paul_beat Δημοσ. 23 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2012 Γεια σε ολα τα μελη του insomnia. Εφτιαξα αυτο το τοπικ για να παρω αποψεις σχετικα με μια αναβαθμιση που θελω να κανω σε ενα λαπτοπ που εχω..Λοιπον εχω να λαπτοπ turbo-x με dual core στα 2ghz,2 gb ram κ windows 7 32 bit h.p. και ελεγα να αντικαταστησω τον σκληρο μου ή να βαλω μαζι του και εναν ssd ετσι ωστε να γινει καπως πιο γρηγορο..Μια χαρα ειναι το λαπτοπ ετσι και αλλιως δεν το θελω για μεγαλα πραγματα...Επισης αν εχετε κανενα καλο σετακι καθως θελω απο καιρο να την αλλαξω...Ευχαριστω εκ των προτερων...
lionheart75 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2012 Γεια σε ολα τα μελη του insomnia. Εφτιαξα αυτο το τοπικ για να παρω αποψεις σχετικα με μια αναβαθμιση που θελω να κανω σε ενα λαπτοπ που εχω..Λοιπον εχω να λαπτοπ turbo-x με dual core στα 2ghz,2 gb ram κ windows 7 32 bit h.p. και ελεγα να αντικαταστησω τον σκληρο μου ή να βαλω μαζι του και εναν ssd ετσι ωστε να γινει καπως πιο γρηγορο..Μια χαρα ειναι το λαπτοπ ετσι και αλλιως δεν το θελω για μεγαλα πραγματα...Επισης αν εχετε κανενα καλο σετακι καθως θελω απο καιρο να την αλλαξω...Ευχαριστω εκ των προτερων... Kαλησπέρα. Κατ αρχάς θα πρέπει να δείς πόση είναι η μέγιστη μνήμη που υποστηρίζει η μητρική στο laptop σου. Αν αυτή είναι 2 GB τότε είσαι ήδη στο maximum απο θέμα μνήμης. Αν είναι 4GB τότε μπορείς να την αναβαθμίσης με 2 x 2GB sodimm ίδιων χαρακτηριστικών με αυτές που φορά ήδη ώστε να ελαχιστοποιήσεις την πιθανότητα ασυμβατότητας. Βέβαια σε περίπτωση που το laptop σου υποστηρίζει 4GB μνήμης το λειτουργικό που φοράς ήδη σε περιορίζει καθώς τα win7 x32 βλέπουν max 3,25GB ram. Επομένως θα πρέπει, αν αποφασίσεις να το αναβαθμίσεις, είτε να πάς σε 3GB ram συνολικά (δλδ να πάρεις μόνο μία sodimm 2GB ίδιων χαρακτηριστικών με αυτή που έχεις) ή να αλλάξεις λειτουργικό σε win7 x64 ώστε να εκμεταλλευτείς και τα 4GB ram. Όσο αφορά τον ssd είναι μια πολύ καλή αναβάθμιση όμως εδώ πρέπει να αναφερθεί ότι αν το chipset της μητρικής σου είναι παλιό όπως π.χ του amilo pi1505 που έχω (945GM) τότε δεν θα μπορείς να εκμεταλλευτείς πλήρως της ταχύτητα του ssd καθώς δεν υποστηρίζει achi mode αλλά μόνο ide mode στο bios. Σίγουρα θα δείς μεγάλη βελτίωση σε σχέση με τον μηχανικό στην ταχύτητα αλλά θα πρέπει να στο αναφέρω. Εγώ παρεπιπτόντως αναβάθμισα ένα παλιό fujitsu amilo PI1505 με έναν vertex 2 60GB για OS και 2GB ram που είναι και η μέγιστη (απο 1GB που είχε) και τρέχει σφαίρα τα win7.
paul_beat Δημοσ. 23 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2012 Ξεχασα να αναφερω οτι εχω windows ultimate 64bit και σκευτομουν να τα περασω για αυτο κιολας ελεγα να παρω νεα ραμ....Οσο για το ssd πρεπει να το ψαξω για να ξερω μην παρω τσαμπα για μια πολυ μικρη διαφορα στην ταχυτητα...ευχαριστω για την συμβουλη
lionheart75 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2012 Ξεχασα να αναφερω οτι εχω windows ultimate 64bit και σκευτομουν να τα περασω για αυτο κιολας ελεγα να παρω νεα ραμ....Οσο για το ssd πρεπει να το ψαξω για να ξερω μην παρω τσαμπα για μια πολυ μικρη διαφορα στην ταχυτητα...ευχαριστω για την συμβουλη Αφού έχεις ήδη win7 x64 δεν υπάρχει θέμα αλλά πρωτίστως θα πρέπει να δείς πόση είναι η μέγιστη μνήμη που υποστηρίζει το laptop σου όπως ήδη έγραψα. Αν δεν δέχεται πάνω απο 2GB που ήδη έχεις τότε δεν μπορείς να κάνεις κάτι καλύτερο. Όσο αφορά τον ssd η διαφορά που θα δείς στην ταχύτητα, απόκριση, φόρτωμα προγραμμάτων, άνοιγμα - κλείσιμο κλπ θα είναι χαοτική σε σχέση με τον αργό μηχανικό που φοράς. Ακόμα και στην περίπτωση που υπάρχει περιορισμός στην ταχύτητα του ssd λόγω chipset η διαφορά είναι μέρα με την νύχτα.
paul_beat Δημοσ. 23 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2012 ειχα ακουστα οτι ειναι με διαφορα πιο καλοι οι ssd αλλα οχι και τοσο πολυ...θα δω ποσο ειναι το max του λαπτοπ για να ειμαι σιγουρος...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα