rosspy Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 sorry αν ειμαι offtopic αλλα εχω καιρο να ασχοληθω με αναβαθμησεις κτλ. εχω pc 5ετιας,θα χρειαστω κ κατι αλλο για να συνδεσω εναν ssd στη παλια μου μητρικη?(καποιον controller,κ αν ναι τι κ πως) να τον χτυπησω αν ειναι γιατι εχει αρχησει κ σερνεται to kahmeno,ευχαριστω εκ των προτερων!
leros2004 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Αν μητρική σου έχει sata connector λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα. Ποια μητρική έχεις ?
p_under Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Κοιτώντας, αν και λίγο βιαστικά, το review του jax στο hwbox θεωρώ ότι ίσως να υποτίμησα το δισκάκι και να είναι καλύτερο από όσο νομίζω. Αυτό που λέω είναι ότι για έναν δίσκο που θα τον έχεις 3-4 χρόνια σε ένα PC ως το βασικό boot disk drive τα 20€ παραπάνω δεν θα έπρεπε να τα σκέφτεσαι καν. Ποσοστιαία ναι η διαφορά τιμής είναι μεγάλη, αλλά καλό είναι ένα εξάρτημα που θα το τρως στην μούρη από την στιγμή που πατάς το power on μέχρι την στιγμή που κάνεις το shut down, να μην το τσιγκουνευτείς. Ο οικιακός απλός χρήστης είναι ικανοποιημένος και με παραδοσιακό HDD. Με έναν καλό SSD θα λέει το ένα wow μετά το άλλο στην αρχή, μετά θα είναι business as usual. εννοείται πως τα 20 ευρώ τα σκέφτεσαι, πόσο μάλλον όταν η διαφορά από 80€ γίνεται 100€. Επίσης γτ να μην τα σκεφτείς αφού τα προϊόντα είναι παρόμοια και ίσως ο agility 3, να είναι χειρώτερος? Με γυμνό μάτι δεν πρόκειται να καταλάβεις απολύτως τίποτα. Άρα έχεις πιει 5 καφέδες παράπανω
c0prse_grinder Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 διαβαζω σε ξενα φορουμς για τον Octane και μου κεντρισε την προσοχη αυτο το σχολιο you are right about Octane, it is not quite up to snuff yet, but it looks promising (or at least interesting) for future releases and updates. It is a very young product and OCZ's first attempt at making their own firmware, so I would avoid it. Also judge a SSD by it's IOPS rating, not it's MB/s. You do not buy one to get more MB/s (though it is a nice perk), you buy it for the 0ms seek time, and how many operations it can do per second. Ξερει κανεις να με διαφωτισει περισσοτερο πανω στο κομματι που εκανα κοκκινο? Διοτι ηδη εκανα την παραγγελια και αν υπαρχει καποια 'παγιδουλα' καλο θα ταν να την εβρισκα το συντομοτερο δυνατον καθως για 1η φορα βλεπω "αμεσα διαθεσιμο" στο e-shop μετα απο πολυ καιρο και φοβαμαι μην ερθει γρηγορα! μπορει καποιος να απαντησει σαυτο? γιατι νομιζω οτι περασε στο ντουκου! εννοείται πως τα 20 ευρώ τα σκέφτεσαι, πόσο μάλλον όταν η διαφορά από 80€ γίνεται 100€. Επίσης γτ να μην τα σκεφτείς αφού τα προϊόντα είναι παρόμοια και ίσως ο agility 3, να είναι χειρώτερος? Με γυμνό μάτι δεν πρόκειται να καταλάβεις απολύτως τίποτα. Άρα έχεις πιει 5 καφέδες παράπανω αν ο δισκος προοριζεται για νεο συστημα με sataIII controllers ενδεχομενως να δεις καποια διαφορα αν εισαι απαιτητικος χρηστης αλλα αν προοριζεται για λαπτοπ η για pc με sataII τοτε δεν νομιζω να φανει καμια διαφορα στην χρηση.
p_under Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 δεν πέρασε στο ντούκου, καθώς αν ανατρέψεςι μερικά post πιο πίσω θα δείς που ανάφερα ότι ο octane ενσωματώνει έναν νεό ελενκτή που συγκαταλέγεται στην Ιndilinx everest σειρά.
c0prse_grinder Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 δεν πέρασε στο ντούκου, καθώς αν ανατρέψεςι μερικά post πιο πίσω θα δείς που ανάφερα ότι ο octane ενσωματώνει έναν νεό ελενκτή που συγκαταλέγεται στην Ιndilinx everest σειρά. ναι αυτο το ηξερα! απλα δεν αναφερθηκε τι μείον ή τι συν συνεπαγονται απ'αυτο!
rosspy Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 φιλε LEROS2004 εχω την asus a8r-mvp Link εχω ηδη συνδεδεμενους 2 sata k 1 ide
p_under Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 αν ο δισκος προοριζεται για νεο συστημα με sataIII controllers ενδεχομενως να δεις καποια διαφορα αν εισαι απαιτητικος χρηστης αλλα αν προοριζεται για λαπτοπ η για pc με sataII τοτε δεν νομιζω να φανει καμια διαφορα στην χρηση. δεν προαπαθώ να πίσω κανέναν να αγοράσει το προϊόν, ούτε είμαι fan του octane. Απλά θεωρώ ότι τα +20€ στα 100€ είναι μια υπαρκτή διαφορά, για παρομοίων επιδόσεων Drives. Αν από την άλλη είσαι απαιητικός, παίρνεις έναν Vertex 4 και καθαρίζεις!
c0prse_grinder Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 φιλε LEROS2004 εχω την asus a8r-mvp Link εχω ηδη συνδεδεμενους 2 sata k 1 ide απ'οτι βλεπω υποστηριζει ταχυτητες sata-2 (Serial ATA 3Gb/s ) οποτε δεν νομιζω να αξιζει τον κοπο (κοπος στη δεδομενη περιπτωση ειναι τα +20 ευρω) να πας στον agility. δεν προαπαθώ να πίσω κανέναν να αγοράσει το προϊόν, ούτε είμαι fan του octane. Απλά θεωρώ ότι τα +20€ στα 100€ είναι μια υπαρκτή διαφορά, για παρομοίων επιδόσεων Drives. Αν από την άλλη είσαι απαιητικός, παίρνεις έναν Vertex 4 και καθαρίζεις! μα δεν διαφώνησα καθολου, ισα ισα αυτο που λεω ειναι + για τον octane!
rosspy Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 δηλαδη ο octane υποστηριζει μεχρι 3Gb/s ενω ο agility 6gb/s ?
p_under Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 ναι αυτο το ηξερα! απλα δεν αναφερθηκε τι μείον ή τι συν συνεπαγονται απ'αυτο! φοράει τον Marvell 88SS9174, όπου θα τον βρείτε στον m4 και intel 510. μόνο ως καλό το βλέπω αυτό. Δεν είναι κάτι που το γέννησε η OCZ, μόνο δικό της firmware κατασκέυασε, όπως και η Crucial και Intel.
c0prse_grinder Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 δηλαδη ο octane υποστηριζει μεχρι 3Gb/s ενω ο agility 6gb/s ? οχι και οι δυο ειναι sata3 με 6gb/s απλα ο agility πιανει καλυτερες ταχυτητες συμφωνα με τα specs φοράει τον Marvell 88SS9174, όπου θα τον βρείτε στον m4 και intel 510. μόνο ως καλό το βλέπω αυτό. Δεν είναι κάτι που το γέννησε η OCZ, μόνο δικό της firmware κατασκέυασε, όπως και η Crucial και Intel. καταλαβα.. και απ'οτι διαβαζω τυχων "θεματακια" θα διορθώνονται μεσω firmware updates στο μελλον. αληθεια.. ξερει κανεις πως γινονται update οι δισκοι της ocz? καπου πηρε το ματι μου οτι θελει μια Α διαδικασια..
john_dr Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 εννοείται πως τα 20 ευρώ τα σκέφτεσαι, πόσο μάλλον όταν η διαφορά από 80€ γίνεται 100€. Επίσης γτ να μην τα σκεφτείς αφού τα προϊόντα είναι παρόμοια και ίσως ο agility 3, να είναι χειρώτερος? Με γυμνό μάτι δεν πρόκειται να καταλάβεις απολύτως τίποτα. Άρα έχεις πιει 5 καφέδες παράπανω Αν ο δίσκος είναι στα ίδια επίπεδα ή καλύτερος από τον Agility 3 δεν το συζητάω, τον προτιμάς. Αν υπάρχει (όχι ο Agility), άλλα άλλη επιλογή στα 100€ που έχει καλύτερη συμπεριφορά από τον Octane για χρήση ως boot disk τότε τα 20€ σκέψου τα ως 20€/1000 μέρες χρήσης και όχι σαν 5 καφέδες (που 5 καφέδες των 4€ είναι πεταμένα λεφτά anyway και μόνο η παρέα σώζει την κατάσταση και κρατάει ανοιχτές τις καφετέριες). Μάλλον συμφωνούμε και απλά κολλάμε σε λεπτομέρειες. Αυτό που λέω είναι το εξής απλό. Αν η διαφορά φαίνεται την πληρώνεις διότι το boot disk επηρεάζει την αποκρισιμότητα του συστήματος κάθε στιγμή που το PC είναι αναμμένο. Αν δεν φαίνεται δεν την πληρώνεις.
p_under Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 οχι και οι δυο ειναι sata3 με 6gb/s απλα ο agility πιανει καλυτερες ταχυτητες συμφωνα με τα specs καταλαβα.. και απ'οτι διαβαζω τυχων "θεματακια" θα διορθώνονται μεσω firmware updates στο μελλον. αληθεια.. ξερει κανεις πως γινονται update οι δισκοι της ocz? καπου πηρε το ματι μου οτι θελει μια Α διαδικασια.. το drive καλό θα ήταν να είναι άδειο και το update να γίνει από OS που είναι σε άλλο drive. Η διαδικασία είναι απλή, κατεβάζεις το tool της OCZ και απλά κάνει την δουλειά μόνο του.
c0prse_grinder Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 το drive καλό θα ήταν να είναι άδειο και το update να γίνει από OS που είναι σε άλλο drive. Η διαδικασία είναι απλή, κατεβάζεις το tool της OCZ και απλά κάνει την δουλειά μόνο του. με λιγα λογια δηλαδη πρωτου το περασω στο λαπτοπ και του βαλω windowς, να το συνδεσω στο desktop για λιγο ωστε να του περασω το τελευταιο διαθεσιμο firmware... μια χαρα thnx!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα