνικά χτες αργά κατά τις 22:00.Δεν το έχει αποσαφηνίσει η GByte ακόμα το κριτήριο,και στα ξένα φόρουμ υπήρχε διάχυτη αυτή η απορία όπως καταλαβαίνεις.. Αν θέλεις την γνώμη μου όμως θα το κάνει σε όλα τα Z68,αν αφήσει έξω κάποια θα αφήσει μόνο τα πολύ φτηνά μοντέλα κ αυτό για λόγους Marketing δεν βρίσκω άλλον λόγο. Απλά σε πρώτη φάση διάλεξε τα καλύτερα της για να τα λειτουργήσει σαν μια μορφή Beta και μετά πιστεύω θα το πάει και στα υπόλοιπα.. Μια ερώτηση στην ίδια την GByte μπορεί να λειτουργήσει κ με μορφή μοχλού άσκησης πίεσης οπότε σίγουρα δεν βλάπτει.. Έτσι θεωρώ και γω. Πάντως αν συνυπολογίσουμε ότι το προσφέρει ήδη σε ένα απο τα φτηνότερα μοντέλα (αυτό που λίνκαρα), μάλλον θα το κάνει για όλα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MoviemakerGr Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Κάτι που δεν έγραψα και είναι αρκετά σημαντικό είναι ότι τα Windows θα το αντιμετωπίσουν σαν αλλαγή μητρικής δηλαδή θα ξανα εγκαταστήσουν όλους τους Drivers από την αρχή και καλό είναι να εγκαταστήσουμε ξανά εμείς το .inf και όσους έχουν marvel sata τον αντίστοιχο driver. Εγώ που είμαι λίγο πιο ψείρας πέρασα από επάνω κ όλους τους υπόλοιπους για να είμαι σίγουρος,παρ'ολα αυτά δεν χρειάζονταν σίγουρα των δικτύων,του ήχου,κ των γραφικών όπως διαπίστωσα εκ των υστέρων.. Όσοι ενδεχομένως έχουν κ osx πρέπει να διαγράψουν το DSDT κ το SSDT αρχείο πριν μιας κ αντιστοιχούν στο παλιό Bios, οπότε αν δεν το κάνουν δεν θα boot-αρουν. Εδώ περιμένουμε και την μεγάλη διαφορά με το UEFI μιας και τα DSDT θα είναι πλέον "ειδικού σκοπού" και όχι απαραίτητα για την λειτουργία του υπολογιστή με osx. Εδώ είναι ο τρόπος για κάποιον που ενδεχομένως δεν έχει Win να μπορεί να κάνει dos bootable usb μέσα από το osx. Making DOS USB images on a Mac Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
niodadd Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Κάτι που δεν έγραψα και είναι αρκετά σημαντικό είναι ότι τα Windows θα το αντιμετωπίσουν σαν αλλαγή μητρικής δηλαδή θα ξανα εγκαταστήσουν όλους τους Drivers από την αρχή και καλό είναι να εγκαταστήσουμε ξανά εμείς το .inf και όσους έχουν marvel sata τον αντίστοιχο driver. Εγώ που είμαι λίγο πιο ψείρας πέρασα από επάνω κ όλους τους υπόλοιπους για να είμαι σίγουρος,παρ'ολα αυτά δεν χρειάζονταν σίγουρα των δικτύων,του ήχου,κ των γραφικών όπως διαπίστωσα εκ των υστέρων.. Όσοι ενδεχομένως έχουν κ osx πρέπει να διαγράψουν το DSDT κ το SSDT αρχείο πριν μιας κ αντιστοιχούν στο παλιό Bios, οπότε αν δεν το κάνουν δεν θα boot-αρουν. Εδώ περιμένουμε και την μεγάλη διαφορά με το UEFI μιας και τα DSDT θα είναι πλέον "ειδικού σκοπού" και όχι απαραίτητα για την λειτουργία του υπολογιστή με osx. Εδώ είναι ο τρόπος για κάποιον που ενδεχομένως δεν έχει Win να μπορεί να κάνει dos bootable usb μέσα από το osx. Making DOS USB images on a Mac Και δεν θα περναμε dsdt? θα βγει κατι αλλο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MoviemakerGr Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Και δεν θα περναμε dsdt? θα βγει κατι αλλο? Μόνο αν έχεις ειδικό λόγο να το κάνεις.. DSDT πάντως θα κυκλοφορήσουν και για UEFI.Αν ρωτάς εμένα ναι δεν έχω DSDT. Κράτα κ μια επιφύλαξη γιατί πολλές φορές αλλιώς τα περιμέναμε κ αλλιώς μας βγήκαν κυρίως δε όταν είναι τόσο φρέσκα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Δεινόσαυρος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Μια ερώτηση στην ίδια την GByte μπορεί να λειτουργήσει κ με μορφή μοχλού άσκησης πίεσης οπότε σίγουρα δεν βλάπτει.. Σε λιγότερο από 24 ώρες η gigabyte απάντησε τα εξής: Dear Vangelis, Thank you for your kindly mail and inquiry. About the issue you mentioned, we will update the new UEFI BIOS in the near future. If it is done, we will release it to our website. Besides, you do not update and reinstall your drivers after update to the UEFI BIOS. Regards, GIGABYTE Άρα θα έχουμε λογικά uefi για όλες τις z68. