Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

θα μου μαθεις και την δουλεια μου τωρα?

Νίκο αν η δουλειά σου περιλαμβάνει ηλεκτρολογικά θα πρέπει να ξέρεις πως η δουλειά της γείωσης είναι για να γειώνει συσκευές. Από πότε με το να γειωθεί κάποιος θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του; Δε λέμε να χώσει το πιρούνι μέσα σε μία πρίζα βέβαια, αλλά ο σιγουρότερος τρόπος να γειωθεί & να αποφορτιστεί κανείς είναι μέσω της πρίζας τοίχου. Αυτό βέβαια προϋποθέτει σωστή ηλεκτρολογική εγκατάσταση & απροβλημάτιστο υλικό. Σε καμία περίπτωση όμως κανείς από εμάς δε μπορεί να γνωρίζει αν η πρίζα του Τρεχαγυρευόπουλου που ρωτά στο forum ουδετερογειώνει, βραχυκυκλώνει δεν έχει συνδεθεί ή δε ξέρω εγώ τι άλλο. Δε μπορείς να επιρρίψεις σε κάποιον από εμάς ευθύνη γι'αυτό γιατί πολύ απλά είναι ευθύνη του ίδιου που έχει τη πρίζα.

Βλέπω όμως πως παρόλο το χώσιμο που έριξες στον Chris92 δεν έδωσες κάποιο λόγο γιατί η γείωση της πρίζας δε κάνει για να αποφορτίσει στατικό ηλεκτρισμό.

Red Devil ο απλούστερος τρόπος για να αποφορτιστείς είναι έχοντας το pc στην πρίζα & κλειστό το τροφοδοτικό να ακουμπήσεις/κρατήσεις το κουτί από μεταλλικό σημείο, όχι πλαστικό. Με αυτό το τρόπο αποφορτίζεσαι μέσω του τροφοδοτικού δια της γειώσεως -ναι Νίκο- της πρίζας.

@Billar4s το να ακουμπήσεις μια τυχαία μεταλλική επιφάνεια δεν σημαίνει πως θα αποφορτιστείς. Ίσα ίσα που παίζει να έχει & αντίθετα αποτελέσματα.

Τέλος θεωρώ πως ο τρόπος του καλοριφέρ δεν είναι & ο πιο σίγουρος, ειδικά αν είναι βαμμένο.

Φιλικά προς όλους πάντα smile.gif

Δημοσ.

Νίκο αν η δουλειά σου περιλαμβάνει ηλεκτρολογικά θα πρέπει να ξέρεις πως η δουλειά της γείωσης είναι για να γειώνει συσκευές. Από πότε με το να γειωθεί κάποιος θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του; Δε λέμε να χώσει το πιρούνι μέσα σε μία πρίζα βέβαια, αλλά ο σιγουρότερος τρόπος να γειωθεί & να αποφορτιστεί κανείς είναι μέσω της πρίζας τοίχου. Αυτό βέβαια προϋποθέτει σωστή ηλεκτρολογική εγκατάσταση & απροβλημάτιστο υλικό. Σε καμία περίπτωση όμως κανείς από εμάς δε μπορεί να γνωρίζει αν η πρίζα του Τρεχαγυρευόπουλου που ρωτά στο forum ουδετερογειώνει, βραχυκυκλώνει δεν έχει συνδεθεί ή δε ξέρω εγώ τι άλλο. Δε μπορείς να επιρρίψεις σε κάποιον από εμάς ευθύνη γι'αυτό γιατί πολύ απλά είναι ευθύνη του ίδιου που έχει τη πρίζα.

Βλέπω όμως πως παρόλο το χώσιμο που έριξες στον Chris92 δεν έδωσες κάποιο λόγο γιατί η γείωση της πρίζας δε κάνει για να αποφορτίσει στατικό ηλεκτρισμό.

Red Devil ο απλούστερος τρόπος για να αποφορτιστείς είναι έχοντας το pc στην πρίζα & κλειστό το τροφοδοτικό να ακουμπήσεις/κρατήσεις το κουτί από μεταλλικό σημείο, όχι πλαστικό. Με αυτό το τρόπο αποφορτίζεσαι μέσω του τροφοδοτικού δια της γειώσεως -ναι Νίκο- της πρίζας.

