Προς το περιεχόμενο

Arduino

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όπως είπαν τα παιδιά, ξεκινάς με C/C++ και όχι Java γιατί απλά δεν χρησιμοιποιήται.

Όσον αφορά μαγαζιά, έχει πάρει φίλος από sparkfun και είναι αξιόπιστο και φθηνό. (Υπάρχουν και μαιμούδες arduino, οπότε προσοχή.)

Επίσης υπάρχει και το Netduino που γράφεις σε C# αλλά δεν φτάνει σε τίποτα τα έτοιμα που υπάρχουνε σε C++ , οπότε θα δυσκολευτείς να βρείς απαντήσεις σε πιθανά ερωτήματα που σίγουρα θα σου δημιουργηθούν.

Δημοσ.

μαιμού arduino δεν υπάρχει

είναι open source hardware, όποιος θέλει φτιάχνει και το πουλάει, απλά κάποια είναι από επίσημους dealers

Δημοσ.

Μάλλον δεν με κατάλαβες. Υπάρχει μαϊμού με την έννοια του ότι δεν είναι όπως αυτό που πουλάει το sparkfun πχ αλλά χειρότερης ποιότητας. (Γιαυτό προσοχή από που παίρνεις.)

Ξέρω πολύ καλά τι είναι το arduino. Έχω κάνει διαθεματική εργασία πάνω σε σύστημα συναγερμού στηριγμένο στο arduino.

Δεν είναι όλα τα ίδιο αξιόπιστα.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Δεν πιστευω ομως απο sparkfun ή καμια ελληνικη εταιρια να μου δωσουν "ΔΗΘΕΝ" μαιμου???

ενα arduino uno r3 και ενα Beginner Parts Kit

θα αγορασω για αρχη...

Δημοσ.

Απο sparkfun έχω πάρει και είναι εντάξει. Με το rev3 είσαι κομπλέ.

Το beginers kit δεν αξίζει κατά τη γνώμη μου να το πάρεις από Ελλάδα, γιατί είναι πιο ακριβό και για κανένα άλλο λόγο.

Να ξέρεις ότι, πχ οι αντιστάσεις έχουν 1 λεπτό η μία από οποιοδήποτε κατάστημα με ηλεκτρονικά και καλύτερα είναι να ξέρεις τι θέλεις να πάρεις. Και οι πυκνωτές δεν είναι ακριβοί.

Πάντως κοίτα να τα πάρεις όλα μαζί από sparkfun. Για μένα είναι το καλύτερο. Ούτως ή άλλως και το kit που θες να πάρεις από την sparkfun είναι, το λέει και από κάτω. Γιατί να δώσεις παραπάνω χρήματα αν το έχει φθηνότερα στην sparkfun. Κοίτα το λίγο πριν αγοράσεις.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Απο sparkfun έχω πάρει και είναι εντάξει. Με το rev3 είσαι κομπλέ.

Το beginers kit δεν αξίζει κατά τη γνώμη μου να το πάρεις από Ελλάδα, γιατί είναι πιο ακριβό και για κανένα άλλο λόγο.

Να ξέρεις ότι, πχ οι αντιστάσεις έχουν 1 λεπτό η μία από οποιοδήποτε κατάστημα με ηλεκτρονικά και καλύτερα είναι να ξέρεις τι θέλεις να πάρεις. Και οι πυκνωτές δεν είναι ακριβοί.

Πάντως κοίτα να τα πάρεις όλα μαζί από sparkfun. Για μένα είναι το καλύτερο. Ούτως ή άλλως και το kit που θες να πάρεις από την sparkfun είναι, το λέει και από κάτω. Γιατί να δώσεις παραπάνω χρήματα αν το έχει φθηνότερα στην sparkfun. Κοίτα το λίγο πριν αγοράσεις.

Είμαι ανήλικος και δεν θέλω να ζητήσω από τους γονείς μου Πιστωτική κάρτα

ούτε έχω paypal και τα σχετικά ακόμα....

Άμα το πάρω από Ελλάδα. Όπως για παράδειγμα από το futurehouse που είναι διανομεύς του Sparkfun θα πληρώσω και με αντικαταβολή...

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

επαναφέρω το θέμα, 

καλησπέρα παιδια!

γνωρίζω από γλώσσες προγραμματισμού και ηλεκτρονικά, και θέλω να ασχοληθώ

(πιο πολύ από χόμπι και επειδή αυτή την περίοδο δεν δουλεύω) με το arduino.

Για αρχή, αξίζει να πάρω κάτι τέτοιο ; http://grobotronics.com/arduino-starter-kit-el.html

έχετε να προτείνετε κάτι άλλο?

ευχαριστώ...

• Moderators
Δημοσ.

Απ' ό,τι ξέρω δεν αξίζει να αγοράσεις kits. Πιο πολύ συμφέρει να τα αγοράζεις ξεχωριστά. Ένα arduino UNO που είχα πάρει εγώ έκανε γύρω στα 25 ευρώ αν θυμάμαι καλά. Αντιστάσεις, LEDs κλπ θα τα βρεις πιο φτηνά αν τα αγοράσεις ξεχωριστά απ' το να πάρεις όλο το kit.

Δημοσ.

Holy shit 100€ για arduino και ένα κουτί λεντάκια.

Απλά αγόρασε από ebay.

Η διαφορά στην τιμή είναι τόσο τεράστια που απλά εξατμίζει οποιαδήποτε αμφιβολία μπορεί να έχεις.
Αν ανησυχείς τόσο απλά πάρε και μερικά ακόμα.
Επιλογές έχεις.

Για όλα τα άλλα σκατολογίδια στο κιτ ισχύει το ίδιο.

Θα πάρεις την πολλαπλάσια ποσότητα εξαρτημάτων, θα έχεις δυνατότητα επιλογής και δεν θα χαλάσεις ούτε τα μισά.
Μη σου πω το 1/3.

Δημοσ.

Βασικά δεν πληρώνει την αξία των εξαρτημάτων μόνο, αλλά το βιβλίο, τις οδηγίες και την παροχή γνώσης.

Παρόλα αυτά δεν θα τα έδινα. Δες τι έχει μέσα το kit και πάρε τα μόνο σου. 

Υλικό θα βρεις πολύ στο internet. Sparkfun, adafruit, grobotronics, έχουν όλες πληροφορίες για το πως θα κάνεις διάφορα project. 

Επίσης στο youtube η σειρά του Jeremy Blum είναι ιδανική για αρχάριους.

Και το ebay, άστο για περισσότερο ακριβά πραγματάκια. Το Arduino πάρε το απο εδώ για να έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...