cheerios Δημοσ. 22 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2012 Καλησπέρα σε όλους, Ενδιαφέρομαι να στήσω ένα μηχάνημα για προβολές ταινιών σε HD (μέσο μέγεθος κάθε ταινίας γύρω στα 30 Giga) και που και που για video editing σε HD. Με τον όρο προβολή ταινιών HD εννοώ προβολή μέσω HD projector και monitor σε φεστιβάλ σινεφίλ, βραδιές ταινιών μικρού μήκους ή ντοκιμαντέρ κλπ Έψαξα λιγάκι και έχω καταλήξει στο εξής setup. Κάθε παρατήρηση ή συμβουλή είναι ευπρόσδεκτη. P.S. Το budget είναι γύρω στα 1500 ευρώ. Κουτί - Turbo-X Atlas III Pure Black Proc - Intel Core i7 3770K Μητρική - Gigabyte Z77X-UD5H Κάρτα γραφικών - Palit GTX 570 RAM - 2 x Corsair Vengeance 8GB DDR3-1600 Kit Δίσκοι - OCZ Agility 3 Series 120GB SSD και Seagate Barracuda 1TB HDD 3.5" Optical drive - LG BH10LS38 Τροφοδοτικό - Corsair Enthusiast Series TX850 V2 850W και προεραιτικά monitor - Samsung LED 23'' S23B300N Τι λέτε?
p8grs Δημοσ. 22 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2012 Φιλε χρειαζεσαι τα 16gb μνημης? πολλα δεν ειναι? Εγω θα σου προτεινα καλυτερη καρτα γραφικων και να βγαλεις τα 16gb ram και να αφησεις 8gb. Ωστοσο εσυ ξερεις καλυτερα αν σου χρειαζονται ή οχι, κατα τα αλλα ειναι πολυ δυνατο μηχανημα. καρτα γραφικων σου προτεινω αυτη που κανει 70 ευρω παρα πανω απο αυτη που θελεις εσυ και αν υπολογισεις οτι θα βγαλεις την ram τα 70 μειωνονται πολυ.
Red Devil Δημοσ. 22 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2012 αφου οι ταινιες που θα βλεπεις θα ειναι μεσο μεγεθος 30gb βαλε 2tb ή επειδη τωρα ειναι ακριβη βαλε 1 tb και μετα προσθεσε αλλο 1
TheELF Δημοσ. 22 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2012 Για προβολή πάντως είναι τρελό overkill, για επεξεργασία εξαρτάτε το τι εννοείς,αλλά θα είναι άνετο για σχεδόν ό,τι και να θέλεις να κάνεις επεξεργασία.
cheerios Δημοσ. 22 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2012 Σ ευχαριστώ για την απάντηση. Τα 16 Giga Ram θα τα χρειαστώ γιατί ασχολούμαι και με μουσική παραγωγή με virtual instruments τα οποία είναι εξαιρετικά λαίμαργα σε RAM. (τα 8 που έχω στο μηχάνημα που δουλεύω αυτόν τον καιρό είναι οριακά.) Τώρα όσο αφορα την κάρτα γραφικών που μου προτείνεις είναι όντως πολύ καλύτερη αλλα δυστυχώς η τιμή που την βρίσκω είναι στην καλύτερη 100 ευρώ πάνω... Αν τελικά δεν μπεί και monitor στο setup θα την προτιμήσω!
TEOKOS Δημοσ. 22 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2012 Καλησπέρα σε όλους, Ενδιαφέρομαι να στήσω ένα μηχάνημα για προβολές ταινιών σε HD (μέσο μέγεθος κάθε ταινίας γύρω στα 30 Giga) και που και που για video editing σε HD. Με τον όρο προβολή ταινιών HD εννοώ προβολή μέσω HD projector και monitor σε φεστιβάλ σινεφίλ, βραδιές ταινιών μικρού μήκους ή ντοκιμαντέρ κλπ Έψαξα λιγάκι και έχω καταλήξει στο εξής setup. Κάθε παρατήρηση ή συμβουλή είναι ευπρόσδεκτη. P.S. Το budget είναι γύρω στα 1500 ευρώ. Κουτί - Turbo-X Atlas III Pure Black Proc - Intel Core i7 3770K Μητρική - Gigabyte Z77X-UD5H Κάρτα γραφικών - Palit GTX 570 RAM - 2 x Corsair Vengeance 8GB DDR3-1600 Kit Δίσκοι - OCZ Agility 3 Series 120GB SSD και Seagate Barracuda 1TB HDD 3.5" Optical drive - LG BH10LS38 Τροφοδοτικό - Corsair Enthusiast Series TX850 V2 850W και προεραιτικά monitor - Samsung LED 23'' S23B300N Τι λέτε? Mια χαρά είναι.Αν θα άλλαζα κάτι θα ήταν το κουτί και θα συμπλήρωνα με την διαφορά της κάρτας γραφικών.Είναι οverkill για την δουλειά που την θέλεις.Μια 560ti θα απέδιδε το ίδιο
cheerios Δημοσ. 22 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2012 Mια χαρά είναι.Αν θα άλλαζα κάτι θα ήταν το κουτί και θα συμπλήρωνα με την διαφορά της κάρτας γραφικών.Είναι οverkill για την δουλειά που την θέλεις.Μια 560ti θα απέδιδε το ίδιο Και την 560 την έχω στα υπόψιν... Θα είναι ΟΚ λες; Το μόνο που θέλω είναι να προβάλω ταυτόχρονα στο monitor και στον projector τις ταινίες. Τα υπόλοιπα που θα κάνω (montage κλπ) θα είναι αρκετά light. Τώρα όσον αφορά το κουτί θα ήθελα κάτι όσο πιο αθόρυβο γίνεται (λόγω των ηχογραφήσεων). Δεν έχω προηγούμενη εμπειρία με τα Turbo-X οπότε αν έχεις καμία ιδέα...
TEOKOS Δημοσ. 22 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2012 H 560 ti ειναι υπέρ αρκετή είτε χρησιμοποιήσεις Cuda στο editing είτε όχι. Για κουτί ψάξου με πρώτη επιλογή την Lian-Li (αλουμίνιο) και δεύτερη την corsair.H ύπαρξη χειρολαβων για την μεταφορά επιπλέον προσόν. Μην βάλεις καμία γομαροψυκτρα στην CPU αφού θα το μετακινείς συχνά.
cheerios Δημοσ. 22 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2012 H 560 ti ειναι υπέρ αρκετή είτε χρησιμοποιήσεις Cuda στο editing είτε όχι. Για κουτί ψάξου με πρώτη επιλογή την Lian-Li (αλουμίνιο) και δεύτερη την corsair.H ύπαρξη χειρολαβων για την μεταφορά επιπλέον προσόν. Μην βάλεις καμία γομαροψυκτρα στην CPU αφού θα το μετακινείς συχνά. Σ΄ευχαριστώ πολύ. Θα το ψάξω για τα cases. Τώρα για τις ψύκτρες αν έχεις καμια πρόταση αξιόλογη θα με βοηθούσες πολύ γιατι δεν έχω καμία ιδιαίτερη εμπειρία...
TEOKOS Δημοσ. 22 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2012 Σ΄ευχαριστώ πολύ. Θα το ψάξω για τα cases. Τώρα για τις ψύκτρες αν έχεις καμια πρόταση αξιόλογη θα με βοηθούσες πολύ γιατι δεν έχω καμία ιδιαίτερη εμπειρία... Μείνε με αυτήν που δίνεται στην συσκευασία προς το παρόν. Αν αργότερα χρειαστείς να κανείς o/c το ψάχνεις.
cheerios Δημοσ. 23 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2012 Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές... Μία τελευταία ερώτηση. Εαν βάλω δύο λειτουργικά επάνω, ενα επαγγελματικό και ένα πιο...προσωπικό, σε δύο διαφορετικούς σκληρούς αλλα ίδιες εκδόσεις θα μπορώ να ξεχωρίσω στην αρχή όταν επιλέγω ποιό είναι ποιό?
Δεινόσαυρος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2012 Mια πρόταση και από μένα που θαρρώ ότι σε υπερκαλύπτει: Κουτί: Silverstone Grandia GD08 Τροφοδοτικο: Be Quiet Pure Power L7 350W Επεξεργαστής: Intel Core i3-2120 Ψύκτρα: Silverstone SST- ΝΤ06-Ε Μητρική: Gigabyte GA-H77M-D3H Μνήμη: Corsair Vengeance 8GB DDR3-1600 Kit (2x4GB, PC3-12800, 9-9-9-24) SSD: Samsung 830 Series 128 GΒ MZ-7PC128B Σκληρός: Western Digital Caviar Black 2TB 790 ευρώ. Η HD 2000 του i3 είναι υπεραρκετή για απρόσκοπτη αναπαραγωγή HD και ο i3 αξιοπρεπέστατος για σπάνιο video editing. Αν το video editing σε ενδιαφέρει περισσότερο ίσως θα ήταν καλύτερο να πας σε i5 3450 και μια 550ti κάρτα γραφικών.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα