Προς το περιεχόμενο

Ο XivD ανταγωνίσιμος του Divx ! ....μπααα !!!

Fidelio

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αφορμή παίρνω από γνωστό περιοδικό που σε άρθρο του , περιγράφει τον XivD ανταγωνίσιμο του DivX και μάλιστα σε πολλά σημεία μπορεί να τον ξεπεράσει !

Ωραία , ενδιαφέρον , πάνω που άρχιζα να φτιάχνω τις ταινίες μου με τον Divx ( κλειστού τύπου , δεν κατάλαβα τι εννοεί) , βγαίνει ένα άρθρο και μου λέει σε πολύ κοντινό επίπεδο έρχεται ο XivD , από αντίδραση, να προσφέρει εξίσου ικανοποιητικά αποτελέσματα , καθώς είναι ανοιχτού τύπου ( πάλι δεν κατάλαβα τι λέει ) ???

ʼντε πάλι τώρα εδώ δεν μάθαμε καλά καλά να φτιάχνουμε DivX , εδώ δεν πρόλαβε να βγεί ο 5.0.5 και τώρα εμφανίζεται και αυτό το παλιοάρθρο (πλάκα κάνω) ! Φτου και απ την αρχή!

Περνάω το πακετάκι του γόρδιου δεσμού και ξεκινάω :

Επιλογή ταινίας : 13ο πάτωμα

Στόχος bitrate : 1 cdάκι των 800 mb , δηλώνω όμως 730, επειδή είμαι αρχάριος και δεν τα πάω καλά με αυτά τα calculator και δεν γουστάρω over burn !

Ήχος mp3 στα 128 Kbps CBR - Average Birate : 921 Kbps

Ανάλυση : Στόχος μου είναι μια στάνταρ ρύθμιση πιθανού bits/pixel* frame σε συνδυασμό με μηδενικό aspect ratio . Η ανάλυση στην συγκεκριμένη ταινία ,με το παραπάνω δεδομένο μου βγαίνει 672 χ 288 .

Κάνω το τεστ συμπιεσιμότητας και μου βγαίνει ο λόγος πιθανού με πραγματικού bits/pixel*frame στα 67%. Σύμφωνα με τις κλίμακες του περιοδικού είμαι σε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο βγάζω και το τελικό avi και αυτό ήταν στο μάτι δεν μου φάνηκε και καλό κάτι παίζεται , οπότε.:

Όλα μένουν τα ίδια , bitrate , ήχος , ανάλυση και το μόνο που αλλάζω είναι ο κώδικας ..Divx 5.0.5 .

Κάνω το τεστ συμπιεσιμότητας και έχω λόγο 102% παρακαλώ . Με την ίδια ανάλυση ( 672 χ 288 ) από πριν .

Όπως καταλαβαίνετε η ανάλυση με έπαιρνε να πάει παραπάνω και αντικειμενικά να φτάσει σε 700 χ 300 μένοντας σε σταθερό, σε σχέση με πριν, bits/pixel*frame 0,19

Παιδιά εντάξει άσχετος είμαι αλλά 67% με 102% στην ίδια ανάλυση είναι μεγαααλη διαφορά επομένως δεν μιλάμε για έναν ανταγωνιστικό κώδικά

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι μερικές φορές για να ξεκινήσει κάποιος κάτι είναι πολύ δύσκολο όταν τον μπερδεύουν! Όχι τίποτα άλλο , αλλά έχω και 700άρι επεξεργαστή και περιμένω με τις ώρες φτάνοντας τον στα κόκκινα !

Τα δύο avi , ωστόσο , στο μάτι δεν κάνουν διαφορά ιδιαίτερη , ισχύει άραγε και σε υψηλά bitrate?

μην με παρεξηγείτε δεν είχα δουλειά να κάνω .

...αφήνω δε και ένα μεγάλο ενδεχόμενο να κάνω και λάθος!

Δημοσ.

To compressibility check den leei kai para polla...

Pistepse me to bitrate pia se apoliti timi de leei tipota (akoma kai se apoliti timi na to pareis to divx 5 orizei 1MB-->1000KB eno to xvid 1 MB-->1024KB).

Pantos apo ekei kai pera to xvid exei PARA polles parametrous gia na petixeis to themito apotelesma. To na tis matheis na tis xrisimopoieis thelei xrono arketo, alla se kamia periptosi to xrono pou px mas efage to nandub otan vgike.

Kai episis ta video tha prepei na ta sigrineis apo to teliko optiko apotelesma kai oxi ena noumero.

Sta dika mou matia kai me tis rithmiseis pou vazo sto xvid to divx 5 einai piso tou arketa. To xvid pia exei ftasei sto epipedo tou nandub. Akoma kai sto teleutaio test tou doom9 (opou den ginetai pliri xrisi olon ton dinaton rithmiseon)to xvid erxetai mprosta.

Psaxe to ligo kallitera, diavase kai merika guides (gia arxi psaxe to IAGOS "Xvid Two-Pass Encoding" Document sto xvid forum tou doom9).

Kalo diavasma

crAss

Δημοσ.

. . . εκεί οφείλεται τελικά το ότι τα βίντεο στο μάτι μου δεν είχαν διαφορά πολύ; .. μεταξύ XviD kai DivX; ... στο ότι οι τιμές δεν είναι απόλυτες και στο ότι ο DivX ορίζει ακριβώς στα 1000 KB το MB !

....thnax for the info !

Δημοσ.

Κ εγώ από την πρώτη φορά που χρησιμοποίησα xvid έμεινα εκεί πάντως.Θα βρεις αρκετά guide για τις ρυθμίσεις του που είναι πολλές αλλά στο τέλος το αποτέλεσμα είναι τέλειο.Αναφέρω ότι δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με divX 5.0.4

Δημοσ.

Xvid mono!!!!ti divx kai m@[email protected] deis poiothta sta idia kbps o xvid einai poly kalyteros...dokimase ton kai 8a me 8ymh8eis.kai ayto den to lew mono egw...ftanei na psa3eis sto net gia divx tainies kai 8a deis oti ola ta groups bgazoun pia xvid releases logw ths kalyterhs poiothtas kai sympieshs

Δημοσ.

Δεν θα πω εγώ ποιος είναι ο αγαπημένος μου codec (το κρατάω μυστικό), αλλά θα σας στείλω στο παρακάτω συγκριτικό link: Doom9 Codec Comparison

Πάντως αν δυσκολεύεσαι με το XviD, μπορείς να διαβάσεις αυτόν τον ελληνικό οδηγό.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...