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MoviemakerGr Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Super λοιπόν, όπως το υπολογίσαμε.. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι δυο πράγματα 1) εκεί που το κατεβάζεις δεν σου λέει τίποτα για να σε βοηθήσει.. πρέπει να ψαχτεις σε φορουμς μόνος σου.. και 2) που σου λέει μην ξαναβαλεις drivers μετά πράγμα που πρακτικά σε εμένα δεν ίσχυσε αν δεν ξαναεβαζα δεν θα είχα Marvell Sata.. Τεσπα ολα θα διορθωθούν φαντάζομαι σε λίγο καιρό.. Το Θετικό είναι η είδηση που έφερες.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Δεινόσαυρος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Super λοιπόν, όπως το υπολογίσαμε.. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι δυο πράγματα 1) εκεί που το κατεβάζεις δεν σου λέει τίποτα για να σε βοηθήσει.. πρέπει να ψαχτεις σε φορουμς μόνος σου.. και 2) που σου λέει μην ξαναβαλεις drivers μετά πράγμα που πρακτικά σε εμένα δεν ίσχυσε αν δεν ξαναεβαζα δεν θα είχα Marvell Sata.. Τεσπα ολα θα διορθωθούν φαντάζομαι σε λίγο καιρό.. Το Θετικό είναι η είδηση που έφερες.. Mάλλον η απάντηση αφορούσε συγκεκριμένα τη μητρική μου (είχα συμπληρώσει τα στοιχεία του pc) που δεν έχει τέτοιο controller. Ίσως γι αυτό. Εμένα πάντως μου έκανε θετική εντύπωση που ανταποκρίθηκαν άμεσα σε ένα -εν πολλοίς- φιλολογικό ερώτημα. (όχι φάση rma και τέτοια δλδ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Meraklis56 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 δεν βλέπω καλά η κάτι έγινε λάθος; http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3849&dl=1#bios γιατί δεν βλέπω κανένα uefi bios?φαντάζομαι κάποια απο αυτές τις μέρες θα ανεβεί μπράβο στην gigabyte Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MoviemakerGr Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 δεν βλέπω καλά η κάτι έγινε λάθος; http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3849&dl=1#bios γιατί δεν βλέπω κανένα uefi bios?φαντάζομαι κάποια απο αυτές τις μέρες θα ανεβεί μπράβο στην gigabyte Σωστός.! κάτι άλλαξε από εκείνη την νύχτα.. όπως όμως μάθαμε θα επανέλθουν... Μέτα από αυτή την αναβάθμιση δεν υπάρχει rollback στο Ami Bios δηλαδή δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω (προς το παρόν ?) στο προηγούμενο καθεστώς. UpDate > Υπάρχει πλέον Rollback (στα ρώσικα όμως) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MoviemakerGr Δημοσ. 28 Ιουνίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 28 Ιουνίου 2012 Σε λιγότερο από 24 ώρες η gigabyte απάντησε τα εξής: Dear Vangelis, Thank you for your kindly mail and inquiry. About the issue you mentioned, we will update the new UEFI BIOS in the near future. If it is done, we will release it to our website. Besides, you do not update and reinstall your drivers after update to the UEFI BIOS. Regards, GIGABYTE Άρα θα έχουμε λογικά uefi για όλες τις z68. Ανακάλυψα τελικά γιατί σου είπε να μην περάσεις από πάνω πάλι τους drivers γιατί π.χ σε καινούρια καθαρή εγκατάσταση μερικοί έχουν πρόβλημα κ χρειάζονται Update.. Έκανα εγώ καινούρια εγκατάσταση κ ίδρωσα να έχω ethernet.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
shodan Δημοσ. 28 Ιουνίου 2012 Share Δημοσ. 28 Ιουνίου 2012 Αναβάθμισα και εγώ χθες το βράδυ επιτυχώς μια GA-Z68AP-D3 rev. 2.0. Στην πρώτη εκκίνηση είδα ότι έψαχνε πάλι να βρει drivers για usb3, chipset, vga κλπ συν ότι μετά από επαναφορά από sleep έφαγα μπλε οθόνη. Δεν ασχολήθηκα παραπάνω καθώς με πήρε αργάμιση αλλά λογικά θα πρέπει να περάσω ξανά κάποιους οδηγούς. Αυτό που μου έκανε εντύπωση όμως είναι ο χρόνος εκκίνησης!! Σε δευτερόλεπτα βλέπω το λογότυπο των windows! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arisyo13 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2012 Share Δημοσ. 28 Ιουνίου 2012 αυτο με το boot time ειναι από τα καλύτερα νεα. σε εμενα θελει σχεδον 17 δευτερόλεπτα μονο για το Bios και 10 δευτερα με τον SSD. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα