Aias Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 με λιγα λογια δηλαδη πρωτου το περασω στο λαπτοπ και του βαλω windowς, να το συνδεσω στο desktop για λιγο ωστε να του περασω το τελευταιο διαθεσιμο firmware... μια χαρα thnx! Σωστα ,το βαζεις στον μεγαλο κανεις το update και μετα στο λαπτοπ
tolis1983 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 οποιος τον παρει να μας πει τι fw φοραει..το 1.13 ειναι το τελευταιο επισημο.μαλλον ψηνομαι και εγω να τον παραγγειλω.
deliol Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Το τελευταίο firmware του octane είναι το 1.14 : http://www.ocztechnology.com/ssd_tools/OCZ_Octane_/ Improvements since version 1.13: •Enhancement: Improved stability with AMD based systems & Apple platforms. •Enhancement : Increased Anvil test bench compatibility .Enhancement: Improved firmware download process, correcting a corner case bug which resulted in firmware download failure. •Fixed: Corner case issues where drive occasionally did not resume from S3 / S4 correctly. •Fixed: Corner case issue where the drive would report data corruption. •Fixed: Smart under Linux reports too many re-allocated sectors
georger_volos Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 ωραία τιμούλα , με βάζει σε σκέψεις... εδώ ένα ελληνικό review.
stergi17 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Με τέτοια τιμή με ψήνει να το βάλω στο macbook. Λέτε να παίξει κανένα πρόβλημα; επειδή δεν εμπιστεύομαι και τόσο την ocz. Είχα σκοπό να περιμένω μέχρι σεπτέμβρη να πέσουν οι τιμές των υπολοίπων εταιριών.
c0prse_grinder Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Με τέτοια τιμή με ψήνει να το βάλω στο macbook. Λέτε να παίξει κανένα πρόβλημα; επειδή δεν εμπιστεύομαι και τόσο την ocz. Είχα σκοπό να περιμένω μέχρι σεπτέμβρη να πέσουν οι τιμές των υπολοίπων εταιριών. για ποιο λογο εχεις σχηματισει τετοια αποψη για την ocz? ωραία τιμούλα , με βάζει σε σκέψεις... εδώ ένα ελληνικό review. πολυ καλο το review, thanks για το link! θετικα: Σε αντίθεση με τα περισσότερα drives της αγοράς τα οποία βασίζονται στον Sandforce SF-22xx αυτό που έχει να προσφέρει ο Octane είναι επιδόσεις στις καθημερινές εφαρμογές. Λόγω του ότι δεν χρειάζεται να συμπιέζει και να αποσυμπιέζει τα δεδομένα που χρησιμοποιεί, οι επιδόσεις που έχει στην καθημερινότητα σίγουρα ξεπερνάνε τις υλοποιήσεις της Sandforce με Asynchronous NAND Flash μνήμες. Κάτι ακόμα που προσφέρει το drive και το οποίο δεν μπορέσαμε να δείξουμε σε αυτό το review είναι η διάρκεια. Σε