Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Καλησπέρα,

Είμαι νέος στον κόσμο του web design και μόλις που έχω τελειώσει τη θεωρία για html και css. Θέλοντας να ξεκινήσω την κατασκευλη ιστοσελίδων συνάντησα το εξής πρόβλημα. Text editor ή Dreamweaver; Δεν είμαι σίγουρος για το ποια είναι τα πλεονεκτίματα και τα μειωνεκτήματα του καθενός για αυτό αν μπορεί κάποιος να συμβουλέψει. Επίσης ποιό από τα δύο θα ήταν καλύτερο (όχι απαραίτητα το πιο εύκολο) για να έναν αρχάριο ώστε να κατανοήσει καλύτερα την λογική του web design;

Δημοσ.

Dreamweaver:

+ Φτιάχνεις εύκολα μια ιστοσελίδα

- Δεν μαθαίνεις κώδικα

 

 

Text Editor:

+ Μαθαίνεις κώδικα

- Φτιάχνεις πιο δύσκολα μια ιστοσελίδα (με τον καιρό όμως και με τις γνώσεις που αποκτάς, η δημιουργία ιστοσελίδων γίνεται πιο απλή και κυρίως πιο κατανοητή)

 

 

Χοντρικά τα παραπάνω. Το τι βολεύει τον καθένα είναι προσωπικό θέμα.

Δημοσ.

Για να κατανοήσεις καλύτερα τη λογική text editor χωρίς συζήτηση. Άλλη εμπειρία είναι να φτιάξεις μια καλύβα από σανίδες και καρφιά και άλλη εμπειρία να φτιάξεις ένα τριάρι από προκατ κομμάτια.

 

Πάντως, χωρίς να ξέρω σε τι επίπεδο βρίσκεσαι, να σου πω και το εξής που μπορεί να φανεί χρήσιμο. Κάποια στιγμή στο παρελθόν οι γνώσεις μου περιορίζονταν στο τι είναι <title>, <h1>, <p> και <a> (χωρίς υπερβολή). Το βρήκα λοιπόν χρήσιμο να βάλω DW και να παίξω λίγο "ζωγραφίζοντας" ούτως ώστε να δω μετά την παραγόμενη HTML για να ανακαλύψω διάφορα tags που δεν ήξερα (δηλαδή όλα :-D ).

 

Σημαντική σημείωση: μπορεί να μην ήξερα HTML, ήξερα όμως ότι πρέπει να υποθέσω πως όλα αυτά που θα έβλεπα μπροστά μου θα ήταν καμωμένα "λάθος". Με άλλα λόγια, χρησιμοποίησα το DW για να δώ μόνο "τι υπάρχει", για το πώς πρέπει να χρησιμοποιείται έψαχνα αλλού.

 

Βέβαια αυτό μπορείς να το κάνεις ξεκινώντας στεγνά να διαβάζεις κάποιο reference, αλλά όταν δεν ξέρεις απολύτως τίποτα αυτή η μέθοδος βοηθάει στο να μάθεις πρώτα τα 5-10 πιο σημαντικά πράγματα παρά να πιάσεις ένα ατελείωτο κατεβατό με αλφαβητική σειρά.

 

Τα ίδια περίπου ισχύουν και για CSS.

Δημοσ.

Μιας που είσαι αρχάριος, ξεκίνα με DW. Θα σε βοηθήσει στο να μάθεις τα tags της HTML και το CSS. Αλλά μην επαναπαυτείς στην ευκολία που σου παρέχει. Το βασικότερο μειονέκτημα του DW είναι ότι αφήνει πολλά σκουπίδια στον κώδικα. Ξεκίνα λοιπόν με DW, αλλά σταδιακά γύρνα το σε text editor. Τη λογική του web design θα τη μάθεις μόνο με text editor.

Δημοσ.

Βρίσκω σωστά τα όσα λένε τα παιδιά.

Το μόνο που θα ήθελα να συμπληρώσω είναι να δοκιμάσεις κάποιον απλό text editor, αλλά να κοιτάξεις κάποιον με σήμανση στις λέξεις κλειδιά.

Αν είσαι σε windows: nodepad++

Mac: TextWrangler, bluefish

Linux: Απ οτι θυμάμαι υπήρχαν πολλά (παει καιρός που δεν έχω χρησιμοποιήσει) σε αυτόν που δούλευα ήταν ο Kate

 

Μόλις μάθεις θα δοκιμάσεις και καλύτερα εργαλεία που θα σου λύσουν τα χέρια, π.χ. eclipse.

 

υ.γ.

Αν μπορούσα θα έκανα και επεξεργασία κειμένου με το eclipse :P

Επισκέπτης
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ όλους. Τελικά προτίμησα text editor. Ήδη όταν έκανα την ερώτηση χρησιμοποιούσα Notepad++.

 

 

Linux: Απ οτι θυμάμαι υπήρχαν πολλά (παει καιρός που δεν έχω χρησιμοποιήσει) σε αυτόν που δούλευα ήταν ο Kate

 

 

Notepad++ δουλεύει τέλεια και σε LInux με wine.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...