c0prse_grinder Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 http://www.e-shop.gr...ER.320751&sid=1 πως σας φαινεται σαν τιμη??αξιζει? καλο θα ταν να γραψεις στον τιτλο του θεματος και το μοντελο του δισκου και το ποσο κοστιζει και σε ποιο καταστημα ειναι η προσφορα.. τυπου "OCZ Octane 128GB - 79,90E - E-Shop"
neof1z Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει η χωρητικότητα μιας και τα 60GB για μένα είναι αρκετά για Boot Drive διότι δεν σκοπεύω να τρέξω το BF3.Πριν από 20 μέρες παρέλαβα αυτόν http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.345903 στα 65 ευρώ και πραγματικά σκοτώνει πάνω σε Sata II.Ένα πράμα όμως που μου έκανε εντύπωση ήταν η αναβάθμιση του Firmware η οποία έγινε μέσα από Windows δεν κράτησε πάνω από 1 λεπτό και χωρίς κάποιο τρικ.Αν δεν αλλάξει η OCZ τρόπο αναβάθμισης δεν υπάρχει περίπτωση να πάρω.
c0prse_grinder Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 διαβαζω σε ξενα φορουμς για τον Octane και μου κεντρισε την προσοχη αυτο το σχολιο you are right about Octane, it is not quite up to snuff yet, but it looks promising (or at least interesting) for future releases and updates. It is a very young product and OCZ's first attempt at making their own firmware, so I would avoid it. Also judge a SSD by it's IOPS rating, not it's MB/s. You do not buy one to get more MB/s (though it is a nice perk), you buy it for the 0ms seek time, and how many operations it can do per second. Ξερει κανεις να με διαφωτισει περισσοτερο πανω στο κομματι που εκανα κοκκινο? Διοτι ηδη εκανα την παραγγελια και αν υπαρχει καποια 'παγιδουλα' καλο θα ταν να την εβρισκα το συντομοτερο δυνατον καθως για 1η φορα βλεπω "αμεσα διαθεσιμο" στο e-shop μετα απο πολυ καιρο και φοβαμαι μην ερθει γρηγορα!
Ntinaras Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 καλο θα ταν να γραψεις στον τιτλο του θεματος και το μοντελο του δισκου και το ποσο κοστιζει και σε ποιο καταστημα ειναι η προσφορα.. τυπου "OCZ Octane 128GB - 79,90E - E-Shop" ειδικα αμα δουν eshop δε προκειται να μπει κανεις
talos_2002 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 διαβαζω σε ξενα φορουμς για τον Octane και μου κεντρισε την προσοχη αυτο το σχολιο Ξερει κανεις να με διαφωτισει περισσοτερο πανω στο κομματι που εκανα κοκκινο? Διοτι ηδη εκανα την παραγγελια και αν υπαρχει καποια 'παγιδουλα' καλο θα ταν να την εβρισκα το συντομοτερο δυνατον καθως για 1η φορα βλεπω "αμεσα διαθεσιμο" στο e-shop μετα απο πολυ καιρο και φοβαμαι μην ερθει γρηγορα! Δεν θα φοβόμουν αυτό. Φημολογείται ότι η OCZ είχε ξεκινήσει δική της εταιρία ανάπτυξης επεξεργαστών (άρα και firmware) για SSD, επειδή ήθελε κάτι καλύτερο από όσα προσφέρονταν. Λίγο αργότερα αγόρασε την γνωστή Indilinx. Έτσι, εμπειρία στο θέμα υπάρχει. Έτοιμο δικό τους τσιπάκι δεν είχαν, γι' αυτό άρχισαν να χρησιμοποιούν δικό τους firmware στο τσιπάκι της Marvell, που είναι τα γνωστά «Indilinx infused».
c0prse_grinder Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 ειδικα αμα δουν eshop δε προκειται να μπει κανεις και μενα η αποψη μου για ε-σοπ ειναι..."απτις καλες..." .... ομως αν βγει καποια προσφορα που αξιζει, δυσκολο να μην ασχοληθουμε
tolis1983 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 δεν με αφηνει να αλλαξω το τιτλο του θεματος.δεν μου δινει επιλογη για επεξεργασια.αυτος η ο agility 3??το θελω για νεο συστημα που το στηνω σιγα σιγα.
c0prse_grinder Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 δεν με αφηνει να αλλαξω το τιτλο του θεματος.δεν μου δινει επιλογη για επεξεργασια.αυτος η ο agility 3??το θελω για νεο συστημα που το στηνω σιγα σιγα. αλλαζει το ονομα, πας στην Πληρη Επεξεργασια του 1ου ποστ για να μπορεις να αλλαξεις τον τιτλο! απ'οτι καταλαβα μεταξυ των 2 ο agility ειναι καλυτερος.. σε τι συστημα θες να το βαλεις?
tolis1983 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Εως τωρα εχω μονο μνημες ραμ κ καρτα γραφικων.παω για amd 8120.
john_dr Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Όπως έχει γραφτεί και σε άλλο thread, την διαφορά την κάνουν τα IOPS στα 4Κ (αν το λέω καλά) και ο εν λόγω SSD με τον Indilinx είναι πολύ πίσω σε σχέση με του άλλους. Και SATA1 να έχεις αν τα μικρά αρχεία πηγαίνουν... "πετώντας" λίγο θα ενοχλήσει ο περιορισμός των 150 ή των 300ΜΒ/sec των SATA1/SATA2 αντίστοιχα. Προσωπικά θα χτύπαγα των Agility 3 έστω και στα 100€ για δύο λόγους. Πρώτον επειδή τον έχω και άρα είμαι προκατειλημμένος. Δεύτερον διότι είμαι προκατειλημμένος έχοντας δει από πρώτο χέρι τις επιδόσεις του κάθε φορά που κάνω pause virtual OS στο VMware. Εκεί που με σκληρό δίσκο ή αργό SSD στα 4k του έπαιρνε 30 δεύτερα με 1 λεπτό να κάνει pause το virtual OS με τον Agility κάνει 1 με 2 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ. Αν είναι να πάρετε SSD δώστε 10-20€ παραπάνω και πάρτε έναν πραγματικά καλό και ο πραγματικά καλός SSD φαίνεται στα μικρά αρχεία όχι στο sequential read/write. καλός ο Octane στο read/wrie αλλά τα Random Write 4KB: 18,000 IOPS, Random Read 4KB: 35,000 IOPS νομίζω ότι είναι χαμηλά για τα σημερινά δεδομένα.
talos_2002 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 john_dr, θεωρείς ότι ένας οικιακός-απλός χρήστης που κάνει τις καθημερινές εργασίες και κάτι παραπάνω, θα δει διαφορά με τον καλύτερο SSD; Την οικονομική διαφορά στα 20€ (+25%) θα την δει, αλλά δεν νομίζω να δει ουσιαστική διαφορά στην απόδοση. Ρωτάω τα παραπάνω χωρίς να αμφισβητώ την διαφορά απόδοσης σε πολύ απαιτητικές εφαρμογές, να εξηγούμαι.
Aias Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 εγω παντως τον τσιμπησα.Φανταζομαι απο το intel postville 80gb ειναι καλυτερος?Να κανω τραμπα τους δισκους και να βαλω τον ocz στον main και τον postvile στο λαπτοπ.
paularas Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 τον πήρα και εγώ για να τον βάλω στο macbook μου late 2009 μήπως και πάρει τα πάνω του για όσο μπορεί... άντε να δούμε απλά πότε θα μας έρθει
p_under Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 πολύ καλή τιμή, σίγουρα θα προτιμούσα τον octane έναντι του agility 3, πόσο μάλλον όταν βρίσκεις τον δεύτερο στα ~100€, δηλαδή +25%. Τα δύο drives που συγκρίνεται έχουν παρόμοια συμπεριφορά με την διαφορά ότι ο agility φοράει τον γνωστό sandforce controller ένω ο octane την νέα Indilinx Everest γενιά. Τέλος, θα τον σύγκρινα μόνο με τον Crucial M4. Άριστη τιμή από μένα. Και μην κολλάτε στο eshop, η global εγγύση και το άριστο RMA της OCZ θα σας καλύψουν άνετα. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε και σε αυτό το review
john_dr Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 john_dr, θεωρείς ότι ένας οικιακός-απλός χρήστης που κάνει τις καθημερινές εργασίες και κάτι παραπάνω, θα δει διαφορά με τον καλύτερο SSD; Την οικονομική διαφορά στα 20€ (+25%) θα την δει, αλλά δεν νομίζω να δει ουσιαστική διαφορά στην απόδοση. Ρωτάω τα παραπάνω χωρίς να αμφισβητώ την διαφορά απόδοσης σε πολύ απαιτητικές εφαρμογές, να εξηγούμαι. Κοιτώντας, αν και λίγο βιαστικά, το review του jax στο hwbox θεωρώ ότι ίσως να υποτίμησα το δισκάκι και να είναι καλύτερο από όσο νομίζω. Αυτό που λέω είναι ότι για έναν δίσκο που θα τον έχεις 3-4 χρόνια σε ένα PC ως το βασικό boot disk drive τα 20€ παραπάνω δεν θα έπρεπε να τα σκέφτεσαι καν. Ποσοστιαία ναι η διαφορά τιμής είναι μεγάλη, αλλά καλό είναι ένα εξάρτημα που θα το τρως στην μούρη από την στιγμή που πατάς το power on μέχρι την στιγμή που κάνεις το shut down, να μην το τσιγκουνευτείς. Ο οικιακός απλός χρήστης είναι ικανοποιημένος και με παραδοσιακό HDD. Με έναν καλό SSD θα λέει το ένα wow μετά το άλλο στην αρχή, μετά θα είναι business as usual.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα