Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν τελικά φύγει το mac mini που παίζει να φύγει σύντομα δηλαδή σκέφτομαι να στραφώ σε κλασικό pc.

Ο ενδοιασμός μου είναι ο εξής: Μου αρέσει πάρα πολύ το Alienware X51 το οποίο το βρίσκω μέσω ebay σε μεταχειρισμένο ή refurbish στα 700 ευρώ περίπου.

μου αρέσει πάρα πολύ το μικρό του μέγεθος και το προσεγμένο look που έχει. Δηλαδή μετά απο iMac και mac mini δε θα πάθω πολιτισμικό σοκ.

Επειδή όμως έχω ασχοληθεί πάρα πολύ με custom συνθέσεις υπολογιστών παλιά θέλω να δω και τι μπορώ να κάνω σε μια δική μου σύνθεση υπολογιστή.

Οι ερωτήσεις είναι 2:

α) Ποσο πιο δυνατό μηχάνημα μπορώ να πάρω με 700 από το Χ51

β) Πόσα χρήματα θα διαθέσω αν φτιάξω το αντίστοιχο της Alienware.

Για το α δε θα είχε προβλημα να πήγαινα σε μεγαλύτερο μέγεθος πύργου αν και θα αργήσω να το συνηθίσω

Για το β θεωρώ πιο δίκαιο ένα πιο προσεγμένο μικρό κουτί για να είναι σωστή η σύγκριση.

Το κυριότερο: Εσείς τι μου προτείνετε. Δεν ειμαι hardcore gamer, κοιτάω το alienware για τη φάση του να παιξω κανα παιχνιδι όχι πάντα τελευταίας κοπής και με την μαξιμουν αναλυση της οθονης στα 1440 χ 900 να βοηθάει τις υψηλοτερες λεπτομερειες στα υποθετικά παιχνίδια.

Ιδέες, προτάσεις για hardware ;

Εχω χάσει αρκετά επεισόδια από τότε που πήγα σε mac (3,4 χρονια) στο τι παίζει στο hardware κομμάτι.

Ευχαριστώ όσους διαθέσουν χρόνο να μου απαντήσουν !

Δημοσ.

Kαλησπέρα. Συγκρίνεις την τιμή του μεταχειρισμένου alienware με καινούριο pc που δεν είναι και πολύ δίκαιο όπως λες και συ :rolleyes: . Παρόλαυτα μία πρόταση:

Kουτί: Silverstone SST-SG05BB-450

Επεξεργαστής: Intel Core i5-3450

Μητρική: Asrock B75M-ITX

Μνήμη: Corsair Vengeance Low Profile 8GB Dual Channel DDR3 Memory Kit

Κάρτα γραφικών: Sapphire Radeon HD6850 1GB

SSD: OCZ Agility 3 SATA III 2.5" SSD 120GB

Σκληρός: Seagate ST500DM002 Barracuda 500GB, 7200rpm, SATA 6GB/s,16MB

DVD-RW: Sony AD-7740H

~800 ευρώ.

Προσπάθησα να ενώσω το α και β :-D

Δημοσ.

Λοιπόν το κουτί μου αρέσει πολυ !

Από επεξεργαστη το socket 1155 είναι νέοτερο του 1156 ;

Η asrock είναι θυγατρική της asus ή θυμάμαι λάθος ;

Τα 800 είναι 100 πιο πάνω από αυτά που διαθέτω εκτός και αν το δώσω ως πακέτο το μινι και φτάσω τα 800 ! Αλλα μετά θα θέλω οθόνη !

μμμ τα υπόλοιπα τα κοιτάω τώρα. Το alienware ειναι αυτό

http://www.ebay.co.uk/itm/Dell-Alienware-X51-3-3ghz-i5-8GB-1TB-NVIDIA-GeForce-GTX-555-WIFI-Win7-/290733193978?pt=UK_Computing_DesktopPCs&hash=item43b10c7afa#ht_4584wt_1180

Δημοσ.

Λοιπόν το κουτί μου αρέσει πολυ !

Από επεξεργαστη το socket 1155 είναι νέοτερο του 1156 ; Ναι

Η asrock είναι θυγατρική της asus ή θυμάμαι λάθος ; Επίσης, ναι.

Τα 800 είναι 100 πιο πάνω από αυτά που διαθέτω εκτός και αν το δώσω ως πακέτο το μινι και φτάσω τα 800 ! Αλλα μετά θα θέλω οθόνη ! Έβαλα τον ssd που πιστεύω ότι αξίζει. Εκεί πανε τα 100 ευρώ ουσιαστικά.

μμμ τα υπόλοιπα τα κοιτάω τώρα. Το alienware ειναι αυτό

http://www.ebay.co.uk/itm/Dell-Alienware-X51-3-3ghz-i5-8GB-1TB-NVIDIA-GeForce-GTX-555-WIFI-Win7-/290733193978?pt=UK_Computing_DesktopPCs&hash=item43b10c7afa#ht_4584wt_1180

Συν τοις άλλοις η 6850 είναι πολύ καλύτερη από την κάρτα laptop του alienware. Δεν νομίζω ότι αξίζει να δώσεις τόσα χρήματα για μεταχειρισμένο, ειδικά όταν φτιάχνεις με τα ίδια κάτι δυνατότερο, όμορφο (οκ αυτό είναι υποκειμενικό) και καινούριο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...