katsouras Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Εχω ενα WD Book 500αρη εδω και περιπου 4-5 χρονια.Σημερα ανοιξα το pc και για να μου πει καλημερα δεν δουλευε..Τον ανοιγοκλεισα και το μονο που εγινε ηταν να μου βγαλει μηνυμα οτι δεν το αναγνωριζει την συσκευη USB.Αλλαξα φυσικα και USB και τιποτα.Εχει ενδειξη οτι ειναι συνδεδεμενος(το λαμπακι του αναβει) αλλα στο pc δεν τον βρισκω.Τι μπορω να κανω να τον σωσω η να σωσω καποια αρχεια?
p8grs Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Αρχικα βγαλε το usb ωστε να μην πηγαινει ρευμα και "πεθανει" ακομα πιο γρηγορα. Δευτερον λυνεις το εξ. σκληρο μεχρι να κρατας στα χερια σου τον σκληρο δισκο που εχει μεσα του. Μετα ελεγχεις αν εχει καποιον connector πισω στα pins δηλαδη διπλα στην sata και αν εχει τον αφαιρεις. Τελος το συνδεεις στο desktop σου να εσωτερικο σκληρο δισκο και παιρνεις ολα τα στοιχεια απο μεσα. Αν παλι τα windows σου λενε πως υπαρει αυτη η συσκευη στο συστημα αλλα δεν μπορουν να στην εμφανισουν καψε σε ενα cd τα linux(κατα προτιμιση για μενα mint 13) και τρεξτα ως live CD και λογικα θα σου εμφανισει τον σκληρο αν παλι τιποτα υπαρχουν προγραμματα επαναφορας δεδομενων οπως το recuva (αν και παλι τιποτα και εχεις πολυ σημαντικα αρχει και κανα +600ευρω που να σου περισευει το πας σε καμια εταιρια για να σου παρει τα αρχεια απο μεσα). Τελος το ξαναδενεις τον σκληρο οπως ηταν πριν και πας στο καταστημα που το αγορασες και αφου εχεις 5 χρονια εγγυηση ζητας να γινει αντικατασταση (προφανος και δεν θα πεις οτι το ελυσες ). Α επισης αν αυτο τον σκληρο τον εχεις για backup οταν το πας πισω για να στο αλλαξουν ζητα πιστωση και με τα λεφτα που εκανε οταν το αγορασες νομιζω φτανουν να παρεις εναν ocz agility 3 120gb (αν δεν φτανουν θα λειπουν περιπου 10ευρω δηλαδη τιποτα) παρε τον ssd αν θες να ειναι και φορητος παρε και καπακια εξωτερικου δισκου με κανα 20ευρο και μετα θα εχεις το κεφαλι σου ησυχο.
katsouras Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Τελικα εγινε το πιο απλο...Ακολουθησα την απλη συμβουλη που βρηκα τυχαια με λιγο ψαξιμο σε ενα ξενο forum και ολα κομπλε!Ο τυπος λοιπον ελεγε οτι ειχε το ιδιο θεμα ξαφνικα και απλα αποσυνδεςντας το pc απο το ρευμα με την επαναφορα η motherboard σαν να ξαναπερασε τα drivers και πλεον ολα ενταξει!
p8grs Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Ωραια αλλα να το προσεχεις γιατι οσο να ναι ειναι εξ. Δισκος με σημαντικα αρχεια απο οτι καταλαβαινω. Επισης δεν ξερω αν ισχυει αλλα ειχα ακουσει οτι ο εξ. Σκληρος αν δεν τον χρειαζεσε δεν θα πρεπει να ειναι μονιμα πανω στο pc γιατι χαλαει (εμενα μου ειχε καει ενα WD αλλα ξερω αλλα ατομα που δεν ειχαν προβλημα).
kostas_dr Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Buck up τα αρχεία σου τα έχεις κάνει; Αν όχι, τότε σε συμβουλεύω να το κάνεις άμεσα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα