Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαίρεται φίλοι μου και καλημέρα θα ήθελα να μοιραστώ ορισμένες απορείες μου

πρόσφατα έβαλα το πρόγραμμα Double play lite 6Mbps της Hol και παρατηρώ στο

δελτίο τεχνικής υποστήριξης που συμπλήρωσε ο τεχνικός στο σπίτι μου μετρώντας

τα καλώδια μου οτι έχω τις κάτοθι τιμές...

Max speed 12728 / 1048

SNR 9,1 / 11

Attenuation 28 / 17,1

Σήμερα για αρκετή ώρες περίπου για ένα 3ωρο είχα μαζικές αποσυνδέσεις και καθυστέρηση της υπηρεσίας

και παρατηρώντας το interface του router εκεινη την στιγμή είδα το downstream nise margin να

πηγαινει στο 3,5 με 5,5

γνωρίζοντας κάποια πραγματάκια επειδή σπουδάζω στα δίκτυα βάσει θεωρίας ξέρω οτι το Noise Margin

για να μην έχεις θέματα αποσυνδέσεων πρέπει να είναι πάνω απο 12....

πιστεύεται ότι καλώς έδωσε ο τεχνικός το ΟΚ! για να ανοίξει η γραμμή με τις τιμές που σας παρέθεσα??

τι κινήσεις πρέπει να κάνω για να ανεβεί η τιμή Noise Margin??

Δημοσ.

Καλημέρα,

Αρχικά κοίταξε μήπως έχεις κάποιο τηλέφωνο χωρίς φίλτρο ή εαν είναι στην ίδια πρίζα τηλέφωνο και ρούτερ να είναι συνδεδεμένο με σπλιττερ σωστά ( έχει ενδείξεις πάνω).

Δοκίμασε να αποσυνδέσεις οτι τηλέφωνο υπάρχει σε πρίζα μαζί με το φιλτράκι του και δές πως συμπεριφέρεται το ρούτερ, και το noise margin.

Παρατήρησε πότε συμβαίνουν οι αποσυνδέσεις; Μήπως χτυπάει το τηλέφωνο εκείνη την ώρα;

Το κατώτατο όριο για το snr ορίζεται απο κάθε εταιρεία ξεχωριστά, και όσο πιο ψηλά είναι τόσο πιο καλή σε ποιότητα γραμμή έχεις.

Η forthnet το έχει γύρω στο 6,5-7, ο Οτε στο 9 κτλπ

Δημοσ.

Χαίρεται φίλοι μου και καλημέρα θα ήθελα να μοιραστώ ορισμένες απορείες μου

πρόσφατα έβαλα το πρόγραμμα Double play lite 6Mbps της Hol και παρατηρώ στο

δελτίο τεχνικής υποστήριξης που συμπλήρωσε ο τεχνικός στο σπίτι μου μετρώντας

τα καλώδια μου οτι έχω τις κάτοθι τιμές...

Max speed 12728 / 1048

SNR 9,1 / 11

Attenuation 28 / 17,1

Σήμερα για αρκετή ώρες περίπου για ένα 3ωρο είχα μαζικές αποσυνδέσεις και καθυστέρηση της υπηρεσίας

και παρατηρώντας το interface του router εκεινη την στιγμή είδα το downstream nise margin να

πηγαινει στο 3,5 με 5,5

γνωρίζοντας κάποια πραγματάκια επειδή σπουδάζω στα δίκτυα βάσει θεωρίας ξέρω οτι το Noise Margin

για να μην έχεις θέματα αποσυνδέσεων πρέπει να είναι πάνω απο 12....

πιστεύεται ότι καλώς έδωσε ο τεχνικός το ΟΚ! για να ανοίξει η γραμμή με τις τιμές που σας παρέθεσα??

τι κινήσεις πρέπει να κάνω για να ανεβεί η τιμή Noise Margin??

κανεις provider δεν παιζει μe 12 margin.συνηθως ολοι ειναι στο 9 και η forthnet στο 6.και 4 να βαλεις αν εχεις καλη γραμμη θα παιξει μια χαρα.

δεν δινει ο τεχνικος το οκ για να ανοιξει η γραμμη.το Profile ειναι 9 margin για την Hol και τα νουμερα ειναι φυσιολογικα .απο εκει και περα βεβαιωσου οτι εχεις φιλτρα παντου στα τηλεφωνα.οτι δεν ειναι αναποδα.οτι δεν ειναι συνδεδεμενο το αναπληρωματικο καλωδιο στην κεντρικη πριζα.οτι ο συναγερμος αμα εχεις οτι εχει φιλτρο.αν εχεις προβλημα τοτε η θα στειλουν παλι τεχνικο η θα σου ανεβασουν το margin και θα πεσει η ταχυτητα και αλλο.το 3,5 πραγματι ειναι λιγο παραξενο.μπορει να ειναι θεμα γραμμης μπορει και κατι μεσα στο σπιτι σου.αμα πιανουν τα χερια σου βαλε το ρουτερ για δοκιμη στον κατενεμητη και δες αν θα κανει αποσυνδεσεις η αν πιανουν τα χερια σου αποσυνδεσε απο το κεντρικο πριζακι ολα τα καλωδια που πανε στα αλλα πριζακια και αφησε μονο τα 2 καλωδια του οτε και βαλε το ρουτερ εκει γιανα εισαι σιγουρος οτι δεν φταιει κατι αλλο.

Δημοσ.

Καλή η θεωρία παιδιά αλλά υπάρχει και η πράξη.Είχα για 4 χρόνια πρόβλημα (στην αρχή με tellas και μετα με hol) με καθημερινά disconnects.

Μετά πήγα στην cyta και με ίδια ταχύτητα συγχρονισμού δεν έχω ούτε ένα disconnect εδώ και 6 μήνες.

Αρα παίζει ρόλο και ο πάροχος!!!

Δημοσ.

Καλή η θεωρία παιδιά αλλά υπάρχει και η πράξη.Είχα για 4 χρόνια πρόβλημα (στην αρχή με tellas και μετα με hol) με καθημερινά disconnects.

Μετά πήγα στην cyta και με ίδια ταχύτητα συγχρονισμού δεν έχω ούτε ένα disconnect εδώ και 6 μήνες.

Αρα παίζει ρόλο και ο πάροχος!!!

ολα τα dslams εχουν φτιαχτει για να δινουν μεχρι 24 mbit.απο εκει και περα υπαρχουν πολλοι λογοι για να εχεις dc's με τον εναν παροχο αλλα οχι με τον αλλον.

α λογος.target noise margin.

β λογος.το ρουτερ που σου δινουν. πχ η cyta μπορει να σου δωσε Thomson το οποιο ειναι απο τα πιο σταθερα ενω πχ σε εναν αλλο παροχο να παρεις ενα linksys wag200 το οποιο σε χαλια γραμμες κανει απειρα dc's

γ.επισης αν πχ πηρες thomson απο την cyta η thomson παιζει με alcatel dslam's τα οποια εχουν πολυ καλη συμβατοτητα με τα thomson τοτε εχεις λιγοτερα dc's.

καποια ρουτερ εχουν καλυτερο sync ενω αλλα ειναι πιο σταθερα αλλα τα αποτελεσματα εχουν να κανουν και με την γραμμη.επισης σε μια χαλια γραμμη το 9 Margin των περισσοτερων παροχων ειναι πιο stable.Επισης μεχρι και το αν εισαι fast path η interleave παιζει ρολο οπως και Max output power.οποτε δεν θα πω οτι ειναι θεμα παροχου αλλα θεμα dslam>μεχρι και το ραζιμ να μην πατηθει καλα στον γενικο κατανεμητη μπορει απο τον εναν παροχο να δεις πολλα mbit διαφορα με τον αλλον

Δημοσ.

απλα το λεω για οταν εδινε thomson.Οπως και ο οτε για παρα πολλα χρονια εδινε και thomson γιατι ακριβως ηξεραν οτι ειναι απο τα πιο σταθερα ρουτερ σε θεματα αποσυνδεσεων.αν επαιζε με thomson μια γραμμη αλλα οχι με αλλο ρουτερ πχ ειχε dc's ο οτε σου ελεγα εισαι μια χαρα.δεν ηταν τυχαιο οτι εδινε thomson.και νομιζω μεχρι προτεινως εδινε το v8.to pirelli δεν το εχω δοκιμασει για να δω ποσο σταθερο ειναι αλλα γενικως δεν ακουγονται και τα τρελα λογια για αυτο.απο τα κλασσικα του κιλου ρουτερ οπως αλλα τοσα που δινουν οι Isp.

Δημοσ.

απλα το λεω για οταν εδινε thomson.Οπως και ο οτε για παρα πολλα χρονια εδινε και thomson γιατι ακριβως ηξεραν οτι ειναι απο τα πιο σταθερα ρουτερ σε θεματα αποσυνδεσεων.αν επαιζε με thomson μια γραμμη αλλα οχι με αλλο ρουτερ πχ ειχε dc's ο οτε σου ελεγα εισαι μια χαρα.δεν ηταν τυχαιο οτι εδινε thomson.και νομιζω μεχρι προτεινως εδινε το v8.to pirelli δεν το εχω δοκιμασει για να δω ποσο σταθερο ειναι αλλα γενικως δεν ακουγονται και τα τρελα λογια για αυτο.απο τα κλασσικα του κιλου ρουτερ οπως αλλα τοσα που δινουν οι Isp.

Αυτό που λες σε συνδιασμό με το ότι είχα δοκιμάσει και άλλα routers στους προηγούμενους παρόχους χωρίς αποτέλεσμα, ενισχύει την άποψή μου , ότι στο άλλο άκρο , και όχι στο άκρο του χρήστη, υπάρχουν χαοτικές διαφορές μεταξύ των διαφόρων isp.

Δημοσ.

χαοτικες διαφορες τι εννοεις γιανα καταλαβω που αναφερεσαι.

παντως οταν γινεται συνεγκατασταση σε αιθουσα παροχων ισχυουν τα παρακατω.

α.ολοι ειναι στην ιδια αιθουσα.

β.οι περισσοτεροι παροχοι με εξαιρεση forthnet,tellas παιζουν με Κυπριωτη.

γ.τα καλωδια που πανε στον κατανεμητη του οτε ειναι ακριβως τα ιδια για ολους.

δ.το μονο που αλλαζει ειναι το dslam μεσα στο rack

forthnet = alcatel,siemens

cyta = μονο alcatel

Hol πχ intracom και παει λεγοντας.σαν εγκατασταση ειναι το ιδιο για ολους.

μετα ο καθενας βαζει το Profile που θελει η εχει καποιο ευρος profiles

πχ 6,8,11,15,9 η fast path ,low interleave,interleave οπως και Inp,no rfi profiles για να κανει την γραμμη πιο stable.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...