@Billar4s το να ακουμπήσεις μια τυχαία μεταλλική επιφάνεια δεν σημαίνει πως θα αποφορτιστείς. Ίσα ίσα που παίζει να έχει & αντίθετα αποτελέσματα.

Τέλος θεωρώ πως ο τρόπος του καλοριφέρ δεν είναι & ο πιο σίγουρος, ειδικά αν είναι βαμμένο.

μονος σου το ειπες οτι ειναι για ηλεκτρικες συσκευες.περα απο το να γειωνη συσκευες και τπτ αλλο. οπως αντιστατικο βραχολακια ειναι απλα χαζομαρα να το κανει καποιος.τωρα αν δεν καταλαβενει καποιος τι παιζι δεν με αφορα αν δεν θελει να καταλαβη.ασ κανει οτι θελει ο καθενας.τελος απο εμενα.βαρεθηκα να ασχολουμε και να "τσακονομε" για πραγματα που ειναι επυκηνδινα και αυτονόητα.

Δημοσ.

το θεμα ειναι ο τροπος να ειναι σωστος και οχι επηδει βρηκαμε την γειωση της πριζας κοτσαρουμε εκει το κορκοδιλακι απο το αντιστατικου βραχιολιού επειδη μα βολευει.

Δημοσ.

μονος σου το ειπες οτι ειναι για ηλεκτρικες συσκευες.περα απο το να γειωνη συσκευες και τπτ αλλο. οπως αντιστατικο βραχολακια ειναι απλα χαζομαρα να το κανει καποιος.τωρα αν δεν καταλαβενει καποιος τι παιζι δεν με αφορα αν δεν θελει να καταλαβη.ασ κανει οτι θελει ο καθενας.τελος απο εμενα.βαρεθηκα να ασχολουμε και να "τσακονομε" για πραγματα που ειναι επυκηνδινα και αυτονόητα.

Η πρίζα δε κάνει διάκριση ανάμεσα σε εσένα ή τη συσκευή. Μη στέκεσαι στις λέξεις. Το αποτέλεσμα το ίδιο είναι.

Όσο για το σχόλιο σου για το αντιστατικό βραχιολάκι δε το συζητώ. Προφανώς & αυτά που έγραψε ο haris013 στο 2ο ποστ θα τα θεωρείς χαζομάρα.

Το "αν δεν καταλαβενει καποιος τι παιζι δεν με αφορα αν δεν θελει να καταλαβη.ασ κανει οτι θελει ο καθενας" που γράφεις προφανώς δείχνει πως δεν είχες σκοπό να δώσεις λύση στο θέμα του Red Devil αλλά να φλογίσεις τη συζήτηση μιας & δεν έδωσες καμία εξήγηση προς το αντίθετο των λεγόμενων του Chris92 & του haris013. Ούτε καν στα δικά μου παρότι σου το ζήτησα ευγενικά. Βρίζοντας μπήκες στο θέμα, απαξιωτικά αποχωρείς... ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματα του...

Ρε παιδιά αν βάλει κάποιος χειρουργικά γάντια δεν κάνει τη δουλειά του?

Διάβασε αυτή τη σελίδα, θα πάρεις την απάντηση σου smilie.png

Δημοσ.

ρε παιδια γιατι το ζαλιζουμε το θεμα?ειναι απλα τα πραγματα ποιασε την κ@λομητρικη δεν παθαινει τιποτα.αμα φοβασε τοσο ακουμπα το χερι σου σε ενα καλοριφερ να γειωθεις.

αμα εισαι τοσο ανασφαλης παρε ενα αντιστατικο βραχιολι και δουλευε την μητρικη στο αντιστατικο της pad.

αποψη μου ομως ειναι να μην αγωρασεις τιποτα,ακουμπα ενα καλοριφερ και τελειωσε..

Δημοσ.

εμενα με ενοχλησε η λαθος αναφορα χρησης και τοποθετησεις του προιοντος που αναφερε το παιδι.και θεωρο μεγαλο λαθος την χρηση του με αυτον τον τροπο.το τι καταλαβε ο καθενας ειναι πρωσοπικι του γνωμη.δεν εχεις το δικαιομα να με κρηνεις για κατι που εγω βλεπω ως μεγαλο λαθος.

το αντιστατικο βραχιολακι το σύνδεσης σε μεταλικη επιφανεια οπως το κουτι του υπολογιστή οταν ειναι κλειστο το τροφοδοτικο απο το ρευμα αποφορτισμενο απο ταση και να ειναι απλα συνεδεμενο στην μπιρζα η οποια να εχει γειωση.

πολυ απλα και ομορφα χωρεις πολλα πολλα και με καραλαθος τροπου που δεν ειναι ασφαλες για καποιον ανθρωπο ο οποιος σίγουρα δεν ξερει πως ακριβώς να το κανει.

Δημοσ.

το αντιστατικο βραχιολακι το σύνδεσης σε μεταλικη επιφανεια οπως το κουτι του υπολογιστή οταν ειναι κλειστο το τροφοδοτικο απο το ρευμα αποφορτισμενο απο ταση και να ειναι απλα συνεδεμενο στην μπιρζα η οποια να εχει γειωση.

Σε τι διαφέρει αυτό με αυτό που έγραψα εγώ (χώρια το γεγονός που προτείνεις το βραχιολάκι ενώ πριν έγραψες πως είναι "απλά χαζομάρα".

Ποιος χρησιμοποίησε το google μόλις τώρα...whistling.png

Δε σε κρίνω για τη γνώμη σου, αλλά για το τρόπο που "ανάβεις" το θέμα & χωρίς να παραθέτεις επιχειρήματα βρίζεις τους συμφορουμίτες σου.

Και για να ξέρεις ο σωστός τρόπος γείωσης του βραχιολιού είναι τοποθέτηση σε γείωση. Είτε απευθείας, είτε μέσω κουτιού-τροφοδοτικού, είτε μέσω αλεξικέραυνου! Πως να το κάνουμε, για να γειώσεις κάτι πρέπει να το... γειώσεις.

Δημοσ.

Σε τι διαφέρει αυτό με αυτό που έγραψα εγώ (χώρια το γεγονός που προτείνεις το βραχιολάκι ενώ πριν έγραψες πως είναι "απλά χαζομάρα".

Ποιος χρησιμοποίησε το google μόλις τώρα...whistling.png

Δε σε κρίνω για τη γνώμη σου, αλλά για το τρόπο που "ανάβεις" το θέμα & χωρίς να παραθέτεις επιχειρήματα βρίζεις τους συμφορουμίτες σου.

Και για να ξέρεις ο σωστός τρόπος γείωσης του βραχιολιού είναι τοποθέτηση σε γείωση. Είτε απευθείας, είτε μέσω κουτιού-τροφοδοτικού, είτε μέσω αλεξικέραυνου! Πως να το κάνουμε, για να γειώσεις κάτι πρέπει να το... γειώσεις.

χαζομαρα ειπα ειναι να το βαλεις στην γειωση της πριζας.

το google το εχω κανει εδω και χρονια και εχω διαβαση πριν κανω καποιο ποστ.πραγμα που ο φιλος που αναφερε την γειωση της πριζας δεν εκανε καν.

η αντηπαραθεση μου ειναι πανω στο τι ειναι ασφαλες να κανει καποιος και τι οχι.αυτο με την γειωση της πριζας ειναι λαθος.

αν θελει να το γειωση με την γειωση που εχει το σπιτι ντε και καλα να φωνάξει ηλεκτρολογο να του βγαλει μια με ενα καλωδειο εκει που θελει να εχει το κεφαλη του ήσυχο απο καθε πλευρα.ετσι ειναι τα σωστα πραγματα.

Δημοσ.

Πως θα εχει αντιθετα αποτελεσματα.μπορεις να εξηγησεις;

Εγω παντως το ειπα γιατι βλεποντας τον οδηγο(απο 6:30 και μετα) της newegg για το πως να συναρμολογησεις pc (επιτυχημενη εταιρια με παρα πολλα χρονια στον χωρο της πληροφορικης και καθε μερα κανουν χιλιαδες builds) ειδα αυτο ακριβως που ειπα. ακουμπας σε μια μεταλλικη επιφανεια (στη συκεκριμενη περιπτωση το κουτι που δεν ηταν με τροφοδοτικο και ουτε στην πριζα). Φιλικα παντα.

Δημοσ.

Πως θα εχει αντιθετα αποτελεσματα.μπορεις να εξηγησεις;

Εγω παντως το ειπα γιατι βλεποντας τον οδηγο της newegg για το πως να συναρμολογησεις pc (επιτυχημενη εταιρια με παρα πολλα χρονια στον χωρο της πληροφορικης και καθε μερα κανουν χιλιαδες builds) ειδα αυτο ακριβως που ειπα. ακουμπας σε μια μεταλλικη επιφανεια (στη συκεκριμενη περιπτωση το κουτι που δεν ηταν με τροφοδοτικο και ουτε στην πριζα. Φιλικα παντα.

Ο τύπος στο βίντεο συναρμολογεί πρώτα τα εσωτερικά μέρη πάνω στη mobo έξω από το κουτί. Γι'αυτό προτείνει απλά να ακουμπήσεις το κουτί. Δε κινδυνεύει το άδειο κουτί έτσι & αλλιώς. Αυτό δεν είναι σωστό όταν "παίζεις" με τη mobo σου μέσα στο case, διότι το πιθανό φορτίο που θα εκφορτιστεί μέσω εσού θα πάει στα ηλεκτρονικά στοιχεία του Η/Υ σου αν δε βρουν διέλευση προς τη γη & θα προξενήσουν βλάβη.

Όσο αφορά τα αντίθετα αποτελέσματα που ανέφερα, σπανιότερο μεν αλλά ειδικά το χειμώνα με τα χαλιά κλπ μια μεταλλική επιφάνεια μπορεί να έχει αποκτήσει περισσότερο στατικό φορτίο από εσένα (εσύ μπορεί να μην έχεις & καθόλου) οπότε ακουμπώντας τη θα σε φορτίσει αντί για να κάνει το αντίθετο. Γενικά το κλειδί της υπόθεσης είναι η γείωση.

Γενικά το ακούμπημα του case έτσι απλά όπως το δείχνει ο τύπος του newegg είναι λειψός, συντηρεί μια λανθασμένη γενική αντίληψη (λειψή, όχι λάθος).

Δημοσ.

Η άμεση επαφή με σώμα καλοριφέρ ή η σύνδεση του βραχιολιού επάνω σε αυτό θα μπορούσε σε ορισμένες περιπτώσεις να έχει αντίθετα αποτελέσματα. Ειδικότερα στα σπίτια με παλαιού τύπου υδραυλικές εγκαταστάσεις στα κυκλώματα ύδρευσης και στα κυκλώματα του καλοριφέρ, υπάρχει περίπτωση ηλεκτρικής φόρτισης των σωληνώσεων από διάφορες αιτίες. Η άμεση σύνδεση του βραχιολιού στη γείωση της πρίζας ή ενναλακτικά σε κάποιο σασί που γειώνεται, είναι ο σωστότερος τρόπος, αρκεί βέβαια να είναι σωστή η ηλεκτρολογική εγκατάσταση της οικίας. Αν υπάρχει στον κεντρικό ηλεκτρικό πίνακα ΔΔΕ (ρελε προστασίας) τότε ξέρουμε ότι δεν υπάρχει διαρροή ρεύματος προς την γη (οπότε και στις γειώσεις των πριζών), σε αντίθετη περίπτωση ο διαφορικός συγκριτής θα 'έβλεπε' σφάλμα και θα έπεφτε! :-D

Δημοσ.

Η άμεση επαφή με σώμα καλοριφέρ ή η σύνδεση του βραχιολιού επάνω σε αυτό θα μπορούσε σε ορισμένες περιπτώσεις να έχει αντίθετα αποτελέσματα. Ειδικότερα στα σπίτια με παλαιού τύπου υδραυλικές εγκαταστάσεις στα κυκλώματα ύδρευσης και στα κυκλώματα του καλοριφέρ, υπάρχει περίπτωση ηλεκτρικής φόρτισης των σωληνώσεων από διάφορες αιτίες. Η άμεση σύνδεση του βραχιολιού στη γείωση της πρίζας ή ενναλακτικά σε κάποιο σασί που γειώνεται, είναι ο σωστότερος τρόπος, αρκεί βέβαια να είναι σωστή η ηλεκτρολογική εγκατάσταση της οικίας. Αν υπάρχει στον κεντρικό ηλεκτρικό πίνακα ΔΔΕ (ρελε προστασίας) τότε ξέρουμε ότι δεν υπάρχει διαρροή ρεύματος προς την γη (οπότε και στις γειώσεις των πριζών), σε αντίθετη περίπτωση ο διαφορικός συγκριτής θα 'έβλεπε' σφάλμα και θα έπεφτε! :-D

Επιτελους και καποιος που τα ειπε σωστα και σταρατα χωρις πολλα-πολλα!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...