μία δοκιμή που εκτελέσαμε με το IOMeter 2010 και το χρόνο του test στις4 ώρες, το drive παρέμεινε ακλόνητο στις "καταπονήσεις" και συνέχισε να δίνει τα ίδια αποτελέσματα επιδόσεων όπως και στην αρχή του test. Κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό με τα περισσότερα Sandforce based drives λόγω του ότι ο controller μπορεί να ρίξει το drive σε safe mode και να ρίξει τις επιδόσεις στα Τάρταρα, κάτι που με τον Octane δεν πρόκειται να συμβεί. Αυτό μας δείχνει το πόσο καλά έχει δουλέψει η OCZ πάνω στο firmware του drive αλλά και πόσο καλά λειτουργεί ο Garbage Collector σε συνδυασμό με το TRIM από τα Windows 7 για να κρατάει συνέχεια το drive "φρέσκο" σε επιδόσεις. αρνητικα: 1) Επιδόσεις. Περιμέναμε μεγαλύτερες επιδόσεις από το drive στα benchmarks έτσι ώστε να υπάρχει και κάποια κόντρα με τα ονόματα του χώρου. Όταν ο Octane εμφανίζεται στα benchmarks 20-30% πιο αργός από τον Samsung 830 ή τον Corsair Performance Pro δεν μπορείς να πείσεις τον υποψήφιο αγοραστή για τις επιδόσεις του drive. 2) Τιμή. Η τιμή του σε σχέση με τον ανταγωνισμό είναι υψηλή. Το 128GB μοντέλο που μας διέθεσε η OCZ κοστίζει στην Ελληνική αγορά 170-180€, δηλαδή κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με τον OCZ Vertex 3, τον Corsair Force GT και τον Samsung 830. Τρία drives τα οποία έχουν αποδείξει πολλές φορές τις δυνατότητές τους σε όλο το Internet. Περιμέναμε στη συγκεκριμένη περίπτωση από την OCZ ένα drive το οποίο θα ήταν κοντά στον Agility 3 και τον Corsair Force 3 από άποψης τιμής ώστε να μπορέσει να πάρει κομμάτι από την πίτα. Αυτά τα drives όμως πλέον έχουν εδραιωθεί στην αγορά και δύσκολα θα πειστεί ο υποψήφιος αγοραστής για τις δυνατότητες του Octane και για τα έξτρα χρήματα που ζητά. 3) Bundle. Διανύουμε αισίως το 2012 και δεν είναι λογικό ένα drive που κοστίζει 170-180€ να έρχεται σε μία συσκευασία η οποία δεν περιέχει τίποτα. Όυτε καν 2.5 σε 3.5 ίντσες αντάπτορα. τα 2 και 3 δεν εχουν ''ιδιαιτερο'' νοημα καθως αναφερονται σε τιμη 170-180 ευρω
c0prse_grinder Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Εξαντλημένο πλέον. Όποιος πρόλαβε πρόλαβε Καλα τι, 4 δισκους ειχαν αποθεμα?? Εγω πηρα Σαββατο βραδυ ξημερωματα Κυριακης και ειναι ακομα οπως το βλεπετε παρακατω. Προβλεπω κλασικες αξιες! χααχχα.. α ρε eshop.. Eν το μεταξυ στο εμαιλ επιβεβαιωσης.. γραφει αυτο: ΚωδικόςΠροιόνΤιμήΠοσότηταΣύνολο PER.320751OCZ OCT1-25SAT3-128G OCTANE 128GB SATAII 79.90179.9 Σύνολο με ΦΠΑ 79.9 αλλα λιγο πιο πισω γραφει το ...25SAT3.. δεν υπαρχει λογος ανησυχιας ε?
jordan4 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Λογικό ειναι να βρίσκεται σ αυτό το στάδιο η παραγγελία σου, καθώς επεξεργάζεται εργάσιμες ημέρες.. Χθες ήταν Κυριακή, οπότε σήμερα λογικά θα δεις εξέλιξη Αν δεν ήταν μούφα το άμεσα διαθέσιμο, αύριο θα τον έχεις τον δίσκο
c0prse_grinder Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Λογικό ειναι να βρίσκεται σ αυτό το στάδιο η παραγγελία σου, καθώς επεξεργάζεται εργάσιμες ημέρες.. Χθες ήταν Κυριακή, οπότε σήμερα λογικά θα δεις εξέλιξη Αν δεν ήταν μούφα το άμεσα διαθέσιμο, αύριο θα τον έχεις τον δίσκο Καλα ας τον εχω και μεθαυριο.. χαχαχα
alexmm Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Καλα τι, 4 δισκους ειχαν αποθεμα?? Εγω πηρα Σαββατο βραδυ ξημερωματα Κυριακης και ειναι ακομα οπως το βλεπετε παρακατω. Προβλεπω κλασικες αξιες! χααχχα.. α ρε eshop.. Eν το μεταξυ στο εμαιλ επιβεβαιωσης.. γραφει αυτο: ΚωδικόςΠροιόνΤιμήΠοσότηταΣύνολο PER.320751OCZ OCT1-25SAT3-128G OCTANE 128GB SATAII 79.90179.9 Σύνολο με ΦΠΑ 79.9 αλλα λιγο πιο πισω γραφει το ...25SAT3.. δεν υπαρχει λογος ανησυχιας ε? δε νομίζω ότι χρειάζεται να ανησυχείς, απλά τελείωσαν τα κομμάτια, κάποια στιγμή θα συνέβαινε αυτο. εγώ δυστυχώς δε πρόλαβα να παραγγείλω, οπότε περιμένω την επόμενη προσφορά από κάπου (έχω ήδη παραγείλει έναν 830 για το λάπτοπ, αλλά αυτός θα ήταν μια χαρά για το ντέσκτοπ). Όσο για το σατα, νομίζω ότι είναι ξεκάθαρα 3, οπότε είσαι μια χαρά
c0prse_grinder Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 δε νομίζω ότι χρειάζεται να ανησυχείς, απλά τελείωσαν τα κομμάτια, κάποια στιγμή θα συνέβαινε αυτο. εγώ δυστυχώς δε πρόλαβα να παραγγείλω, οπότε περιμένω την επόμενη προσφορά από κάπου (έχω ήδη παραγείλει έναν 830 για το λάπτοπ, αλλά αυτός θα ήταν μια χαρά για το ντέσκτοπ). Όσο για το σατα, νομίζω ότι είναι ξεκάθαρα 3, οπότε είσαι μια χαρά Παντως αν παρεις και 2ον ssd εκτος του 830 (και γω τον πηρα στα 100 ευρω) σου προτεινω να βαλεις τον 830 στο desktop και τον αλλον (αν ειναι κατωτερος βεβαια) στο λαπτοπ. (εκτος κι'αν το λαπτοπ σου ειναι εντελως τελευταιας γενειας που υποστηριζει sataIII)
paularas Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Καλα τι, 4 δισκους ειχαν αποθεμα?? Εγω πηρα Σαββατο βραδυ ξημερωματα Κυριακης και ειναι ακομα οπως το βλεπετε παρακατω. Προβλεπω κλασικες αξιες! χααχχα.. α ρε eshop.. Eν το μεταξυ στο εμαιλ επιβεβαιωσης.. γραφει αυτο: ΚωδικόςΠροιόνΤιμήΠοσότηταΣύνολο PER.320751OCZ OCT1-25SAT3-128G OCTANE 128GB SATAII 79.90179.9 Σύνολο με ΦΠΑ 79.9 αλλα λιγο πιο πισω γραφει το ...25SAT3.. δεν υπαρχει λογος ανησυχιας ε? μόνο εγώ και οι γνωστοί μου πήραμε περίπου 10 και τους περιμέναμε... που τους είδες τους 4...
alexmm Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Παντως αν παρεις και 2ον ssd εκτος του 830 (και γω τον πηρα στα 100 ευρω) σου προτεινω να βαλεις τον 830 στο desktop και τον αλλον (αν ειναι κατωτερος βεβαια) στο λαπτοπ. (εκτος κι'αν το λαπτοπ σου ειναι εντελως τελευταιας γενειας που υποστηριζει sataIII) ευχαριστώ για την ιδέα. γιατί το λες αυτό, πως το σκέφτεσαι; κανένα από τα 2 δεν υποστηρίζει δυστυχώς σατα3, το desktop φοράει έναν από τους 3πύρηνους της AMD με 4GB μνήμη και το laptop είναι ένα C2D με 3GB. Πολύ μέτρια πράγματα (στην καλύτερη!) και τα 2, τα οποία ελπίζω να γίνουν λίγο καλύτερα με τα SSD....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα