Oscar_Mike Δημοσ. 23 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2012 Παιδιά καλησπέρα, μιας και το κινητό μου μας άφησε χρόνους είμαι σε αναζήτηση νέου, θέλω να περάσω στην οικογένεια των Android αλλά θέλω την βοήθεια σας γιατί θα έλεγα ότι είμαι άσχετος με το θέμα μιας και το προηγούμενο μου ήταν WM. Κάποιες από τις συσκευές που έχω στο μυαλό μου είναι οι Xperia Νέο V, Ideos X5, Motorola FIRE XT http://www.gsmarena.com/so...neo_v-4122.php http://www.gsmarena.com/hu...os_x5-3596.php http://www.gsmarena.com/mo...re_xt-4160.php και ενδεχομένως οι Ideos X5 Pro, ZTE Blade II. http://www.gsmarena.com/hu...0_pro-4226.php http://www.gsmarena.com/zte_blade_ii-4608.php Τα χρήματα που θέλω να διαθέσω είναι ~120e οποτε κοιτάζω για μεταχειρισμένα (εκτος από το Motorola που έχει 100e καινούριο). Η χρήση που θα κάνω στο κινητό δεν θα είναι κάτι το απαιτητικό, σερφάρισμα το internet, GPS, ενδεχομένως 10-15 εφαρμογές που θα του περάσω και φωτογραφίες, απλά επειδή δεν αλλάζω συχνά κινητά θα ήθελα να πάρω κατι το οποιο να έχει μια διάρκεια 2 ετών ας πούμε. Δεν θα βλέπω ταινίες, ούτε θα το συνδέω στην tv (για το HDMI του Νέο V) Τώρα οι ερωτήσεις! Έστω ότι τα βρίσκω όλα στην ίδια τιμή, ποιο διαλέγω? Έχω διαβάσει ότι το Νέο V είναι πιο μπροστά απ όλα, ισχύει? -Αν βρω πιο φτηνά το Ideos X5 (όχι το Pro) υπολείπεται πολύ σε χαρακτηριστικά από το Νέο V, ή σε "απλή" χρήση που θα του κανω δεν θα δω διαφορά? -Το Ideos Pro έχει τόσο μεγάλες διαφορες με το απλό ώστε να κοιτάζω για αυτό, και όχι για το απλό? -Με τις αναβαθμίσεις του Android τι παίζει? Έχουν όλα την ίδια υποστήριξη? -Με την εσωτερική μνήμη πρέπει να προσέξω? Ποσα MB θεωρούνται επαρκή για να μην έχεις θέμα με τις εφαρμογές? (πχ στο Motorola FIRE XT βλεπω "150 MB user available" ενω το Neo V "320 MB user available" και το X5 "2/4 GB storage") -και αληθεια το Motorola FIRE XT τι λέει σε αυτή την κατηγορία??? γιατί τα 100e για καινούριο είναι δελεαστικά! Ποίες άλλες συσκευές έχετε να μου προτείνεται σε αυτά τα χρήματα και γενικά τι άλλο πρέπει να έχω στο νου μου κατά ην ερευνα αγοράς ενός Android? Συγγνώμη για το "σεντόνι" και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων, ελπίζω να τα ξεκαθαρίσω κάπως μετά και από τη βοήθεια σας!
tsourakis13 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Αν θες να δώσεις μέχρι 200€, τότε παίρνεις neo v...Είναι ανώτερο από τα υπόλοιπα(σχεδόν σε όλους τους τομείς), και η sony έχει πολύ καλή υποστήριξη...Μόνο το ideos x5 pro το συναγωνίζεται αλλά δεν έχει την υποστήριξη του neo v...Τα υπόλοιπα είναι αρκετά πίσω... Όσο για το απλό ideos x5 είναι κατώτερο από το pro...(800mhz cpu vs 1ghz, δεν έχει ράδιο) και δεν ξέρω αν πωλείται ακόμα... Για την εσωτερική μνήμη που ρωτάς το neo v έχει 320mb τα οποία για τη δική μου χρήση είναι λίγα γι'αυτό έχω αγοράσει 16gb κάρτα μνήμης και δεν έχω πρόβλημα...Βασικά το κουτί είχε μια κάρτα μνήμης 2gb αλλά όπως καταλαβαίνεις δεν μου έκανε, αλλά εσύ αν χρειάζεσαι ~20-25 εφαρμογές θα είσαι οκ....Το x5 pro νομίζω έχει 4gb, δηλαδή είναι οκ... Το Fire XT πραγματικά ΔΕΝ αξίζει, σε σύγκριση με τα άλλα 2...Με μια απλή σύγκριση το διαπιστώνεις εύκολα...Τώρα για την υποστήριξη της motorola δεν θα πω τίποτα... Πάντως αν δεν θες να δώσεις 200, υπάρχει και το Sony Ericsson Live with Walkman στα ~165€, το οποίο δεν έχει τόσο καλή ανάλυση όσο το neov/x5 pro αλλά για την τιμή του είναι μια χαρά... Πάντως όπως σου ξαναείπα εγώ, προτείνω neo v, γιατί σαν σύνολο υπερέχει από τα άλλα(το έχω 5-6 μήνες και είναι πραγματικά αστέρι, γιατί σκεφτόμουν να πάρω το ideos x5 pro αλλά όταν είδα την προσφορά της vodafone το πήρα χωρίς να το σκεφτώ...)
kiros9 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω κανένα από τα παραπάνω κινητά. Από 'κει και πέρα, όπως ανέφερε και ο tsourakis13 στα 200 ευρώ το neo v είναι μονόδρομος. Αλλά τα 120 που θέλεις να διαθέσεις απέχουν πολύ από αυτό. Δεν σου προτείνω να πας σε μεταχειρισμένο εκτός και αν ξέρεις ότι είναι άριστο. 165 ευρώ για το SE live with Walkman, άρα είναι και αυτό out of budget. Μην ξεχνάμε ότι σε αυτά τα χρήματα τα 50 ευρώ κάνουν τη διαφορά,αλλιώς είναι να πάρει το galaxy SIII για 650 ή 700 ευρώ και αλλιώς είναι να δώσει 120 ή 170 ευρώ για ένα άλλο κινητό. Κακά τα ψέματα από τα specs και μόνο(μιας και δεν έχω εμπειρία με κανένα από τα κινητά που αναφέρεις) το motorola fire xt είναι μονόδρομος. είναι το φθηνότερο android κινητό με capacitive touch panel, 512 ram,led flash,3,5mm θύρα,κάμερα μπροστά,κ.α Τα αρνητικά όμως είναι επίσης πολλά: χάλια οθόνη,κακή ποιότητα φωτογραφιών,ελάχιστη(150mb) εσωτερική μνήμη, μηδενική υποστήριξη(δεν θα πάρει ΙCS) ~100 ευρώ-> motorola fire xt ~150 ευρώ-> SE live with Walkman ή SE mini ~200 ευρώ-> SE neo V ~250 ευρώ-> Sony Sola ... Κάθε 50 ευρώ και άλλη κατηγορία κινητού. Αν θέλεις να πάρεις το φθηνότερο "καλό" android να βάλεις 5-10 εφαρμογές πάρε το motorola.Αν θες παραπάνω πράγματα δώσε κάτι παραπάνω(ή μεταχειρισμένο) και πήγαινε σε άλλη κατηγορία.
nemesiskp Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Μεταξυ ολων αυτων η κοντρα ειναι αναμεσα στο neo v και στο ideos x5 pro.Αυτα τα δυο εχουν σχεδον τα ιδια χαρακτηριστικα με το neo v να εχει εξτρα το hdmi και την μπορστινη καμερα.Επισης ειναι αυτο που παιρνει official την ICS.Απο στιβαροτητα το ideos ειναι μακραν καλυτερο ενω ο σχεδιασμος ειναι υποκειμενικος.Επισης αμα θες να ψαχτεις με custom εκδοσεις ή να κανεις πειραματα πας στο ideos.Εγω οταν τα δουλευω μαζι,το ideos που φαινεται ποιο ευχρηστο,διοτι εχω την εντυπωση οτι ειναι ποιο φαρδυ ενω το αλλο ποιο στενομακρο. Οποτε ειναι τι θες εσυ. Αμα σου χρειαζεται το hdmi και η μπροστινη καμερα και τα θες ολα ετοιμα χωρις πολλα πολλα πειραματα πας στο σονυ. Αν παλι θες να πειραματιστεις λιγακι,να σκαλισεις λιγο τον επεξεργαστη και να παιξεις με custom rom,οι οποιες κυριολεκτικα κανουν το κινητο να πεταει και να τα ριχνει χαλαρα στις μαμα,τοτε πας για τον κινεζο.
king2009 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Εγω οταν τα δουλευω μαζι,το ideos που φαινεται ποιο ευχρηστο,διοτι εχω την εντυπωση οτι ειναι ποιο φαρδυ ενω το αλλο ποιο στενομακρο. Οποτε ειναι τι θες εσυ. Αμα σου χρειαζεται το hdmi και η μπροστινη καμερα και τα θες ολα ετοιμα χωρις πολλα πολλα πειραματα πας στο σονυ. Αν παλι θες να πειραματιστεις λιγακι,να σκαλισεις λιγο τον επεξεργαστη και να παιξεις με custom rom,οι οποιες κυριολεκτικα κανουν το κινητο να πεταει και να τα ριχνει χαλαρα στις μαμα,τοτε πας για τον κινεζο. Αυτό ακριβώς.Το neo v δεν ξέρω γιατί είναι απίστευτα στενό και για να δεις ταινία ή σειρά η να παίξεις κάποιο παιχνίδια δεν είναι καθόλου ωραίο και εύχρηστο.Η αναλογία στο ideos είναι μακράν καλύτερη και φαίνετε πολύ μεγαλύτερη η οθόνη.Έπειτα αν δεν θέλεις hdmi/μπροστινή κάμερα πάς απευθείας στο ideos.Αν τα θέλεις αυτά τα 2 + δεν ασχολείσαι με custom roms πάς στο neo v.Αν ασχολείσαι όμως μπορείς να φτιάξεις το ideos όπως το θέλεις βάζοντας του κάποια custom rom overclocked + πολλά πολλά καλούδια που δεν πρόκειτε να τα βρεις σε καμία official.To neo v απο την άλλη έχει official ics αλλά διαβάζω παντού για πεσμένη απόδοση και τρελά lagarismata και γυρισμό απευθείας σε 2.3.4 έκδοση.Για μένα πάνε δές τα απο κοντά και αποφάσισε.Και εγώ ήμουν ανάμεσα σε αυτά τα 2 όταν είχε βγει και το neo v αλλά έβαλα τα + και τα - και πήγα στο ideos.Κάποιος που θέλει μπροστά κάμερα πάει στο neo v.
christs Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 To neo v απο την άλλη έχει official ics αλλά διαβάζω παντού για πεσμένη απόδοση και τρελά lagarismata και γυρισμό απευθείας σε 2.3.4 έκδοση. Δεν ισχυει αυτο που λες. Η 4.0.3 πραγματι εχει ειπωθει οτι ηταν αρκετα προβληματικη, σε σημειο η 2.3 να ηταν καλυτερη. Ομως, η 4.0.4 , στην οποια και πηγα κατευθειαν απο gingerbread, ειναι απροβληματιστη, αντε ενα κλικ λιγοτερο ομαλη, και αυτο ειναι λογικοτατο αν σκεφτει κανεις οτι αλλο ics και αλλο ginger. Oποτε, τετοιο θεμα δεν τιθεται. Πας σε Neo V, αν δεν εισαι ανθρωπος των root και των γνωσεων. Και παλι πας σε Neo V, ακομη και αν εισαι, γιατι οπως το x5pro εχει custom roms κτλ κτλ, τα ιδια και περισσοτερα εχει και το Neo V, custom IcS που πηγαινουν με γκαζια. Οποτε, in any case, Neo V. Απλα, ελπιζω να πεσει λιγακι η τιμη συντομα, γιατι εχει 6 μηνες που ειναι στα 200, και με τα νεα μοντελα, το βρισκω ολιγον τι αδοκιμο. Πλεον, πιο συμφερουσα ακουγεται η αγορα Sole στα 200+ (ασχετο με το τοπικ, σχετικο με το θεμα vfm)
king2009 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Δεν ισχυει αυτο που λες. Η 4.0.3 πραγματι εχει ειπωθει οτι ηταν αρκετα προβληματικη' date=' σε σημειο η 2.3 να ηταν καλυτερη. Ομως, η 4.0.4 , στην οποια και πηγα κατευθειαν απο gingerbread, ειναι απροβληματιστη, αντε ενα κλικ λιγοτερο ομαλη, και αυτο ειναι λογικοτατο αν σκεφτει κανεις οτι αλλο ics και αλλο ginger. Oποτε, τετοιο θεμα δεν τιθεται. Πας σε Neo V, αν δεν εισαι ανθρωπος των root και των γνωσεων. Και παλι πας σε Neo V, ακομη και αν εισαι, γιατι οπως το x5pro εχει custom roms κτλ κτλ, τα ιδια και περισσοτερα εχει και το Neo V, custom IcS που πηγαινουν με γκαζια. Οποτε, in any case, Neo V. Απλα, ελπιζω να πεσει λιγακι η τιμη συντομα, γιατι εχει 6 μηνες που ειναι στα 200, και με τα νεα μοντελα, το βρισκω ολιγον τι αδοκιμο. Πλεον, πιο συμφερουσα ακουγεται η αγορα Sole στα 200+ (ασχετο με το τοπικ, σχετικο με το θεμα vfm)[/quote'] Και η 4.0.4 έχει κάποια προβλήματα απο ότι διαβάζω στο myphone.gr απο πολλούς χρήστες.Για να βάλεις custom σε neo v θα πρέπει να ξεκλειδώσεις τον boot loader πράγμα που χάνεις αυτομάτως εγγύηση και για να τον ξανα κλειδώσεις δεν είναι και το πιο εύκολο.Για αυτό στο xda δεν ασχολούνται πολλοί μαζί του λόγου του boot loader όπως στα νέα HTC.Αν το παιδί δεν θέλει hdmi και μπροστά κάμερα πάει σε ideos χωρίς δεύτερη σκέψη για αυτά που είπαμε παραπάνω(στιβαρότητα,μεγαλύτερη οθόνη,υποστήριξη στο xda,χαμηλότερο sar,καλύτερα υλικά υπέρ του ideos). Sent from my u8800pro using Insomnia
king2009 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 θα τα βρει όμως στα 120 ευρώ? Μεταχειρισμένα κάπου εκεί θα τα βρει.Για καινούργια και τα 2 199 έχουν απο όταν κυκλοφόρησαν σε vodafone και wind.
christs Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Και η 4.0.4 έχει κάποια προβλήματα απο ότι διαβάζω στο myphone.gr απο πολλούς χρήστες.Για να βάλεις custom σε neo v θα πρέπει να ξεκλειδώσεις τον boot loader πράγμα που χάνεις αυτομάτως εγγύηση και για να τον ξανα κλειδώσεις δεν είναι και το πιο εύκολο.Για αυτό στο xda δεν ασχολούνται πολλοί μαζί του λόγου του boot loader όπως στα νέα HTC.Αν το παιδί δεν θέλει hdmi και μπροστά κάμερα πάει σε ideos χωρίς δεύτερη σκέψη για αυτά που είπαμε παραπάνω(στιβαρότητα,μεγαλύτερη οθόνη,υποστήριξη στο xda,χαμηλότερο sar,καλύτερα υλικά υπέρ του ideos). Sent from my u8800pro using Insomnia Δε με πολυ νοιαζει ιδιαιτερα το τι γραφεται στο myphone και στο καθε myphone, απο τη στιγμη που εχω το κινητο στα χερια μου και ασχολουμαι με αυτο ολη μερα, αρα και θα ξερω καλυτερα απο την ισως αφερεγγυα γνωμη συμφορουμιτων. Οποτε και γι αυτο εγραψα, οτι η 4.0.4 ειναι μια χαρα, πραγματι η 2.3 πραγματικα πετουσε στο θεμα smoothness, πραγματι και στην κοπελια μου ειπα να μην το αναβαθμισει γιατι κατα τη γνωμη μου ειναι μια η αλλη, αλλα ας μην παρουσιαζομαι την 4.0.4 εκδοση του κινητου , ως κατι αρνητικο, γιατι δεν ειναι. Το 95% των χρηστων εκει εξω, που δεν εχει περαιτερω γνωσεις για κινητα και δεν προκειται ποτε να το πειραξει, αλλα απλα θελει να παρει ενα σοβαρο κινητο που απο τη στιγμη που θα το πιασει θα ειναι στο μαξιμουμ των δυνατοτητων του και αποδοτικοτατο, τοτε πηγαινει στο Neo V. Aπλα πραγματα. Το x5pro ειναι για περιπτωσεις του 5% , που ειτε εχει τις γνωσεις, ειτε γουσταρει να διαθεσει πολλες ωρες διαβασματος κτλ για να φτασει σε μεγαλυτερο επιπεδο απο του Neo V, σαφως. Και το θεμα οθονη ειναι υποκειμενικο, προσωπικα μου προκαλει γελιο η εξωτερικη εμφανιση του huawei, μου θυμιζει εκκρεμες ρολοι.
king2009 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Δε με πολυ νοιαζει ιδιαιτερα το τι γραφεται στο myphone και στο καθε myphone' date=' απο τη στιγμη που εχω το κινητο στα χερια μου και ασχολουμαι με αυτο ολη μερα, αρα και θα ξερω καλυτερα απο την ισως αφερεγγυα γνωμη συμφορουμιτων. Οποτε και γι αυτο εγραψα, οτι η 4.0.4 ειναι μια χαρα, πραγματι η 2.3 πραγματικα πετουσε στο θεμα smoothness, πραγματι και στην κοπελια μου ειπα να μην το αναβαθμισει γιατι κατα τη γνωμη μου ειναι μια η αλλη, αλλα ας μην παρουσιαζομαι την 4.0.4 εκδοση του κινητου , ως κατι αρνητικο, γιατι δεν ειναι. Το 95% των χρηστων εκει εξω, που δεν εχει περαιτερω γνωσεις για κινητα και δεν προκειται ποτε να το πειραξει, αλλα απλα θελει να παρει ενα σοβαρο κινητο που απο τη στιγμη που θα το πιασει θα ειναι στο μαξιμουμ των δυνατοτητων του και αποδοτικοτατο, τοτε πηγαινει στο Neo V. Aπλα πραγματα. Το x5pro ειναι για περιπτωσεις του 5% , που ειτε εχει τις γνωσεις, ειτε γουσταρει να διαθεσει πολλες ωρες διαβασματος κτλ για να φτασει σε μεγαλυτερο επιπεδο απο του Neo V, σαφως. Και το θεμα οθονη ειναι υποκειμενικο, προσωπικα μου προκαλει γελιο η εξωτερικη εμφανιση του huawei, μου θυμιζει εκκρεμες ρολοι.[/quote'] Εμ τα ίδια λέμε με άλλο τρόπο.Ο noob που θέλει απλά ένα κινητό πάει σε neo v ο expert user που του αρέσει να ασχολείτε πάει σε ideos.Για την εμφάνιση αυτό το στυλ εκκρεμές είναι που μου άρεσε πολύ και η φαρδιά οθόνη για να βλέπω ταινίες.Γούστα είναι του καθενός εννοείται. Sent from my u8800pro using Insomnia
christs Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Εμ τα ίδια λέμε με άλλο τρόπο.Ο noob που θέλει απλά ένα κινητό πάει σε neo v ο expert user που του αρέσει να ασχολείτε πάει σε ideos.Για την εμφάνιση αυτό το στυλ εκκρεμές είναι που μου άρεσε πολύ και η φαρδιά οθόνη για να βλέπω ταινίες.Γούστα είναι του καθενός εννοείται. Sent from my u8800pro using Insomnia μαζι σου φιλε.
Oscar_Mike Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας! Τελικά πήρα το X5 Pro, έκρινα ότι κέρδιζε το Νέο V στα σημεία επεξεργαστή, ποιότητα κατασκευής, λόγος οθόνης, εσωτερική μνήμη, εμφάνιση (που είναι καθαρά υποκειμενικό), και φυσικά η παραμετροποίηση του X5! Το HDMI του Νέο V και το Usb host δεν θα τα χρησιμοποιούσα ποτε έτσι και αλλιώς. king2009, επειδή βλέπω οτι το κατέχεις το θέμα (και επειδή είναι η πρώτη μου επαφή με android) ίσως να χρειαστώ τη βοήθεια σου στο να πάω από την 2.2.2 στην 2.3.5 και μετά στην 2.3.6 του Kalo, (γραφείς κ στο myphone?) Σας ευχαριστώ και πάλι!
oldnew Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 Με γεια, αλλά που κερδίζει σε επεξεργαστή ακόμα προσπαθώ να καταλάβω.. (ίσα ίσα από τη μαμά του, χωρίς ξεκλείδωμα τρέχει στα 800 όταν το neov. είναι στα 1000) Όχι ότι συμφωνώ σε όλα τα υπόλοιπα αλλά τέλος πάντων, εμφάνιση και ποιότητα είναι λίγο υποκειμενικά.. Αποστολή από SGS2 με τη χρήση Insomnia App
nikoskon Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 Υπάρχει και το Alcatel OT-995 που είναι καλυτερο από όλα τα προαναφερθέντα. Sent from Galaxy S using Insomnia v2 via Vf HSPA
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα