APsD Δημοσ. 23 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2012 Καλημέρα παιδιά, Θέλω να αγοράσω ενα σκληρό (HDD) από 320 μέχρι 500 GB για το pc αλλά θέλω να είναι οσο πιο γρήγορος γίνεται γιατι τον θέλω για να βάλω το λειτουργικό συστήμα στο pc μου. Τα έχω ψιλο μπλέξει με τα sata 2 - 3 και τα Cache αν μπορεί καποιος ας βοηθήσει. Για παράδειγμα ανάμεσα σε αυτούς του δύο ποιος ειναι πιο γρήγορος? Ο Western Digital Caviar Black WD5002AALX 500GB HDD (32MB Cache, 7200RPM, Sata 6Gb/s) Που έχει sata 3 η ο Western Digital RE4 WD5003ABYX 500GB HDD 3.5" (64MB Cache, 7200RPM, Sata 3Gb/s) που έχει 64mb cache αλλα ειναι sata 2? Αν έχετε καποιον αλλο να προτείνετε καλύτερο γύρω στα 100ευρώ δεκτό αρκεί να ειναι value for money!! Θέλω HDD οχι SSD για δεν μου φτάνει ο χώρος που έχουν οι SSD προς το παρών.. Το pc είναι αυτο της υπογραφής.. Επίσης τρώω μπουκάλι απο το σκληρό που έχω τώρα η μου φαίνεται;
antonl Δημοσ. 23 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2012 Value for money στις χωρητικότητες που λες, δεν υπάρχει. Αυτοί που παραθέτεις είναι ακριβώς το αντίθετο. Όλα τα (σύγχρονα) συστήματα με HDD έχουν κάποιου είδους bottleneck όταν απαιτείται να πραγματοποιήσουν εργασίες που απαιτούν χαμηλό access time/υψηλό tranfer rate. Αν θες κάποιον @7200rpm πάρε τον φθηνότερο στην χωρητικότητα που σ ενδιαφέρει. SATA/cache μικρή συγκριτικά διαφορά κάνουν.
kostas Δημοσ. 23 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2012 Καλημερα ο Western Digital RE4 ( http://www.skroutz.gr/s/288645/Western-Digital-RE4-500GB-SATA-WD5003ABYX.html?keyphrase=Western+Digital+RE4+WD5003ABYX+500GB+HDD+3.5 ) ειναι καλιτεροτερος,και αυτον σου προτεινω
antonl Δημοσ. 23 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2012 Οπότε απο τους παραπάνω 2 ποιον να πάρω? Αν μου βαζαν το μαχαίρι στο λαιμό, αυτόν με τα 105€.
washcloud Δημοσ. 23 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2012 Αν σε χαλάνε τα +10€, πάρε το "μαχαίρι στο λαιμό" του antonl. Oύτως ή άλλως, SATA III μητρική δεν έχεις, και τουλάχιστον προς το παρόν δεν μπορείς ν' αξιοποιήσεις τις SATA III επιδόσεις του δίσκου των 115€.. Αν πάλι ΔΕΝ σε χαλάνε τα +10, πάρε τον άλλο, που έχει 64ΜΒ cache και νεότερη τεχνολογία κατσκευής. Mην περιμένεις όμως να δεις τρελλές διαφορές σε ταχύτητες. Επίσης, αν θες να δώσεις ΜΕΧΡΙ ακόμη 13€ λιγότερα (από τα 105), πάρε αυτόν που προτείνει ο kostas - σε περίπτωση όμως που σε βολεύουν τα μαγαζιά που τους διαθέτουν, και δε θα σκάσεις την διαφορά σε μεταφορικά. Σε αυτήν βέβαια την περίπτωση, θα χάσεις την περίπτωση ν' αξιοποιήσεις την δυνατότητα για SATA III του δίσκου, αν σκοπεύεις να αναβαθμίσεις μέσα στα επόμενα 1-2 χρόνια ας πούμε, σε SATA III μητρική... Όσο για τα benchmarking προγράμματα, μην δίνεις τόσο σε αυτά βάση, παρά στην δικιά σου αίσθηση και ανάγκες για το πώς χρειάζεσαι το σύστημά σου.
APsD Δημοσ. 23 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2012 Σε περίπτωση που πάρω τον Sata3 αν αναβαθμίσω αργότερα σε Sata3 μητρική θα έχει διαφορά στην απόδοση? Επίσης τι λέτε και γι αυτον? link Μεταχειρισμένο όμως
Δεινόσαυρος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2012 Δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ σατα2 και σατα3 hdd. Πάρε τον φτηνότερο και όχι μεταχειρισμένο.
dimpa16 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2012 (επεξεργασμένο) Αν ειναι να μπει στο παιχνιδι και μεταχειρισμενος,τοτε σου προτεινω να παρεις αυτον καινουριο για λειτουργικο: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.320751&sid=1 και εναν 320αρη (με κανα 30-40 ευρα)απο αγγελια για αποθηκη και εισαι μια χαρα. Επεξ/σία 24 Ιουνίου 2012 από dimpa16
APsD Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Χμ.. Τον αλλαξες! Τον θεωρείς καλύτερο απο τον Agility III? (που έιχες βάλει στην αρχή) η το έκανες για την τιμή μόνο? Υπ'οψιν οτι δεν εχω μητρική με sata3 και δεν σκοπεύω να αλλάξω σύντομα. Οπότε αξίζει να πάω σε SSD γενικότερα?
dimpa16 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Για την τιμη και μονο (αλλωστε ειναι σε προσφορα και αν ειναι να τον παρεις, καλα θα κανεις να κινηθεις γρηγορα). Οσο για την μητρικη και το sata3,δουλεψε με οτι εχεις.Οι διαφορες που θα δεις με τον SSD ειναι μεγαλες.
vasman15 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 καλησπερα μια ερωτηση ,για να μην ανοιγω νεο θεμα ,λοιπον εχω εναν σκληρο sata2 μπορω να τον συνδεσω σε μητρικη με sata3 χωρις προβλημα?
JIMBOAthens Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 καλησπερα μια ερωτηση ,για να μην ανοιγω νεο θεμα ,λοιπον εχω εναν σκληρο sata2 μπορω να τον συνδεσω σε μητρικη με sata3 χωρις προβλημα? Κανονικότατα. Η sata 3 είναι backwards compatible...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα